Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
W Skarbie jest informacja dotycząca promocji kremów. Zaczyna się od 20 maja i będzie to schemat 2+2 gratis.

Gość gość
kremy 2+2 od 20 maja

Gość gość
Promocja na kremy to 2+2, jest info w nowym Skarbie. Piszę teraz do Kierowniczki, która się tu wypowiadala, moze pracowalysmy na tym samym sklepie, z ta sama Kiero hehe moja się zachowuje identycznie, ale to raczej norma na sklepach. Na każdym kroku pokazuje nam że ona może a My nie, zdarzają jej się ludzkie dni ale niezbyt często. Nikt nie wie w jakim humorze przyjdzie, za co dostaniesz zje....bez niej byłaby lepsza atmosfera i chętniej by się przychodziło do pracy. Zgadzam się ze stwierdzeniem że dzięki Klientowi mamy wypłatę ale też bez przesady, nie można dać sie szmaci....wiem że Rossmann jakby mógł to wchodził by Klientowi w d....a raczej kazał nam hehe na szczęście mamy jeszcze na tyle godności żeby nie dać sobą pomiatać, milej majówki dziewczyny a zwlaszcza tym co pracują

Gość gość
Hej, mam pytanie. Właśnie jestem na macierzyńskim i chce dziecko przyłączyć do lux medu. Poszłam do pierwszego lepszego sklepu z prośba o wydrukowanie tych papierów, w domu spojrzałam a tam deklaracja do enel medu. Wiecie czy to to samo czy znowu musze iść do jakiegoś sklepu?

Gość gość
2+2 gratis z aplikacją 20 do 30 maja w skarbie jest informacja

Gość gość
Na szczęście mój czas w tej firmie dobiegł końca. Pracowałam w sumie pare lat na dwóch różnych sklepach. Ostatnio to już było tak tragicznie że to przechodzi ludzkie pojęcie, odważę się powiedzieć że momentami zakrawało to na pracę niewolniczą. Zacznijmy od grafików. Grafik zmieniał się kilka razy tygodniowo. Rozumiem że gdy ktoś wziął L4 to był to powód. Ale nie w każdym tygodniu nawet nie wiadomo z jakich powodów. Oczywiście nikt nie pytał czy pracownicy zgadzają się na zmianę grafiku. Prośby grafikowe zostały wycofane przez kierowniczkę która powiedziała że wszystkim nie dogodzi więc próśb nie będzie. Zmiany po 12 godzin stały się normą, chociaż przez chwilę po piśmie z centrali był spokój, który trwał ok 3miesiące potem wszystko wróciło do normy. Telefony i smsy po i przed pracą były codziennością. "przyjdź dwie godziny wcześniej", "dziś zostajesz 3 godziny dłużej" + opiedziel i dopytywanie co kto i dlaczego na sklepie. Kolejna rzecz to przerwy, a raczej ich brak może raz na tydzień udawało mi się coś zjeść w biegu np. przy dokładaniu chemii. Wprowadzanie atmosfery że człowiek czuł się winny gdy usiadł i jadł. Nie było mowy o 15 minutach nieprzerwanego niczym odpoczynku. Następna rzecz to BHP, dzwiganie ciężkich kuwet, bosków z towarem, dostawy niejednokrotnie jak dla koni. Brak umiejętności kierowniczki do zorganizowania osoby do pomocy przy bardzo dużych dostawach. Siedzenie na dostawie po 12 godzin, człowiek nie raz słaniał się na nogach. Kolejna rzecz to przepełnione magazyny. Towar składowany po sam sufit, na schodach w socjalu , w kiblu, zastawione wyjścia ewakuacyjne. Karta sprawiedliwości robiona pod pierwszy fikcyjny grafik który i tak nie funkcjonował. Potem wszystko ustawiane pod koleżanki. Zabieranie planowanych urlopów , bo promocja, bo Asia na L4. Na nic zadwały się tłumaczenia że urlop był planowany przed nowym rokiem. Zawsze ten sam tekst jak ci nie pasuje to się zwolnij, jest milion chętnych na twoje miejsce. Pracowanie również za ochronę w godzinach gdy jej brak na sklepie. Potem gdy klient coś ukradł niesamowite trucie d**y i sprawianie aby pracownik czuł się jak śmieć. Ogólem jeden wielki mobbing. Brak życia prywatnego. Dziś załuje ze gdy tam pracowałam nie zgłosiłam sprawy o mobbing. Jednak jestem szczęśliwa nową pracą, mam czas dla rodziny i czas na rozwój zawodowy i swoje pasje. Dziewczyny nie bójcie się zmian

Gość gość
za astora szafa AA

Gość gość
do gość dziś Dzięki, u nas koordynator kolorówki nie wie, bo jeszcze nie poinformowano u nas nikogo. Trochę mi się nie chce wierzyć, bo to podkłady, bazy, maseczki, kremów do szaty nie dadzą, ale nic nie ma z kolorowych. Już bardziej bell miałaby wzięcie. Pozdrawiam wszystkie pracujące w weekend i majce nocki w najblizszych dniach.

Gość gość
Pracowałam w Rossmannie kilka lat. Na początku wszystko ładnie, pięknie, moja pierwsza praca , zero doświadczenia , więc co ja mogłam wiedzieć . Po jakimś czasie dopiero zauważyłam co to za niewolnictwo. Pracownik nie ma żadnego prawa do niczego., Ciągłe telefony , ciągłe zmiany grafiku, wiecznie coś nie pasuje szanownej Pani kierownik . Nic nam się nie należało. Nie chciało się chodzić do pracy, mobbing, straszna atmosfera, jedna drugiej podstawiała "nogi ". Ciesze się , że mam tą pracę za sobą i nikomu nie życzę pracować w takim miejscu i mieć za kierownika taką osobę jaką miałam ja. Pozdrawiam G-dz

Gość gość
Powiedzcie mi, czy tylko mi aplikacja nie nalicza? Od pewnego czasu kwota stoi w miejscu

Gość gość5
U nas jest juz szafa z Bell hipoalergiczna wiec do nas coś innego musi przyjść.

Gość gość
Jeśli w tym miesiącu uzbieralas już 25 zł to nie będzie już naliczać

Gość gość
U mnie dziewczyny zwalniały się z dnia na dzień za porozumieniem stron, zależy chyba od Kiero czy Ci pójdzie na rękę

Gość gość
Czasem nie ida na reke jak na przyklad jest malo pracownikow i jest potrzeba by zorganizować kogos za Ciebie. Ciezko powiedziec co powie Twoja kiero, najpewniej za porozumieniem stron Ci podpisze. Licza sie z tym ze potem wykorzystujesz np. L4 i heja

Gość gość
wierszyk na cześć prezesa Mój prezes przprawił mnie o zapalenie płuc o kręgosłup obolały,rany,blizny pozostały rąk nie czuje nóg nie czuje lecz na niego wciąż pracuje! w każdy tydzień i weekendy,wiem że nie dożyje renty dzień i noc i czas mój cały czy to chłody czy upały . na prezesa chcę pracować,prtzecież on jest doskonały

Gość gość
o co chodzi z tym naliczaniem kwot? czy to jest tylko dla pracowników, czy mowa o tej aplikacji rossmann pl dla klientów?

Gość gość
Wiecie może czy na okresie wypowiedzenia dostanę premię inwentaryzacyjną?

Gość gość
Nie dostaniesz premii na wypowiedzeniu. Jak po promocji? U nas w końcu spokój, klientów dużo, ale po typowe zakupy.

Gość gość
Zwykle idą na rękę, mają świadomość, że na wypowiedzeniu pracownik zwykle robi po łebkach. Wszystko zależy jak podejdzie się do rozmowy z kierownikiem w tym temacie. Najlepiej poinformować o takiej decyzji krótko po otrzymaniu premii inwentaryzacyjnej, nigdy nie wiadomo czy w innej sytuacji nie zrobią człowiekowi na złość...

Gość gość
Wierszyk ładny ;)

Gość gość
Drogi Prezesie Życzę Ci w ręku łopaty, I tysiąc złotych wypłaty, Dużo dzieci na utrzymaniu i weny w kłamaniu, Promocji góry, a za 20 lat nędznej emerytury, Zero poparcia "Góry" i nieawansowania w pracy, Życzę serdecznie Ja i moje głupie koleżany.

Gość gość
Ale na tej promocji 2+2 moge sobie wziac np 12 kremów ale tylko jednorazowo??

Gość gość
Szkoda, beznadziejnie to wymyslili....

Gość gość
Jednorazowo bierzesz 2+2. Nie wielokrotność. Po co Ci 12 produktów - zapas na 2/ 3 lata? Swoją drogą przydalyby się ceny promocyjne tylko z aplikacją. Teraz nie chce im się wyciągać telefonu "bo po co, jak i tak z tym teraz nie ma" i tłumaczysz przez 5 min zanim zatrybią, a nam procenty lecą...

Gość gość
Co do premii inwentaryzacyjnej na wypowiedzeniu, u nas kumpela dostała, ale wszyscy chwaliliśmy jej pracę. Wydaje mi się, że wszystko zależy od KS i KR:)

Gość gość
U nas zamist kartki o której piszecie ( klient daje ci wyplate) wisialo pismo z centrali, ze KAZDY PRACOWNIK BEZ WYJĄTKU MA BYC PUSZCZANY NA PRZERWE! Wiec dziewczyny nie dawajcie sie.. współczuję wam takich kierowników o jakich piszecie naprawde.. moja kierowniczka jest do rany przyloz. Dużo uczy wymaga, ale jest przesympatyczna i wiem, ze z każdą sprawą mogę do niej pójść.

Gość gość
Można zabrać 4 rożne produkty do pielęgnacji twarzy, wiec samych kremów nie mozesz. Ja czekam na regulamin bo chce sie dowiedzieć czy moge krem na dzień i na noc, bo pod oczy i serum nie używam.

Gość gość
Moj ks przychodzi do pracy chory i zaraża wszystkich.Na l4 nie pójdzie,bo myśli stereotypowo... tzn.l4 to coś złego,kombinatorstwo,ale cóż...każdy ocenia WG.siebie. Zero szacunku dla pracownika,żadnych pochwał,a jak już to tak wymuszone,aż słuchać się nie chce....Swoje błędy zamiary pod dywan,skrzętnie ukrywa,czyjeś wytyka na każdym kroku. Ja mam pytanie,kto takich ludzi bierze na takie stanowisko???Prawda jest taka,że gdy nie ma ks sklep świetnie funkcjonuje i jest zupełnie inna atmosfera,a jak ks w pracy to jeden wielki bałagan,brak organizacji pracy...

Gość gość
Też uważam że za tą mordege należy nam się premia a nie jakieś etui - etui to ja mogę kupić sobie takie jak ja chce zaraz będzie ze wybrzydzam ze za darmo prezent od prezesa ano drogi prezesie po co nam etui za ta pracę doceń nas wkoncu bo niedługo sama Góra będzie na sklepy jeździć i pracować bo my niektóre mamy dość a jak myślę jest nas sporo