Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Niektórym procedury przyslonily mózg, współczuję naprawdę. Tracic czlowieczenstwo dla kur..... sklepu.

Gość gość
A po co Wam związek zawodowy? Żeby wywalczył Wam dodatkową przerwę albo całe etaty dla wszystkich? W zamian za to firma pozwalnia po jednej osobie na sklepie i zobaczymy jak będziecie wtedy ledwo zipać. ZZ to instytucja, która tylko skłóca pracownika z pracodawcą i sprawia, że dwie strony zaczynają się traktować jak wrogów. Przerabiałam to w poprzedniej pracy.

Gość gość
Pracuję w tej firmie już wiele lat, dwa razy awansowałam, kilka razy zmieniałam sklep. Rok temu trafiłam do sklepu, który na pewno będzie moim ostatnim, bo rzucam tę pracę. Nie daję rady z ks. Pierwszy raz spotkałam ks który aż tak faworyzuje swoich przydupasów ze szkodą dla reszty. Dziwiłam się wcześniej, czemu tyle osób się zwalnia z tego sklepu. No cóż, może dobrze się stało, przynajmniej mam impuls do jakieś zmiany w życiu. Szkoda mi tylko, że tyle energii włożyłam w pracę, którą naprawdę lubię.

Gość gość
Mi moja kierowniczka zabrala urlop , ktory byl planowany w listopadzie, bo promocja kolorowki. Na spotkaniu regionu regionalna powiedzialam ,ze wszystkie urlopy w tym czasie maja byc pozabierane. Szacunek to pojecie obce w tej firmie.

Gość gość
A gdzie zabrali Ci te urlop? Jaki region? Bo u nas wszystko normalnie bylo

Gość gość
U nas w regionie urlop dostaly tylko osoby , ktore mialy dwutygodniowy urlop, a reszta tygodniowe zabrane. Jak widac sa regionalni ktorzy szanuja swoich pracownikow .

Gość gość
U mnie każdy dostał urlop zgodnie z planem oprócz kierowniczki która sobie polowe przełożyła na inny termin . Inni mieli tylko wydłużone zmiany ale dałyśmy radę .bylo cieżko

Gość gość
A moze Cię oszukala ks mowiac, że to regionalna kazała ?

Gość gość
A Ty od przerwy: Najlepiej to w ogóle nie chodz na przerwy, głoduj przez te 5,5 godz. Jak jesteś niemyśląca to tak miej. Ja sobie chodzę kiedy ja jestem głodna a nie kiedy "twoje"przepisy mowia. O sikaniu też masz jakies przepisy? Kupę to wiem, zę można jeden raz dziennie robić.

Gość gość
Nam też kiero mówił, że dostali od kr informację, ze nie ma być urlopów z promocję. Dokładnie to samo było na jesień.

Gość gość
To niech to mówią w listopadzie . Jak sobie ktoś wpłacił zaliczkę na jakiś wyjazd to co wtedy ???

Gość gość
Czyli reasumując kwestie urlopów: w kwietniu nie można bo Wielkanoc i kolorówka, w maju nie można bo majówki i promocja na kremy, w listopadzie nie można bo kolorówka, w grudniu nie można bo Boże Narodzenie.... A i u mnie w sklepie w okresie czerwiec -sierpień nasz kierownik sklepu też puszcza nas tylko na jeden tydzien urlopu. To do k.... nędzy kiedy mam ten wykorzystać te 26dni + 2 dni na opiekę ? W styczniu mam brać dwutygodniowy?!

Gość gość
Po cholerę każą planować urlopy o tyle miesiący szybciej jak i tak czasami każą nam je przesuwać i plany mijają się z rzeczywistością ? Tak samo jak grafiki . Niby szybciej maja być zrobione i wysłane a .. i tak plany się mijają z rzeczywistością . I na pewno regionalni różni i centrala czyta ta kafeterie ale udają ze nie maja oczu i uszu i nic nie robią w kierunku pracowników . Tylko klient klient i klient

Gość gość
Regionalne w Warszawie nie lubią ładnych dziewczyn . Takich nie chcą awansować

Gość gość
Nie powiedziałabym. Moze jestes po prostu bardzo kiepska a myslisz o sobie niewiadomo co. Wyglad to nie wszystko.

Gość gość
No i widzicie - są równi i równiejsi. Jak ks jest pupilkiem regionalnej to dostanie urlop kiedy chce, skumuluje dni wolne jak mu wygodnie - nieważne że promocja, święta, długi weekend, asystentka na ciążowym. Innym zabiorą wolne, zmiany wydłużą, ale ważne, że kiero wróci wypoczęty! Nóż się w kieszeni otwiera - drogie KR czytające ten wątek - bądźcie sprawiedliwe, zacznijcie kontrolować wszystkich jednakowo! I nie oczekujcie, że podczas waszej wizyty w sklepie będę skarżyć na ks, bo muszę się jakoś utrzymać (a wszystkie wiemy, że ks mają sposoby na uprzykrzenie życia i wywołanie odejścia z pracy)...

Gość gość
Smutne ale niestety prawdziwe.

Gość gość
dziewczyny czy pytacie wszystkich klientów o aplikację?chodzi mi np.o babcię z laską kupującą krem do protez-przecież ona nie wie co to smartfon i aplikacja.mamy też stałych klientów,ktorzy mówią dziesiąty raz ,że nie chcą aplikacji to ja mam pięćdziesiaty raz pytac o to?

Gość gość
Nie pytam się baaardzo starym ludziom, ani osobą, które wlatują i rzucają szybko pieniądze, ani stałym klientom, którzy już setny raz odpowiedzieli, że nie założą aplikacji ani nie chcą impulsu. Za bardzo szanuję swój głos, który i tak już jest cieniutki, bo mówieniu regułki kilkaset razy dziennie. W godzinach szczytu, to po 3 h ledwo mówię... Dobrze, że z akcji, kup to + to, a zapłacisz 1zł mniej, bo już tego bym nie uciagnela. Jeszcze jak jest klient robiący duże zakupy to jest kiedy z nim rozmawiać, ale jak ktoś kupuje gumy, albo dwie rzeczy. To kiedy? Po 30sekundach odchodzi od kasy, a gdzie tu zapytać o reklamowke, aplilacje, polecic impus, powiedziec ile placi, a i jeszcze o skarba...

Gość gość
No właśnie, oni już przesadzają z tym mówieniem każdemu klientowi. Nawet jeśli chcemy być naturalne i spontaniczne to i tak widać, że każdemu musimy zaproponować to samo, a to już nie wyglada naturalnie i tylko wielu denerwuje.

Gość gość
O tym wszystkim sie gada juz od paru lat. A i tak sie nic nie zmienia. Aby dokladaja. I nikt z tym nic nie robi. Ross schodzi na psy. Dobrze ze juz nie pracuje tam. Alleluja

Gość gość
Widać po klientach że są poirytowani tym naszym gadaniem, niektórzy od razu po podejściu do kasy mówią, że dziękują za to i za tamto albo nie odzywają się nic. Ktoś kupuje jeden szampon albo napój a ja klepie do niego wszystkie formułki jak automat żeby nie zabrakło przypadkiem czasu na polecenie impulsu i opowiadam o zaletach aplikacji. Góra nie rozumie, że 3/4 ludzi tego nie chce i nie potrzebuje? Patrzą na nas jak na bezmyślnych debili zaprogramowanych do powtarzania tego samego tekstu przez 12 godzin dziennie. Standard obsługi jak w mordę strzelił.

Gość gość
No aplikacja to jeden wielki błąd. Ludzie nie rozumieją i nie chcą. A to sztuczne gadanie też jest komentowane dzien dobry a zapakowac a polecam to a aplikacja a dziekuje a zapraszam ponownie kazdy to zna i slyszy stojac w kolejce a jak czasem robie cos innego a ktos inny jest na kasie i to słyszę to wrecz nie wierze w to co slysze jak to brzmi jak jakas tępa katarynka

Gość gość
coraz więcej jest chamskich klientów, którzy rzucaja produktami i pieniędzmi a ja go musze grzecznie przywitać,zapytać czy zapakować zakupy żeby jaśnie pan lub pani sie nie przemęczali,polecić produkt impulsowy i powiedziec coś o nim jeżeli klient jest zainteresowany,zapytać o aplikację i ewentualnie o karte rosne jeżeli nie ma aplikacji,potem w końcu przyjąć płatność i z uśmiechem pożegnać.......a klient kupił słoiczek gerber za 3,29.......

Gość gość
Ja też już niedługo kończę tam swoją pseudo karierę... Amen

Gość gość
Ja znam sklep na którym KS wykańcza wszystkich dobrych pracowników... Poza kilkoma ciążami zwolnilo się w przeciągu pół roku 6 osób. A tak ogólnie odkąd sklep jest 5 lat to wykończyła już chyba z 10-12 osób. Nawet ochrona przez nia się zwalniała. Nikt nie chce pracować z kierowniczka wariatką i jej pupilkiem który płaci jej za zakupy, wozi ja autem itp. Ze starej ekipy została ona i jej pupilek i dwie dziewczyny. Jedną gnębi jak tylko się da. I co na to ross? Nic. Cieszę się że mam już inną normalną pracę i mam normalnego kierownika.

Gość gość
A ja tu niestety nadal pracuje... Lubię swoja pracę problemem nie są wymagania, KR czy rogulaminy tylko podją kierowniczka. W tamtym roku wyludzala od nas pożyczki kasy. Brała bez pytania nasze jedzenie, olejki do efajek, a teraz się botoksem obszczykuje i daje na prawo i lewo...

Gość gość
ja pytam tylko młodszych klientów, zachowuje jednak trochę taktu wobec starszch osób i nie pytam o aplikację na smartfonie po poprostu wiem że tego nie mają i nawet nie próbuję tłumaczyc co to jest,oszczędzam głos,nerwy swoje i klientów stojących w kolejce

Gość gość
Regionalna z Łodzi to miszcz w załatwianiu profitów z niby pracy pewnej kierownice która więcej mówi niż pracuje

Gość gość
a moja obecna kierowniczka jest super, może przez to że kiedyś pracowała jako kasjer i powoli przez 6 lat awansowała na KS, traktuje sie na równi z nami