Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
jeśli chodzi o tę aplikację, to właśnie w tym problem, że u dołu w ogóle nie wyświetla mi się "pracuję w rossmanie" i nigdzie tego przycisku nie ma, próbowałam już usunąć i jeszcze raz zainstalować aplikację ale to nic nie pomogło, pomoże ktoś?

Gość gość
Zglos kierowniczce..

Gość gość
Dlaczego nie wolno wydawać ulotek?

Gość gość
Pewnie dlatego,że jest tam nieaktualna już informacja o promocji na kolorowke.

Gość gość
Dzis wypłata ?

Gość gość
tak

Gość gość
Nie

Gość gość
Raczej jutro, odeszły im 2 dni majówki na naliczanie wypłat.

Gość gość
Każda kadrowa ma około 30 sklepów, w każdym średnio 10-12 osób to obliczyć wypłaty dla ponad 300osób to jakieś 4-5 dni. Wiem coś o tym bo moja siostra prowadzi kadry w lidlu.

Gość gość
Magazynier w Warszawie ma 19,80 brutto, dostaje umowę o pracę, można śmiało wyciągnąć 2 300 a nawet więcej bo przysługują wszystkie premie

Gość _Elizka_Walizka
hey dziewczyny, mam pytanie do tych które były w podobnej sytuacji bądź wiedza coś w tym temacie. Jak dowiedziałyście się o ciąży to kiedy szłyście na L4 ciążowe? Czy na tym zwolnieniu przysługiwała Wam premia inwentaryzacyjna teraz co będzie wypłacana bodajże w lipcu? Czy jak jest się już na zwolnieniu to się nie dostanie jej? I ten dodatek na święta w grudniu czy też się należy? A i jeszcze jedno bo za rok kończy mi się umowa a po relacjach z koleżankami z pracy i kierowniczki uważam, że jestem bardzo dobrym pracownikiem czy jak skończy mi się umowa to przedłużą mi ją, będę miała szanse powrotu dalej do pracy? I jaki zadania wykonywałyscie w pracy będąc w ciąży a pracując jeszcze? Dzięki za rzetelne odpowiedzi i głupkowate komentarze też :) pozdrawiam Was dziewczyny

Gość gość
ja jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to pracowalam jeszcze tylko przez 2 tygodnie(problemy zdrowotne).premii inwentaryzacyjnej nie dostalam ale dodatek na swieta ci sie nalezy.Co da przedluzenia umowy to chyba zalezy od kierownika,u nas przewaznie przedluza :)

Gość _Elizka_Walizka
/do koleżanki wyżej: a kierowniczka też kazała iść Ci tak szybko na zwolnienie czy gdyby nie problemy zdrowotne mogłabyś jeszcze pracować?

Gość gość
Dajcie znać jak PKO będzie mieć

Gość gość
tak,gdyby nie problemy ze zdrowiem moglabym dalej pracowac :))

Gość gość
dziewczyny nie nastawiajcie sie, dzis wyplat nie będzie

Gość gość
Pko ma

Gość gość
pko nie ma

Gość Ona___ona
Szkoda ze nie ma juz wyplat max 9-go dnia miesiaca. A praktycznie zawsze 8-go byly. Teraz juz zawsze 10. Niby jeden czy 2 dni roznicy, ale rachunki są czesto poustawiane na 10-go do zaksiegowania... jakby ktos serio mial, to piszcie dziewczyny. Pozdrawiam

Gość gość
pko bp nie ma, ostatnio jest zawsze w punkt czyli 10 więc pewnie będzie jutro, jak coś się zmieni dam znać

Gość gość
pko ma

Gość gość
pko nie ma

Gość gość
Ja poszłam na zwolnienie od razu. Najpierw wzięłam 2 dni pod rząd urlopu na żądanie a później lekarz i zwolnienie. U nas sam bhpowiec mówił, ze oddychaja z ulgą jak ciężarna odchodzi na zwolnienie. Koleżanka chciała pracować ale sama szefowa powiedziala, że może jej wstawić maksymalnie 5 godzin pracujących i, że lepiej wyjdzie finansowo na zwolnieniu. Ja premie inwentaryzacyjna dostalam ale nie możesz byc na zwolnieniu powyżej 45 dni do dnia, w którym wyplacaja premie. Kolejnej już nie dostaniesz. Pomoc w grudniu się należy.

Gość gość
do Elizka_Walizka Byłam w podobnej sytuacji, umowa kończyła mi się 2 mc przed planowanym porodem i niestety Rossmann przedłużył mi umowy (tylko do dnia porodu). Bedac na l4 nie nalezy Ci sie premia inwentaryzacyjna, natomiast dodatek swiateczny jak najbardziej tak. Piszesz, ze bylas dobrym pracownikiem, ja rowniez mialam taka opinie, pracowalam 6 lat bez zadnej skargi, nagany, przez 6 lat nie bylam na l4 (dopiero ciazowym) i rossmann tak mnie potraktowal. Ale moze i dobrze bo teraz mam lepsza prace :)

Gość gość
Ja w pko zawsze mialam rano, albo o 10.30 teraz nie mam wiec na pewno bedzie jutro.... Szkoda, ten 9 to fajna opcja byla

Gość gość
ja tez mam czynsz, wiatlo do 10 wplacic. Rossmann jak przysle tego 10 to ja sie spozniam z oplatami i naliczaja mi np.odsetki. Bo zanim ja wysle i dotrze do danego banku to minie 1- 2dni. Wydaje mi sie , ze chca nas w jakis spsob ukarac. Narzekamy, narzekamy to za kare mamy. Mogą do 10 do wieczora i tak mamy. A z drugiej strony to oni wysyłaja te pieniazki 10 a do ostatniego dnia procentują te pieniadze na ich koncie. Jakby wysłali te 2 dni wczesniej to iles tam straca. To jest polityka Żyda.( A Żydzi byli mądrzy)

Gość gość
Raczej nie bedzie

Gość gość
Lepiej iść od razu na zwolnienie, w ciąży nie możesz wykonywać większości zadań a wiemy że praca w Ross to głównie tyra fizyczna, po za tym bądź fair wobec dziewczyn które muszą tak czy siak pracować za Ciebie, premii w lipcu na pewno nie dostaniesz, musiałabyś pracować jeszcze cały czerwiec, tą w grudniu jak najbardziej, tylko pilnuj żeby złożyć podanie bo raczej Twoja Kiero nie będzie o Tobie pamiętać, to samo co do umowy, może Ci ją przedłużyć ale niestety nie musi, tak samo nie musi Ci zapewnić miejsca na Twoim sklepie, pójdziesz tam gdzie akurat potrzebują pracownika. Kobietom z małymi dziećmi raczej jest ciężko pracować w Ross

Gość gość
Jjkn

Gość Ona___ona
Dzieki za info :-)