Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Obsługa klienta powinna być naturalna miła ale i szybka. Mamy tylko 2 kasy i w piątek lub sobotę gdzie najwiekszy ******awijając, o impulskie, super cenie zestawu pytaniu o klub rossmann, karty rossnę, reklamówkę itp. to my zwiększamy kolejki, bo niektórzy po 3 minuty się zastanawiają, dopytują itp. i przez to u nas w małym mieście dużo osób które chce zrobić drobne zakupy wychodzi i idzie do biedronki czy netto które mają 50m dalej..... a niedługo jeszcze po dupskach klientów całować nam każą za zakup impulsu....

Gość gość
U nas też wszystkie weekendy długie poblokowane przez kiero i jej przydupaskę, a Regionalny nie reaguje na to... Ferie zimowe zablokowały, wielkanoc zablokowały, majówkę obie na pół i już nawet po bożym ciele. Więc jak tu mieć chęć do pracy... Firma organizuje masę fajnych wycieczek, ale nie ma jak jechać bo one wszystko blokują....

Gość gość
Kiedys wiele lat temu fajnie sie obslugiwalo na kasie :) byla swoboda w kontakcie z klientem, kolejki sie nie robily, nie bylo rygoru impulsowego, magazynu skarb ktory tez trzeba zaproponowac, duo packu, dokladnych pytan o zapakowanie, aplikacji. Ja lubilam siedziec na glownej kasie i miec kontakt z ludzmi, czasem porozmawialo sie o jakims produkcie. Teraz glowie sie czy czegos nie zapomnialam pod rygorem zwolnienia, klepie jak debil regulki. Nie mam czasu zauwazyc czlowieka po drugiej stronie lady. Centrala i tak nic z tym nie zrobi, dla nich licza sie liczby uzycia aplikacji, sprzedaz impulsu i standardy ktore okazuja sie byc pieprzeniem glupot do ludzi a nie fajna i swobodna obsluga jakiej klienci chcieliby. Ile razy slyszalam ze klient nam wspolczuje. Powiedzialam az ktoregos razu ze jesli Pani nie odpowiada to to prosze napisac do centrali swoje uwagi odnosnie pracy na kasie, z klientami sie liczą i reagują. Co z tego ze skomentuje do mnie ze nienawidzi tych regulek ktore mowimy, ze nie chce sluchac tych pytań bo wie ze ja musze je wypowiadac skoro centrala mysli ze klient jest zachwycony ta obsluga.

Gość gość
Co do regułek - firma ma nadzieję, że jeśli choć 1 osoba kupi impuls przy kasie, to już się opłaca i dlatego nie zamierzają się wycofać z tego, czasem widzę na fb narzekania klientów na wysłuchiwane formułki, ale odpowiedź jest zawsze jedna: taka jest polityka firmy w tej kwestii i nie zamierzamy zmienić itp. Ja klepię bezmyślnie, czasem nawet nie zauważy się znajomego do ostatniej chwili, bo człowiek jak katarynka leci, wszak może trafić na tajemniczego klienta i potem dooopa zbita, że impulsu nie zaproponowano, że o aplikację nie zapytano, że pani się na kasie nie uśmiechała! Ale to nic, klepać można, gorszy jest brak szacunku klienta do nas i wielkie obrażanie (poza irytacją). Impulsy - jedni: a) tylko to i niczego nie chcę, nie, nie nie/ b) ja wiem, po co przychodzę!/ c) jak można proponować krem nie patrząc na wiek osoby! (krem np. 60+, babka 40,)d) łysy facet niemal furia, bo na impulsie proponujemy szampony nivea Kwestia reklamówek: a) po co mi śmieci / b)nie, dość tego w domu/ c)oczywiście, a co pani myśli!/ d) a jak, w rękach poniesę?/ e) a w czym niby mam nieść? Skarb - przy proponowaniu nie "Skarb podać", tylko, czy darmowy magazyn sobie życzy : a) a ile to kosztuje? Ile? ja: ZA DARMO! /b) a co to? / c) coooo, bo nie rozumiem? / d) makulatury dość w domu. I najgorsze; klienci rozmawiający między sobą, zupełnie nie zważający na kasjera i to, co on mówi, rzucający pieniądze, gadający przez komórkę! Te komórki doprowadzają mnie do szału, zamiast przeprosić na chwilę rozmówce, niektórzy jeszcze bardziej opowiadają telenowele i swe historie do telefonu, jakby nas nie było. Inna kwestia: brak mi naklejki "wejście na sale sprzedaży tylko z koszykiem" (nie wiem, czy się z tym dziewczyny zgodzicie). Laski biorą do rąk szampony, kosmetyki, po drodze albo coś spadnie, pęknie, albo biorąc coś do oglądania, a mając zajęte ręce strąci coś z szafy, albo nie mając koszyka ogladajac towar postawi byle gdzie trzymany już i zapomni, pójdzie dalej, potem na non foodzie leży krem, czy szampon, albo na kasie rzuci tak, ze spadnie na dół, albo otwierane do wąchania płyny i niedomknięte mi się leją na kasę, albo nie chce reklamówki i jeszcze coś zostawi między kasami. Rozwali słoiczek, wodę toaletową, czy sok, to jeszcze kasjer musi wycierać, wchodzić do tyłka i "ojej, niech pani nie dotyka szkła, by się nie skaleczyć" i "oczywiście nie ponosi pani kosztów" podczas, gdy w biedrach i innych klient rozwali = klient płaci. Zwracacie uwagę babom nagminnie psikajacym deo, że to nie testery, czy machnąć ręką i udać, że nie widzimy, by uniknąć wielkiego obrażenia, że nie ma testera ? :D ? Dziewczyny, też macie takie sytuacje, czy jestem przewrażliwiona?

Gość gość
Cześć. Pomoże mi któraś z Was? Sciągnęłam aplikacje rossmann, skoro jestem pracownikiem powinnam mieć na dole informacje ile kasy mi się odkłada za zakupy, a mi nic się nie wyświetla i nie wiem co zrobiłam źle, nawet na konto rossmann nie mogę się zalogowac, co ciągle wyświetla mi sie błąd pomimo, że hasło resetowałam juz kilka razy..ktoś wie o co w tym chodzi?

Gość gość
zwracałyśmy uwagę kiedyś na takie rzeczy ale teraz nie wolno zwracać klientce uwagi, że właśnie niszczy produkt pełnowartościowy, skoro nie wolno to już nie zwracamy, jesteśmy zdrowsze, sama jak mam coś kupić to biorę z magazynu lub rzeczy zafoliowane i mam to gdzieś, po co mam wysłuchiwać "ale jak to" "ale nie ma testera" "a to jak sprawdzić"

Gość gość
U mnie tam bebrają we wszystkim, nie zwracam uwagi, udaje ze nie widze. Kiedyś kolezanka bardzo grzecznie powiedziala zeby Pani nie otwierala dezodorantu bo to pełnowartościowy produkt to poszla na nia skarga, ze jest niemila ze nakrzyczala i miala nieprzyjemności.

Gość gość
Niedługo kierownicy będą miec szkolenia z nowego PEPU.będzie system zmianowy

Gość gość
Jak to system zmianowy?? W końcu będzie sprawiedliwie?? kierowniczka też będzie miała na 12 lub 14?? Ja proszę o cały etat ;) i stała pensje za swoją prace-asystent .

Gość gośćwwqkqo
u nas system zmianowy mamy już od dawna. jeden tydzień pracujemy na rano a drugi cały na popołudnia

Gość gość
i co nie będzie już zamian z koleżankami???? a jak to się ma do próśb grafikowych?? bardzo jestem ciekawa.... ja mam dosyć, jak układam grafik 4 h (uwzględniając prośby), a tu jeszcze nie wejdę do pracy, jak przynajmniej 3 osoby- że to a tamto, tu wolne tu 1 zmiana tu 2 -ga zmiana.. może w końcu będzie spokój...mam nadzieję

Gość gość
jak dodawać opinie recenzje na temat produktów na stronie rossmanna?

Gość gość
Nasza Regionalna zamiata wszystkie problemy pod dywan. Co z tego, że mamy odwagę mówić o pewnych sprawach głośno skoro ciągle słyszymy "musicie to same załatwić"... To od czego ona jest do cholery ja się pytam??? Czy trzeba napisać skargę na KR żeby coś się zmieniło?

Gość gość
fakt, jak nie możecie się same dogadać to w czym ma ona wam pomóc??? oczywiście zależy wszystko od rangi problemu, ale jak zlewa KR to znaczy że możecie to załatwić na swoim poziomie..:)

Gość gość
System znamionowy pewnie jak wszystko bedzie mialo w rossmannie i plusy i minusy wiec nie cieszmy sie az tak za bardzo, bo z jednej strony fajnie ale zobaczymy co Oni jeszcze wymyśla bo ana pewno nie ustalaja tego z mysla o nas.

Gość gość
W Rossmannie nawet jak mówią, że coś robią dla nas to i tak jest to nie prawdą. Najważniejsze są potrzeby sklepu a nie ludzie którzy na nim pracują. Najwyżej jak się zepsuje to zastąpią go innym. Mało to naiwnych, chętnych do pracy, które myślą, że praca w Ross to prestiż, postoją, popachną i do domku a reszta to się sama zrobi. A potem się zwalniają bo nie dają rady. Ja już nie mam siły, nie wiem po ile godzin musiałabym pracować żeby przychodzić do pracy wypoczęta i z uśmiechem, czego już od bardzo dawna nie robie.....Łudze się że może coś się zmieni ale niestety na to się nie zapowiada, owszem zmienia się ale tylko na gorsze...obóz pracy i tyle

Gość gość
Dziewczyny czy ktos sie orientuje kiedy i gdzie jest tegoroczny Centaur?

Gość gość
Centaur w Krakowie.Co do przerw,Jedna na 6 h to nawet niezdrowo.Co 2 h powinno się coś przekąsić...

Gość gość
U Nas kazda idzie na przerwe kiedy o to poprosi.Dodatkowo jezeli nie siedzi na kasie tylko np.towaruje to ma zawsze kawe na zapleczu czy jakas kanapke przekasi ogarniajac magazyn

Gość gość
Rossmann to obóz, który nie przestrzega żadnych praw kodeksu pracy. Przykre. Czekam aż na kasie będą kazali jeszcze zrobić salto i szpagat i wyklepać wierszyk na cześć prezesa.

Gość gość
Czyli co, nie bedzie już robienia po 12 godzin?

Gość gość
Niech sobie KS I KR USIADA NA KASIE I 300 klientom napierdzielaja te formułki

Gość gość
Ta aplikacja dla nas pracowników jest tylko po to żeby kontrolować nasze zakupy

Gość gość
Kamery kamery

Gość gość
hahaha u nas by zajebali za jedzenie nie na przerwie . jest piątek grafiku na przyszły tydzień dalej brak. kończysz pracę 17 30 to 17 30 idziesz się liczyć wychodzisz 17 45 za co Ci nie płacą . mam dość a pracy innej brak na horyzoncie

Gość gość
A nawet trzeba będzie salutować jak podejdzie klient. A jak powie klient"spocznij" to bedziemy mogły usiąść. Nie wiem jak Wy, ale ja jakoś nie lubie klientów. Wiem, że daja mi na moja wyplate , ale chyba to sam rossmann tak zrobił.

Gość gość
Czy teraz na kasie jest część regułki, bo przecież zestaw się nie rabatuje?

Gość gość
Winna jest wydajnosc ktora wymyslili. Nie da sie pracować normalnie bo musisz byc wydajny. Gdyby jeszcze wartosc tej wydajnosci byla jakas wzglednie normalna. A gdzie tam. Wyzylowala coraz bardziej. Ja nigdy sie nie spotkalam nigdzie zeby przerwa to byl jakis przywilej. Czasem czlowiek wraca tak zmeczony i przeorany ze godzine dochodzi do siebie. Jak moze dojsc do tego ze sa dwie osoby na zmianie gdzie naprawde jest mase obowiazkow do wykonania? Niepojete kto to wymyslil. Musze mu przyznac ze mial leb.

Gość gość
Wie któraś już o nagrodach za przykasowke ?