Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Jestem kiero i tez kończę prace w tej firmie . Idę do Lidla , dostanę chociaż auto do jeżdżenia na każde zesranie do pracy .

Gość gość
2+2 =12. Dziewczyno, jak ty sie uczylas i jak ty rozumujesz. 2 kremy plus dwa gratis tzn. za darmo.

Gość gość
Jaka macie przerwę przy 12 godzinach w pracy?

Gość gość
jak pojedziecie parę dni do przodu w kalendzarzu,to jest info,że szafa AA

Gość gość
Do 17:45 my mamy jedną przerwę.. np przychodzimy na 8:30 do 20:00 i jem śniadanie o 7:30 później w pracy o 14/15 i do 20 na głodzie :(

Gość gość
A dlaczego w naszej firmie nie ma Związków Zawodowych? Czy ktoś wie?

Gość gość
Bo taka podsunęli ci umowę a ty ja podpisałaś .

Gość gość
Do gość wczoraj "Jaka macie przerwę przy 12 godzinach w pracy?" Na 6 godzin przysługuje 15 min. przerwy (przy czym powinno się iść po ok. 5,5 przepracowanych), na 12 godz. analogicznie, 15 min. x 2, więc jeśli idę na sobotę na 12 godzin typu 9-21, na pierwszą przerwę idę po 5,5 godzinach, na drugą tak pól godz. przed zamknięciem sklepu, np. 19:30, czasem wcześniej, zależy od osoby prowadzącej zmianę, bo jak jesteśmy już 2, to wiadomo, po konwoju. Znam sytuacje, ze ktoś na 11 godzin przychodzi i też dostaje 2 przerwy (albo wręcz się przypomina, że on jeszcze chciałby na drugą przerwę i puszczają), wszystko zależy od kierownictwa.

Gość gość
tak wiemy co jest w umowie ale dlaczego jest taki zapis?

Gość gość
do gość 2017.04.29 Poczekamy na regulamin, ale moim zdaniem bardziej chodzi o jednorazową możliwość skorzystania ze zniżki z aplikacją i będzie możliwe kupowanie także wielokrotności typu 4 + 4 gratis, byle mieć aplikację. Co do zapasu ( nie ja pytałam o tę promocję), ale nie tylko kremy będą wchodzić, jest wyraźnie napisane o produktach do pielęgnacji twarzy. Ja to rozumiem, ze biorę np.: serum revitalift+ krem, a do tego tańsze, np. tonik, mleczko/ pianka do mycia twarzy/ peeling/ płyn micelarny/ żel micelarny/ krem pod oczy/ kapsułki/ serum/ , czy cokolwiek do pielęgnacji twarzy w ilości 2 szt. będzie gratis. W takim rozliczeniu 12 sztuk to niekoniecznie spory zapas- o ile zadziała tez jednorazowo wielokrotność. :) No ale poczekajmy. Ma ktoś jutro dostawę nocną?

Gość gość5
Chłop na BHP mówił za na 12 godzin pracy dalej jest 15 minut przerwy. I w niektórych sklepach tak jest. U nas idę kiedy chce i na dwie przerwy. Wszystko zależy od kierownika. Chociaz dla mnie to jest chore żeby na tyle godzin pracy była tylko jedna przerwa.

Gość gość
to prawda to chore, ale niestety zgodne z prawem, od 6h 15 minut przerwy i przy 12h również 15 minut

Gość gość
Powyżej 6 godzin 15min, powyżej 8 2x 15min. Swoją drogą powinny nas dotyczyć przepisy pracy przy komputerze - bo właśnie nim jest monitor na kasie. Często jestem na k1 po 6-7 h. (Wiadomo czasem 2h)Gdzie dofinansowanie na okulary? Mój wzrok pogorszyl się już prawie dwukrotnie, a co będzie dalej.

Gość gość
Przestancie wypisywac głupoty, że przerwa nalezy sie po 5, 5 godz. Przerwa trwa 15 min i jeżeli pracujesz 6 godz. 12 godz. tez 15 min. To zalezy od kierownika czy da ci jedna czy dwie przerwy. Ja pracuje 6 godz. to na przerwe ide sobie jak chce czy po 2 czy po 3 czy po 5 godz pracy.

Gość gość
W naszym sklepie jest jutro dostawa i mają wyjść maksymalnie o 5 rano. Jak dla mnie to od północy powinno być płacone świąteczne..

Gość gość
Do gość dziś "Przestancie wypisywac głupoty, że przerwa nalezy sie po 5, 5 godz." To nie są głupoty, przeczytaj procedury itp. Jest wyraźnie podane, że na 6 godz. pracy należy się 15 min. przerwy, przy czym powinno to nastąpić nie wcześniej niż po przepracowaniu przez pracownika 5,5 godziny. Amen.

Gość gość
Do gość 23:07 Ten kiero to Warszawa?

Gość gość
Mój kiero najlepiej - na pierwsze dni kolorówki pojechał sobie w góry, a my zap... Nie ma to jak dawać dobry przykład! Ale kr go lubi, to na wszystko mu pozwala.

Gość gość
No sorry jak na 12 godzin przerwa jedna to mój pies częściej jje .

Gość gość
Wlasnie, moze ktos bardziej obeznany wytlumaczy o tym zakazie tworzenia zwiazkow zawodowych. Ich mozliwosc gwarantuje prawo pracy i konstytucja. Jak wiec obeszli i ten przepis? Wewnetrzne procedury to jedno ale pierwszenstwo maja przepisy prawa polskiego ktore czesto nie pokrywaja sie z przepisami wewnetrznymi i procedurami ktore podsuwaja do podpisania.Rozumiem ze maja dobrych prawnikow ale ktos wie jak to wyglada od strony prawnej? Jak ma sie jeszcze 3/4 etatu w chwili gdy czesto pracuje sie caly etat i dodatkowe godziny nie sa nadgodzinami tylko zwykłymi godzinami? Obchodza płacenie podatkow ale jak maja sie do tego np. Inspekcja pracy i gdzie jest haczyk w przepisach ktory wykorzystali?

Gość gość
Czyli jak pracuje 6 godz. to jem po 5,5 , schodze z kasetka i ide do domu. Jakie procedury!!! Kodeks art.134!!! Przerwa musi byc w TRAKCIE tych 6 godz. Jakie procedury mowia ci o jedzeniu kanapki. Nie pierdziel głupot.

Gość gość
Jeżeli pracownik przepracuje w danej dobie pracowniczej co najmniej 6 godzin, mimo że miał planowane do przepracowania 4 godziny, to w tym dniu będzie mu przysługiwała 15-minutowa przerwa wliczana do czasu pracy. Jeżeli pracownik będzie miał zaplanowaną pracę w wymiarze 6 godzin, to przerwa powinna być udzielona w trakcie tych 6 godzin pracy. Nie można ustalić przerwy po zakończeniu pracy. Udzielając przerwy po 6 godzinach pracy zwiększają Państwo dobowy wymiar czasu pracy pracownika o 15 minut. Czas przerwy będzie bowiem wliczony do czasu pracy pracownika. Rozkład czasu pracy Państwa pracownika powinien uwzględniać płatne i wliczane do czasu pracy 15-minutowe przerwy w tych dniach, w których praca trwa co najmniej 6 godzin. Jeżeli bowiem dobowy wymiar czasu pracy pracownika wynosi co najmniej 6 godzin, pracownik ma prawo do przerwy trwającej co najmniej 15 minut, wliczanej do czasu pracy (art. 134 Kodeksu pracy). Przerwa nie może natomiast skracać dobowego wymiaru czasu pracy, czyli Państwa pracownik nie może przyjść do pracy 15 minut później ani opuścić stanowiska pracy 15 minut wcześniej. Przerwa 15-minutowa powinna bowiem zostać wykorzystana w czasie godzin pracy.

Gość gość
A przerwe ustala KODEKS PRACY, a nie kierowniczka. Ona jedynie moze powiedziec, że teraz nie idziesz tylko za pół godz. Albo ze wzgledu na mala ilosc osb chodzimy do godz 17.

Gość gość
no ale jedna przerwa 15 minut na 12 godzin to jest według prawa

Gość gość
Jesteście ograniczone co po niektóre . Moja ks też była przy promocji na urlopie bo niby z kąd miała wiedzieć e w listopadzie ze na pewno będzie promocja i to taka duża . Kierownik to tez pracownik i jeśli by nie wzięła to ciekawe kiedy potem .Każdy ma swoje plany , czasem wpłacone zaliczki za wyjazdy . Kiero wszystkiego nas uczy i my asystenci też umiemy sobie dac rade z dużą promocja . Pokazuje nam kiedy i ile może właśnie na takie okazje . Jest mi Was żal żmije i pijawki

Gość gośćgagzvvzbz
U nas przerwy. 10 minut jak w pracy jestes od 4-5,5h...15 minut w pracy od 6-9,5h...2xpo 15minut jak w pracy od 10h

Gość gość
12 godzin jedna przerwa 30 min lub dwie po 15 tak w regulamimie jes napisane

Gość gość
Najgorsza firma w jakiej pracowałam ! ! ! to co tam się wyczynia to obłęd, jak można ustalać milion procedur nie przestrzegając kodeksu pracy ! Gdzie są regionalne bo nie rozumiem tego, że na jednym sklepie kierowniczka siedzi na kasie wykłada towar po prostu pracuje, a na innym drze się na zapleczu załatwiając swoje prywatne sprawy przez telefon, jest rozchwiana emocjonalnie i to oczywiście przekłada się na zespół. Dlaczego na tablicach korkowych na zapleczu, gdzie powinny wisieć ważne informacje nie ma numeru do osoby regionalnej ? firma chce zamiatać pod dywan ... Kierownik jest również pracownikiem firmy wiec Panie które noszą czerwone fartuchy niech wezmą się za pracę, której jak widać w Rossmannie nigdy nie brakuje ... Nie wspomnę o grafikach ciągle zmieniających się co jest łamaniem kodeksu pracy, i jest ustawieniem pracownika już do roli niewolnika. BHP w tej firmie to też żenada. Jestem osobą dość silną psychicznie z otwartym umysłem, była to moja 4 praca poprzednia była również ciężka, ale cieszę się, że uwolniłam się od tego OBOZU PRACY bo inaczej wylądował bym u psychiatry. Wstyd mi, że tam pracowałam... !

Gość gość
Jak pracuję 6 godz, po 5,5 schodzę na przerwę, 5,45 idę np. na 10 min. frontu lub stanę na P (jeśli przed przerwą byłam na P) i 5, 55 schodzę się liczyć. Gdy mija magiczne 6, nie łapie mnie już kamera na sklepie, wszystko jest ok, zdążę się policzyć w 5 min.

Gość gość
Dochodzę do wniosku, że ludzie to debile. Nie ważne jakbyś się starał i tak nie dogodzisz. A to klient niezadowolony, bo coś tam, a to koleżanka Cię podpieprzy, a to kiero niezadowolony. I jakbyś się nie dwoil, troil to i tak dupa z tyłu.