Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Co Wy tak z tą wypłatą? W umowie nie jest wpisane "do 10tego" a "10 każdego miesiąca" więc dajcie już luz w tym temacie!!! A jak macie opłaty do 10tego to sami jesteście sobie winni bo trzeba było podczas umów za mieszkanie lub kredytowych ustawiać sobie np do 15tego a nie do 10tego!!!

Gość gość
Dziewczyny, PKO właśnie dostałam, Pozdrawiam

Gość gość
Gość 10:24 wypłaty nie możesz dostać jutro jak na umowie masz do 10 każdego miesiąca bo możesz posadzić firmę o niewypłacanie w terminie wypłat

Gość gość
według prawa jest DO 10 każdego miesiąca

Gość gość
Jakiego prawa? Czytałaś umowę? Masz jak byk napisane ze 10 każdego miesiąca, nie ma żadnego dopisku DO.

Gość gość
A po co tak się pieklić...robić tyle szumu wokół tej jałmużny, której pensja nie można nazwać...mają czas na przelewy do końca dnia...co miesiąc to samo...nudaaaaaaaa

Gość gość
wiem co jest w umowie, ale zgodnie z kodeksem wypłata ma być DO 10 każdego miesiąca, a że ktoś tego nie uznaje i pisze 10 to już osobna kwestia!

Gość gość
Czy któraś z forumowiczek pracuje na sklepie, na którym zarządzono dodatkowa inwentaryzacje? (Nie poprawkową i nie na wniosek kierownika

Gość gość
Jakim kodeksem ? Pokaz mi artykuł który narzuca pracodawcy wypłatę DO 10.

Gość gość
Kolezanko od rewizji ;)" Na mocy art. 100 § 2 pkt 4 Kodeksu pracy można określić, że obowiązki pracownicze dotyczące dbałości o dobro zakładu pracy i poszanowanie jego imienia, mogą być poddane szczegółowej weryfikacji, za pośrednictwem różnorodnych mechanizmów kontroli. Jednym z tychże mechanizmów jest właśnie rewizja osobista, nazywana potocznie przeszukaniem. Pracownik ma obowiązek się jej poddać, o ile jest ona w pełni legalna. Pracodawca może dokonać przeszukania rzeczy pracownika, ale tylko wówczas, gdy ma to na celu ochronę jego interesu prawnego. W przeciwnym przypadku, pracownik dotknięty rewizją może oskarżyć pracodawcę o naruszenie dóbr osobistych i na tej podstawie sformułować zarzut sądowy. Dlatego też przed podjęciem rewizji osobistej pracodawca musi wiedzieć, w jaki sposób argumentować przeszukanie. Może na przykład wskazać, że podejrzewa pracownika o usiłowanie kradzieży na jego szkodę. Takie działanie jest postrzegane przez sądy jako ciężkie naruszenie podstawowego obowiązku pracowniczego, dbałości o mienie pracodawcy. W takim przypadku jak najbardziej można dokonać przeszukania. Dopuszczalność rewizji Kontrola osobista jest stosowana najczęściej w celu zapobiegania wynoszenia mienia zakładu pracy przez nieuczciwego pracownika. Niemniej jednak, przy zatrudnieniu, albo w regulaminie pracy, podwładni powinni zostać poinformowani o możliwości zastosowania w przyszłości w stosunku do nich tego rodzaju kontroli. W regulaminie pracy lub w ustalonych zwyczajach panujących w zakładzie pracy może znaleźć się zapis o kontroli osobistej, która jednak nie będzie stanowiła naruszenia dóbr osobistych pracowników. Każda rewizja osobista musi być dokonana w porozumieniu z przedstawicielami pracowników. Powinna ona być dokonana w sposób niepozostający w sprzeczności z zasadami współżycia społecznego oraz ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem." Jako nowy pracownik jestes poinformowana o takiej formie kontroli wobec Ciebie i innych pracownikow, nie ma w tym nic niezgodnego z prawem. Na mnie wizyta dzialu rewizji nie robi zadnego wrazenia, oni wykonują swoje obowiazki a ja nie mam nic za uszami zeby sie tym przejmowac. Zwlaszcza ze okazanie rzeczy odbywa sie przez Ciebie i oni nie maja prawa dotknąć Twoich rzeczy osobistych i tego nie robia.

Gość gość
Jakie jest wynagrodzenie netto kasjer sklep w dużym mieście???

Gość gość
Wszystko zależy od stawki. Dla niektórych duże miasto to np. Bydgoszcz czy Toruń. Dla innych Poznan czy Warszawa. I niestety w każdym z wymienionych obowiązują inne stawki , ba nawet są różnice na tych stanowiskach w jednym mieście. Ogólnie na stanowisku kasjera zawsze można mieć 1800 na rękę jeśli będzie się wyrabiać godziny zbliżone do całego etatu.

Gość gość
do gość dziś "Ogólnie na stanowisku kasjera zawsze można mieć 1800 na rękę jeśli będzie się wyrabiać godziny zbliżone do całego etatu" - niekoniecznie, choć pewno w większości średnich miast tak jest :). Kasjer 7/8 etatu, małe miasto, wypłata 1100-1300 zł, od początku tego roku, dzisiejsza niecałe 1500 zł - 120 godzin+20 urlopu. Od 7/8 do całego etatu już niewiele brakuje. Nawet, gdy miałam w ubiegłym roku ponad 150 godzin, nigdy 1800 nie zarobiłam, niestety :(

Gość gość
To ja jestem na l4 ciążowym, 3/4 etatu, miasto nieduże, a wypłaty dzisiaj 1800

Gość gość
Mam pytanie do asystentek. Jesteście zadowolone z wypłaty? Jak to jest ze w tamtym miesiącu miałam 350 zł więcej niż w tym. Wiem ze w tym miesiącu byl mniejszy etat. To różnica 16 godzin a nie 30.

Gość gość
Chuj nie wypłata . Za cały etat 1600 a w biedrze 2500 po roku pracy do ręki .

Gość gość
Czyli nie tylko u nas wszyscy zawiedzeni. Za taki zapier... na kolorowe nam zapłacili

Gość gość
U mnoe hujowabwyplata krakow niskoobrotowy kasjer 146h i 2 tys

Gość gość
Tyle pracy przy -49%, a wypłata jak strzał w twarz.

Gość gość
Czy są u Was kamery na socjalu? Bo u nas za kilka dni mają byc zamontowane. Przeciez to niezgodne z prawem. Gdzie to zglosic? Nie mam nic za uszami , ale my sie tam przebieramy, jemy itd itd. Przeciez i tak sprawdzane jestesmy przy wyjsciu z pracy , po co to????

Gość gość
Wypłaty faktycznie niewiele i fakt staralysmy się na kolorowce latalo się a teraz mamy nagrodę za to etui na dadza śmieszne to w tej firmie się robi jak chcą tanią siłę roboczą go niech od razu informują

Gość gość
Ty tak na poważnie z tymi kamerami? U nas nie ma, chyba że jakieś ukryte. Też nic nie mam za uszami ale kamery w socjalu to duże przegięcie. Proponuję zamontować też w toalecie żeby nikt przypadkiem nie myślał o kradzieży papieru toaletowego albo wody z sedesu, paranoja.

Gość gość
nie wierze w te 2500 w biedrze na rękę, to po co ta akcja strajkowa 2 maja skoro mają tyle 2500 ale brutto pewnie

Gość gość
Co ile jest premia za obrót ? Jeśli byłam na macierzyńskim później na urlopie czy należy się premia czy dopiero jak wrócę ??

Gość gość
Kamery w socjalu? Pierwszy raz cos2takiego słyszę. To już jest gruba przesada. A jak u Was idzie z udziałem w Klubie? Macie 50%? Wydaje mi się że to jest bardzo wysoko postawiona poprzeczka

Gość gość
kamery sa w kazdym socjalu....wiem,bo widzialam u siebie niby to czujniki ruchu...

Gość gość
Na pewno kamer nie może być w toalecie, ale jak jest z socjalem, to nie wiem, teoretycznie to nie jest szatnia, żeby zakazać tam montowania monitoringu. Na Waszym miejscu bym protestowała, bo skoro nie ma wydzielonej szatni, to oczywiste, że tam się przebieracie.

Gość gość
Chyba jakieś roszady znowu ruszyły. Słyszałam o zwolnieniach i przeniesieniach. Ktoś coś wie?

Gość gość
Mogli by dac jakis dodaek za ta kolorowke:( smutne to ze nas nie doceniaja:(