Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Mo偶eJednakTu

呕ebromarchewka

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Blokada ;) K

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Poprosze zeberki o polecenie dla Kasi odpowiedniego filmu na wieczor :) K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kiciu, nie 艣ledz臋 od ponad 2013r film贸w w tvi. W og贸le praktycznie nie w艂膮czam tv jak jestem sama. Nudzi mnie. Uwa偶am, 偶e te filmy s膮 po prostu g艂upie. Nic nie wnosz膮 i s膮 zapychaczami czasu. W 艣wi臋ta czasem obejrz臋 jaki艣 film do towarzystwa. I og贸lnie nie jestem na czasie z filmami. W 2014 znajomy da艂 mi trzy filmy na usb i do dzisiaj ich jeszcze nie obejrza艂am... Taka teraz ze mnie kinomanka ;) Chocia偶 do kina lubi臋 i艣膰, raz na jaki艣 czas. Z ambitnym kinem da艂am sobie spok贸j bo swego czasu przesadzi艂am z ilo艣ci膮 i uwa偶am, 偶e s膮 za bardzo do艂uj膮ce. Horror贸w nie ogladam bo nie lubi臋. Tak偶e tutaj nie pomog臋. Ostatnio od kiedy siostra z dzie膰mi jest u mnie to tv jest w艂膮czone na bajki. Jak dla mnie to za du偶o czasu dzieci sp臋dzaj膮 przed tv.... I do lec膮cego w tle tv musia艂am si臋 przyzwyczai膰 :) Oli.n

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie lubisz Oli filmow a ja bardzo lubie ake tylko dobre , zadnych glupot nie ogladam , zadnych seriali , zadnych typu dlaczego ja albo trudne sprawy itp , szkoda mi oczu na to , ale np dzisiaj byl film o edith Piaf i chvialam Wam zadedykowac jej najpiekniejsza piosenke kt贸r膮 dla niej stworzono gdy umierala. K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie Oli telewizor jest wylaczony do wieczora. U niektorych ludzi leci juz od rana non stop a ja nie cierpie ogladac tv w dzien, meczy mnie wtedy. Lubie tylko wieczorem gdy odpoczywam zrelaksowa膰 sie przy fajnym filmie :) K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgodz臋 sie ze dzieci za duzo siedza przed tv, niektore oadaja od rana do wieczora , np teletubisie - najgorsze gowno ze wszystkich gowien. Nie rozumiem jak mozna to ogladac, przeciez te paskudy nawet nie gadaja i nawet niewiadomo o co w tym chodzi w tej durnej bajce. Jakie kosmity kolorowe K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A propos film贸w x Kicia 2017.02.26 " Oooooo przytocze film. Ogladalam przedwczoraj, zrobiony na starodawny" Kicia Opisany przez Ciebie scenariusz filmu to TYLKO SCENARIUSZ :-) I nie wyci膮gaj z niego jakichkolwiek wniosk贸w Takich scenariuszy, tylko pisanych na przeciwn膮 mod艂臋 mog臋 Ci na poczekaniu napisa膰 i dziesi臋膰, a znaj膮c szybkostrzelno艣膰 naszej Olivki, to z tej strony mog艂aby艣 uzyska膰 jeszcze kolejnych pi臋膰dziesi膮t ;-) :-) :-P Film to tylko film. Zwizualizowana fantazja. Wiadomo, 偶e przy wielomiliardowej populacji mog艂aby si臋 gdzie艣 zi艣ci膰, ale to ca艂y czas tylko sfera teorii i przypuszcze艅 x Olivka dzi艣 Dok艂adnie tak samo :-) Kiedy艣 ogl膮da艂em jeszcze National Geographic , Animal Planet, Discovery Channel, ale wyko艅czy艂a mnie ilo艣膰 reklam i powtarzalno艣膰 program贸w. A jedyny kontakt mojej c贸rki z tvi to by艂o obejrzenie bajki z odtwarzacza, gdzie telewizor by艂 tylko no艣nikiem obrazu :-) Teraz 偶yje samodzielnie i r贸wnie偶 bez telewizora :-) Jest ogarni臋ta na sw贸j spos贸b, ale nie wiem czy akurat ma tak膮 wiedz臋, kto jest aktualnym prezydentem naszego kraju :-D Ja, je偶eli ju偶 si臋 wybior臋 do kina to raczej preferuj臋 fantasy ni偶 to wsp贸艂czesne "ambitne " / ambitnie do艂uj膮ce kino :-) Ostatno, z tego co pami臋tam, by艂em w kinie na JAK WYTRESOWA膯 SMOKA I co z tego, 偶e infantylny? Ale 艣mieszny i fajnie zrobiony :-D :-D :-D H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie rozumiem Hg Twojego postu o tych scenariuszach, nie wiem co miales na mysli, jakos tak zle mi sie czyta艂o Twoj post. Moze pozno i dlatego w ten sposob przekaza艂es. K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czasem i ja nie wiem kto jest prezydentem naszego kraju ;) K Akurat polityka tak mnie interesuje jak Was filmy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie cierpie fantasy, nie cierpie wr臋cz nienawidze filmow typu smoki , obcy , statki kosmiczne, god偶illa itp wszystko co wymy艣lone. Wole realne z zycia. Piszesz ze moje scenariusze sa wymy艣lone, wszystko jest wymy艣lone, Teoje famtasy tez :P tymbardziej :P K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 "Nie cierpie fantasy, nie cierpie wr臋cz nienawidze filmow typu smoki , obcy , statki kosmiczne, god偶illa itp wszystko co wymy艣lone. " x Kiciu, no ale jak to nie cierpisz fanatasy...? ;) Przecie偶 temat wychodzenia z ciala to fantasy ;) Oli.n

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 "Opisany przez Ciebie scenariusz filmu to TYLKO SCENARIUSZ I nie wyci膮gaj z niego jakichkolwiek wniosk贸w (...) Film to tylko film. Zwizualizowana fantazja. Wiadomo, 偶e przy wielomiliardowej populacji mog艂aby si臋 gdzie艣 zi艣ci膰, ale to ca艂y czas tylko sfera teorii i przypuszcze艅. x W艂a艣nie, te偶 wtedy o tym samym pomy艣la艂am ;) Film to tylko czyj艣 scenariusz i kierowanie si臋 w 偶yciu jakimi rolami czyli czyimi艣 wyobra偶eniami na temat rzeczywisto艣ci nie zawsze w prawdziwym 偶yciu wychodzi ludziom na dobre. 馃尰 "Kiedy艣 ogl膮da艂em jeszcze National Geographic , Animal Planet, Discovery Channel, ale wyko艅czy艂a mnie ilo艣膰 reklam i powtarzalno艣膰 program贸w." x Dok艂adnie tak samo ;) 馃尰 "A jedyny kontakt mojej c贸rki z tvi to by艂o obejrzenie bajki z odtwarzacza, gdzie telewizor by艂 tylko no艣nikiem obrazu" x Kiedy艣 to by艂o prostsze ni偶 obecnie. Teraz dzieciaki maj膮 swoje kana艂y gdzie non-stop i na okr膮g艂o lec膮 bajki. Jedna si臋 ko艅czy i druga si臋 zaczyna. I trudno ma艂emu brzd膮cowi wyt艂umaczy膰, 偶e to koniec bajki kiedy widzi, 偶e w艂a艣nie rozpoczyna si臋 kolejna. M贸j 2letni siostrzeniec sam potrafi sobie w艂膮czy膰 tv... Nie na pilocie ale na obudowie z ty艂u telewizora :D 馃尰 "Teraz 偶yje samodzielnie i r贸wnie偶 bez telewizora. Jest ogarni臋ta na sw贸j spos贸b, ale nie wiem czy akurat ma tak膮 wiedz臋, kto jest aktualnym prezydentem naszego kraju" x Napewno wie :) Dudusia nie da si臋 nie kocha膰 ;) 馃尰 "Ja, je偶eli ju偶 si臋 wybior臋 do kina to raczej preferuj臋 fantasy ni偶 to wsp贸艂czesne "ambitne " / ambitnie do艂uj膮ce kino Ostatno, z tego co pami臋tam, by艂em w kinie na JAK WYTRESOWA膯 SMOKA I co z tego, 偶e infantylny? Ale 艣mieszny i fajnie zrobiony" x Ostatnio, tzn. gdzie艣 z 4lata temu znajomy wyci膮gn膮艂 mnie do kina na film, kt贸ry jest te偶 cz臋艣ciowo fantasy :) pt."呕ycie Pi" Najpierw poszed艂 na niego z kim艣 tam. A potem mnie wyci膮gn膮艂, 偶e musz臋 koniecznie go obejrze膰 bo to niby moje klimaty ;) I by艂 pod takim wra偶eniem, 偶e chcia艂 i艣膰 jeszcze raz :D Tak偶e i ja te偶 "呕ycie Pi" polecam :) Oli.n

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wyci膮gam wniosk贸w, ja po prostu ogladam :) jak wiekszosc ludzi ogladam filmy bo lubie. Co w tym zlego? Ja tylko poprosilam Was o tytu艂y a Wy rozpisujecie sie o b艂臋dzie jakim jest ogl膮danie filmow. Ludzie lubia filmy , to naturalne. Byle czego nie ogladam. Moi rodzice sa warto艣ciowymi madrymi wykszta艂conymi ludzmi i lubia tez ogladac dobre filmy i lubimy o nich pogadac. Nie rozumiem nietolerancji Waszej. Ludzie chodza do kin , przeciez sa piekne wartosciowe filmy ktore tez ucza. Nie wiem Oli skad zlosliwosc z tym wychodzeniem z ciala. Hg by nie powiedzial ze wychodzenie jest fantazja, bo sam wychodzi艂 z ciala i dla niego to prawda. Jestem na temacie bo sie zwiazalam i milo poprosilam Was ale skoro nie ogladacie to dobrze :) ja nie prosilam o ocen臋 czy filmy sa dobre czy zle :) K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oj Kicia Kicia :-) Przecie偶 nikt Ci臋 nie ocenia! :-) Wyd艂uba艂em tamten fragment tylko dlatego, 偶e wtedy kiedy to napisa艂a艣 nie zd膮偶y艂em ju偶 odpowiedzie膰. Na inne, postawione w tamtym wpisie tezy r贸wnie偶 ;-) Ka偶de z nas sp臋dza wolny czas tak jak lubi. A to nie podlega ocenie. x Akurat je艣li o mnie chodzi omijam wszelkie przekazy, kt贸re wype艂niaj膮 odbiorc臋 z艂膮 energi膮. W 偶yciu realnym nie dostrzegam tych negatyw贸w, to po co mam si臋 sztucznie nimi 艂adowa膰? No, wymie艅 Kasiu kilka tytu艂贸w, gdzie scenariusz opisuje jaki艣 sympatyczny zwi膮zek, rodz膮 si臋 dzieci, wiod膮 sobie wszyscy zwyk艂e 偶ycie, bez zdrad, awantur, wzajemnych pretensji, nic niepokoj膮cego si臋 nie dzieje. Czasem si臋 co艣 takiego pojawia艂o w tzw. filmie rodzinnym, ale te偶 nie do ko艅ca. Film 偶eby si臋 sprzeda膰 musi u widza wywo艂a膰 emocje. a naj艂atwiej jest wywo艂a膰 te z艂e. St膮d te pospolite podzia艂y na czarne i jasne charaktery. Taka "kultura" jest nam serwowana i ja osobi艣cie si臋 od niej odcinam. Wystarczy mi tylko popatrze膰 na same nag艂贸wki artyku艂贸w takich portali jak Onet czy Wirtualna Polska, 偶eby skutecznie zniech臋ci膰 do wnikania w temat. Mi艂ej soboty :-) Wracam do pracy H-g Ps. Nooo ... rozchmurz si臋 Kasia, rozchmurz :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wstyd ale mi musia艂 ktos dzis przypomniec kto jest prezydentem ;) Serio haha Czyli jednak nie da sie kochac D... ;) Nie w moim typie ;) Gdyby zawsze byl jeden a dobry porz膮dny prez... to byl pamietala kto a tak ? .... niestety . Za tydzien znow zapomne kto jest prez... K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wszystko mi sie kojarzy z panem Kacz... ;) K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"No, wymie艅 Kasiu kilka tytu艂贸w, gdzie scenariusz opisuje jaki艣 sympatyczny zwi膮zek, rodz膮 si臋 dzieci, wiod膮 sobie wszyscy zwyk艂e 偶ycie, bez zdrad, awantur, wzajemnych pretensji, nic niepokoj膮cego si臋 nie dzieje. Czasem si臋 co艣 takiego pojawia艂o w tzw. filmie rodzinnym, ale te偶 nie do ko艅ca. " To tylko w bajce Hg . A zycie to nie bajka Hg , sam o tym wiesz. Ja bajek ogladac nie bede, nie bede sie oszukiwac ,ze zycie jest cudowne i zawsze dobrze sie konczy jak bajka. Nie rozumiecie mnie oboje. Nie ma sensu bym podawa艂a Tobie tytu艂y filmow gdzie jest tylko szczescie bo to nie jest moj cel. Ogladam filmy dla rozrywki, by oderwac sie od rzeczywisto艣ci, od pracy, po prostu by milo spedzic wieczor. Nie bede sie rozpisywala o ocenie filmow, sa takie ktore lubie a sa takie ktore omijam. Sa filmy ktore zle na mnie wp艂ywaj膮 to nie ogladam np gdzie sie tluka ciagle strzelaj膮 pistoletami itp albo takich nie lubie np o duchach zmorach np krwawa mery czy dzuecko rosemary to okropnosc. Nie lubie kina i nie chodze do kina, lubie ogladac na le偶膮co a nie siedziec w paskudnych niewygodnych krzes艂ach. K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do matury pomagalam corce w pracy , miala super temat : dlaczego ludzie lubia filmy , glownie chodzilo o straszne filmy bo temat byl o horrorach bo corka lubi Kinga. Zawsze jej pomagalam w lekcjach , uwielbialam jej pomagac. Ludzie lubia emocje , lubia sie bac siedzac bezpiecznie w domu we w艂asnych fotelach wygodnie ogl膮daj膮c filmy. I tez wspomnialysmy w pracy o tym. I dlatego np lubie niektore straszne filmy np katastroficzne o samolotach gdy sie rozbijaj膮 itp. Po prostu ludzie to lubia. Sa kobiety ktore lubia filmy o zdradach konfliktach itp. Glownie chodzi o emocje. Koncze temat o filmach. Milego wieczoru. Jade na zakupy :) Mam cel :) nowa torebka portfel pasek etui na telefon :) K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"No, wymie艅 Kasiu kilka tytu艂贸w, gdzie scenariusz opisuje jaki艣 sympatyczny zwi膮zek, rodz膮 si臋 dzieci, wiod膮 sobie wszyscy zwyk艂e 偶ycie, bez zdrad, awantur, wzajemnych pretensji, nic niepokoj膮cego si臋 nie dzieje. Czasem si臋 co艣 takiego pojawia艂o w tzw. filmie rodzinnym, ale te偶 nie do ko艅ca. " ****Proponuje program "Trwam" a jesli beda jeszcze jakies watpliwosci to prosze zadzwonic na Radio Maryja :P K :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kasia dzi艣 [18:42 ejjj Kasi chyba zakupy si臋 nie uda艂y ;-) :-) :-P H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zabolalo Hg :) ? Widze, ze zakupy robiles za mnie i nic nie kupiles skoro napisales taki post :) bo ja dopiero teraz wrocilam i powiem Ci , ze nie mam problemow z robieniem zakupow a jesli nic nie kupie to nie denerwuje sie jak inne kobiety, w tym sie pomyliles :) Widocznie znasz kobiety ,ktore maja dola lub sa nerwowe gdy zakupy sie nie powioda albo sam tak masz. Kupilam pasek bo mi spodnie spada艂y i nie dalo sie ich nosic ;) teraz takie spodnie robia ze sie tylka nie trzymaj膮 i trzeba je ujarzmic i to byl najbardziej konieczny zakup :) Etui tez bo p臋k艂o bo ciagle ten moj durny telefon trzepie sie o glebe i to zawsze na kafelki. Torebke mam upatrzona, portfel jako do kompletu tez bo lubie komplety i chcialam w jasnym kolorze. Kupilam sweterek dla corki , pieknie w nim wyglada i ryby dla kota i rozne potrzebne rzeczy. Nie mam problemow z zakupami Hg :) K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 "jak wiekszosc ludzi ogladam filmy bo lubie. Co w tym zlego?" x Nic w tym z艂ego :) Akurat te偶 lubi臋 obejrze膰 dobry film z tym, 偶e o taki w tv na co dzie艅 jest do艣膰 trudno. 馃尰 "Ja tylko poprosilam Was o tytu艂y a Wy rozpisujecie sie o b艂臋dzie jakim jest ogl膮danie filmow." x Tylko akurat z H-g zgadali艣my si臋 w temacie film贸w, 偶e w tv s膮 s艂abe. I mamy w tutaj podobne podej艣cie. To nie jest rozmowa przeciwko Tobie. 馃尰 "Nie rozumiem nietolerancji Waszej." x Podobny pogl膮d dw贸ch os贸b na temat kiepskiej jako艣ci film贸w w tv nie jest nietoleracj膮 wobec Twojej osoby. Zbyt osobi艣cie tutaj podchodzisz. 馃尰 "Ludzie chodza do kin , przeciez sa piekne wartosciowe filmy ktore tez ucza." x Tak. Z tym, 偶e 98% to marketing i niewiele jest tych prawdziwych. Szczeg贸lnie w komercyjnych kinach. Co nie oznacza zaraz, 偶e nie lubi臋 chodzi膰 do kina :) Lubi臋 :) Tylko ma艂o co mi si臋 podoba. 馃尰 "Nie wiem Oli skad zlosliwosc z tym wychodzeniem z ciala." x Jaka z艂o艣liwo艣膰? To by艂 偶arcik ;) 馃尰 "Hg by nie powiedzial ze wychodzenie jest fantazja, bo sam wychodzi艂 z ciala i dla niego to prawda." x Dla mnie przecie偶 te偶 prawda. Z tym, 偶e to jest dla mnie jakby po cz臋艣ci zaspokojenie fantazji cz艂owieka, kt贸r膮 niestety oferuje z艂y. I tym samym zaspokaja jego ciekawo艣膰 i potrzeb臋 jakich艣 nadprzyrodzonych mo偶liwosci, kt贸re w tym przypadku nie pochodz膮 z Dobrego 殴r贸d艂a. 馃尰 "Jestem na temacie bo sie zwiazalam i milo poprosilam Was ale skoro nie ogladacie to dobrze ja nie prosilam o ocen臋 czy filmy sa dobre czy zle" x Kiciu, zgadali艣my si臋 z H-g mi臋dzy sob膮, 偶e filmy s膮 takie a takie. I mamy tu takie samo podej艣cie. Powiem Ci, 偶e rzadko si臋 zdarza we wsp贸lczesnych czasach, 偶e kto艣 nie ogl膮da na codzie艅 tv. I tutaj mam radoch臋, 偶e H-g te偶 tak ma :) I to nie jest Kiciu, wymierzone przeciwko Ciebie. Oli.n

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kasia dzi艣 A dlaczego mia艂o zabole膰? :-D Telewizji Trwam nie obejrz臋, bo bym musia艂 do tego celu sobie telewizor zakupi膰 :-P Natomiast Radio Maryja bardzo cz臋sto sobie s艂ucham podczas jazdy autem, ograniczaj膮c si臋 jednak do "rozm贸w niedoko艅czonych". Bardzo sobie chwal臋 t臋 audycj臋 x " Kupilam pasek bo mi spodnie spada艂y i nie dalo sie ich nosic ;-)teraz takie spodnie robia ze sie tylka nie trzymaj膮 i trzeba je ujarzmic i to byl najbardziej konieczny zakup :-) " Co艣 jest na rzeczy z tymi spadaj膮cymi spodniami. Kiedy艣 nie by艂o takiego problemu. Paska od spodni nie cierpi臋, ci膮g艂ego poprawiania spodni te偶. Na jesie艅 straci艂em pow. dziesi臋ciu kilogram贸w i po powrocie do domu okaza艂o si臋, 偶e cho膰 mam kilka par spodni, to 偶adna z nich cia艂a si臋 ju偶 nie trzyma. Pomy艣la艂em i wymy艣li艂em szelki. Oblecia艂em sklepy w ca艂ym mie艣cie i nic. W ko艅cu przypadkiem wpad艂em na jaki艣 butik z szyldem "Clasiic&Styl" i dopad艂em je :-) Drogie po zb贸ju, ale teraz 偶yj臋 sobie komfortowo, nic mi nie spada ;-) H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋ki Olivko :-) Ju偶 sobie za艂膮czam i nie b臋d臋 z tym czeka艂 p贸艂 godziny a偶 do niedzieli ;-) H-g Ps Bez odbioru ... ogl膮dam film :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobranoc :) Oli.n PS: W roli g艂贸wnej mi艂y kotek Rysiek ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mysle ze sie wogole nie zrozumielismy z tymi filmami ale koniec tematu wiec problemu z tym nie bedzie. K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I dobranoc bo ogladam swietny film :P K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Aaaa jeszcze jedno, widze ze cos ogladacie . Zycie Pi , ogladalam to dawno z tym tygrysem, ostatnio myslalam o tym filmie i rozmawialam z kims o nim. Bajka dla doros艂ych :) nawet fajna . Milego ogl膮dania , koniec bedzie fajny ale tygrys oleje go na koncu co bylo niemile :):) pozdr i milego ogl膮dania K

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przesympatyczny film :-) Tylko nie wiem czemu przejmowa艂em si臋 bardziej losem tygrysa ni偶 g艂贸wnego bohatera ... hmm :-) Dobranoc i mi艂ych sn贸w H-g

Udost臋pnij ten post