Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostałam posądzona o pomowienia w sieci

Polecane posty

Gość gość
Wiecie co, ja tez uważam ze za nieprawdziwe, złośliwe nękanie powinny być kary, ale sa tez nienormalni ludzie którzy w druga stronę- próbują straszyć i pozywac każdego kto napisze cos złego o nich... Nawet jeśli to była prawda, jak ludzie np. pisza o wrażeniach z pobytu w np. restauracji ze jedzenie zimne, itp... niedawno czytałam o pewnym miejscu, taki ośrodek sportowy, była zapowiedziana licytacja komornicza tego osrodka za kilka dni, ośrodek ten miał swoja strone internetowa, i zapraszał dzieci na kolonie, mimo ze za kilka dni mogło go w ogóle nie być...

Gość gość
cd. Ktos założył temat na pewnym forum o tej licytacji komorniczej, tzn ludzie się zastanawiali czy warto wziąć w niej udział, co zejdzie, za ile, ktoś dodał wpis, ze właściciel osrodka musi być kompletnie nieodpowiedzialny bo za chwile tam nic nie będzie, i dzieci na kolonie zapisują.....

Gość gość
I na drugi dzień okazało się, ze za ten wpis o nieodpowiedzialności, właściciele zaczeli grozic ze pozwa do sądu,

Gość gość
tzn nazwanie kogos nieodpowiedzialnym nie kwalifikuje sie jako pomowienie czy oszczerstwo to trzeba rozroznic,,nazwanie nieodpowiedzialnym to tylko jakas opinia,ale juz nazwanie wariatem,kretynem,tepakiem,nieukiem ,oszustem czy zlodziejem to juz pomowienie czyli przestepstwo a jeszcze jak ta dziewczyna przyznaje klamstwa pisala o zyciu prywatnym tej osoby to naprawde jest karalne i sa surowe przepisy juz od ktoregos tam roku i dobrze wieksze karty jeszcze powiny byc

Gość gość
nie kazdy sie decyduje pozywac do sadu nikt nie chce sie po sadach tulac zadna przyjemnosc ale to blad na hejt trzeba zawsze reagowac zeby go wyeliminowac jakby ta babka co zglosila ja do sadu nie miala podstaw to sad by odrzucil pozew a sprawa sie odbedzie wiec widac jest o co

Gość gość
ale juz nazwanie wariatem,kretynem,tepakiem,nieukiem ,oszustem czy zlodziejem to juz pomowienie czyli przestepstwo x chyba ci się wszystko myli, kretynem tępakiem- to obrażanie, ale nazywanie złodziejem czy oszustem- może być pomówieniem, jesli to nieprawda. Słowo pomówienie oznacza, ze ktoś mówi o kims nieprawde

Gość gość
do gość dziś o to samo mi chodzilo zle sie wyrazilem

Gość gość
już niektórzy popadają w paranoje, na forach i fb sa setki tysięcy opinii o różnych ośrodkach, restauracjach, klubach itp nawet krytykują restaurację Geesslerowej U fukiera jesli ktoś pisze że mu się nie podobało to jego sprawa ale gdyby napisał że Gesslerowa przeszła koło jego stołu i napluła mu do talerza to jest pomówienie i może odpowiedzieć przed sądem z powództwa prywatnego albo jeśli zrobi fotomontaż jakiś że u nich w kuchni kroją zdechłego psa na jedzenie a i takie rzeczy robią hejterzy i nawet jeszcze gorsze rzeczy albo ktoś życie prywatne opisuje w internecie, np pani Szafrańska napisała że żona sędziego w TK Iwonie Łączewskiej że rozbiła jego małżeństwo ,to ta ją pozwała do sądu

Gość gość
Po przeczytaniu calego watku chyle czola pani ktora takie internetowe oczerniania pomawianie postanowila w sadzie rozstrzygnac opinie to mozna dodawac jesli jedzenie w restauracji nie smakowalo to jest opinia ale jesli mowa o czyims zyciu to juz inna sprawa nie mozna ot tak sobie ujawniac c faktow z czyjegos zycia na publicznym forum i tu nie ma znaczenia nawet czy to pomowienia czy nie to karalne tak samo nie mozna wykorzystac czyjegos zdjecia wizerunku to przestepstwo a ta dziewczyna co zalozyla watek pewnie myslala ze ujdzie jej plazem wyzywanie kogos w internecie myslala ze jest bezpieczna obrazanie i pomowienia sa karalne jedno i drugie to przestepstwo

Gość krok
No słuchajcie, napewno słyszeliście o lasce,która pozwała rodziców,bo zamieszczali na facebooku jej zdjecia z dzieciństwa np.na nocniku ,ja się nie dziwie pani która pozwała autorke tematu , problem z hejterami na tym polega, że mało kto decyduje się na taki krok ,a tu małolata się zdziwiła, chciałbym widzieć jej minę:)

Gość prawda_
jak sie czyta rozne fora to hejtu tam wiecej niz normalnych wpisow az czasem oczy same sie odwracaja totatne chamstwo na forach jestem wyrozumiala i rozumie ze ktos np jest z czegos niezadwolony ale osoba inteligentna kulturalnie wyraza swoje zdanie na jakis tam temat tylko chamstwo i prostactwo obraza ludzi wyzywa i pomawia o cos sa to jednak najczesciej ludzie zaburzeni majacy z soba problem

Gość gość
15:07może zacznij w końcu w swoich wypowiedziach używać kropek i przecinkow :o

Gość gość
do gość dziś kazdy pisze jak mu wygodnie :)

Gość gość
Sytuacja opisana przez założycielkę tematu zasługuje na bezwzględną krytykę w moim mniemaniu ,na karę również,moja bliska znajoma też jest osobą , o której piszą w necie,podlega opiniom,bo prowadzi salon fryzjerski i uważa ona,że ludzie często celowo zakładają wątki na temat jakiejś firmy aby sprowokować ludzi do negatywnych wypowiedzi,wypowiadają się wiec zwykle osoby, które z ta firmą nawet nie miały do czynienia, także robi to konkurencja,znajoma nie zdecydowała się na złożenie pozwu,ale zgłąszała takie pomówienia na policję i z tego ,co wiem to ktoś był wzywany na policje celem złożenia wyjaśnień i tą osobą była sąsiadka znajomej,która zresztą sama prowadzi jakiś sklepik. Cóż, ludzka zazdrość i zawiść nie ma granic.

Gość gość
dokladnie swieta prawda ludzka zawisc jest bezgraniczna

Gość gość
Ludzie sa podli dlaczego mnie juz nic nie zdziwi hejtezr to jest dno niesmowite najgorsze stadium debilizmu

Gość gość
Też kiedyś miałem sytuację taka że koleś wrzucił do netu filmik z moim udziałem to było w technikum czyli już 5 lat wstecz i mój ojciec chciał to zgłosić rozmawiał z policjantem znajomym ale w końcu szkoła zrobiła swoje i filmik zniknął i spokój

Gość gość
Taką akcje z filmikiem to też znam, z tym że gość sam zaraz usunął , ale pomówienie to jeszcze inna sprawa,może zrujnować komuś życie,nawet osobiste ale jak się wchodzi na fora to hejtu wszędzie pełno .

Gość gość
tych bajeczek nie kupuję tych bajeczek nie kupuję tych bajeczek nie kupuję usuwajcie konta z wizażu wychodźcie z oceniania zamykajcie blogi bo może faktycznie zacznie się żer i nasiąkanie a że lawyery bez pracy to będziecie mieli odpalane pozdrawiam

Gość gość
Względem tamatu,powinnaś jak najszybciej odpowiedzieć na ten pozew,wiesz dlaczego?? Bo w sądzie możesz nie mieć dużej możliwości wypowiedzenia się i obrony,jeśli nie masz adwokata a sądze,że nie masz ,to bedzie cieżko ci się odnależć wiem z doświadczenia chociaż ja sprawy o pomówienia nie miałam.

Gość gość
dzieki za rade pogadam z bratem on bardziej zorientowany moze faktycznie trzeba napisac cos a adwokata miec nie bede chyba z wlasnej reki napewno nie w poniedzialek z bratem bede sie widziec moze on cos..

Gość gość
a tak w ogole zostal caly rowny miesiac do sprawy pisalam @ do tej pani o ktora chodzi za rada znajomych ale meil moj nie zostal dostarczony w ogole do adresata :(

Gość gość
Ja się jej nie dziwie, też bym zablokowała ciebie:)

Gość gość
jedna osoba gada ze soba ha ha ha zmiencie styl chociaszzz

Gość gość
Daj znać coś w tym temacie ,jak dobrze zrozumiałem to ciekawe walentynki będziesz mieć 14 luty :)

Gość gość
nom ciekawe jak nie wiem :)

Gość gość
Podobny temat ktoś założył na gazeta pl.ale w 2013 roku ,tam mowa o wyroku jest ,poszukaj se.

Gość gość
kazdy glupi placi za swoje bledy i tu tez tak bedzie

Gość gość
A u mnie na uczelni była taka sytuacja że ktoś wrzucił filmik z profesorem prywatny nagrali go na mieście z laską i na stronie uczelni to było i szybko doszli że to z kompa na uniwerku i nici :)

Gość kat i wyrok
jak to mówią,żeby kózka nie skakała ,to by nóżki nie złamała............