Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie taką osobę ktora według was ma życie usłane różami? Ja znam.

Polecane posty

Gość gość
WITAM, przepraszam, ze nie w temacie, ale zbieram pieniążki na wycieczkę dla rodziców, zostało mi już niewiele, a chciałabym zrobić im prezent na święta, są to starsi ludzie, którzy nigdy nie byli na wycieczce za granicą, bedę wdzięczna za każdą złotówkę https://zrzutka.pl/gzjgpw

Gość gość
WITAM, przepraszam, ze nie w temacie, ale zbieram pieniążki na wycieczkę dla rodziców, zostało mi już niewiele, a chciałabym zrobić im prezent na święta, są to starsi ludzie, którzy nigdy nie byli na wycieczce za granicą, bedę wdzięczna za każdą złotówkę https://zrzutka.pl/gzjgpw

Gość WesoleMiasteczko
nigdy nikomu nie zazdroscie niczego..nie wiadomo co to komu przyniesie..znam dosc ludzi sukcesu ktorych losy skonczyly sie zle..po za tym..czy nie zastanawia was mysl ze wszystko jest chwilowe, pozyczone? nalezy cieszyc sie chwila I tym co sie ma..to nie kapitulacja, to wielka odwaga.

Gość gość
Polecam film Shirley Valenitine ..ten film obroci ten watek w pyl:)

Gość gość
Szekspir mial racje..wszystko to marnosc nad marnosciami...szczescie i wolnosc to stan umyslu..........

Gość gość
Po co porównywać się do tych, którzy mają w naszym subiektywnym odczuciu lepiej? Te osoby prawdopodobnie również znają kogoś komu czegoś zazdroszczą. Jak się człowiek uprze to zawsze wskaże kogoś bogatszego, ładniejszego, mądrzejszego. Takie myślenie tylko nas dołuje. Zobacz co masz wartościowego - rodzinę, przyjaciół, dzieci, prace. Wiele osób marzy o tych wartościach, wielu nigdy nie będzie ich miało.

Gość gość
Uciekać od ludzi co się chwalą, oni są nieszczęśliwi bo jak by byli to by nie potrzebowali się chwalić. Szczęście prawdziwe to nie rzeczy zewnętrzne a nasz stan umysłu.

Zamiast zazdrościć innym, jak to rzekomo mają dobrze w życiu, może warto tą energię spożytkować na coś innego i popracować nad swoim własnym. Wiadomo, niektórzy mogą mieć jakiś lepszy start, ale wszystko jest przecież do ogarnięcia i osiągnięcia jeżeli się tylko chce coś zmienić. Wiele motywacji do działania możesz zaczerpnąć oglądając filmiki na blogu http://www.mistrzmotywacji.pl/blog/ Myślę, że dużo więcej dzięki temu zyskasz, zaczniesz odnosić sukcesy, nie oglądając się na innych.

Jak można powiedzieć że 'zamieniłabym się z nią choć na jeden dzień na dziecko' wiesz co? inni marzą żeby mieć takie 'problemy' bo dziecka nie mogą mieć.

Ja takiej osoby nie znam. I myślę, że taka osoba nie istnieje. To co widzimy to tylko zewnętrzne pozory. Można być nieszczęśliwym bogaczem i radosnym biedakiem :) All you need is love :)

Gość Alllasi
Porównywanie sie z innymi, przechwalanie czy zazdrość są bez sensu. Powiem wam ze mnie mama nie zapisywala na lekcje języków i żadne dodatkowe, zylysmy bardzo skromnie. W liceum dorabialam zajmując się dziećmi żeby dorzucić mamie bo było ciężko. Jak się wyprowadziłam pracowałam fizycznie, nie miałam na studia czy inne dokształcanie. Poznalam swojego obecnego męża nie wiedząc ze prowadzi dwie firmy i pięknie mu SI układa. Okazało się trochę później. Nie oplywamy zlotem i nie wiadomo jakimi luksusami ale mam spokojne życie i kogoś komu naprawdę zależy. Chcemy dla siebie NAWZAJEM jak najlepiej, od najmniejszych przyjemności jak zrobienie rano kawy tej drugiej osobie która np musi wstać bardzo rano po tajne bardzo fajne prezenty. Życzę wam wszystkim faceta, który nie musi imponowac kasa czy robieniem za was wszystkiego. Życzę wam fajnego partnera z którym chce się nawzajem jak najlepiej. Bez względu na status spoleczny, czy zarobki czy cokolwiek. Takiego normalnego zwykłego szczęścia i spokoju. To jest nieocenione

Gość gość
Zapraszam na moją stronę http://antypis.beepworld.pl/index.htm tylko tu. Dowiesz się jakie zagrożenie może cię spotkać ze strony Facebooka. To nie jest żart sprawdzaj regularnie bądź na bieżąco.

Gość gość
Znam kilka takich osób

Gość gość
Tak , znam taką osobę - patrzę w lustro a to JA Autorka tematu nigdy nie zazna szczęścia, bo patrzy przez pryzmat innych osób i zazdrość zaślepia jej to co sama posiada. Wdzięczność za to co sie posiada rodzi więcej rzeczy za które możeny być wdzięczni!!! Mam nadzieję, że coś zrozumie i dostrzeże zdrowe dziecko, że nie jest samotna, ma gdzie mieszkać, nie choruje i jestt sprawna, nie zajmuje się chorymi rodzicami , ma na czynsz, jedzenie, przyjemności. Ciesz się kobieto własnym życiem a nie porównuj do innych!

Gość gość
22:44 Bardzo mądry wpis. Tak samo uważam. Są ludzie, dla których zawsze inni będą mieli lepiej. A jak zapytasz ich co oni takiego sami robią aby poprawić swoje życie , to wybaluszaja oczy i odpowiadają, że oni mają pecha i dlatego nic im nie idzie. A prawda jest taka, że siedzą i nic nie robią. Mam taka znajomą, wiecznie niezadowolona. Mówię jej poszukaj innej pracy-nie bo ona i tak innej nie znajdzie. Mówię -zakończ w końcu swój zwiazek-facet ją notorycznie zdradza-nie bo ona nie chce być sama. Zapisz się na jakieś kursy -nie bo po co. Na szkolenie z komputera-nie bo ona niepotrzebuje. Na angielski - nie bo tego też nie potrzebuje. Ale wieczne pretensje że inni mają lepiej . Po rozmowach z nią czuje się tak, jakby udało że mnie powietrze. Znałam kiedyś kobietę , maz jej był pijakiem,Ale odeszła w porę od niego z 2 małych dzieci. Odbiła się od dna ale zaraz zmarl jej ojciec , matka ciezko zachorowala i trzeba bylo jej pomagac. W międzyczasie ukradli jej samochód A za kawałek dowiedziała się że ma raka. Dużo by opowiadać. Tak ona miała pecha. A resztą to ma po prostu lenia i tyle w temacie.

Gość gość
To co jednym się wydaje życiem uslanym różami dla drugiego wcale takie nie jest bo ma problemy o których wy możecie nie wiedzieć. To że ktoś bogaty i stać go od zawsze na wszystko dla biednego zawsze będzie wspaniałymi życiem tylko że ci boagcze też mogą mieć swoje problemy z tym że niezwiązane z kasą i może oni wam też zazdroszczą.

Gość gość
reklamiaro, nie trafiłaś

Gość gość
każdy ma jakieś problemy ale nie wszyscy się na nich skupiaja

Szybka oferta finansowania Jestem gotów pomóc W celu realizacji twoich projektów, funduszy biznesu, finansowanie studiów, zakup nieruchomości lub zmiana Twój samochód, zakup urządzeń ...., ciesz się wzorami pożyczki dostosowane do wszystkich Twoich potrzeb. Skorzystaj z naszej wiedzy rzetelny i szybki. Dla wszelkich informacji po prostu spraw sobie trud skontaktuj się z nami bezpośrednio. Aby uzyskać więcej informacji, możesz się ze mną skontaktować (christcorinn @gmail.com)

Szybka oferta finansowania Jestem gotów pomóc W celu realizacji twoich projektów, funduszy biznesu, finansowanie studiów, zakup nieruchomości lub zmiana Twój samochód, zakup urządzeń ...., ciesz się wzorami pożyczki dostosowane do wszystkich Twoich potrzeb. Skorzystaj z naszej wiedzy rzetelny i szybki. Dla wszelkich informacji po prostu spraw sobie trud skontaktuj się z nami bezpośrednio. Aby uzyskać więcej informacji, możesz się ze mną skontaktować (Christcorinn @gmail.com)

Jeżeli ktoś traktuje Cię źle z powodu niezrozumienia, nie jest to przyjemne. Jednak mimo wszystko cieszę się, że ktoś ma lepiej. Wszyscy powinniśmy dążyć do tego.

Gość gość
ja tez czasami lapie sie na tym ,ze komus czegos zazdroszcze ,ale na szczeascie szybko sie opamiętuje bo nie tam mnie uczono .Chcialabym miec kasy jak lodu ,chlopa do rany przyloz , niestety rzeczywistosc jest inna .BIDA Z NĘDZĄ ,chlop wariat furiat czasami nawet boje sie o cos spytac bo jak mnie opier... to mi w piety wchodzi przy dzieciach nic nie pomagal

Gość gość
a ja znam ludzi, którzy nie mają dzieci, mają tyle kasy co miesiąc, że nie muszą pracować, podróżują i cieszą się życiem.

Gość gość
ja znam taka osobę , Sam nią jestem ;), chociaż może nie bo u mnie nie ma płatków róż a jedynie łodygi z kolcami pod nogami ehhh

Gość gość
a ja znam ludzi, którzy nie mają dzieci, mają tyle kasy co miesiąc, że nie muszą pracować, podróżują i cieszą się życiem. x A czemu nie musza pracowac? odziedziczyli?