Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najpierw dziecko pozniej slub?

Polecane posty

Gość gość
a jak on będzie się wymigiwał od ślubu czy bez papierka będziesz z nim i nadal będziesz starc o dziecko?

Gość gość
Autorko widać, że chcesz tego ślubu popieram Cię i uważam,że powinnaś bardziej nacisnąć swojego faceta żeby była konkretna deklaracja .

Gość gość
autorko a temat dziecka w waszym związku dawno się temu pojawił ? to wasza wspólna decyzja?

Gość gość
Ja bym się źle czuła z myślą że zmusilam faceta do ślubu ale widać są kobiety którym to nie przeszkadza

Gość gość
a jak facet się wystraszy deklaracji o slubie i odejdzie może nie jest jeszcze na to gotowy?

Gość gość
deklaracja o slubie musi wyjść od strony faceta , nawet jak ty mocno tego chcesz potem będzie ci wypominał ze go zmusiłaś - a dziecko to wasza wspólna decyzja czy bardziej twoja?

Gość gość
lepiej ,zeby odszedl, zanim bedzie dziecko

Gość gość
Jesteś jak lalka z sexshopu do dmuchania i wale/nia

Gość gość
jak mieszkacie w innej miejscowości to nie będzie was tak obchodziła opinia dalszej rodziny chyba ze chcesz wrócić do swojego miasteczka?

Gość gość
gość dziś deklaracja o slubie musi wyjść od strony faceta , nawet jak ty mocno tego chcesz potem będzie ci wypominał ze go zmusiłaś - a dziecko to wasza wspólna decyzja czy bardziej twoja? xx Mamy XXI wiek, wiec oboje decyduja o swojej przyszłosci. Czekanie na deklaracje od strony faceta? Chyba rozmawiaja o wspolnej przyszlosci i moga razem ustalac plany .

Gość gość
jakoś się ułoży potrzeba czasu ale dziecko to ważna decyzja - jesteś na nią gotowa?

Gość gość
Pierścionek zareczynowy kupuje facet wiec to od niego musi wyjść deklaracja

Gość gość
może on wcale nie chce slubu więc trzeba uszanować jego decyzje a o dziecku to wspólna decyzja czy bardziej twoja autorko?

Gość gość
Tu autorka, o dziecku rozmawiamy od okolo 4 lat. Mam problemy hormonalne, przez to tez aluzja od ginekologa, zeby zbyt dlugo nie zwklekac. Jesli chodzi o slub, on ciagle ma jakies ale (czyli to co bylo kiedys nieosiagalne jak kontrakt na czas nieokreslony itp) mimo, ze mamy kontrakt nieogr; od roku, to on zawsze cos wymysli, zeby slub przelozyc. Moja mama bardzo go lubi. jesli chodzi o jego rodzicow to sa przeciwni naszemu zwiazkowi. Jego rodzice sa nadopiekunczy, maja wyidealizowany obraz przyszlej synowej a ja temu nie moge sprostac. Dlatego skreslaja mnie i byc moze to odwleka decyzje o slubie. Wczesniej pisalam o zyciu po bozemu, nie mialam na mysli zycia blisko boga, ale zycie po kolei tylu poznawanie sie, mieszkanie razem, slub i dziecko nie inaczej.

Gość gość
gość dziś Pierścionek zareczynowy kupuje facet wiec to od niego musi wyjść deklaracja xx Czyli decyzja o przyszlym zyciu zalezyod tego, kto kupuje pierscionek?! Slub mozna wziac i bez pierscionka.

Gość gość
jak go kochasz to może warto odpuścić temat ślubu a skupić się na staraniach o ciąze , a otoczeniem się nie przejmować pogadają i przestaną- fajnie ze mama go twoja lubi wiec super pewnie zaakceptuje jak już będziesz w ciązy- długo się starcie czy to dopiero początki?

Gość Ale to już było
Może niektórym paniom jest obojętne będąc w konkubinacie, czy w związku małżeńskim.Mieszkam w dużym mieście i nie wszyscy się znają.Jednak bez ślubu nie zdecydowałabym się na dziecko.Jestem 8 lat po ślubie Mamy dwoje dzieci i jesteśmy dobrym małżeństwem.Konkubinat nie dla mnie.Facet który nie chce ślubu jest niepewny.

Gość gość
jeżli masz takie problemy hormonalne to fakt nie można z tym długo zwlekać i odkładac macierzyństwa na potem

Gość gość
Nie staramy sie, on by chcial sie starac pod koniec 2017 - choc ja uwazam, ze pewnie i wtedy by powiedzial, ze jeszcze nie czas i wszystko by sie odwlekalo na pozniej ciagle...

Gość gość
Teoretycznie można wziąć ślub bez zareczyn choć w praktyce takiego przypadku nie znam :) a facet może jest pod presją rodziców i dlatego nie chce ślubu ja bym takiego rzucila bo tracisz z nim czas i po co masz się go "prosic "o ślub

Gość gość
No to masz odpowiedz- jego rodzice slubu nie chca, a on sie z nimi liczy. Moze uwaza, ze jak bedzie dziecko, to zmiekna? Hmmm Ja bym z takim facetem sie absolutnie nie wiazala, tym bardziej nie chciala z nim dziecka.Uzalezniony od rodziny, ktora cie nie chce. Bedzie piekło na bank, a na slub po dziecku raczej nie ma co liczyc. Moze byc najwyzej teraz, jesli sie postawisz... Z drugiej strony latwo radzic, rozumiem, ze masz 30 lat, tyka zegar biologiczny, a nie latwo na gwizdniecie znalezc nowego faceta. Trudna decyzja.

Gość gość
jeżeli facet ma dopiero 30 kę może on uważa ze jest jeszcze za wcześnie na ślub , macie mieszkanie , dobrą prace wiec on chce jeszcze trochę tak pożyc we dwójke a dziecko to duża zmiana by była dla niego?

Gość gość
12:33 i 35 macie racje, on jest pod wplywem rodzicow, ktorzy mnie nie chca . nic sie nie zapowiada, ze to sie zmieni. Nie chce byc konkubina, ale najgorsze jest to, ze on slucha sie rodzicow, nawet jesli chodzi o p*****ly..

Gość gość
autorko wiesz co decyzja o dziecku musi być wspólna - on chce pod koniec roku dopiero a może odwleka to w czasie, a jak mieszkacie wspólnie ze sobą jego rodzice tolerują wasz związek?

Gość gość
A co jego rodzice konkretnie maja pzreciewko tobie? Czy jest w zwiazku z tym jakas szansa, ze to sie moze kiedys zmienic?

Gość gość
on może jeszcze nie gotowy jest do końca na dziecko - ty masz 30 lat to w sumie jeszce trochę czasu masz na macierzyństwo- czy to też presja twojej rodziny np.?

Gość gość
12:40 moim zdaniem on odwleka, bo nie pierwszy raz odkladal. jego rodzice dzien w dzien do niego dzwonia, jesli on zaczyna mowic o mnie jego matka mowi: nie nie nie nie chce o niej rozmawiac. gdy on mowi, ze spedzilismy weekend u moich rodzicow, jego matka jest mega niezadowolona i mowi jja /my jestesmy przeciwni, ale ty rob co chcesz. On jest pod duzym wplywem rodzicow, szczegolnie matki dlatego texty typu my jestesmy na nie ty rob co chcesz oznacza: nigdy jej nie zaakceptujemy, jesli on jedzie do nich to mnie nie zapraszaja i jestem tam nie mile widziana.

Gość gość
Powiem szczerze że znam takie kobiety które były w takiej sytuacji i nic nie wskoraly, odeszły od tych facetów i jak z nimi rozmawiam to czują ulgę ze zostawily takich kolesi , zajmij się sobą autorko a facet prędzej czy później się znajdzie sama coś o tym wiem:) zycie się prędzej czy później ułoży ale nie warto żyć pod presją i wywierać na kims presji dodam jeszcze ze też znam kobiety co im zegar tykal co miały ostatnia szansę na dziecko itp i powiem że to też bzdura jest, lekarze nie są wyrocznia i to co mówią na temat płodności nie musi być zawsze prawdą! Ja też jestem tego przykładem to teraz słyszę od takich specjalistów ze się cuda zdarzają w medycynie :)

Gość gość
12:42 od poczatku mnie nie lubia, bo nie mam super pracy czytaj. nie jestem dyrektorka/lekarka itp. (pracuje w ksiegowosci) Gdy jego szanowna mamusia przyjezdza do nas i zmienia w szafach, wystroj, dodatki, robi sprzatanie, bo uwaza, ze jest wszystko zle - to jestem niezadowolona, bo przeciez wg niej zawsze jest zle. Wg nich ich syn bedzie nieszczesliwy ze mna, ogolnie chodzi o to, ze chcieliby miec taka synowa jaka chca. Tzn taka, ktora im przytakuje, usmiecha sie gdy jego matka ustawia mieszkanie syna po swojemy, ma mega kariere itd; mam nadzieje, ze wiecie co to za typ ¨tesciow¨ gdy atakuja partnera na wiele spraw ja mowie, on jest dorosly i sam decyduje od razu Zonk i wielkie faux pas z mojej strony.

Gość gość
to nie ciekawa sytuacja jak jego rodzice w sumie cie nie akceptują - myślisz że dziecko w waszej sytuacji coś by zmieniło ? jak to widzisz autorko