Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

umniejszanie dzieci przez matke

Polecane posty

Gość gość

Skad sie takie matki biora? Ciągle wmawianie,że inni są lepsi, maja lepsza prace, zwiazki, dzieci

Gość gość
Ja mam takiego ojca.

Gość gość
Skąd ja to znam. Wszyscy ważniejsi, od Ciebie, ustępuj wszystkim, wszystkim się dziel i w końcu zaczynasz wierzyć, że tak właśnie jest, że jesteś nieważny. Nic gorszego na dalsze życie. Moja matka tak m wmawiała, bo chciała się przypodobać innym. Głupota jakich mało.

Gość gość
19,13 moja matka była/jest identyczna. Bardzo długo zajelo mi zrozumienie , ze jestem wazna i inni wcale nie sa ZAWSZE ode mnie lepsi. Najgorsze jest to, ze maz jest taki sam jak moja matka i tak traktuje starsza corke. :( Ale zawsze zwracam na to uwagę i teraz już dużo zrozumial.

Gość gość
jak byłaś krnąbrna, wredna to jak miała do ciebie dotrzeć abys była dobra

Gość gość
Pytanie tylko czy mówiły (mówią) tak, bo są wredne i nieczułe, czy mówią PRAWDĘ, co w naszym społeczeństwie jest uważane za sku/r/wy/syństwo. Tak, jak moja matka przypieprzyła się do mnie, bo powiedziałam córce (lat 7), że kiepsko wychodzi jej śpiewanie (fałszuje okrutnie), za to pięknie maluje i jest najlepsza w klasie w bieganiu. A powiedziałam dlatego, że z piosenką chciała wystartować w konkursie talentów w szkole. I co? Zrobiliby z niej pośmiewisko, bo takie są dzieci w jej otoczeniu, nabijałyby się z niej pewnie do dziś. UWAGA: ma 12 lat i żyje, nie wpadla w depresję. Mnie za to strasznie wkurzają matki, które wiecznie wyśpiewują psalmy wobec swoich dzieci, jakie są oh, ah, uh i huh. Takim to się dopiero robi krzywdę, bo Wy nad sobą popracowałyście ale ciężką pracą doszłyście do swojego poczucia wartości ale takie? Takie wyrosną na roszczeniowe, zakochane w sobie, egocentyczne księżniczki. P.S. Nie uważam, żeby ustępowanie i dzielenie się z innymi były czymś złym. Raczej świadczy o inteligencji :o 🖐️

Gość gość
gość dziś Serio, porównujesz jakieś jednorazowe wybicie z głowy dziecku konkursu talentów do czasami codziennych jęków jak to "Magda dostałą lepszą ocenę, czemu Ty nie", "Iwona więcej pomaga matce", "nie noś takich ubrań bo widać, ze masz paskudne nogi"? Nawet jesli to prawda to dla Ciebie normalne jest by ktoś codziennie słyszał takie rzeczy? Jeśli tak to mam nadzieję, ze spotkasz kiedyś taki typ osoby. I potem powiesz co sądzisz o mówieniu "prawdy". " Wy nad sobą popracowałyście ale ciężką pracą doszłyście do swojego poczucia wartości" jak ktoś Cię gnoił przez większość dzieciństwa to nigdy nie odzyskasz prawdziwej pewności siebie. Są słowa, które sa wyryte w Twojej głowie do śmierci i w słabszych chwilach przychodzą. Serio myślę, ze absolutnie nie masz pojęcia na temat czego się tak mądrujesz.

Gość gość
moja matka jest taka ...cale życie czuje sie gorsza :( wiem ze przez to mam stany depresyjne

Gość gość
Nie uzalajcie sie nad soba, bo to zalosne. Dorosle baby, trzeba sie wziac w garsc a nie biadolic!!!!