Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zulka_

czytanie uskrzydla

Polecane posty

Orsejko właściwie nie wiem czy magnolia kwitnie, ostatnio byłam tam dwa tygodnie temu, wtedy jeszcze się nie zanosiło

Orsejko, ja zrozumiałam, że Vanilka wyrusza po swojego niedźwiedzia, ale pewnie źle zrozumiałam:o

nie mam siły na przerzucanie strony, więc się pożegnam. dobranoc

Miłego wieczoru mój jeszcze leci. Orsejko do chrześnicy na 18 ślaśk,zaraz w niedziele wracamy samej siostry z babcią nie zostawię Teklo machnę ręką chodź zostaje z boku ,trochę krótko i szkoda ,bo coś a może strzeli mi do łba. Miłego wieczoru❤️

Witam kawusia i herbatka (__)? (__)? (__)? (__)?\ ta-daam! Vanilko nie jest to daleko, kilkadziesiąt tak koło 60km jak na moje oko patrzące na mape googli. Mniej więcej na trasie Katowice - Kraków. Ale nie znam tych terenów, nigdy się tam nie zapuszczałam ;) Nas w Niedziele w domu nie będzie bo jedziemy do Porąbki ale też machne Ci ręką Vanilko ❤️ A teraz śniadanko: http://www.grochemogarnek.pl/wp-content/uploads/2014/02/koktail-2.jpg 🌻 http://jestpieknie.pl/wp-content/uploads/2012/05/sniadanie-mistrzow1.jpg 🌻 http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/021/964/21964631_800.0.jpg/grzanki-saskie-na-sniadanie.jpg Miłego łykendu 🖐️

Kawusia i herbatka serniczek i sałatka Trzymajcie się miłego świętowania jutro Palmowa niedziela

Zulko - mnie skoki nie pociągają choć podoba mi się ten sport ❤️ Vanilko - baw się dobrze 🖐️ - jedźcie ostrożnie bo nienajlepsza pogoda i ślisko ❤️ ❤️ ❤️

Teklo już mniej więcej wiem,to na przyszłość,może,jak będę drugą raza to się uda spotkać,tam gdzie będe do ciebie 45 km wychodzi. Dzięki miłego dnia

Dobry wieczór Przyszłam powiedzieć dobranoc ale skrobnę parę słów. Dzisiaj miałam lenia i właściwie nic nie robiłam ważnego. przygotowałam tylko duże pojemniki na rośliny tarasowe tzn. wsypałam keramzyt i ziemię. Będę czekała na coś ładnego do posadzenia ale to już bliżej maja.

Dzisiaj u mnie było słoneczko ale bardzo zimno, w nocy przepowiadają nawet przymrozki.

Uśmiecham się do Teekli a'propos żurku i białego barszczu. Bo dla mnie jest to to samo. W moim domu zawsze był biały barszcz a nazwę żurek poznałam pewnie już jako panienka;-) - i jakież było moje zdziwienie gdy po spróbowaniu zjadłam żurek taki sam jak barszcz biały. Widziałam tylko różnicę gdy był bardziej tłusty albo mniej, czasem był postny, czasem z jajkiem, czasem z kiełbasą, czasem z ziemniakami. Czasem podbity śmietaną a czasem nie. I do dzisiaj używam tych nazw zamiennie, co mi się wypowie :-D

No i teraz zakisiłam mąkę na zakwas (już się zakisiła) ale nie wiem czy to jest żurek czy barszcz biały :-).

W Rybniku też byłam ale to już dosyć dawno, gdy mój M handlował sprzętem tenisowym i zaopatrywał w trenerów tenisa oraz sklepy sportowe i kluby. Czasem jechałam z nim w trasę i poznałam trochę miast Polski. Byłam w Rybniku, Raciborzu, Tychach, Bielsku. Objeździłam Górny Śląsk, Małopolskę, Wrocław. Dzięki tenisowi byłam też w Lublinie, Zamościu i Świdniku. Kraków i Rzeszów to były na co dzień :-). No i jeszcze parę innych miejscówek ;-)

To pewnie tak samo jak z roladami (w domyśle śląskimi) które u mnie w domu nazywają się zrazami zawijanymi - a receptura jest od dziadzia, który urodził się na Śląsku Cieszyńskim :-).

Orsejko, cieszę się, ze z c. jest ok. I dobrze, że ma taką dobrą opiekę.

Wszystkie was kocham ❤️ i przytulam do serducha 👄. I proszę aby nasze Anioły czuwały nad nami :-).

Witam w niedzielę Wczesniejszy post gdzies uleciał Zapraszam na kawusie i herbatki Dzisiaj jestem jakas zywa ,ąż chce sie życ,spalam cala noc Po kościele wybieramy sie na jarmark swiąteczny na starówke.Choc popatrzę. betulko u mnie jakos zawsze nazywa sie barszcz bialy,smakuje najlepiej wlasnie w Wielka Niedzielę.Gotuję wtedy na kościach wędzonych wiec zapach sie unosi. Milego dnia

Teklo i co umylas okna? My wczoraj z malzykiem nic nie robilismy,nawet obiad był szybki.Całkowita laba,juz nie pamietam kiedy tak było Zaczynam jakies porządki od jutra,ma byc pogoda,wiec i cmentarz trzeba ogarnać dokladniej.

wiem, że pewnie znów kilkanaście stron będzie śmigać i zdechnie, ale co tam, mam dosyć tego zatykania stronek,