Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gośćfif
Mam juz wyniki , wszystko jest oki. Ryzyko podstawowe 1:975 a mi wyszlo 1:5018 :) kamien spadl mi z serca

Gość karola0096
bardzo się ciesze ze wszystko w porzadku;)

Gość gość1003
Super, Fif, gratuluje ;) Tak sie najadłam, ze dziecko mi chyba dzis nie zasnie wcale od nadmiaru kalorii... Masakra :)

Gość gość1003
Super, Fif, gratuluje ;) Tak sie najadłam, ze dziecko mi chyba dzis nie zasnie wcale od nadmiaru kalorii... Masakra :)

Gość gośćBella
Fif cieszę się bardzo :-) ja po moje wyniki mam dzwonić dopiero popoludniu. Możesz podać te patery z badania białko pappa i bhcg w jakim stężeniu miałaś w tych jednostkach Momm

Gość gość sati
Witam serdecznie :-) Dziewczyny jestem z terminu na styczeń ale tak mnie ciekawi czy któraś z was czuje już ruchy? Chodzi mi o te które są w drugiej i kolejnej ciąży bo podobno można wcześniej poczuć :-) pytałam na dziewczynach z października i tam już większość koło 14 tyg czuła. To moja druga ciąża i już się doczekać nie mogę

Gość gośćfif
Bella Wolna podjedn. beta- hCG 42,300 IU/l, co odpowiada 1,0989 MoM. PAPP- A 3,486 IU/l, co odpowiada 0,812 nie znam się na tym czy mogłabys mi powiedzieć czy jest ok ?? Daj znać jak będzisz miała wynik

Gość gośćBella
Według mnie wyniki super, ale specjalista nie jestem ;-) odezwę się jak coś

Gość gośćfif
odezwij się koniecznie :):)

Gość karola0096
dziewczyny byłam dziś na wizycie u gina i właśnie czekam na usg ... ostatnie miałam trzy tygodnie temu ale lekarz robi narazie częściej ze względu na poprzednie poronienia. strasznie się boje co tam zobacze; (((

Gość gośćfif
karola - wszytsko będzie dobrze :)!! trzymam kciuki odezwij sie po !!

Gość Kasiur88
Karola czekamy na wieści po usg ;-) napewno wszystko będzie dobrze :-)

Gość gość1003
Karola, jesteśmy z Tobą! :) Basiu, daj znać szybko :)

Gość karola0096
juz wróciłam z usg wszystko na szczęście dobrze;) dzidzia mniejsza juz tylko kilka dni;)

Gość gość1003
Bella, a nie Basia! :D Przepraszam! :D

Gość gośćBella
U mnie też wyniki dobre. Ryzyko 1 do kilku tysięcy :-)

Gość gośćfif
no to super bardzo się ciesze dziewczyny :):) dzisiaj robiłam badania z krwi Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgG , Cytomegalowirus kl. IgM , i wszytsko oki :) - ginekolog kazała mi je zrobic .. ale na co one są to nawet nie wiem :D

Gość gośćBella
Fif a ty masz już dzieci?

Gość gośćfif
nie, to moja pierwsza ciążą :)

Gość gośćfff basia
Witam dziewczyny. Fif, nie denerwuj się tak wszystko jest dobrze i tak musi zostać! Karola, ja mam stwierdzoną nerwicę lękową, przebiegającą z objawami somatycznymi tzn, hipochondryczną. Różne rzeczy, bóle odczuwam które nie mają prawa się dziać bo wszystko jest wporząku. Terapia bardzo pomaga ale diagnostyka jest konieczna. Mam nadzieję że u Ciebie będzie wszystko w jak najlepszym porządku, ciąża często nasila objawy nerwicy, ja mam to przepracowane i potrafię sobie radzić z nerwicą ale wiem że może powrócić. Jeśli podejrzewasz nerwicę to skorzystaj z pomocy bo z tym można sobie poradzić. Trzymam kciuki!!!

Gość gość1003
Fif, ja też robiłam badania na cytomegalię, to zalecane w ciąży, bo to jedna z groźniejszych chorób dla Nas teraz, ale skoro jest ok, to tylko się cieszyć :)

Gość karola0096
basiu ja Tez mam już stwierdzona nerwice tak zwane zaburzenia lekowe... napady paniki, boje się czegoś nie racjonalnego w ogóle... do tego tez szereg objawów somatycznych. leczenie się już 5 lat z przerwami. teraz władnie przed ciążą brałam leki i jak się dowiedziałam to odstawilam. chodze caly czas na terapie do psychologa. narazie jakos sobie radzę gdyby nie to ze mam jak narazie wszystkie nieprzyjemne dolegliwości związane z ciążą... to mi trochę przysłania wszystko; (( ale mam nadzieje ze będzie tylko lepiej.

Gość karola0096
dziewczyny chcialam się was o coś zapytac i poradzić. mowicie ze miedzy 11 a 14tyg. robi się tak zwane to badanie genetyczne... ja byłam wczoraj na usg tak jak wam pisałam dokładnie to był 11+6, a wedlug usg 11+0, tylko ze lekarz zobaczył dzidziusia, zmierzył crl ok 4,5cm niecałe, zobaczyl czy serduszko bije i to wszystko. trwało to może 2-3minuty... a raczej następnego usg do 14 tygodnia to już mieć nie będę. i zastanawiam się czy zostawić to tak jak jest czy udać się do innego lekarza prywatnie na usg żeby zdążyć do tego 14 tygodnia i żeby zrobił to badanie jak się należy.

Gość gośćfff basia
Karola,może nic nie powiedział bo wszystko jest w normach. Mi w poprzedniej ciąży na USG w 13tyg nie wspomniał o przezierności, jak zapytałam to to powiedział że jeśli coś jest nie tak to zawsze powie. Ja USG 4d robię w 20tyg. Tak mi lekarz kazał i tak zrobię. Co do ataków paniki to na samo wspomnienie aż mi słabo. Czasem tak się bałam ataku że że strachu atak przychodził. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Musi być i trzymam za Ciebie kciuki.

Gość gośćfif
Karol a nie dostalas zadnej kartki z wynikami ? Ja dostalam wszystko dokladnie opisane...

Gość karola0096
dziewczyny chcialam się was o coś zapytac i poradzić. mowicie ze miedzy 11 a 14tyg. robi się tak zwane to badanie genetyczne... ja byłam wczoraj na usg tak jak wam pisałam dokładnie to był 11+6, a wedlug usg 11+0, tylko ze lekarz zobaczył dzidziusia, zmierzył crl ok 4,5cm niecałe, zobaczyl czy serduszko bije i to wszystko. trwało to może 2-3minuty... a raczej następnego usg do 14 tygodnia to już mieć nie będę. i zastanawiam się czy zostawić to tak jak jest czy udać się do innego lekarza prywatnie na usg żeby zdążyć do tego 14 tygodnia i żeby zrobił to badanie jak się należy.

Gość karola0096
dostałam ale jest tylko crl z wymiarów napisane i nic wiecej

Gość gość1003
Karola, usg genetyczne możliwe jest do wykonania, gdy crl wynosi od 45 mm do 85mm, myślę, że jeśli nie dostałaś skierowania (u mnie było napisane, ze ma wyc wykonane miedzy 11 a 14 tygodniem), to może warto zrobić je prywatnie? może dzidzius był jeszcze za mały na badanie genetyczne, może tak być, jesli miał prawie 4,5 cm, bo te wymiary sa własnie bardzo wazne. opis powinien być dość dokładny, dostałam wydruk z prawdopodobieństwem wystąpienia wad genetycznych, wyliczone na podstawie mojego wieku i wyników z usg. moja ginekolog uważa, że to jest konieczne badanie, bo może działać, w sytuacji niepomyślnych wyników i badanie jest obligatoryjne. u mnie trwało ok 20 minut, może więcej i było dokładne, mam 8 zdjęć z czego trzy z wynikiem przezierności karkowej. zapytaj gina, a jesli nie ma mozliwości zrobienia na nfz, ja bym zrobiła prywatnie.

Gość gośćBella
Karola najlepiej zapisz się do specjalisty, który wykonuje usg genetyczne, jest to istotne badanie, musi być zrobione do 14 tygodnia bo potem wyniki są niemiarodajne, potem polowkowe i koło trzydziestego któregoś tygodnia.

Gość gośćBella
Karola a w poprzednich ciążach mie miałaś tych badań?