Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Zoma, a zlecił Ci jakieś badania, cokolwiek? Jakieś wskazówki typu witaminy dla kobiet w ciąży, zakaz dźwigania itp? Ty dalej pracujesz? Dziewczyny ja popadam w paranoje!!! Wczoraj wieczorem i dzis rano robiłam testy mimo tego, że wiem że jest jeszcze za wcześnie. Oczywiście oba negatywne. No ale... mnie biust przed okresem jakos specjalnie nigdy nie bolał. Od wczoraj czuje, ze mnie boli jakby po bokach od dołu a do tego dzisiaj wyszły mi 2 żyłki obok sutka na lewej piersi! Wczoraj ich nie było, bo sprawdzałam czy coś się tam pokazuje. Temperatura mi sie utrzymuje na wysokim poziomie, dzisiaj rano 36.95... Jestem pełna nadziei! Tylko nie wiem co radzicie, iść jutro na bete? Jutro bedzie moj 24dc czyli 10 dpo. Co więcej odnotowałam jednodniowy spadek temp. co dzieje się często w dniu implantacji i miało to miejsce w 21dc. Co myślicie? Boje się rozczarowania :(

Gość Zoma
Meggie, idź jutro na Betę. Nie zlecił mi żadnych badań,nic.

Gość gość
Oranijcie się dziewczyny! Wy macie być matkami? Nie radzicie sobie z emocjami przy zajsciu w ciążę a co dopiero jak będzie dziecko? A jakieś wirusy choroby przecież Wy nie umiecie trzeźwo myśleć. Ja rozumiem że chęć szybkiej ciąży bierze górę i emocje temu towarzyszą ale Wy macie już paranoje.

Gość gość
11.45 ty masz paranoje jakąś nie broń nikomu ciązy i nie zachowuj się jak pies ogrodnika

gość 11:45 chyba Ty nie potrafisz panować nad emocjami, skoro musisz tak beznadziejne swoje zdanie pisać na forum nieproszona przez nikogo. Zatem polecam meliske :)

Gość, ale niektóre z nas już są matkami.A teraz staramy się o kolejne.

Gość gość
Hej, nie wiem, czy bede tu pisać, napiszę tylko, że patologia i dna intelektualne nie mają żadnego problemu z zajściem w ciążę. Mam troje dzieci i bardzo chciałabym mieć czwarte a nie zachodzę w ciążę już ponad rok. O pierwszą i drugą ciążę starałam się ponad 2 lata i zaszłam po hsg, w trzecią udało się w pierwszym cyklu, a teraz nic. Wiem że inne kobiety mają problem z zajściem w jedną chociaż ciążę i naprawdę doceniam to co mam,ale strasznie mnie denerwuje gdy ktoś, kto nie chce zachodzi w ciążę a ja bardzo chcę i nic. Znów boli mnie brzuch na okres a sąsiadka lamentuje że wpadła.

gość, wiem, że tak jest i niestety my jakby nie mamy na to wpływu. Wierzę, że każda z nas robi co w jej mocy, aby w końcu się udało. Nie pozostaje nic innego, aniżeli nadal próbować i mieć nadzieję, że w końcu się uda. Szkoda tylko, ze nie moze to trwac tydzien w tydzien, bo miesiac w miesiac to troche zajmuje niestety.

Gość gość
Gosc 11:45 a komu mamy powiedziec o naszych bólach? Nie będziemy z każdą rzeczą lecieć do ginekologa wiec po to mamy siebie i wspieramy się wzajemnie.Kto jak nie druga kobieta pragnaca dziecka nas zrozumie.Czasem może wydawać się to uciążliwe ale musimy się wygadać.Musimy bo w takiej ciężkiej sytuacji ( ciężka sytuacja bo brak poczucia się matką, brak noszenia dziecka pod sercem jest straszne )nie wolno być samemu, wsparcie jest bardzo ważne.Jeżeli Tobie to przeszkadza to nie czytaj naszych postów, udzielaj się w innym temacie. Meggie- tylko beta wyjaśni sprawę. Zoma - mam nadzieję ze lekarz dał Ci jakies zalecenia aby wszystko szło w dobrym kierunku. U nas dziś świętowanie trzeciej rocznicy, będę miała sprzatania:) Mój organizm nie wysyła żadnych sygnałów o owulacji więc nie wiem kiedy będzie.Jest dziś strasznie duszno,masakra ;/ Sandra.

Gość gość
Jeden post krytyki a tu taki bum. To ja będę druga. Staraczki sraczki. Szkoda gadać

16:32 No szkoda gadać bo nie umiesz czytać, tytuł brzmi "Starania o dziecko"a nie staraczki :p

Gość gość
A Ty Zoma chciałaś blysnac inteligencja ze niby to czytać umiesz? Metafora wyrazy pokrewne bliskoznaczne mówi ci to coś?

Gość gość
18.04 nadaremnie się trudzisz ,twoja riposta jest żenująca jesteś tzw pies ogrodnika

Gość 18:04 widzę, ze masz za dużo wolnego czasu, albo masz tak nudne i beznadziejne życie, ze musisz sobie to zrekompensować takimi zbędnymi komentarzami. Szkoda mi Cię. Jakbym mogła Ci jakoś pomóc - wystarczy słowo :) Ps. Odnoszę wrażenie, ze jesteś mało inteligentna skoro potrafisz być tak opryskliwa wobec ciężarnej kobiety.

Gość gość
18.04 pan literata się odezwał nie proszony , tak bardzo chcesz się dowartościować ,żenujące to trochę

Gość gość
18:04 wypad trollu z naszego forum!

Gość gość
Meggie- w zupełności Cię popieram!! Czasem się zastanawiam czy nie lepiej aby było dla nas jakieś inne oddzielne forum. Sandra.

Gość gość
Meggi- odnośnie pytań do Zomy,ku..a początek ciąży a Ty z pytaniem czy jeszcze pracuje,no żenada. W Waszym przypadku to ciąża=choroba. Oczywiście umysłowa!

Gość gość
Meggi,nie chcesz się niby nakrecać,a robisz to cały czas! Chcesz siee rozczarować,a idź na tae betee najlepiej już dzień po stosunku a potem rycz bo się nie udało! Nie można poczekać jak normalny człowiek? Co przyspieszysz?

Gość, ja pracuje przy chemikaliach w związku z czym osobiście nie mogę pracować w ciazy. Jak widzisz są przypadki, kiedy jest to zabronione. Proponuje wyedukować się w tym temacie:) a nie wiem gdzie Zoma pracuje. Chyba masz okres, weź coś na uspokojenie.

Gość gość
Popieram Sandra,osobne forum bo kafeteria takich chisteryczek nie zniesie.

A chorobę umysłowa prezentujesz perfekcyjnie TY! Pozdrawiam i żegnam :)

Gość gość
Tyle poszecie o gownach a nic konkretnego o sobie nie wiecie. Tylko starania,witaminki,wizyty. Istnieje jeszcze zycie poza staraniem siee o dziecko.

No właśnie widzę, krytykowanie innych kiedy nie ma się niczego w głowie :) pewnie sama masz jakieś problemy, skoro tu weszłas. Rozwiąż je na innym forum proszę. Pa

Gość gość
To forum poświęcone jest staraniom o dziecko, inne forum na inny temat więc trzymamy się tematu. A swoją drogą tak jak mówiłam - jeśli przeszkadza to idź na inne tematy.proste. Nie psuj ludziom humoru,mamy swoje problemy, Ty masz swoje zajmij się nimi. Sandra.

Dzisiaj jest 10dpo i byłam rano na becie, wynik będę mieć dzisiaj wieczorem. Już nie mogę się doczekać :)

Gość gość
Cześć dziewczyny ja również chciałabym się starać o dziecko a mam ostatnio problem z plamieniami międzymiesiaczkowmi. byłam z tym u gina, badałam hormony- TSH, prolaktynę, progesteron, estradiol, wszystko ok, mialam tez monitoring owulacji gin tylko zapisywał mi duphaston, wiec zmieniłam go, nowy od razu zauwazyl, ze mam za grube endo i skierował mnie na biopsję. czekam teraz na wyniki. czy któraś z Was miała problem z za grubym endometrium ?

zapomnialam sie zalogować ! Cześć dziewczyny ja również chciałabym się starać o dziecko a mam ostatnio problem z plamieniami międzymiesiaczkowmi. byłam z tym u gina, badałam hormony- TSH, prolaktynę, progesteron, estradiol, wszystko ok, mialam tez monitoring owulacji gin tylko zapisywał mi duphaston, wiec zmieniłam go, nowy od razu zauwazyl, ze mam za grube endo i skierował mnie na biopsję. czekam teraz na wyniki. czy któraś z Was miała problem z za grubym endometrium ?

Gość gość
Meggie- czekam z niecierpliwością!! Alexis - jak grube endometrium? Ja miałam 5,5 jak przez długi długi czas nie miałam okresu. Sandra.