Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beta27

Mamuśki polecam-odradzam!!!!!

Polecane posty

Moja 8 miesięczna córa śpi w dzień 2 razy po 30 minut. Za to noc (odpukać!!!) przesypia super

Mój mały ma prawie 10 m-cy i śpi tylko raz 2,5-3 godz. i potem śpi całą noc 10-11 godz. Ale czasami muszę go przetrzymywać, bo jak się drzemnie po południu nawet pół godzinki to potem ma problemy z zaśnięciem, i budzi się nad ranem i potem na drugi dzień marudzi

Mój synuś,jak śpi jeden raz w dzień,to też w nocy się budzi,ale zdecydowanie mniej.Ale usypianie trwa wtedy kilka minut,a jak śpi dwa razy,to usypia około godziny,więc pomyślałam,że chyba trzeba zlikwidować dwa spania w dzień.

Gość spectra
Witam Dziewczyny, trochę mnie tu nie było ale miło mi w naszym gronie. Moja córcia za tydzień kończy roczek. Śpi 2 razy w dzień po godzinie około 11- 12 i potem o 17-18-tej. Na noc idzie spać późno ok. 21.30-22 i przesypia do ok. 7.30-8.00, nieraz się budzi raz, nieraz dwa razy a niekiedy przesypia całą noc. Mama Emilki, co do za małego smoczka to m\nie mam bladego pojęcia czy to szkodzi czy nie. Pozdrowienia dla Wszystkich

Gość Patticia
dziewczynka - 2l. zapalenie pochwy - po antybiotykach - jak to leczyć?? - do ginekologa nie chcieli ,mnie nawet z nia zarejestrować. Mała miała zapalenie płuc - zanim je zdiagnozowali , dostała 3 antybiotyki, a potem jeszcze dwa, a teraz jak są problemy - to mnie po prostu olali ......... . Poradźcie!

Gość gdzie jest załozycielka topiku

mamuski poradzcie mi jaka spacerówke parasolke mam kupic mojej dzidzi tzn jeszcze nie nateraz ale za kilka miesiecy mamy wielofunkcyjny wózek chicco ale z mała jest strasznie ciezki a mieszkam na drugim pietrze a poza tym czasami chcemy tez gdziesz wyjechac a ta spacerówka chico zabiera cały bagaznik wiec kicha niesamowita czekam na wasze opinie

Gość spectra
Cześć Dziewczyny, DONN, co do kosmetyków, to polecam ogólnie NIVEA np. oliwki czy krem do buzi z filtrem na słońce i potem krem na każda pogodę etc..., oprócz tego fajne sa kosmetyki BUBCHEN. DO pielęgnacji pupy, SUDOKREM i LINOMAG, do kąpieli uzywam niezbyt taniego ale wydajnego żelu do ciałka i włosków KLORANE BEBE i emulsji leczniczej i mydełka z OILATUM i BALNEUM HERMAL. Co do zwykłych mydełek jest zupełnie dobre BOBAS. Pranie dla mojej córci robię w JELPie i go bardzo polecam, niezbyt lubie Lovelę za jej landrynkowy zapach ale to rzecz gustu. PATTICIA, pewnie już rozwiązałaś swoj problem, ja poradziłabym się po prostu pediatry. Dużo zdrowia dla Córeczki. ASIULEK27, osobiscie mam spacerówkę Maclarena, jestem z niej zadowolona, droga jak jasna cholera, ok.700 zł, trochę nam odbiło kiedyś. Nie mam porównania z innymi wózkami tego typu, wiem, że super są parasolki Peg-Perego np. Plico P3 complito. Mam duzy wózek z tej firmy i go uwielbiam. Nie znam ceny tych parasolek Peg-Perego ale firma jest rewelacja. Do następnego razu, pozdrawiam

Gość bardzo dziękuję za
fantastyczne informacje. 👄

Gość spectra
Witam, Co polecicie dziewczyny jako zabawkę jeżdżącą do pchania czy ciągnięcia dla rocznej dziewczynki? Moja córeczka skończyła właśnie roczek 28 kwietnia i chciałabym jej kupić jakieś fajne jeździdło. Czekam na Wasze wpisy, ucałowania

WITAM Ja też podnoszę temacik,ponieważ moje 3 tygodniowe dziecko ma straszne kolki a espumisan 3x5 kropli oraz herbatka plantex niewiele pomaga.Dziecko karmię mlekiem modyfikowanym nan 1 .Może polecicie mi coś dobrego na kolki?

hej:) nie pomoge z lekarstwami na kolki bo nie mieszkam w kraju..moge tylko powiedziec ze dobre sa czopki przeciwkobolowe ale oczywiscie jezeli lekarz zapisze..ja juz zwatpilam w dobry lek na kolki..za to polecam bujaczek..tzn lezaczek z wibratorkiem..bardzo pomaga w moemntach napadow kolki..relaksuje dziecko..oczywiscie nie mzna ciagle sadzac w nim malenstwa..ale czasami jak mam straszne noce..to klade na godzine malego do lezaczka z wibracjami..i przesypia a potem klade go do lozeczka,..nosidelka tez sa dobre na kolki:) smoczek jest tez malym pomocnikime z walka przeciwko kolkom..moj maly tylko lubi kauczukowe..ciemne.. herbata z rumianku i kopru..dla mammy.. buziaki

Gość beta 27
Witajcie :) Dziś już Beta29 ;) Po blisko dwóch latach "bycia mamą" uprzejmię "donoszę": -wózek,który tak gorliwie polecałam wymieniliśmy w te pędy na lżejszy (chicco), 6,5 kg ;) -pampersy "oryginalne" the best -kosmetyki jak dla nas wszystkie super,stymże Bambino w niczym nie ustepuje więc chyba warto polecić (ostatnio krem pielęgnacyjny z Bambino jest "na topie" u nas) ;) -na roczek Maja dostała "odpychacz" hipopotam fisher Price, "odkryła" go po roku...i teraz świetnie sie nim bawi :D -przeswietne są zabawki z FisherPrice tak w ogóle ;) zwłaszcza ludziki "little people" -kapciuszki z tombutu ok -buciki najcudniejsze "Bartkowe" -drogie :( można pisać i pisać :)

spectra >>> dzieki za odpowiedz czy to Kolorame mozna juz od pierwszych dni stosowac??? beta>>> czyli driver 4xl sie nie sprawdzil???

Gość spectra
Witam Dziewczyny, >>DONN, wzięłam do ręki żel Klorane Bebe i tu jest napisane, że można go stosować na ciałko i główkę po ukończeniu 1 miesiąca. Acha, przypomniałam sobie, że np. Balneum Hermal i Oilatum emulsje można stosować od początku ale to bardziej w przypadku suchej skóry. Moża też przy suchej skórce dodać do wody trochę mąki ziemniaczanej albo też oliwki np. Nivea czy co tam chcesz. To już nawet dla noworodka ale wtedy gdy jego skórka tego wymaga. Po oliwce wanienka jest do dokładniejszego szorowania, to taki minus. Wiem już, przez pierwszy miesiąc myliśmy Kasię mydłem z Chicco "Infnite Dolcezze", całkiem fajne jest też mydełko Bobas. To mydło z Chiccco jest bardzo wydajne, pamiętam, że mieliśmy go b. długo. Owszem drogie ok. 18-20 zł ale jak byłam w ciąży to czasem zdarzały mi się takie niezbyt rozsądne cenowo wydatki ( pierwsza dzidzia grubo po trzydziestce i takie tam odpałY, hm...) To Twoja pierwsza dzidzia, jak się domyślam po Twojej stopce, i piękny okres ciązy. Osobiście cudnie wspominam ten moment ciąży a z resztą cała ciąża to piękne czasy. Życzę Ci powodzenia >>Witch 3, niestety nie umiem nic ciekawego wymyślić na kolkę. Moja Mała miała kolę może kilka razy. Ja piłam herbatkę z kopru włoskiego, położna środowiskowa powiedziała mi, żeby pić 1 szklankę niedużymi porcjami od rana do max. 14 godz. To ak wramach profilaktyki. Oprócz ego na ból brzuszka stosowaliśmy Espumisan ale piszesz, że nie działa u Was. Poza tym masowaliśmy brzuszek kreśląc koło dwiema dłońmi kilka razy a potem prawą ręką czyli po lewej stronie brzuszka półkole czyli masowaliśmy zgodnie z ruchem jelit. Nie jestem dobrym anatomem ale to coś w tymstyl. Najpierw kilka azy kółko a potem prawą ręką księżyc. Pomagało też noszenie małej na ręce brusziem w dół to lepiej u taty. W ogóle potrzeba wtedy dużo cerpliwości i spokoju, czego Wam gorąco życzę >>Beta29, witam serdecznie założycielkę topiku, super temat. Dzięki za podpowiedzi a szczególnie za pomysł z tym hipopotamem. Właśnie sięzastanawialimy nad taką zabawką. My też lubimy zabawki Fisher Price jak na razie nie znam jeszcze Little people ale wszystkiego kiedyś spróbujemy. Z Fisher P. moja córcia uwielbia grajaca dżunglę, do kt. wrzuca sę kulki, świnkę z melodyjką poruszającą się i grającego słonia z kockami oraz wszystkie klocki i kulki z obrazkami w środku. Dzięki za info w sprawie bucików, my tez szukamy butów do chodzenia. Pozdrawiam i do następnego razu

no to mam jeszcze jedno pytanie : jak wyglada rozek, bo ogladalam dzisiaj w sklepie i wyglada jak z kolderki i zastanawiam sie czy to nie zagruby na lato???? ale panie w sklepie powiedzialy ze innych to wogole nie ma....????

witch, może zmień mleko, koleżanki mała po Nan miała kolki, ale potem zmieniła jej na Bebiko z prebiotykami i przeszły. Tylko trochę droższe było, ale mówiła, że warto.

Gość hej hej hej../

dziewczyny a jaki wozek byscie polecily, ja caly czas sie zastanawialam nad driverem 4 xl ale teraz to juz sama nie wiem....

Gość hauck
witam! jestem przyszła majową mamą! tzn w kazdej chwili nią moge zostac, siedze juz na walizkach. Od tygodnia mam takze przygotowany wozek. Jest to hauck merlin . Podoba mi sie bardzo, zwrotny, chyba wygodny, porządnie wykonany. Jaki jest naprawde, to sie dopiero okaze, ale wydaje mi sie ze bedzie ok.

hej ja rodze na przelomie sierpnia/wrzesnia. Zastanawiam sie,czy cala zime mogla bede wychodzic z synkiem na spacery??jezeli bedzie taka wstretna zima jak w tym roku to pewnie nie...

hauck>>> tez mi sie podobaja te wozki ale jak liczylam to za komplet gondola spacerowka i foteli trzeba zaplacic 2000, a ciebie ile kosztowal????

Czesc dziewczeta mam pytanie ile kosztuja w Polsce pampersy 2 New born po 64szt. pakowane bo prawdopodobnie na poczatek sa super a ja nie wiem czy mi sie oplaqca z Polski je ciagnac?

Daffodile - ja urodzilam synka w listopadzie 2005, a codziennie, za wyjatkiem 2 najmrozniejszych dni, przez cala ta \"wtretna zime\" wychodzilam z Mlodym na spacery - to hartuje :) Polecam zimowe spacerki!

Gość spacer
po jakim czasie można z noworodkiem wychodzić na spacerki?

dziewczyny doradzcie mi jaki balsam ujedrniajacy kupic, chyba ze lepiej na rozstepy??? skonczyl mi sie juz ten co mialam i sama oliwka sie smaruje a nie wiem czy to wystarczy???

Gość jupii

Gość spectra
Cześć, >>Donn, z tymi rożkami to tak jest, są jak lekkie kołderki (te bawełniane), są też z frotki. Osobiście miałam ten bawełniany, przypominający kołderkę i było Ok. Dzidzi nie było za ciepło, bo takie maleństwo potrzebuje ciepełka, oczywiście mówimy o noworodku. Jak są upały to stosownie ubieramy maleństwo praktycznie jak siebie. Moje dziecko korzystało z rożka przez ok. 2-3 tygodnie gdy było chłodno, agdy zaczęły się upały tak około 3 tygodnia życia ubierane było w body i lekkie spodenki czy lekkie śpioszki. Moja mała jakoś szybko "wyrosła" z rożka, czułam, że tak po prostu nie potrzebuje go. To wszystko podpowiada instynkt, serio nie ma się czym martwić. Co do balsamu, kwestia gustu, polecam preparat na rozstępy Gerbera, fajnie sie wchłania i moim zdaniem całkiem dobrze działa. Używałam go od 4 miesiąca ciąży do ok. 3 miesiąca po porodzie. Prawie nie mam rozstępów ale to tez może kwestia genetyczna czy jakas tam inna. POdobno świetna jest Mustela ale droga, myslę, że kosztuje ok.80-100 zł za 250 ml. >>Spacer, myślę, że z noworodkiem można śmiało wychodzić ok 10 dnia życia. Wszystko ułatwia ładna pogoda. Mozna zacząć spacer od 10-15 minut, w następnym dniu pół godziny a następnie dłużej. Gdy jest zima to lepiej najpierw kilka dni powerandować maleństwo w domu. Pozdrawiam