Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiur88

Mamusie listopad 2017 cz.2 ;)

Polecane posty

Gość KarolinaNova
W Biedronce od 16 pazdziernika byly termometry elektroniczne. Zamulilam i ciekawe czy jeszcze je dostane :( No tak ja nie jestem za wychowywaniem dzieci w sterylnych warunkach, ale nowe rzeczy zawsze piore poniewaz wyobrazam sobie, ze sa prane czy plukane w procesie produkcji w jakims chemicznym cholerstwie itp.

Gość Annka_167
Gość 1003 a z jakiego miasta jesteś?

Gość gośćffbasia
Dziewczyny ile macie dziennie skurczy przepowiadających? Są policzalne?

Gość gość
Ja mam tak około 5 dziennie MM

Gość KarolinaNova
Ja nie mam. Jak je odczuwacie?

Gość gośćffbasia
Ja mam około 10, brzuch robi się twardy i boli jak na@ ból jest umiarkowany i raczej w krzyżu.

Gość Lucyna30
Ja mam za każdym razem jak wstaje, jak leżę to też je mam zresztą, zapierają dech w piersiach, w nocy też mam, budzę się często i brzuch ciągle twardy... mogę na jutro policzyć, ale to jest raczej nie do zliczenia... :/

Gość Annka_167
Ja to odczuwam czasami jak taki skurcz w nodze, tylko że cały brzuch boli i potem puszcza. Mam tak kilka razy dziennie. Czasami też takie pobolewanie jak przed okresem

Gość goscxy
Dziewczyny, jak nie macie podgrzewacza to polecam grzejnik :-) pierwsze dziecko też urodziłam w sezonie grzewczym, pamietam jak sie z mezem nalatalismy w nocy do kuchni zeby mleko podgrzac, całe szczęście położna mi poradziła aby butelkę wstawić po prostu na kaloryfer. Pokarm odciągnięty można w ten sposób przechowywać 6h (o ile dobrze pamietam) no a wode na MM to wiadomo..

Gość karola0096
Basiu ja mam przepowiadacze bardzo czesto. Jak wstaje z pozycji lezacej to tez mnie lapia. Ale i na leżąco czy siedzaco co chwile mam brzuch twardy. Czasem boli czasem nie. Dzis na ktg ktore trwalo z 20 minut mialam z 4-5 takich skurczów i pokazywalo 30% lub trochę ponad.

U mnie dzis 37t5d, jutro z rana mam test oksytocynowy zeby sprawdzic wydolnosc lozyska... Nie mowia o indukcji, dzis glownie lezalam i cisnienie w ciagu dnia bylo na granicy, ale Maly ma tetno znow do 180, lezymy pod ktg wlasnie... Nie polecam przebywania na bloku porodowym, az pojawily mi sie przepowiadacze ze stresu, jak te kobiety krzycza...

No i znow wyszla tachykardia u Małego. Boje sie, mysle ze do porodu juz stad nie wyjde... Dwa tygodnie temu miałam całkiem zdrowe dziecko, a co chwila cos nowego dochodzi... Gdyby nie wesołe dziewczyny z ktorymi leze to pewnie wyłabym w poduszke... PS Kolejny maluszek na swiecie i nastepne dwa się rodzą ;) Dzieje sie!

Gość karola0096
1003 trzymaj sie. Na pewno wszystko będzie dobrze. A lekarze mowia jaka moze byc przyczyna tej tachykardii?

Gość Annka_167
Najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy także nie martw się, wszystko będzie dobrze :) A skąd jesteście? Pytam, bo mówiłaś, że takie tłumy w szpitalu :D

Gość gość
1003 test oksy sie robi zeby wywolac lekkie skurcze zeby sprawdzic jak dziecko na nie reaguje...nastepstwem czesto jest porod a jak wyjdzie pozytywny to wykonuje sie ciecie albo indukcje. Takze trzymaj sie i nic sie nie martw lekarze wiedza co robia :) pozdrawiam listopadowki

Gość gośćffbasia
Gpsc1003 kochana wiem że test oksytocynowy nie robi się w celu wywołania porodu ale może się tak zdarzyć:-) coś mi się wydaje że niedługo pochwalisz nam się dobrą nowiną i tego Ci kochana życzę z całego serca:-) buziaki:-)

Gość gość1003
Dziewczyny, dopiero podlaczyli mnie pod kroplowke, a juz mam skurcze na 70. I to juz boli, nie ukrywam. Cos czuje ze sie rozkrece, bo w nocy jakos tak sie dziwnie czulam ale myslalam ze to stres... Ale serduszko malego teraz ładnie pracuje. Jestem z Warszawy.

Gość DomDel
1003 trzymam za was kciuki :-)

Zapis jest ok, wiec zaraz mnie odlacza :) Nie wiem czy to kwestia hormonu, pewnie tak ale mam mysli ze jakby sie rozkreciło to bym sie cieszyła ;) Tylko ten brak miejsc mnie przeraza.

Gość przyszła_mama2017
Gosc 1003 moze powypisuja w poniedzialek to luz sie zrobi ;) dobrze ze masz jeszcze sympatyczne kolezanki z sali zawsze to raźniej ;)

Gość Fenyloetyloaminka
1003, trzymam kciuki! :*

Gość gośćfif
Gosc 1003 trzymam kciuki :* super ze zapis ok :* trzymajcie sie ! Informuj na biezaco !

Zapis dobry ale dalej szukaja przyczyny tego ciągu: małowodzie- hipotrofia- wysokie cisnienie- tachykardia u Małego. Te bolesne ruchy sa wynikiem tachykardii, wiedziałam ze te szarpaniny nie sa normalne, biedny sie tak meczy :( Juz chcialabym wiedziec co z nim...

Gość Annka_167
Dziękuję za odpowiedź. Pytam, bo w razie czego chciałam wiedzieć gdzie jest takie obłożenie i czy szukać innego szpitala

Cała stolica taka zawalona, kazdy z dobrych szpitali... Slabo tak rodzic na korytarzu, niektore maja sale tylko na finał...

Gość gośćffbasia
Masakra. U mnie tylko dwa szpitale, miejski i prywatny, ciekawostki jak będzie.

Teraz skoki z tachykardii na bradykardie. Leze pod ktg prawie 2h i nie mam szans nawet na odlaczenie do toalety, bo juz bylo kilka epizodow... Zaczynam powoli odchodzic od zmyslow...

Gość gość
1003 jesteśmy z Tobą! Czy coś mówią o cc? MM