Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćPaulina

Wrześniówki 2017 cz.2

Polecane posty

Gość gość liki
Właśnie mialam pisać o sapce, o radach od lekarza, ale już myślałam że nikt tu nie zagląda

Ja zagladam codziennie ale zazwyczaj nic tu nie ma ;) co do dziwnych dzwoekow w nocy to ja je nagralam i pokazalam poloznej i ona potwierdzila ze sa zupelnie normalne i potrwaja pewnoe do konca 3 miesiaca wiec jestem juz spokojna i przyzwuczailam sie do tych dzwiekow.

Gość gość lili
Mi lekarka stwierdziła ze to sapka, i kazała inchalowac, odciagac aspiratorem I naklejac plaster aromactiv. Moj czasem to az oddechu zlapac nie moze I spi nie spokojnie w nocy. Przez dzien tez ma trudnosci z oddychaniem.

Gość Dzidziulkowo
Ja zaglądam ale przyznam że dużo się dzieje żeby opisywać wszytko

Gość redsky
ja tez zagladam ale faktycznie forum wymarło.moja cócia juz miesiac skonczyła rosnie jak na drożdzach wiekszych problemow z nia nie mam jest kochana i podobna do siostry :)

Gość Dzidziulkowo
U nas dzień wygląda różnie mała lubi spacery śpi po nawet 3 do 4h ale w domu 1h. W noo cy daje nam pospać wiec nie jest źle. Ja miałam napięte krocze i nistoty jeszcze się nie zagoilo

Gość gość loli
Dzidziulkowo u mnie podobnie, a to ze je co godzinę to po prostu pić się chce. Tyko po nocy piersi obrzmiale bo rzadziej je. U mnie krocze też nie ciekawie wygląda, w środku jest tak napuchniete że nie wiem czy to zejdzie czy tak mnie uszkodzili. Masakra. Czy są dla takich małych dzieci specjalni laryngolodzy? Serce mi się kraja jak charczy i oddechu złapać nie może, odciagam dużo wydzieliny. Ale nie wydaje mi się że to normalne jak twierdzi lekarz.

Gość Dzidziulkowo
Przy oddychaniu Charzykowy cały czas??a ile ma tyg twoje dziecko

Gość gość lili
Tak a nasila się w nocy, na spacerze jest spokój. Mój ma miesiąc i dwa dni

Gość Pazdziernik2016
Dzidziulkowo, skoro spi w domu 1h to i tak sporo, moja w ciagu dnia przez ostatnie tygodnie sie ogranicza do minimum i robi drzemki po 10-15min tylko :) Redsky hak starsza siostra reaguje na mala? Nie jest zazdrosna?

Gość gość lili
Trzymajcie długo na rękach? Coraz mniej spi. Mi ciężko jest zrobić cokolwiek w domu. A wam?

Gość khii
Moja spi duzo. W nocy budzi się raz na karmienie, jak sie wczesnie poloze no to dwa razy max. Na dniu spi po 3-4 godziny, później nie śpi jakiś czas i znowu 3-4 godziny wiec ja mam czas na wszystko. Mam jeszcze córkę 1,5roku i jest super. Nie mogę narzekać, nie mamy kolki, czuje sie jak na wakacjach ☺ jedyny problem mamy strasznie odparzona pupę, pewnie przez to ze tak dlugo śpi i w nocy, a ja na spiocha jej nie przewijam. Stosuje wszystko na przemian, linomag, alantan, sudokrem. Wczoraj wyczytalam ze najlepszy jest tormentiol i clotrimazolum wiec od wczoraj tez używamy ale nie widzę poprawy. Lekarz kazala nie używać chusteczek nawilżonych i smarować pupę, alezaraz jej sie rany porobią

Gość gość lili
Ja używam betaphen do pupy chyba tak się pisze. No ja często przewijam więc nie mam takiego problemu. Ale jak mocno ci śpi to i przewijanie go nie obudzi. Przynajmniej u mnie tak jest. Na spiocha przewijam tylko wtedy jak pasek na pampersie jest po całości niebieski (bo to wskaźnik jest) i po dotyku czuje czy balon z pampersa się robi. Ale jak narazie mój rekord to 17 pampersow w jeden dzień.

Gość redsky
khii musisz troszke jej wietrzyc pupke może bo jak sie odrazu zaklada pieluche i jeszcze pupa mokra od chusteczek to juz wogole moja tez miala czerwona pupe raz ale wietrzylam i sudokrem pomógł pazdziernik nawet nie jest zazdrosna,czasami tylko próbuje zwrocic na siebie uwage ale to w stylu: popatrz mamo co zrobiłam, mamooo chodz tu itd ale żeby była jakas histeria czy cos to nie.staram sie nia zajmowac nawet jak trzymam mała na rekach to czytamy albo rysujemy no i angazowac w opieke w stylu podawanie pampersa, smarowanie buzi dzidziusia kremikiem itd.dajemy rade :) moja tez coraz mniej spi na spacerze to i owszem a w domu to róznie :)

Gość Pazdziernik2016
Moja w ciagu dnia spi bardzo malo od ok dwoch tygodni, duzo czasu spedza na rekach bo czesto jest tak ze jest najedzona, ma sucha pieluche, a i tak placze i dopiero kolysanie i mowienie ja uspakaja. Na szczescie w nocy spi niezle, chociaz vzesto jest tak ze budzi sie juz o 4 i jest wyspana wiec jest walka zeby jeszcze troche pospala ;) Na odparzona pupe proponuje zmiane pampersow ktorych uzywacie, wietrzenie pupy, odstawienie chusteczek i przemywanie pupy krochmalem- powinno pomoc :) A jak tam Wasi mezowie/partnerzy radza sobie z nowa sytuacja? Pomagaja, zmieniaja pieluchy?

Gość gość
Żałosne, jest się czym chwalić ze dziecko ma tyłek odparzony bo nie chce się matce zmieniać częściej pieluchy.

Gość Dzidziulkowo
Żałosne to jest niepodpisywanie się pod postem

Gość gość
Hehe śmieszne, ty taka niby nie anonimowa jestes? Mogę się byle jak podpisać lepiej ci będzie? Bo nie sądzę by to coś zmieniło

Gość Kuleczkaaaaaa
Cześć kobitki. Redksy też mam 3 latke w domu i widzę że jest w ten sam sposób zazdrosna jak i Twoja. I ja również w ten sam sposób ogarniam ja jak Ty swoją córkę, czyli włączam ja do pomagania przy kruszynce:-)))) I w ten sposób jest bez stresu, a jest super. U nas malutka różnie raz potrafi przespac dzień, a noc obudzi się z 3, 2 razy. Na spacerze śpi, uwielbiamy spacery. Cycem karmie -tylko ,super przybiera na wadze:)) po cc ani śladu smialo mogę powiedzieć że druga była lzejsza;-) I szybciej po niej doszłam, jeśli to w ogóle możliwe;-) Do odpazonej pupy,Proponuje dużo wietrzyc ta pupę a maść/krem z Mustela Chang 1 2 3 tak się nazywa i używać przy każdej zmianie pieluszki i nie będzie problemu(no i częściej zmieniac pampersa) ogólnie cudowny okres:-))))) mała tak szybko rośnie, już ma miesiąc a nie dawno była jeszcze w brzuszku:))) rodzeństwo zakochane. Mąż pomaga na maksa:))) także nie czuje się zmeczona:))) piękny okres, szalone dni , ale bardzo szczęśliwa. A jak z figurą po ciąży mi zostały jeszcze z 4/5kg no i bez siłowni się nie obędzie, brak jędrność i więc tylko siłka mnie ratuje:)))) pozdrawiam ciepło wszystkie mamuski)))))

Gość gość
Ile razy i na jak długo chodzicie na spacery?

Gość Pazdziernik2016
Jeslu pogoda pozwala to codziennie chociaz na godzine a potem zostawiam mala w wozku przed domem az sie obudzi wiec roznie. Co do figury to u mnie nie ma roznicy z ta przed porodem, ciaza obeszla sie ze mna bardzo laskawie. No ale bylam aktywna przed i w trakcie i z nstury jestem bardzo szczupla. Zobaczymy tylko jak bedzie z piersiami po karmieniu. Mala na cycku przybiera bardzo szybko, ok 300g tygodniowo wiec czasem az zastanawiam sie czy to nie za duzo.

Kuleczka podziwiam Twoj optymizm, przy trojce dzieci w domu to musi byc prawdziwy hardcore, nawet przy pomocy meza :D ja mam jedno i czasami nie moge sie z niczym ogarnac a co dopiero gdybym pomnozyla to razy trzy... nawet wole nie myslec ;) ja sie zastanawiam czy w ogole na drugie sie zdecydujemy no ale to za jakis czas podejmiemy decyzje :) a dodatkowe kg na pewno szybkk zgubisz na silce, ja juz po pologu i wizycie u lekarza wiec tez planuje wrocic zaraz do cwuczen.

Gość Kuleczkaaaaaa
Październik:))) syn ma już 10 lat i jest bardzo ogarnięty (samodzielny) córka większość dnia bawi się sama przy mnie , przy nas ;-) ale sama:))) myślę że bardziej chodzi o organizację sobie dnia:-)) daje rade:-))) trochę zmęczona jestem i przydałoby się więcej snu:-P ale nie mam co narzekać:) dzieci zdrowe a to przecież naj ważniejsze. Dzięki Październik za słowo otuchy co do zrzucenia kg nie jest źle ale wolno idzie:) a jakie szczepienia wzielyscie???? 5w1 6w1 czy te na NFZ???

Gość Redsky
My szczepimy 6w1 bo 5w1 podobno jest teraz cieżko dostać nie ma w hurtowniach i lekarka powiedziała ze to 6w1 jest Ok szczepi sie tym na zachodzie. Starsza córkę szczepilam 5w1 i było Ok.my za to mamy zle gojaca sie ta szczepionkę na gruźlice na rączce położna kazała obserwować...

Gość Kuleczkaaaaaa
Redksy a co się dzieje z ta szczepionka??? U nas podeszła ropa i teraz strupek się zrobil, położna mówiła że tak ma być i czytałam o tym że jest to normalne:-/ no właśnie ja starsza corke szczepilam 5w1 i chcialabym zaszczeoic ta :) spróbuje je załatwić:)))

Gość gość
Jaki tu spokój. Za tydzień mam szczepienie i chyba wybierzemy 6w1.

Gość Pazdziernik2016
Ja tez rozwazalam 5w1 ale kilka osob mnie ostrzegalo ze je wycofuja i ciezko je dostac, wiec moze byc problem z kolejnymi dawkami. Wiec sklaniam sie do 6w1 +rota+meningokoki ale przeraza mnie ilosc tego wszystkiego...

Gość Kuleczkaaaaaa
Dzieci z problemami neurologicznymi i wcześniaki są szczepione 5w1 więc nie ma chyba problemu z dostaniem szczepionek 5w1:-/ spróbuje je załatwić. Ja szczepie też na rota i na pneumokoki. Pneumokoki te na NFZ są bezpłatne a naj lepsze jest to że nie nie występują u nas w Polsce te na które szczepimy:-/ nasze Państwo to zawsze chce dobrze a leci po kosztach, po łebkach:-((( a przecież to maleństwa sa:-((((

Gość gość
Witam w szczepionce na pneumokoki z sanepidu nie ma 3 podstawowych szczepów na które się najczęściej choruje wiec radze wybrać płatne ta szczęśliwego epicka ma sens

Gość Kuleczkaaaaaa
Gość ma racje:))) i krztusiec na NFZ jest wielu komórkowy-źle, niebezpieczny więc też jest lepiej po prosić o Bez komórkowego:)