Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do dziewczyn z Niemiec! Jak wygląda u Was ten zakaz handlu w niedzielę??

Polecane posty

Gość gość
"gość dziś No to teraz zmienisz go na inny dzień w czym problem ? w tym głupia ruro, ze nie mogę zmienić na inny, dotarło?" Nooo to będziesz miała problem . Może jakaś psychoterapia?

Gość gość
Przecież ta ustawa jeszcze nie weszła tłoki xd

Gość gość
Nooo to będziesz miała problem . Może jakaś psychoterapia? doczytaj powody idiotko. Pracuje tak bo mam ciężko chore dziecko i oboje z mężem składamy na jego leczenie. Takie śmieszne , co. Taki k...kaprys. Może ty pójdziesz na psychoterapię, może coś zrozumiesz

Gość gość
Przecież ta ustawa jeszcze nie weszła tłoki xd weszła i zaczyna obowiazywać od marca. Ustawa weszła w życie 31 stycznia z dniem podpisania przez prrezydenta

Gość gość
Na dwóch etatach od pn do pt po 12h dziennie? Bo jeśli tak to cóż mogę powiedzieć? Zmień jeden etat na taki, w którym bedziesz mogła pracować w niedzielę, już tyle tu wymieniliście branż aktywnych w niedzielę, że masz w czym wybierać.

Gość gość
masz chore dziecko i latasz co niedziele po galerii handlowej?:O

Gość gość
Na dwóch etatach od pn do pt po 12h dziennie? Bo jeśli tak to cóż mogę powiedzieć? Zmień jeden etat na taki, w którym bedziesz mogła pracować w niedzielę, już tyle tu wymieniliście branż aktywnych w niedzielę, że masz w czym wybierać. ty to jednak głupia jesteś i do tego wredna. Ale tak k...podła, zę życzę ci zeby i tobie dziecko zachorowało, pozmieniaj sobie wtedy etaty

Gość gość
gość dziś Pracujesz na 2 etaty i zamiast spędzić wolny dzień z rodzina wolisz łazić po Galerii ?

Gość gość
masz chore dziecko i latasz co niedziele po galerii handlowej? a według ciebie chorego dziecka sie nie ubiera? nie zabiera sie go czasem do ludzi zeby coś zobaczyło?

Gość gość
gość dziś No wybacz ale trzeba byc porąbanym żeby gibać na 2 etaty i jeszcze targać chore dziecko w nd po głupim markecie .

Gość gość
Pracujesz na 2 etaty i zamiast spędzić wolny dzień z rodzina wolisz łazić po Galerii i w niedzielę robie zakupy żywnościowe na cały tydzień- o ile to możliwe, co za k...ekstrawagancja, co nie?

Gość gość
"a według ciebie chorego dziecka sie nie ubiera? nie zabiera sie go czasem do ludzi zeby coś zobaczyło?" Czyli mam rozumieć, że dziecko ubierasz co tydzień, w każdą niedzielę? I zobaczenie "czegoś", poznawanie świata to dla ciebie łażenie pi centrum handlowym? Może zabierz dziecko do ludzi w innym, mniej pustym umysłowo otoczeniu- taka drobna rada.

Gość gość
Ok.. Masz chore dziecko. Pracujesz na dwóch etatach. Ale powiedz mi, dlaczego wszyscy mają dostosować się do ciebie jednej? Bo ty jedna zakupów w niedzielę nie zrobisz? To zrobisz za tydzień. Ciuchów nawet dziecku co tydzień to się nie kupuje. Raz na sezon. Czyli jedna niedzielę na 3 miesiące. A żywność może mąż kupić w tygodniu , skoro ty na dwa etaty pracujesz

Gość gość
Dla mnie to tragedia. Pracuje w niedziele po 12 h bo tak mi najwygodniej i już w przyszłym mcu będę miała polowe tego. Zamiast 800 zł za niedziele 400zl. A potem będę musiala zmienić prace bo pracuje właściwie tylko w weekendy :(

Gość gość
Ja także jestem ciekawa czy pracujesz 6 dni w tygodniu po 12 godzin? Bo jeśli tak to chyba pracujesz na opiekę nad dzieckiem, a jeśli nie to masz czas na te nieszczęsne zakupy;)

Gość gość
nie rozumiem tego, jak komuś praca w niedzielę nie odpowiada to niech zmieni pracę

Gość gość
gość dziś No to ja zmienili i dlatego dla tych co zostali będą wolne niedziele :)

Gość gość
Ktos wam wyzej napisal jak wygladaja naprawde te ndz handlowe ze od tego sie odchodzi ze ludzie i tak beda robic zakupy w ndz ze to zle dla gospodarki ale nie polaki cebulaki sie ciesza ze jakas damesa nie bedzie stala w korku jak bedzie jechala w gory :D polska jednak 100 lat za murzynami

Gość gość
jakiej gospodarki? ktore supermarkety sa polskie?

Gość gość
Szkoda że tak przejmując si losem sprzedawców nie zajęto się też losem innych pracujących w niedzielę. Jak wolne to wolne. Policjanci, strażacy, lekarze pogotowia, szpitali i SORów to nie zasługują na wolną niedzielę? A hotele, restauracje to co? Czym różni się kasjerka w markecie od kelnerki? Tym że kelnerka jest cały czas na nogach a w restauracji jest czynne dużo dłużej niż w markecie. A może ksiądz też niech sobie zrobi wolne od pracy. Trudno, taca przepadnie. Ale też spędzi niedzielę z rodziną.

Gość gość
Etam jak zamykali sklepy w święta to tez był lament . Ludzie nauczyli sie i jest ok .

Gość gość
gość dziś Wiesz tez chciałabym zeby urzędy , przedszkole , żłobki , banki byly czynne w niedziele. Czym sie rożni pani pracująca w US od kelnerki ? Ona tez może sobie popracować w niedziele .

Gość gość
Poza tym wasze ukochane sieci handlowe unikaja placenia podatkow w naleznej wysokosci, wiec najzwyczajniej w swiecie robia nas w wala jako obywateli a wy im nabijacie jeszcze masowo skarbony!

Gość gość
22.25 Zgadzam się. Dlaczego przedszkola, żłobki, urzędy nie są czynne w niedzielę? Banki, poczta też? W czym te panie są lepsze od kelnerki, kasjerki, lekarza czy strażaka? Czemu narzeka się na Panie ze sklepu za wolne niedzielę, a takiej pani z biura czy korporacji za wolne niedzielę już się nie czepiaja?

Gość gość
Ten temat nie przestanie mnie bawić :D Pytanie było do osób z Niemiec jak to wygląda u nich. I parę osób odpowiedziało na temat, napisało, że to nie jest problem. Wystarczy? A gdzie tam! Przecież to nie może tak być, że to nie problem! Dalej, bijemy pianę przez 90 stron, jak to w Polsce zniszczy to wszystkim życie..! :D

Gość gość
Bo pewnie same tam pracuja :D

Gość gość
Dlaczego banki nie są otwarte w niedziele? To dla mnie ważne i co mam zrobić? Pewnie co i wy zwolennicy supermarketowych zakupów.

Gość gość
kuźwa jakie glupie pytania dlaczego to kasjerki maja miec wolne. Moze dlatego ze: - pielegniarka jest potrzebna - lekarz jest potrzebny -strazak jest potrzebny -kierowca jest potrzebny A KUPNO BANANA CZY POMIDORA NIE JEST POMOCĄ PIERWSZEGO STOPNIA!

Gość gość
Dlaczego wy porównujecie ratowanie życia do kupna kg ziemniaków ? Skoro urzędy w sobotę i niedziele sa zamknięte to tym bardziej sklepy mogą byc .

Gość gość
Zakaz handlu w niedziele wyglada u nas tak, ze wszystko jest zamkniete i nie mozna nic kupic, wiec trzeba robic zakupy w inny dzien. Zwykle wszyscy robia to w sobote, ale my swiecimy Szabat wiec w sobote tez nie chodzimy na zakupy. Zwykle na duze zakupy chodzimy w srode albo w czwartek wieczorem. I efekt tego jest taki, ze szczegolnie odkad zaczelismy obchodzic Szabaty, mniej czasu spedzamy w marketach a wiecej w gronie rodzinnym i wydajemy mniej kasy na niepotrzebne smieci. Jak dla mnie to super.