Gość buzzy Napisano Sierpień 12, 2007 Przy nova t mam za mocne i długie okresy i już mnie to wnerwia. Chcę mieć krótsze i mniej obfite, bo prowadzę aktywny tryb życia, a przeciekanie w pracy nie jest fajne. Jest jeszcze kilka powodów, ale ten jest priorytetowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nekta 0 Napisano Sierpień 12, 2007 Poczytaj sobie ostatnią stronę wątku \"klub mirenowiczek\" tam dziewczyny potrafia przy mirenie długo krwawić wiec musisz rozważyć swoją decyzję odnośnie długich nawet 3 tygodnie w miesiącu, chyba,że jesteś bardzo cierpliwa i wytrwała wiec życzę Ci powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buzzy Napisano Sierpień 12, 2007 Witaj ponownie. Nie boję się długiego krwawienia, jeśli wiem, że przejdzie. Z tą wkładką mam cały czas problemy i nie mam wyboru. Nie mogę już znieść dziewięciodniowych okresów. Mam już dziecko i póki co nie chcę więcej, więc mam nadzieję, że będzie spoko. O mirenie poczytałam sporo. Ale mimo wszystko dzięki za uwagę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nekta 0 Napisano Sierpień 13, 2007 No to skoro jesteś zdecydowana to nie będziesz żałować przynajmniej u mnie rewelka mam ja 2 lata. Okresów nie mam wcale i nikt mnie nie przekona ,że coś tracę z kobiecości! Libido tak wzrosło,że hej!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buzzy Napisano Sierpień 13, 2007 Słyszałam, że tak jest z mireną, ale nie wiadomo jak ja zareaguję. Mam jednak nadzieję, ze będzie ok. Mam przewlekłą niewydolność żylną i ten sposób jest chyba najlepszy.A co do bólu i cierpliwości, to myślę, ze jak mam pięcioletnie dziecko i poród był naturalny, to mam cierpliwość i ból też zniosę. Inaczej myśleć nie mogę. Dzięki bardzo za wsparcie i życzę Ci również spokoju WEWNĘTRZNEGO :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nekta 0 Napisano Sierpień 14, 2007 Jeszcze raz zapraszam na forum do tematu \"Klub Mirenowiczek\" warto, bo możesz dowiedzieć sie wielu ciekawych rzeczy no i wymienić poglądy i doświadczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pk-- Napisano Sierpień 15, 2007 ja mam multiload - cena 71-75 zl lepiej kupic w aptece i isc z tym do gina to mniej skasuje. czytalam tu ze za taka sama w wawie -,,z zalozeniem,, zdzieraja 500 pln to moja druga- ta dobrze znosza, 1 byla coppertal w ksztalcie lit T- przy niej silne bole miesiaczkowe mialam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaska 26 0 Napisano Sierpień 21, 2007 Co do mnie to nie pamiętam , czy miałam plamienie po założeniu, ale zdarzają mi się czasem takie niewielkie plamienia między okresem jednym a drugim. Czytałam, że to normalne, także myslę ,że możesz być spokojna. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzaczek 0 Napisano Sierpień 28, 2007 dawno nic nie pisałam ale zaglądam często. mam pytanie właśnie minęło pół roku od założenia wkładki przypominam że mam Cooper T 380 i mam zamiar udać się na kontrolę ale nie mnie martwi dostałam okres 12 sierpnia i krwawienia mam do tej pory nie są zbyt obfite ale są a oprócz tego pobolewa mnie w lewym boku jakby jajnik nie wiem co mam robić bo dotychczas tak nie miałam. Jeżeli możecie to bardzo prosze o pomoc i odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzikniezdecydowany Napisano Sierpień 29, 2007 A co z tamponami???? Czy przy spirali mozna? Niewyobrażam sobie miesiączki z podpaskami :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaska 26 0 Napisano Sierpień 30, 2007 do Krzaczek co do plamienia to wiem, że może występować , ja też miałam, ale nie tak długo, a co do bólu brzucha to nie mogę Ci nic doradzić bo ja raczej nie mam. Pozdrawiam. do madzikniezdecydowany Przy spirali nie powinno się stosować tamponów)tak słyszałam) chociaż lekarz mi nic na ten te,at nie mówił także zapytaj najlepiej swojego lekarza albo poszukaj informacji w internecie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alisonka Napisano Październik 2, 2007 mam wkladke Cooper T od stycznai 2006, do tej pory nie bylo zadnych problemow; krwawienia sa dluzsze miesiaczki nieregularne,; ale teraz jetsm zalamana juz spoznia mi sie okres 10 dni nie wiem co mam robic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alisonka Napisano Październik 2, 2007 prosze nich ktos mi poradzi co mam zrobic....mam juz dwojke dzieci i to mi wystarczy...boje sie ciazy...nie moge noramalne funkcjonowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzaczek 0 Napisano Październik 3, 2007 witaj alisonka ja mam wkładkę cooper T od lutego ale też miałam opóźnienia okresu i to przez 2 razy nawet do 2 tyg. ale okres przyszedł. Podobno tak może być. Jeżeli cię to bardzo martwi to kup sobie test ciążowy w aptece i wtedy na pewno sie dowierz. Ja też bardzo sie bałam że jestem w ciąży bo też mam 2 dzieci i mi wystarczy.Ja teraz mam inny problem otóż mam krwawienia od 12 sierpnia i nie wiem czym to może być spowodowane.Byłam u gin. i po zbadaniu jest wszystko ok. w usg także, wkładka leży idealnie. Zrobiłam też poziom tsh i prolaktyny i jest wszystko w normie. Jeżeli ktoś może mi coś na ten temat powiedzieć będę wdzięczna. Nie martw się alisonka będzie wszystko dobrze trzymam kciuki. Ja wiem że są to nerwy ale po to zakładałyśmy wkładki aby być zabezpieczonym i tak trzeba myśleć że jesteś bezpieczna mimo wszystko.Mam nadzieję że dasz znać czy wszystko w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alisonka Napisano Październik 3, 2007 dziekuje za pocieszajace slowa..... bylam dzisiaj u ginekologa i powiedzial ze musze sobie zrobic test ciazowy i tak wlasnie zrobilam, na szczescie wyszedl negatywny. Ginekolog powiedzial, ze 10 dni to nie jest wcale takie dlugie opoznienie.....ale ja sie strasznie denerwuje. poczekam jeszce do konca tygodnia i wtedy zobaczymy. Mam umowiona wizyte ale dopiero za trzy tygodnie. ( takie sa dlugie terminy w przychodniach) Jak ktos mial podobne problemy to niech napisze ile sie moze spozniac ta miesiaczka ? Dzieki za wszystko pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ala5000021 Napisano Październik 10, 2007 Tak naprawdę to nie my ludzie sterujemy tym ile będziemy mieli dzieci, my tylko wyrażamy swoją wolę, jesli ktoś nie chce dziecka i Bóg stwierdzi że nie jest mu potrzebne to go nie da, skoro jednak go daje to ma w tym jakiś cel. Znacie może kogoś kto żałuje, że ma dzieci i chętnie by je oddał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość abizelka Napisano Październik 16, 2007 Wkładka jest dobrym rozwiązaniem, ja właśnie rzuciłam tabletki nie dlatego że żle je znosiłam ale za długo brałam. teraz mam przerwę i mamy z mężem dyskomfort przed zajściem w ciążę ( mamy dwoje dzieci). I jestem pewna na założenie wkładki i przedewszystkim musisz byc pewna że chcesz!!!!! to jest najważniejsze!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moniczkaprr24 0 Napisano Październik 24, 2007 witam wszystkich wlasnie wróciłam od lekarza założył mi wkładke COPPER T 380A CO MOZECIE MI POWIEDZIEC NA TEMAT TEJ WKLADKI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość huda29 Napisano Listopad 6, 2007 witam POtrzebuje informacji na temat tego ile dni po założeniu wkładki domacicznej należy powstrzymać sie od współżycia.Będe wdzięczna jesli ktoś odpowie.pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość EDZIULA Napisano Listopad 8, 2007 WITAM MAM WKŁADKĘ-MIRENE OD SIERPNIA, W MAJU URODZIŁAM CÓRECZKĘ, A WCZEŚNIEJ BRAŁAM TABLETKI HARMONET(DOBRZE SIE PO NICH CZUŁAM, ALE BRAŁAM JE JUŻ 10 LAT). ZA MIRENE ZAPŁACIŁAM 1300PLN. WIEM, ŻE DUŻO ALE TAK U NAS GINEKOLODZY ZDŹIERAJĄ!!! PRZEZ DWA MIESIĄCE MIAŁAM DOŚĆ MOCNE KRWAWIENIA-PLAMIENIA, TERAZ JEDNAK JEST JUŻ DOBRZE. PLAMIENIA WYNIKAŁY Z TEGO, ŻE POJAWIŁ SIĘ MIĘŚNIAK 4CM. TERAZ JEST JUŻ OK. MAM NADZIEJĘ ŻE NIE ZAJDĘ PRZY MIRENIE W CIĄŻĘ BO NIE PLANUJEMY WIĘCEJ DZIECI Z MĘŻM!!! MAMY JUŻ DWÓJKĘ I KONIEC NA TYM. POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość EDZIULA Napisano Listopad 8, 2007 MOJA WKŁADKA- MIRENA DZIAŁA ZARAZ PO ZAŁOŻENIU!!! NIE WIEM JAK JEST Z INNYMI??? POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kora1 Napisano Listopad 12, 2007 wkładke miałam założoną przez prawie pięć lat i jestem bardzo zadowolona nie miałam zadnych ubocznych reakcji,obecnie jestem matką cztero miesięcznej córeczki i w czasie ciąży niemiałam żadnych powikłań , za dwa dni znowu jestem umówiona z lekarzem na załozenie wkładki .pozdrawiam KORA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ja mam złotą spiralę Napisano Listopad 12, 2007 mam ją od pól roku .Nie miałam żadnych dolegliwości po wstawieniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość donka10 Napisano Listopad 14, 2007 mialam przez trzy lata teraz zdjelam za miesiac zakladam nowa super sprawa mam nadzieje ze miesieczna przerwa wystarczy mam trojke dzieci i uwazam ze jest to swietny sposob antykoncepcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antyseks Napisano Listopad 19, 2007 wy tylko o seksie zboczki./do roboty sie brac a nie tylko o seksie myslec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzaczek 0 Napisano Listopad 20, 2007 Hej dziewczyny ja mam spiralę od lutego tego roku i przez pół roku było ok tzn okres miałam najpierw co 28 dni ale była też przerwa nawet 35 dniowa ale okres się pokazał a teraz od sierpnia jest coś nie tak bo okres dostałam 12 sierpnia trwał 2 m-ce tzn. z małymi np. 2 dniowymi przerwami i znowu plamienia i krwawienia. Teraz po 20 dniowej przerwie znowu okres przez 13 dni 2 dni przerwy i znowu krwawienia nie obfite ale są nie wiem co o tym myśleć już zaczęłam zażywać tabletki ziołowe na skrócenie okresu i mam nadzieję że się coś poprawi. Mój gin. mówił że jak tak dalej będzie to chyba trzeba będzie usunąć wkładkę a ja bym nie chciała jak myślicie co mam robić czekać jeszcze aż się unormuje czy raczej nie ma sensu i widoku na to aby było lepiej?? proszę odpowiedzcie jak coś możecie mi poradzić. Dzięki. Acha dodam że mam wkładkę miedzianą cooperT 380. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jogaaa Napisano Listopad 20, 2007 witam forumowiczki:) Ja w tamtym tygodniu zalozylam wkladke Copper T 380A. Samo zakladanie to byl dla mnie koszmar-bolalo jak cholera i na dodatek na drugi dzien dostalam okres,ktory ciagnie sie do tej pory. Po zalozeniu przez 3dni prawie chodzic z bolu nie moglam, a tabletki przeciwbolowe prawie mi nie pomagaly. W piatek bylam u mojego gin ,zrobil mi USG i stwierdzil,ze wszystko ok, a jesli chodzi o bol to nie potrafil powiedziec dlaczego mnie tak brzuch boli:( Sama nie wiem czy to normalne???????? Mam nadzieje,ze przy nastepnym okresie bedzie lepiej. Czy was tez tak boli lub bolalo?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zbyncio Napisano Grudzień 8, 2007 Czytam wasze wypowiedzi i czytam. Wkładkę założyłam 2 tygodnie temu (Nowa T 380). Bolało jak diabli. Lekarz stwierdził, że tylko raz zdarzyło mu się, że pacjentka narzekała na ból. Po wyjściu z zabiegowego straciłam przytomność. Następnego dnia ból był tak silny, że musiałam jechać do szpitala, gdzie dostałam kroplówkę przeciwbólową. Z bólem (już nie tak silnym) walczę do dziś. Boli mnie podbrzusze, kłuje w okolicy jajników i bardzo bolą plecy. Do tego pojawiły się krwiste upławy. Powiedzcie co mam o tym sądzić. Boję się strasznie. Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja 67 Napisano Luty 5, 2008 Od pewnego czasu mam częste,obfite i długotrwałe krwawienia spowodowane licznymi mięśniakami więc mój ginekolog zaproponował mi wkładkę MIRENA która podobno zmniejsza krwawienie i powoduje zmniejszenie sie też mięśniaków.Wiem że kosztuje ona niemało ale gdyby miało mnie to ustrzec przed operacją i usunięciem macicy brr,to zgodziłabym się .Ale czy ta metoda jest skuteczna ?????? Proszę więc bardzo te kobiety które miały problem z mięśniakami o podpowiedź ,co robić?Czy ta wkładka jest taka cudowna ? bo już sie o niej trochę naczytałam ale nie znalazłam wypowiedzi na temat jak ona działa na mięśniaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość majusia82 Napisano Luty 13, 2008 czytam i czytam...i zaczynam się pozytywnie nastawiać do założenia wkładki.Zakładam na początku marca Mirenę(ok 700zl z założeniem-jupi mam normalnego lekarza który załatwi mi taką od przedstawiciela...pewnie inni tez by mogli ale po co.Nie zdecydowałabym sie gdyby kosztowała 1000 zł).Najbardziej boję się bólu przy zakładaniu i mam nadzieję,że nie jest tak źle (lekarz ostrzegł mnie,że może boleć...w razie w coś tam dostanę na odurzenie).Dzięki Wam wszystkim za poprawienie nastroju bo już sama nie wiedziałam do końca czy tego chce;-)napisze Wam później jak było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach