Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety które nie pracują

Polecane posty

Gość gosc
10 minut temu, Gość cxxcxxcxx napisał:

Tak. Ci faceci w ogole NIE musza pracowac. A rodzina bedzie zyla z zasilkow. Maja wybor."

Co ty sie tak martwisz o cudzych mężów  ? 

A gdzie ty widzisz, zebym sie martwila? Po prostu dyskutuje o wyborach. Kto je ma a kto nie. Nie dopowiadaj sobie.

Gość Hfghh
6 minut temu, Gość Gosc napisał:

W takim razie niepracujace panie rowniez sa cwokami I nieudacznicami. Tragedia miec taka cwoczke w domu.

Niestety nic nie zrozumiałaś .

Gość gosc
10 minut temu, Gość goscc napisał:

Co za bzdura, może się umówili że jeden pracuje 10 lat a drugo pracuje drugie dziesiec i choooooj ci do tego baranico, a moze on wtej robocie nic nie robi tylko dogląda i spędza w niej jakieś 2h dziennie, żona w tym czasie zrobi co trzeba, np. załatwi w urzędzie, odprowadzi dzieci do szkoły, zrobi zakupy a reszte czasu byczą się razem, wyjeżdżają sobie na wakacje kilka razy w roku,  idą do restauracji a w domu mają panią do sprzątania. Goooowno wiesz jak ludzie żyją, to widać, myślisz, ze wszyscy zapierdalają 8h/5 dni w tygodniu, są ludzie którzy pracują kilka dni w miesiącu i maj z tego lepszy hajs niż ty.

A moze,a moze... A morze jest glebokie I szerokie....

Gość Gosc
36 minut temu, Gość Adelajda napisał:

O, to zupełnie jak twój mąż.

Pani do sprzątania
Pani do gotowania
Pani do ogródka
Pani do opieki nad dzieckiem/dziećmi 

Pani do łóżka 😄
I już spokojnie można sobie pracować 🙂
Na tą Panią i na rzeczy dla Pani
I jeszcze trochę rzeczy do domu.
Bo rzeczy są ważne.
Kolejny siłacz.

No coż Adelajdo, życzę Ci abyś mając moje lata, była wciąż dla swojego męża tymi wszystkimi Paniami w jednym ciele. Mam nadzieję, że zawrotna kariera i mnogość kreacji z galerii handlowej Ci to zapewni. W końcu nic nie wyostrza umysłu niż nasiadówka przed telewizorem i godzinki na shoppingu.

Gość gość

"A gdzie ty widzisz, zebym sie martwila? Po prostu dyskutuje o wyborach. Kto je ma a kto nie. Nie dopowiadaj sobie."

To co cie tak boli ze jakis tam facet zarabia na rodzinę ?  

Gość Ooooo
44 minuty temu, Gość Gość napisał:

A ty po co tracisz czas czytając to forum?????? 

Z ciekawości:) bo słyszałem co za głupoty tu są wypisywane.

Gość Adelajda
9 minut temu, Gość Gosc napisał:

No coż Adelajdo, życzę Ci abyś mając moje lata, była wciąż dla swojego męża tymi wszystkimi Paniami w jednym ciele. Mam nadzieję, że zawrotna kariera i mnogość kreacji z galerii handlowej Ci to zapewni. W końcu nic nie wyostrza umysłu niż nasiadówka przed telewizorem i godzinki na shoppingu.

"Mam nadzieję, że zawrotna kariera i mnogość kreacji z galerii handlowej Ci to zapewni. W końcu nic nie wyostrza umysłu niż nasiadówka przed telewizorem i godzinki na shopping."?????????????????????????????

To do mnie??????

Cos ewidentnie ci sie popierdzielilo.

Gość gość
51 minut temu, AvaX napisał:

czynsz 800

emerytura 1200

za wodę, gaz, prąd po 100...

i na aptekę "ni ma".

Gdzie tyle czynszu? Na Sky Tower? :O

Gość cxxcxxcxx

"moze,a moze... A morze jest glebokie I szerokie...."

Załóżmy ze tak ...on jest szczęśliwy , ona tez

To co cie tak boli? 

Gość Gosc
11 minut temu, Gość gość napisał:

"A gdzie ty widzisz, zebym sie martwila? Po prostu dyskutuje o wyborach. Kto je ma a kto nie. Nie dopowiadaj sobie."

To co cie tak boli ze jakis tam facet zarabia na rodzinę ?  

Nic mnie nie boli. Po prostu probuje ustalic jak to jest z kwestia wyborow :-D :-D :-D

Smiesznie, ze w koncu zmienilyscie front w tej sprawie. Taki urzekajacy brak konsekwencji w argumentacji.

Gość Gość
10 minut temu, Gość Mama pracująca napisał:

No tu dochodzimy do sedna sprawy. Jak mąż nie umie rodziny utrzymać to nieudacznik. A jak żona nie umie to szafa gra???? A kto powiedział, że to żona musi dom prowadzić.

Biedni ci faceci, bo ten stereotyp jest poprostu dla nich krzywdzący.

Każdy powinien umieć zapracować na chleb dla rodziny i każdy powinien pracować łeb w łeb w domu i przy dzieciach - bo każdy w tym do mieszka.

I nie ma wtedy kłótni - bo ja, bo ty...... Mąż nie postrzega żony, jakby miała ciągłe wakacje, a  żona nie postrzega męża jak skarbonki bez dna....

I tyle.

Ale dlaczego ktoś ma tak postepować jak ty , może ktoś ma inne priorytety skoro  stać kogoś żeby jedno nie pracowało to ich życie a nie twoje . Ty pracujesz to sobie pracuj to twoje życie i nikt nie ma prawa kazać ci robić inaczej , więc żyjcie i dajcie żyć innym .

Gość QWERTY
18 minut temu, Gość Gosc napisał:

No tak. Ty preferujesz chodzenie nago.

I co??????? Pracowlas? W imie jakiego etosu? Moze napiszesz jeszcze, ze zarobone pieniadze kupowalas RZECZY? I bylas silaczka?

Idź już stąd trollu.

Gość Gosc
8 minut temu, Gość cxxcxxcxx napisał:

"moze,a moze... A morze jest glebokie I szerokie...."

Załóżmy ze tak ...on jest szczęśliwy , ona tez

To co cie tak boli? 

Znasz inne slowo niz "boli"?

Gość gosc
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

A moze,a moze... A morze jest glebokie I szerokie....

a ty masz najwyraźniej ścisk dupy, moze niech sie twoj stary tobą zajmie to ci cisnienie zejdzie bo sie czepiasz już wszystkiego i powtórze: nie masz pojecia jak i z czego żyją ludzie, są tacy którzy żyją tylko z wynajmu np i wcale nie pracują, i to wcale nie jest żadne może, że niektórzy "praktycznie" nie pracują, a mają hajs bo mają głowę na karku i się ustawili i maj z czego żyć więc choj ci do tego

Gość gosc
20 godzin temu, Gość Toop napisał:

No tak bo przecież gabinet prezesa musisz posprzątać:):):):):)Przyjemnej pracy ze szczotką życzę ,dobranoc PANI PREZES  wiadra i szczotki 🙂

dlaczego szydzisz ze sprzątaczek? Dziecku nie kupuje się mieszkania tylko kawalerkę żeby nie rozpuscić za bardzo ale jednak żeby się nie tułało po wynajmach 😉

Gość Ryś

Wiktorku, a ty biedaczki też chciałbyś mieć taką kurkę co? Kurka by wszystko zrobiła pyszny obiadek na czas podała i super  domowe ciacho.A tak biedaczki taką kurką przepraszam może zniewieściałym kogucikiem jesteś sam.:)

Gość Gosc
10 minut temu, Gość gosc napisał:

a ty masz najwyraźniej ścisk dupy, moze niech sie twoj stary tobą zajmie to ci cisnienie zejdzie bo sie czepiasz już wszystkiego i powtórze: nie masz pojecia jak i z czego żyją ludzie, są tacy którzy żyją tylko z wynajmu np i wcale nie pracują, i to wcale nie jest żadne może, że niektórzy "praktycznie" nie pracują, a mają hajs bo mają głowę na karku i się ustawili i maj z czego żyć więc choj ci do tego

Och jaka kultura. Brawo!

Gość cxxcxxcxx

"Znasz inne slowo niz "boli"?"

No odpowiedz co cie tak boli ze jakas rodzina zyje inaczej niz ty ? 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Och jaka kultura. Brawo!

Masz jeszcze cos do dodania? Z takimi żmijami co drążą i wpitalają nos w nieswoje sprawy inaczej się nie da, bo nie zrozumieją, dlatego dosadnie ci napisałam. Ktoś, kogo interesuje za co żyją inni ludzie, jeżeli nie ukradli i jemu nie zabierają, na pewno musi mieć ścisk doopy, innego wyjścia nie widzę. Co mnie obchodzi skąd mają na życie obcy ludzie, matko boska... musiałabym na głowę upaść,zeby się tym zajmować.

Gość gosc
23 minuty temu, Gość Llllllllll napisał:

A jak ty żyjesz z mężem nieudacznikiem , ktory nie ma jaj żeby zadbać o rodzinę ? Tragedia mieć takiego ćwoka w domu .

O mojego męża się nie martw. Mogę życzyć każdej takiego, mówię całkiem serio🙂 Już pisałam, że nie pracowałam, żeby sobie zobaczyć jak to jest. I patrz dał radę, więc chyba jednak, aż takim nieudacznikiem nie jest. Ale wiem, że tobie jest lepiej jak tak sobie myślisz.

Faktycznie ciekawy tok rozumowania - facet, który mało zarabia to już ..., nieudacznik, ćwok. Ale jak babka siedzi w domu i nie zarabia nic to już tylko same zalety. A jak nie daj boże ktoś powie o niej tak samo to obraza majestatu. Taka to właśnie wasza mądrość. 

Gość Gosc
12 minut temu, Gość cxxcxxcxx napisał:

"Znasz inne slowo niz "boli"?"

No odpowiedz co cie tak boli ze jakas rodzina zyje inaczej niz ty ? 

Powtarzam swoja uprzednia odpowiedz. Nic mnie nie boli. Panie domowe pisaly tutaj tyle o wyborze, ze one sie usatwily i nie maja mezow cwokow i nieudacznikow i maja wybor. Moga pracowac lub nie. Panie pracujace natomiast, zazdroszcza paniom niepracujacym, gdyz tego wyboru nie maja. Musza pracowac bo byly glupie i wyszly za cwokow i nieudacznikow.

Nagle, gdy poruszylam temat panow, ktorzy nie maja wyboru, okazalo sie, ze KAZDY ma wybor bo nie jest niewolnikiem.

Takze ten.....

A dyskutuje sie nie tylko o sprawch, ktore nas bola (czy tez jak to ladnie ktos ujal "zal dupe sciska").

Gość gosc
57 minut temu, Gość Gość napisał:

A tak w kwestii wyborów: szkoda, że mężczyźni wypowiadających się tu niepracujących pań nie mają takiego wyboru. Bo już ich małżonki wybrały, że się pracą zawodową brzydzą.

Jak to nie maja ? Maja !

Nie wiaza sie z takimi kobietami 🙂

Maja wybor PRZED zwiazaniem sie z taka kobieta uzgodnic i przedstawic swoje oczekiwania.

Jak im sie nie podoba  decyzja zony moga przeciez odejsc 😛 tak tym tu strasza..

A jednak trwaja z tymi leniwymi,niepracujacymi pasozytami..

BO TO ICH WYBOR

Gość gosc
7 godzin temu, Gość gość napisał:

O tych zasiłkach, renach i innych - to się mówi że są to za "małe pieniądze by żyć, za duże by umrzeć" . Mi u innych ludzi podoba się taki model rodziny tzw. tradycyjny gdzie kobieta jest tzw. żoną swojego męża , mąż i ojciec jest głową rodziny i ją utrzymuje …. Ale w/g mnie te zasiłki, programy 500+. emerytury dla matek niewiadomo ilu dzieci - popsuły ten tradycyjny model rodziny!!!

Popatrzcie na seriale reklamy , tam wcale nie jest pokazywany tak tradycyjny , patriarchalny model rodziny . - bo w centrum zazwyczaj jest bachor, dzieciak pyskuje, jest nieposłuszny , a wokół niego lata matka - usługuje mu jak sprzątaczka , i kucharka. a ojciec i mąż to luzak - nieobecny w rodzinie - TAKI MODEL RODZINY JEST NP. W SERIALU "RODZINKA.PL" I TAK WYGLĄDA WIĘKSZOŚĆ RODZIN W POLSCE NIEZALEŻNIE OD TEGO CZY ŻONA , MATKA PRACUJE CZY NIE!!!! Uważam że dziecko powinno podporządkować się rodzicom i dziadkom!!! 

"Mi u innych ludzi podoba się taki model rodziny tzw. tradycyjny" - to zyj tak sobie, ale nie oceniaj innych że chcą żyć inaczej! Jak w ogóle możesz pisać że jakiś styl życia podoba ci się u innych?! WTF?! To że tobie się podoba jakis model rodziny i nawet się sprawdza nie oznacza że u innych się sprawdzi, może ktoś po prostu jest szczęsliwy (i dzieci tez) jak żyją inaczej niż ty?

Gość gosc
32 minuty temu, Gość Gosc napisał:

No tak. Ty preferujesz chodzenie nago.

I co??????? Pracowlas? W imie jakiego etosu? Moze napiszesz jeszcze, ze zarobone pieniadze kupowalas RZECZY? I bylas silaczka?

Ciekawe gdzie uciekła nasza rusałka? Nie potrafi odpowiedzieć na konkretne pytania, no szkoda. 

A te wszystkie adelajdy, very, Moniki i pozostałe durne wpisy tworzy jedna bezrobotna, której nawet stylu wypowiedzi nie chce się zmienić, takie to inteligentne stworzenie 😉

Gość Wiola
25 minut temu, Gość Jak napisał:

Przeczysz sama sobie .

Przeczę sama sobie? Proszę o dowody:)

Gość Onna
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Ciekawe gdzie uciekła nasza rusałka? Nie potrafi odpowiedzieć na konkretne pytania, no szkoda. 

A te wszystkie adelajdy, very, Moniki i pozostałe durne wpisy tworzy jedna bezrobotna, której nawet stylu wypowiedzi nie chce się zmienić, takie to inteligentne stworzenie 😉

Każdy twierdzi po sobie:)

Gość gosc

dlaczego te wszystkie niepracujace (każda jaką znam) ma minimum lekką nadwagę a często znaczną? 🙂

Gość Gość
8 minut temu, Gość gosc napisał:

O mojego męża się nie martw. Mogę życzyć każdej takiego, mówię całkiem serio🙂 Już pisałam, że nie pracowałam, żeby sobie zobaczyć jak to jest. I patrz dał radę, więc chyba jednak, aż takim nieudacznikiem nie jest. Ale wiem, że tobie jest lepiej jak tak sobie myślisz.

Faktycznie ciekawy tok rozumowania - facet, który mało zarabia to już ..., nieudacznik, ćwok. Ale jak babka siedzi w domu i nie zarabia nic to już tylko same zalety. A jak nie daj boże ktoś powie o niej tak samo to obraza majestatu. Taka to właśnie wasza mądrość. 

To była tylko kontra do tego że ktos napisał że jak żona nie pracuje tylko facet to jest frajerem ty czytaj ze zrozumieniem .

Gość gosc
5 minut temu, Gość gosc napisał:

Jak to nie maja ? Maja !

Nie wiaza sie z takimi kobietami 🙂

Maja wybor PRZED zwiazaniem sie z taka kobieta uzgodnic i przedstawic swoje oczekiwania.

Jak im sie nie podoba  decyzja zony moga przeciez odejsc 😛 tak tym tu strasza..

A jednak trwaja z tymi leniwymi,niepracujacymi pasozytami..

BO TO ICH WYBOR

często jak są dzieci nie ma do końca wyboru. podam przykład. znajomi mają trójkę dzieci i połowa domu jej rodziców jest ich i tam mieszkają. gdyby się rozwiedli to ona zostaje w tym domu z dziecmi, on jeszcze płaci alimenty i jeszcze obcy dziad wychowuje jego dzieci... wątpię że ma wybór i może się rozwieść... wg mnie totalnie nie ma wyboru i jest udupiony, mówcie co chcecie. baba jeszcze sie roztyła i wyglada okropnie. i jaki on ma niby wybór? "flaga na oczy i za ojczyznę" hehe

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

To była tylko kontra do tego że ktos napisał że jak żona nie pracuje tylko facet to jest frajerem ty czytaj ze zrozumieniem .

Ty czytaj ze zrozumieniem. Mój wpis do którego się odniosłaś był ironią na teksty o tym, że kobieta która pracuje jest frajerką, siłaczką i nie wiadomo jeszcze czym. Więc napisałam, że w takim razie mąż, który pracuje też tym jest. Załapałaś teraz?