Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety które nie pracują

Polecane posty

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Ale ty jużkorzystasz z kasy pracujących. nie tylko na starosc bedziesz to robic. No i "gratuluje' nie odróżniania podatków od ubezpieczeń społeczych.

No tak korzystam z kasy mojego pracującego męża .

Gość Gość
17 minut temu, Gość 12345 napisał:

Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem?

Nie. Pani pisze, że nie korzysta z pieniędzy podatników bo mąż jej płaci ubezpieczenie zdrowotne i składki emerytalne. I wydaje jej się, że to jedyne daniny, które muszą płacić pracujący, a z kasy pracujących korzystają tylko ludzie, którzy nie zostali zabezpieczeni na starość. no ale czego oczekiwać od takiej osoby, która nie rozróznia składki na ubezpieczenie i emerytalnych od podatku. Ignorancja level master.

Gość Gość
17 minut temu, Gość Gość napisał:

No tak korzystam z kasy mojego pracującego męża .

I innych podatników.

29 minut temu, Gość Domowa napisał:

Ja nie pracuje ale to nie znaczy że jestem zrobiona po pachy zmęczona matka polka, po za ogarnianiem domu ( choć w tych czasach kiedy jest tyle robotow sprzatajacych pralki zmywarki suszarki i różne cuda, to pestka) i gotowaniem obiadu i obowiązkami związanymi z dziećmi mam czas na siłownię, zabiegi medycyny estetycznej, zakupy, spotkania z koleżankami siedzenie w restauracjach i wyjazdy na wakacje, do kobiet które pracują, przecież obowiązki domowe i tak was nie omina, musicie pracować i jeszcze robić wszystko co jest do zrobienia w domu, współczuję wam, na szczęście mój mąż na dużą firmę i nie muszę pracować,  pracują na nas jego pracownicy 

A ja pracuje i też nie jestem zarobiona po pachy, bo dom ogarniamy razem (mąż nie jest niepełnosprawny, żeby miał z tym problem). I też wyjeżdżamy na wakacje, spotykam się ze znajomymi, chodzimy do restauracji, kina, mamy swoje zajęcia sportowe. Kwestia organizacji i męża, który też zajmuje się domem i dziećmi.

Gość Gość
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

A widzisz boisz się, żeby cię na czymś nie złapać. Rzeczywiście twój stan "wiezy" jest ogromny ogromny :) Zaradna kobieto .

"Złapać"??? Ty serio oczekujesz ode mnie elaboratu jak funckjonuje pańswto?

Może męża zapytaj jak z googlem sobie nie radzisz. Pewnie ma więcej oleju w głowie niż ty.

Gość hgtfghjkl
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie. Pani pisze, że nie korzysta z pieniędzy podatników bo mąż jej płaci ubezpieczenie zdrowotne i składki emerytalne. I wydaje jej się, że to jedyne daniny, które muszą płacić pracujący, a z kasy pracujących korzystają tylko ludzie, którzy nie zostali zabezpieczeni na starość. no ale czego oczekiwać od takiej osoby, która nie rozróznia składki na ubezpieczenie i emerytalnych od podatku. Ignorancja level master.

Korzysta, bo jeszcze sobie nikt emerytury nie opłacił w obecnym systemie.

Gość żona dziewica

Bo jestem dziewicą i mąż mnie utrzymuje i moge i opiekuje sie domem i dziećmi

Gość Gość
33 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nadal nie wytlłumaczyłaś w jaki sposób korzystam z twoich pieniędzy . 

Gość Gość
30 minut temu, Gość hgtfghjkl napisał:

Jakie wy tempe dźidy jesteście i nie przychodzi wam do głowy że można odkładać sobie poprostu na koncie ?

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nadal nie wytlłumaczyłaś w jaki sposób korzystam z twoich pieniędzy . 

Pnawiam to co napisałam wcześniej. Dowiedz się jak działa Państwo, skąd ma pieniądze i co za nie jest finansowane. Ktoś uż wczesniej odrobinę napisał na ten temat (więc jakaś drobna wskazówka jest), a ja nie zamierzam pisać elaboratów,aby wszystko wyczerpująco opisać. Jeśli już zdobędziesz tę wiedzę to sama powinnaś zrozumieć.

Przy okazji sprawdź też czym różnią się np. składki na ubezpieczenia społeczne od podatków.

Gość gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jakie wy tempe dźidy jesteście i nie przychodzi wam do głowy że można odkładać sobie poprostu na koncie ?

Namawiasz do niepłacenia ZUS-u?

Gość jaaaaaaaa

zamiast mm i cyca polecam mleko z węgorza, bądź ze szpinaku 🙂

Gość gość
4 godziny temu, Gość Vloger napisał:

I po co z tą polityką wyjeżdżasz jeszcze tego nie zrozumiałaś że i jedni i drudzy to zakłamane szmaty?

to analogicznie jak te wydrapujące sobie oczy i rwące włosy pracujące i niepracujące bezbożne baby

Gość Ńnnnnnnn
13 minut temu, Gość gość napisał:

Namawiasz do niepłacenia ZUS-u?

Jak pracujesz to płacisz proste , ja nie pracuję nie muszę, stać mnie na prywatnych lekarzy i na prywatne szpitale .

Gość gość
Przed chwilą, Gość Ńnnnnnnn napisał:

Jak pracujesz to płacisz proste , ja nie pracuję nie muszę, stać mnie na prywatnych lekarzy i na prywatne szpitale .

Jak pracowałam, to płaciłam, teraz siedzę z dzieckiem, ale jak męża teraz stać na utrzymanie moich lekarzy, to mimo wszystko płaci też ZUS, stąd pytanie. 

Gość gość
3 minuty temu, Gość Ńnnnnnnn napisał:

Otóż to, a podatki męża przewyższają twoje i twojego męża razem wzięte

Gość Karola
53 minuty temu, Gość hgtfghjkl napisał:

I dobrze niech korzysta a wy głupie robole zapierdalać na nas .

Gość Gość
5 minut temu, Gość Ńnnnnnnn napisał:

To dobrze. Mam nadzieję, że ty i twoje potomstwo tylko z prywatnej opieki  korzystacie. Tak jak i ze szkół. Zostaje jeszcze kwestia chodników, parkow, placów zabawa, policji itd.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

:-D :-D :-D :-D

A skąd ty to możesz wiedzieć?

A jeżli nawet, to moje podatki przewyższają twoje i wszystkich tobie podobnych razem wziętych.

"A mój maż proszę pani, to z zawodu jest dyrektorem".

Oj kwoczki, kwoczki, robi się komicznie.

Gość gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Założyłaś, że pracuję, bo mój mąż nie zarabia na tyle, by starczyło dla nas obojga? Wyobraźcie sobie, że nie każdy pracuje tylko dla kupy kasy, ja moją pracę traktuję jako misję, a stawka godzinowa jest proporcjonalna do tego, ile wydałam na edukację. 🙂 W mojej pracy to wręcz nierozsądne, by brać na siebie przesadnie dużo.

Gość Gość

Śmiesznie się robi jak kury domowe przypisują sobie zasługi swoich mężów. Wręcz wydaje im się, że to one te pieniądze zarabiają mopując podłoge i mieszając w garach :-D :-D :-D :-D

Gość gość
26 minut temu, Gość Gość napisał:

😄😄😄😄

A skąd ty to możesz wiedzieć?

A jeżli nawet, to moje podatki przewyższają twoje i wszystkich tobie podobnych razem wziętych.

"A mój maż proszę pani, to z zawodu jest dyrektorem".

Oj kwoczki, kwoczki, robi się komicznie.

Goje są jak bydlo, stworzone do pracy

Gość gość
29 minut temu, Gość gość napisał:

Założyłaś, że pracuję, bo mój mąż nie zarabia na tyle, by starczyło dla nas obojga? Wyobraźcie sobie, że nie każdy pracuje tylko dla kupy kasy, ja moją pracę traktuję jako misję, a stawka godzinowa jest proporcjonalna do tego, ile wydałam na edukację. 🙂 W mojej pracy to wręcz nierozsądne, by brać na siebie przesadnie dużo.

Nic nie założyłam, weszlam żeby przypadkowym postem podnieść atmosferę. Od rzech dni ujadacie jak wściekłe .... Wystarczy wam od czasu do czasu jakiś ochłap rzucić

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Pnawiam to co napisałam wcześniej. Dowiedz się jak działa Państwo, skąd ma pieniądze i co za nie jest finansowane. Ktoś uż wczesniej odrobinę napisał na ten temat (więc jakaś drobna wskazówka jest), a ja nie zamierzam pisać elaboratów,aby wszystko wyczerpująco opisać. Jeśli już zdobędziesz tę wiedzę to sama powinnaś zrozumieć.

Przy okazji sprawdź też czym różnią się np. składki na ubezpieczenia społeczne od podatków.

Jeśli jej mąż, który posiada firmę ma ją zatrudnioną na etat u siebie, to opłaca jej składki na ubezpieczenie społeczne. Napisze jej w umowie doradca klienta, najniższa krajową i płaci co miesiąc ok 1000zł do państwowego zusowskiego wora. Więc nie wiem, jakbyś udowadniała, że ona korzysta z podatków za free, to ci nie wyjdzie, bo to nie jest prawda. Problem w tym, że ona niekoniecznie musi pisać prawdę o tych składkach, że mąż opłaca. Co do podatków, ta sama zasada, ale tutaj można się kłócić. Bo o ile przy zatrudnieniu trzeba opłacić zus, to wystarczy wykazać zerowy, lub dochód kilka tys na rok i podatku nie płacisz. Taki numer możliwy, przy założeniu DG. Płacisz zus, bo zus jest obowiązkowy, a przy zerowym dochodzie zero podatku. Jest duża grupa pracowników w Polsce, którzy płacą pozorne podatki. Na zasadzie wlał wylał. To bardzo duża grupa, nawet 10-20% pracujących. Zgadnij która, może sama do niej należysz?

Mnie nie przeszkadza jak baba siedzi w domu, a mąż ją utrzymuje. Jak go stać i odprowadza do wora podatek z minimum 2 najniższych krajowych, to tak jakby ona również płaciła podatki. Jeden uj, czy małżeństwo odprowadza podatek i nfz z dwóch 1600zł, czy z jednego 3200zł.  Jeśli ona nie korzysta z mopsu, to niech sobie szoruje te podłogi. Drażni mnie natomiast wyśmiewanie, przez te panie kobiet pracujących, ty mi zazdrościsz, masz męża nieudacznika, ja się ustawiłam itd, jakby to było niesamowicie wielkie osiągnięcie. Ale jak jest u nich w małżeństwie, to żadna się nie przyzna.

Gość Gość

Śmiesznie się robi jak kury domowe przypisują sobie zasługi swoich mężów. Wręcz wydaje im się, że to one te pieniądze zarabiają mopując podłoge i mieszając w garach :-D :-D :-D :-D

Gość Gość
53 minuty temu, Gość gość napisał:

Nic nie założyłam, weszlam żeby przypadkowym postem podnieść atmosferę. Od rzech dni ujadacie jak wściekłe .... Wystarczy wam od czasu do czasu jakiś ochłap rzucić

Tak.Jasne . Sama tu ujadasz od trzech dni. Ale fajnie, że zauważyłaś jak skompromitowałaś się swoim wpisem. Jest postęp! Brawo!

Gość Gość
25 minut temu, Gość gość napisał:

Jeśli jej mąż, który posiada firmę ma ją zatrudnioną na etat u siebie, to opłaca jej składki na ubezpieczenie społeczne. Napisze jej w umowie doradca klienta, najniższa krajową i płaci co miesiąc ok 1000zł do państwowego zusowskiego wora. Więc nie wiem, jakbyś udowadniała, że ona korzysta z podatków za free, to ci nie wyjdzie, bo to nie jest prawda. Problem w tym, że ona niekoniecznie musi pisać prawdę o tych składkach, że mąż opłaca. Co do podatków, ta sama zasada, ale tutaj można się kłócić. Bo o ile przy zatrudnieniu trzeba opłacić zus, to wystarczy wykazać zerowy, lub dochód kilka tys na rok i podatku nie płacisz. Taki numer możliwy, przy założeniu DG. Płacisz zus, bo zus jest obowiązkowy, a przy zerowym dochodzie zero podatku. Jest duża grupa pracowników w Polsce, którzy płacą pozorne podatki. Na zasadzie wlał wylał. To bardzo duża grupa, nawet 10-20% pracujących. Zgadnij która, może sama do niej należysz? 

Mnie nie przeszkadza jak baba siedzi w domu, a mąż ją utrzymuje. Jak go stać i odprowadza do wora podatek z minimum 2 najniższych krajowych, to tak jakby ona również płaciła podatki. Jeden uj, czy małżeństwo odprowadza podatek i nfz z dwóch 1600zł, czy z jednego 3200zł.  Jeśli ona nie korzysta z mopsu, to niech sobie szoruje te podłogi. Drażni mnie natomiast wyśmiewanie, przez te panie kobiet pracujących, ty mi zazdrościsz, masz męża nieudacznika, ja się ustawiłam itd, jakby to było niesamowicie wielkie osiągnięcie. Ale jak jest u nich w małżeństwie, to żadna się nie przyzna.

Ja piszę cały czas o normalnych ludziach a nie o kombinatorach. Mozemy rozpatrywać dowolną ilość wyjątkowych przypadków. Możemy też wymianiać przypadki osób wyłudzających zwolnienia lekarskie i złodziei. Tylko po co?

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

A ty nie mieszasz w garach i nie myjesz podłogi ? No chyba, że mąż za ciebie to robi.

10 minut temu, Gość Gość napisał:

A ty nie mieszasz w garach i nie myjesz podłogi ? No chyba, że mąż za ciebie to robi.

Uważasz, że tylko obowiązkiem kobiety jest mieszanie w garach i mycie podłóg?  

Gość gość
9 minut temu, Margo napisał:

Uważasz, że tylko obowiązkiem kobiety jest mieszanie w garach i mycie podłóg?  

a tylko mężczyzn? skoro nie tylko, to przez pół miesiąca mopujesz i w garach mieszasz