Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety które nie pracują

Polecane posty

Gość Gość
9 minut temu, Gość Madka napisał:

Kim kolwiek jest twój mąż to raczej oczywiste że jak każdy nie lubi duzej odpowiedzialność.  

Jakbyś się TY czuła jakbyś to TY była jedynym zywicielem rodziny ? Jak jemu coś pójdzie nie tak to nie może liczyć na partnerkę bo ona nie pracuje. Nie będziesz w stanie mu pomóc nawet jak byś chciała. 

Na pewno faceci są bardzo szczęśliwi żyjąc z takimi kobietami.

Najważniejsze, że ona jest szczęśliwa. Nie obchodzą ją inni. Przecież pisała.

Gość Nas

I od nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Gość Szczęśliwa
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Tak bez złośliwości. Czy Ty jesteś pewna, że Twój mąż też jest szczęśliwy nie czuje żadnego obciążenia psychicznego będąc jedynym żywicielem rodziny?

Tak wyobraź sobie że znam swojego męża i uwierz ma taki fach że nie musi harować od rana do nocy .

Gość Szczęśliwa
41 minut temu, Gość Madka napisał:

Kim kolwiek jest twój mąż to raczej oczywiste że jak każdy nie lubi duzej odpowiedzialność.  

Jakbyś się TY czuła jakbyś to TY była jedynym zywicielem rodziny ? Jak jemu coś pójdzie nie tak to nie może liczyć na partnerkę bo ona nie pracuje. Nie będziesz w stanie mu pomóc nawet jak byś chciała. 

Na pewno faceci są bardzo szczęśliwi żyjąc z takimi kobietami.

Ty wiesz co siedzi w glowie mojego męża . Na siłę chcesz udowodnić że sie meczy ze swoją rodziną ?

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Madka napisał:

Ale niepracujaca kobieta to szczęście chyba tylko dla niej samej że może siedzieć i nic nie robić.

Facet który sam utrzymuje rodzinę już na pewno taki szczęśliwy nie jest. Jak byś się to TY z tym czuła jakby na twojej głowie były finanse całej rodziny co ?

Większe dzieci też już nie doceniają matki która jest w domu cały czas. Każdy potrzebuje trochę luzu i soboty 

A jak facet  głównie on namawia kobietę aby została w domu to co według ciebie też jest nieszczęśliwy?. Mam jak to nazwałaś "większe dzieco" syna i na brak szacunku z jego strony nie narzekam, a dom  jest na tyle duży, więc" luz "i komfort ma. Często przychodzą do niego znajomi i nie ma z tym jak mówisz" luzem" najmniejszego problemu.Myślę, że docenianie przez dzieci swoich matek nie jest zależne od tego czy one pracują czy nie tylko od wychowania, szacunku do dziecka , zaufania i dobrego kontaktu. Każde dziecko jest też dobrym obserwatorem, więc jeżeli ja  szanuję swoich rodziców dziecko się uczy pewnych zachowań.

Gość gość
8 minut temu, Gość Szczęśliwa napisał:

Ty wiesz co siedzi w glowie mojego męża . Na siłę chcesz udowodnić że sie meczy ze swoją rodziną ?

Nie. Ona ci chce uświadomić, że tylko na nim spoczywa odpowiedzialność materialna za rodzinę. To, że jemu to pasuje, bo mu z tej racji usługujesz, nie oznacza, że z tyłu głowy nie żre go taki fajny, mały, złośliwy stres.

Gość Szczęśliwa
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie. Ona ci chce uświadomić, że tylko na nim spoczywa odpowiedzialność materialna za rodzinę. To, że jemu to pasuje, bo mu z tej racji usługujesz, nie oznacza, że z tyłu głowy nie żre go taki fajny, mały, złośliwy stres.

I następna zna lepiej mojego męża to moze powinnam się rozwieść bo jakies obce kobiety wiedzą o nim nim więcej niż ja .

Gość Gość
29 minut temu, Gość Szczęśliwa napisał:

Tak wyobraź sobie że znam swojego męża i uwierz ma taki fach że nie musi harować od rana do nocy .

Nie chodziło mi o czas pracy tylko o świadomość bycia jedynym żywicielem rodziny, takie obciążenie psychiczne. Ale OK. Rozumiem, że jesteś pewna, że mężowi z tym dobrze.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Bo jednak przytlaczajaca wiekszosc doroslych, zdrowych ludzi pracuje. I dla wiekszosci ludzi, taka zdrowa dorosla osoba powinna sama na siebie zarabiac, a tym bardziej na dzieci, ktore sprowadzila na swiat. Stad to niezrozumienie dla osob niepracujacych.

Jest tutaj jeszcze kwestia placenia tych nieszczesnych podatkow. Osobie pracujaca sila wydziera sie zaraobione przez nia pieniadze w postaci roznych danin. I z tych danin oplaca sie emerytury obecnych emerytow, szkoly, przedszkola, chodniki itp. A osoba niepracujaca nie placi nic. Tylko korzysta. Moze dobrowolnie placic na NFZ u skladki emerytalne ale nie musi tak jak pracujacy.To wzbudza w ludziach poczucie niesprawiedliwosci spolecznej.

W życiu ogólnie  nie ma sprawiedliwosci jeden jest gruby drugi chudy inny wolalby byc blondynem inny brunetem inny by wolał mieszkać nad jeziorem inny  w górach  .ludzie są różni zrozumcie to wreszcie

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie chodziło mi o czas pracy tylko o świadomość bycia jedynym żywicielem rodziny, takie obciążenie psychiczne. Ale OK. Rozumiem, że jesteś pewna, że mężowi z tym dobrze.

A nie przyszło ci do głowy że niektorych facetow własnie to rajcuje że są samcami którzy chcą utrzymać rodzinę ?

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

W życiu ogólnie  nie ma sprawiedliwosci jeden jest gruby drugi chudy inny wolalby byc blondynem inny brunetem inny by wolał mieszkać nad jeziorem inny  w górach  .ludzie są różni zrozumcie to wreszcie

Jeden kradnie drugiego okradają, drugi pije, jeden bije żonę a drugi jest bity przez żonę. Tak. Ludzie są różni. I nie ma sprawiedliwości.

Gość Gość
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Tak. Nie ma sprawiedliwości w życiu. Ale jednak nikt nie chce byc traktowany niesprawiedliwie i ludzie zwykle tej sprawiedliwości szukają. Gdyby tak nie było nie mielibyśmy sądów.

Gość Gość

Chyba nie potrafią tego zrozumieć od 3 czy 4 dni afera na forum. Ciągle te same argumenty zarówno pracujące jak i niepracujące kobiety przedstawiają . Coś nowego by już wymyśliły bo to  stało się już irytujące.

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

A nie przyszło ci do głowy że niektorych facetow własnie to rajcuje że są samcami którzy chcą utrzymać rodzinę ?

Może i ich rajcuje, jednak na dłuższą metę jest to ogromna odpowiedzialność za innych ludzi. Nawet dla takiego nabuzowanego testosteronem samca alfa. Nie wierzę, że nie. Chyba, że jest lekkoduchem i nie zdaje sobie tak naprawdę sprawy z ciężaru jaki na nim spoczywa.

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Chyba nie potrafią tego zrozumieć od 3 czy 4 dni afera na forum. Ciągle te same argumenty zarówno pracujące jak i niepracujące kobiety przedstawiają . Coś nowego by już wymyśliły bo to  stało się już irytujące.

Nie czytałam całego wątku. Dopiero niedawno się włączyłam. Ale jeśli Cię to irytuje, jeśli powtarzam to co pisały poprzedniczki to:

1. możesz tego nie czytać

2. to znaczy, że coś w tym jest :-D

Gość Yctjt
13 minut temu, Gość Gość napisał:

No to klik i jesteś na innej bardziej interesującej stronie m

Gość Gość
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Może i ich rajcuje, jednak na dłuższą metę jest to ogromna odpowiedzialność za innych ludzi. Nawet dla takiego nabuzowanego testosteronem samca alfa. Nie wierzę, że nie. Chyba, że jest lekkoduchem i nie zdaje sobie tak naprawdę sprawy z ciężaru jaki na nim spoczywa.

Jesteś psychologiem czy poprostu lubisz. Się czepiać

Gość Gość
7 minut temu, Gość Gość napisał:

A podobno  tylko niepracujące wyrażają się nie tak jak trzeba o mężach pracyjących a tu "lekkoduch","nabuzowany testosteronem samiec alfa".Baby czy wy nie macie co robić?

Gość Gośćfacet8

Naprawdę musicie mieć tak z.j.eb.a.n.e życie że interesuje was że ktoś nie pracuje czy pracuje ? Żenujące samice ?

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jesteś psychologiem czy poprostu lubisz. Się czepiać

A gdzie Ty widzisz czepianie się?

Gość Karcia

Otóż to :)

Gość Gość

A podobno  tylko niepracujące wyrażają się nie tak jak trzeba o mężach pracyjących a tu "lekkoduch","nabuzowany testosteronem samiec alfa".Baby czy wy nie macie co robić?

Akurat o samcach zaczął pisać ktoś inny ("samiec, którego rajcuje...)", a mój post jest odpowiedzią na post tej osoby. A "lekkoduch"?  Co jest zlego w tym określeniu? Jak nazwać osobę, która nie zdaje sobie sprawy z odpowiedzialności?

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gośćfacet8 napisał:

Naprawdę musicie mieć tak z.j.eb.a.n.e życie że interesuje was że ktoś nie pracuje czy pracuje ? Żenujące samice ?

A ty jakie masz zycie,że wchodzisz na forum dla metek i ciężarnych i do tego na temat o kobietach niepracujących? Czyżby cię to jednak interesowało?

Gość Maja
34 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ciekawe czy taki samiec też traktuje kobiete jak śmiecia i używa jej tylko do produkcji dzieci :)? PPewnie tak w końcu są rasowymi samcami:)

Gość Szczęśliwa

A gdzie Ty widzisz czepianie się?

Ja piszę że jesteśmy szczęsliwi a ktoś mi wmawia że nie jesteśmy . Czy ktoś siedzi w naszych głowach ?

Gość Gość
11 minut temu, Gość Yctjt napisał:

No to klik i jesteś na innej bardziej interesującej stronie m

Weszlam tylko z ciekawości sprawdzić co tu się dzieje, bo w piątek uczestniczyłam w tej konwersacji . No i zobaczyłam szambo ,głupotę , chamstwo, brak szacunku do drugiego człowieka. Szkoda słów stare a głupie! A póżniej dziwi się jedna czy druga, że dzieci sobie dokuczają nie szanują matki czy ojca no ktoś im daje przykład

Gość Facet
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

A ty jakie masz zycie,że wchodzisz na forum dla metek i ciężarnych i do tego na temat o kobietach niepracujących? Czyżby cię to jednak interesowało?

No pewnie . Człowiek uczy się przez całe zycie a tu takie okazy .

Gość Szczęśliwa
5 minut temu, Gość Maja napisał:

Ciekawe czy taki samiec też traktuje kobiete jak śmiecia i używa jej tylko do produkcji dzieci :)? PPewnie tak w końcu są rasowymi samcami:)

Tywciąż to samo czy następna zna nasze życie lepiej niż my?

Gość Olaboga

Weszlam tylko z ciekawości sprawdzić co tu się dzieje, bo w piątek uczestniczyłam w tej konwersacji . No i zobaczyłam szambo ,głupotę , chamstwo, brak szacunku do drugiego człowieka. Szkoda słów stare a głupie! A póżniej dziwi się jedna czy druga, że dzieci sobie dokuczają nie szanują matki czy ojca no ktoś im daje przykład

Mam 24 lata to jestem stara ???????

Gość Gość
6 minut temu, Gość Szczęśliwa napisał:

Ja piszę że jesteśmy szczęsliwi a ktoś mi wmawia że nie jesteśmy . Czy ktoś siedzi w naszych głowach ?

Nie. Nikt nie siezi w waszych głowah. Tak samo jak ty nie siedzisz w głowie swojego męża i syna.