Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Temat dla osób niewierzących. Przez rodzinę szlag mnie trafi.

Polecane posty

Gość Gość
16 minut temu, Gość Gość gość napisał:

Pan Bóg nie zabijał dla przyjemności, tylko z konieczności. Bolało Go serce jak musiał to zrobić, tak więc widzę, że czytasz Biblię, ale jej nie rozumiesz. Widzisz w niej jedynie zło. Jeżeli nie będziesz przestrzegać przykazań, to niestety z bólem serca Ciebie również Bóg będzie zmuszony zabić, bo tacy ludzie jak Ty nie przynoszą Mu chwały, ani nie potrzebuje takich co Mu brużdżą. Te cytaty co powyżej wymieniłeś, to jest dowód że czeka Ciebie taki sam los i dobrze że masz tego świadomość może się kiedyś nawrócisz.

Mam przestrzegać przykazań, tak? Czyli muszę świętować w sobotę i nie wolno mi czynić obrazów i oddawać czci nikomu poza Bogiem. Myślisz, że np. wszyscy katolicy zostaną zabici bo czczą Matkę Boską i mają kościoły i mieszkania pełne obrazów, a w soboty normalnie pracują? A co z Muzułmanami? Buddystami? Czczącymi Hinduizm. Jakim cudem Bóg jeszcze ich nie pozabijał?

"Te cytaty co powyżej wymieniłeś, to jest dowód że czeka Ciebie taki sam los i dobrze że masz tego świadomość może się kiedyś nawrócisz." O wow! To są fragmenty Biblii, które można cytować i takie których nie można? Bóg nie lubi jak cytuje się jego własne słowa? nie wiedziałam, że cytując słowo Boże brużdżę. To może powinieneś uważać bo też cytowałeś to i owo :-D

A jak masz jakieś wątpliwości, nachodzi cię zwątpienie (tylko nie udawaj, że nigdy cię nie nachodzą wątpliwości) to nie obawaisz się wtedy, ze Bóg cię pokaże? Albo ciebie razem z rodziną? Przecież zdarzało mu się wielokrotnie w przeszłości.

Gość Gość

Jezus wyraźnie powiedział: „Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić.  Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim.  Bo powiadam wam: Jeśli wasza sprawiedliwość nie będzie większa niż uczonych w Piśmie i faryzeuszów, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego.”

Dlaczego więc Bóg pozwala na trwanie choćby kościoła katolickiego, który nie dość że wykasował jedno przykazanie to jeszcze zmienił 4? I w ten sposób naucza ludzi narażając ich konsekwencje.

Gość Gość gość
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

"Te cytaty co powyżej wymieniłeś, to jest dowód że czeka Ciebie taki sam los i dobrze że masz tego świadomość może się kiedyś nawrócisz." O wow! To są fragmenty Biblii, które można cytować i takie których nie można? Bóg nie lubi jak cytuje się jego własne słowa? nie wiedziałam, że cytując słowo Boże brużdżę. To może powinieneś uważać bo też cytowałeś to i owo 😄

Nie powiedziałem, że nie można cytować tego czy owego, nie zmieniaj mojego przekazu do Ciebie, źle to zrozumiałeś. Miałem na myśli, że dobrze że masz tego świadomość co Cię czeka jeżeli nie będziesz przestrzegał przykazań. Słusznie zacytowałeś Pana Jezusa z ewangelii św. Mateusza, ale w kazaniu na górze Pan Jezus jeszcze o czymś mówił. Z Katolikami, Muzułmanami i innymi masz słuszną rację, oni są w błędzie i nie wiedzą co czynią. Oni mają zaślepione serca przez Szatana. Pamiętaj że Bóg jest sędzią sprawiedliwym, jest również miłościwy. Jak przyjdzie koniec świata, Pan Bóg wszystkim da drugą szansę, gdzie Szatan będzie zamknięty na 1000lat. Wszyscy poznają prawdę, wszyscy poznają prawdziwego Boga. Ten kto będzie chciał żyć na nowej Ziemi, to będzie, a ten który dalej będzie upierał się przy swoim, to trudno, umrze drugi raz. Dlatego już teraz ludzie powinni się nawracać, bo potem będzie im ciężko. Słusznie zauważyłeś, że Kościół katolicki pomija jedno przykazanie, ale nie zostało przecież ono wykasowane z Biblii. Kto ma rozum, niech czyta i przestrzega tego przykazania, a na pewno Pan Bóg uśmiechnie się do niego. Jeśli chodzi o sobotę i sabat, to wyjaśniałem już na tym forum na życiu uczuciowym. Jest tu jedna gorliwa czytelniczka Biblii, ale jej nie rozumie. Wierzę że ona kocha Boga, wiec Pan Bóg na pewno takim ludziom co chcą Go poznać, otworzy im umysły. Wierzę, że Tobie również otworzy umysł, bo widzę, że jesteś mądry, tylko nic nie rozumiesz, bo Twoje serce zaślepił Szatan. On nie chce żeby ludzie poznali Boga, On jest zły, wie że czeka Go śmierć i chce żeby razem z Nim na złość Bogu dużo istot poszło razem na zagładę.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość gość napisał:

Jak przyjdzie koniec świata, Pan Bóg wszystkim da drugą szansę, gdzie Szatan będzie zamknięty na 1000lat. Wszyscy poznają prawdę, wszyscy poznają prawdziwego Boga. Ten kto będzie chciał żyć na nowej Ziemi, to będzie, a ten który dalej będzie upierał się przy swoim, to trudno, umrze drugi raz.

Co???????

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Gość gość napisał:

Nie powiedziałem, że nie można cytować tego czy owego, nie zmieniaj mojego przekazu do Ciebie, źle to zrozumiałeś. Miałem na myśli, że dobrze masz tego świadomość co Cię czeka jeżeli nie będziesz przestrzegał przykazań. Słusznie zacytowałeś Pana Jezusa z ewangelii św. Mateusza, ale w kazaniu na górze Pan Jezus jeszcze o czymś mówił. Z Katolikami, Muzułmanami i innymi masz słuszną rację, oni są w błędzie i nie wiedzą co czynią. Oni mają zaślepione serca przez Szatana. Pamiętaj że Bóg jest sędzią sprawiedliwym, jest również miłościwy. Jak przyjdzie koniec świata, Pan Bóg wszystkim da drugą szansę, gdzie Szatan będzie zamknięty na 1000lat. Wszyscy poznają prawdę, wszyscy poznają prawdziwego Boga. Ten kto będzie chciał żyć na nowej Ziemi, to będzie, a ten który dalej będzie upierał się przy swoim, to trudno, umrze drugi raz. Dlatego już teraz ludzie powinni się nawracać, bo potem będzie im ciężko. Słusznie zauważyłeś, że Kościół katolicki pomija jedno przykazanie, ale nie zostało przecież ono wykasowane z Biblii. Kto ma rozum, niech czyta i przestrzega tego przykazania, a na pewno Pan Bóg uśmiechnie się do niego. Jeśli chodzi o sobotę i sabat, to wyjaśniałem już na tym forum na życiu uczuciowym. Jest tu jedna gorliwa czytelniczka Biblii, ale jej nie rozumie. Wierzę że ona kocha Boga, wiec Pan Bóg na pewno takim ludziom co chcą Go poznać, otworzy im umysły. Wierzę, że Tobie również otworzy umysł, bo widzę, że jesteś mądry, tylko nic nie rozumiesz, bo Twoje serce zaślepił Szatan. On nie chce żeby ludzie poznali Boga, On jest zły, wie że czeka Go śmierć i chce żeby razem z Nim na złość Bogu dużo istot poszło razem na zagładę.

Grubo się myslisz sądząc, że mam świadomość, że wierzę w to, że Bóg (ten z Biblii) coś mi zrobi. Dla mnie Twój Biblijny Bóg jest równie realny jak Zeus. Twoje wierzenia mają dla mnie taką samą wartość jak wierzenia starożytnych Grekow, Słowian czy mity i podania ludowe. W dzieciństwie rodzice straszyli mnie Babą Jagą. Wtedy im wierzyłam. Ale dziś wiem, że mnie tylko straszyli. Ty dalej wierzysz w Babę Jagę tylkopod postacią biblijnego Boga. Tak ja na to patrzę.

Gość Gość
4 godziny temu, Gość Gość gość napisał:

Nie powiedziałem, że nie można cytować tego czy owego, nie zmieniaj mojego przekazu do Ciebie, źle to zrozumiałeś. Miałem na myśli, że dobrze że masz tego świadomość co Cię czeka jeżeli nie będziesz przestrzegał przykazań. Słusznie zacytowałeś Pana Jezusa z ewangelii św. Mateusza, ale w kazaniu na górze Pan Jezus jeszcze o czymś mówił. Z Katolikami, Muzułmanami i innymi masz słuszną rację, oni są w błędzie i nie wiedzą co czynią. Oni mają zaślepione serca przez Szatana. Pamiętaj że Bóg jest sędzią sprawiedliwym, jest również miłościwy. Jak przyjdzie koniec świata, Pan Bóg wszystkim da drugą szansę, gdzie Szatan będzie zamknięty na 1000lat. Wszyscy poznają prawdę, wszyscy poznają prawdziwego Boga. Ten kto będzie chciał żyć na nowej Ziemi, to będzie, a ten który dalej będzie upierał się przy swoim, to trudno, umrze drugi raz. Dlatego już teraz ludzie powinni się nawracać, bo potem będzie im ciężko. Słusznie zauważyłeś, że Kościół katolicki pomija jedno przykazanie, ale nie zostało przecież ono wykasowane z Biblii. Kto ma rozum, niech czyta i przestrzega tego przykazania, a na pewno Pan Bóg uśmiechnie się do niego. Jeśli chodzi o sobotę i sabat, to wyjaśniałem już na tym forum na życiu uczuciowym. Jest tu jedna gorliwa czytelniczka Biblii, ale jej nie rozumie. Wierzę że ona kocha Boga, wiec Pan Bóg na pewno takim ludziom co chcą Go poznać, otworzy im umysły. Wierzę, że Tobie również otworzy umysł, bo widzę, że jesteś mądry, tylko nic nie rozumiesz, bo Twoje serce zaślepił Szatan. On nie chce żeby ludzie poznali Boga, On jest zły, wie że czeka Go śmierć i chce żeby razem z Nim na złość Bogu dużo istot poszło razem na zagładę.

W sumie mnie rozbawiłeś. Mam taką samą świadomość tego co się stanie jak nie będę świętować szbasu jak mam świadomość, że zabierze mne Baba Jaga jak bedę niegrzeczna. Dokładnie tak samo wierzę wjeno jak i w drugie :-D

PS. Nie mam pojęcia co pisałeś na uczuciowym.

Gość Gość gość

Twoja sprawa, wierz w co sobie upodobałeś, rób co uważasz za stosowne. Pan Bóg dał nam wolną wolę, do niczego nikogo nie zmusza. Zaproszenie dostałeś, nie chcesz, to nie musisz go przyjmować. Nara.

Gość Gość
17 minut temu, Gość Gość gość napisał:

Twoja sprawa, wierz w co sobie upodobałeś, rób co uważasz za stosowne. Pan Bóg dał nam wolną wolę, do niczego nikogo nie zmusza. Zaproszenie dostałeś, nie chcesz, to nie musisz go przyjmować. Nara.

Wzajemnie :-)

Gość Gość

Miałeś zaproszenie do włączenia logicznego myślenia. Nie skorzystaleś. Rób co uważasz za stosowne Dalej tkwij w swoim świecie fantazji i magii i drżyj przez swoją wizją Boga (mściwego despoty), który zawsze może uznać, że warto cię zgładzić bo twój ojciec mu sięsprzeniewierzył. Miłego fantazjowania.

Gość Gość gość

Ok. Pozdro:)

A tak na marginesie, to nigdy nie uważałem i nie uważam, że Bóg jest mściwym despotą, to Twoje słowa. Ja zawsze uważałem że jest miłościwym kochanym Ojcem, który dał nam życie nieśmiertelne, abyśmy cieszyli się szczęściem i zabawą przez milion milionów lat i jeszcze więcej nieskończenie więcej i ciągnącej się w nieskończoność.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość gość napisał:

Ok. Pozdro:)

A tak na marginesie, to nigdy nie uważałem i nie uważam, że Bóg jest mściwym despotą, to Twoje słowa. Ja zawsze uważałem że jest miłościwym kochanym Ojcem, który dał nam życie nieśmiertelne, abyśmy cieszyli się szczęściem i zabawą przez milion milionów lat i jeszcze więcej nieskończenie więcej i ciągnącej się w nieskończoność.

No jeśli uważasz zabijanie niepokornych ludzi i ich dzieci (przy okazji) za akt miłości ojcowskiej to już twoja sprawa.

Gość Gość gość

No jeśli uważasz zabijanie niepokornych ludzi i ich dzieci (przy okazji) za akt miłości ojcowskiej to już twoja sprawa.

No to super, Ty za to masz wielkie serce, większe od Boga i jak wybudujesz dom, zasadzisz drzewa, rośliny, wyhodujesz zwierzęta, to oddaj wszystko niepokornym na pewno będą dbać o Twój dobytek. Brawo.

Gość huphup
Dnia 8.09.2019 o 11:27, Gość gość napisał:

A ja akurat przeczytałam biblię jakieś 6 razy, lubię ją jako dzieło literackie i historyczne ale jedyne w czym mnie utwierdziła  ta książka to w tym, że jest takim samym dowodem na istnienie Boga jak "Harry Potter i kamień filozoficzny" na istnienie magii. 

Tak w ogóle nie zastanowiło Cię dlaczego ten miłosierny i wspaniały Bóg pozwala na bestialsto? Kazesz czytać biblię imbecylu, a sama jej w rękach nie miałaś.

Oto twój miłosierny i dobry Bóg:

Księga Powtórzonego Prawa 22:28-29
"Jeśli mężczyzna znajdzie młodą kobietę - dziewicę niezaślubioną - pochwyci ją i śpi z nią, a znajdą ich, odda ten mężczyzna, który z nią spał, ojcu młodej kobiety pięćdziesiąt syklów srebra i zostanie ona jego żoną. Za to, że jej gwałt zadał, nie będzie jej mógł porzucić przez całe swe życie...." mmm super! chwalmy pana!

Księga Wyjścia 21:20-21
"Kto by pobił kijem swego niewolnika lub niewolnicę, tak iżby zmarli pod jego ręką, winien być surowo ukarany. A jeśliby pozostali przy życiu jeden czy dwa dni, to nie będzie podlegał karze, gdyż są jego własnością" Aaameeeen!

Księga Psalmów 137:9
"Szczęśliwy, kto schwyci i rozbije o skałę twoje dzieci".

Mogłabym tego przytoczyć jeszcze kilkadziesiąt przykładów i to jest ten dowód na istnienie i dobroć Boga?

Mnie to dziwi, że skoro Bozia wszystko może i zna przyszłość ("znałeś mnie jeszcze przed mymi narodzinami" ST), w ogóle zabierał się za tworzenie aniołów i Świata. Wiedział, że Szatan się zbuntuje, że Adam i Ewa zerwą to cholerne jabłko (czy cokolwiek tam zrobili, bo wiele badań twierdzi, że nie musiało chodzić o zerwanie jabłka), że Piotr się wyprze Jezusa przed trzykrotnym zapianiem koguta (nie być może się wyprze). Po co więc to całe przedstawienie i posyłanie na śmierć pie&***liardów ziemskich istnień?

Gość Gość
25 minut temu, Gość huphup napisał:

Mnie to dziwi, że skoro Bozia wszystko może i zna przyszłość ("znałeś mnie jeszcze przed mymi narodzinami" ST), w ogóle zabierał się za tworzenie aniołów i Świata. Wiedział, że Szatan się zbuntuje, że Adam i Ewa zerwą to cholerne jabłko (czy cokolwiek tam zrobili, bo wiele badań twierdzi, że nie musiało chodzić o zerwanie jabłka), że Piotr się wyprze Jezusa przed trzykrotnym zapianiem koguta (nie być może się wyprze). Po co więc to całe przedstawienie i posyłanie na śmierć pie&***liardów ziemskich istnień?

Po to żeby nie był sam. 

Gość huphup
59 minut temu, Gość Gość napisał:

Po to żeby nie był sam. 

A więc wcale nie był doskonały moralnie, skoro chciał zbudować własne szczęście kosztem cudzego.

Gość Gość gość
59 minut temu, Gość huphup napisał:

A więc wcale nie był doskonały moralnie, skoro chciał zbudować własne szczęście kosztem cudzego.

Gdyby tak było, to nie stwarzałby osób samodzielnie myślących cieszących się życiem, tylko stworzyły roboty, niewolników, które bezmyślnie i bezmózgowo służyłyby mu i były mu bezwarunkowo podporządkowane.

Gość gość2
1 godzinę temu, Gość huphup napisał:

To coś jak paradoks Boga wszechmogącego i wszechmocnego 😉 

Gość huphup

Gdyby tak było, to nie stwarzałby osób samodzielnie myślących cieszących się życiem, tylko stworzyły roboty, niewolników, które bezmyślnie i bezmózgowo służyłyby mu i były mu bezwarunkowo podporządkowane.

Czemu stworzył psychopatów, którzy z zimną krwią manipulują i mordują (obecnie bardziej to drugie, bo oni się starają, by ich nie nakryto i wolą działać cudzymi rękami)? To nie to samo, co socjopatia, bo "psychopatą się rodzisz, socjopatą się stajesz". Według terminologii używanej w psychiatrii psychopatia jest zaburzeniem osobowości wynikającym z uszkodzenia tzw. ciała migdałowatego w mózgu i na razie nie jest to wyleczalne)

Gość Gość
4 godziny temu, Gość huphup napisał:

Czemu stworzył psychopatów, którzy z zimną krwią manipulują i mordują (obecnie bardziej to drugie, bo oni się starają, by ich nie nakryto i wolą działać cudzymi rękami)? To nie to samo, co socjopatia, bo "psychopatą się rodzisz, socjopatą się stajesz". Według terminologii używanej w psychiatrii psychopatia jest zaburzeniem osobowości wynikającym z uszkodzenia tzw. ciała migdałowatego w mózgu i na razie nie jest to wyleczalne)

On nie stworzył psychopatów. On stworzył idealnych ludzi. W wyniku grzechu Adam i Ewa, a później ich dzieci zaczęli rodzić niedoskonałe dzieci. Ale nie ma się co martwić, Pan Bóg posłał swojego pierworodnego syna aby pokonał grzech. Tak też się stało i otrzymamy nowe życie mając już idealne ciało tak jak nasi pierwotni rodzice.

Gość gosc
11 minut temu, Gość Gość napisał:

On nie stworzył psychopatów. On stworzył idealnych ludzi. W wyniku grzechu Adam i Ewa, a później ich dzieci zaczęli rodzić niedoskonałe dzieci. Ale nie ma się co martwić, Pan Bóg posłał swojego pierworodnego syna aby pokonał grzech. Tak też się stało i otrzymamy nowe życie mając już idealne ciało tak jak nasi pierwotni rodzice.

Aha. Gdyby pokonał grzech to grzechu by nie było :-D Miał pokonać grzech ale coś mu nie wyszło. Za to umarł w męczarniach. Nie ma jak dobry tata :-D

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Aha. Gdyby pokonał grzech to grzechu by nie było 😄 Miał pokonać grzech ale coś mu nie wyszło. Za to umarł w męczarniach. Nie ma jak dobry tata 😄

Właśnie że wyszło. Pan Jezus pokonał grzech. Jego celem było zstąpić z Nieba na Ziemię żeby umrzeć w męczarniach. Dzięki Niemu nasze grzechy zostaną wymazane i zaczniemy żyć od nowa z czystą kartą w idealnym świecie. Pan Bóg jest dobrym Ojcem.

Gość huphup
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Ale Bóg wiedział, że część aniołów się zbuntuje i że Adam i Ewa zgrzeszą i co się dalej stanie.

Gość Gość
7 godzin temu, Gość huphup napisał:

Ale Bóg wiedział, że część aniołów się zbuntuje i że Adam i Ewa zgrzeszą i co się dalej stanie.

On też wiedział, że dobro zwycięży zło. Wiedział, że istoty które stworzył będą się cieszyć że zostali powołani do życia. Wiedział, że te istoty które stworzył będą się cieszyć wspaniałym światem który ich otacza. Wiedział, że istoty które stworzył będą Go kochać za to że jest taki dobry i wspaniały. Czyli co, przez takiego jednego Diabła miał tego wszystkiego zaniechać? Nie martw się, Diabła już nie będzie, a wszelkie zło zostanie zapomniane.

Gość huphup

On też wiedział, że dobro zwycięży zło. Wiedział, że istoty które stworzył będą się cieszyć że zostali powołani do życia. Wiedział, że te istoty które stworzył będą się cieszyć wspaniałym światem który ich otacza. Wiedział, że istoty które stworzył będą Go kochać za to że jest taki dobry i wspaniały. Czyli co, przez takiego jednego Diabła miał tego wszystkiego zaniechać? Nie martw się, Diabła już nie będzie, a wszelkie zło zostanie zapomniane.

Przyjacielu, wierz mi, nie sprawia mi przyjemności takie punktowanie Boga i narzekanie. Ale interesuje mnie czemu Bóg stworzył Diabła, co do którego wiedział, że na 100 narozrabia.

Gość Gość
19 minut temu, Gość huphup napisał:

Przyjacielu, wierz mi, nie sprawia mi przyjemności takie punktowanie Boga i narzekanie. Ale interesuje mnie czemu Bóg stworzył Diabła, co do którego wiedział, że na 100 narozrabia.

On nie stworzył Diabła, on stworzył dobrego, mądrego, pięknego anioła. Ten anioł był na tyle mądry, że wypowiedział posłuszeństwo Bogu i sam chciał żeby wszyscy go chwalili. Zarzucił Bogu, że świat który stworzył nie jest taki dobry. Bóg jest tak silny że mógłby w zarodku zdusić ten bunt (oto Ci chodzi?), ale tego nie zrobił ponieważ żeby później nie przyszedł jakiś inny anioł i nie zarzucił mu "a co by było gdyby", więc Bóg pozwolił Diabłowi udowodnić swoją tezę. Dał mu odpowiedni czas, jak Diabeł tego nie udowodni, to wszyscy poznają na własnej skórze, że bardziej opłaca się być posłusznym Panu Bogu, bo dzięki temu będziemy czerpali korzyści wynikające z Jego dobroci.

To jest trochę tak jak z małym dzieckiem. Będziesz grzeczny, to tata kupi ci co chcesz, a jak nie będziesz grzeczny, to nie dostaniesz nic i radź sobie sam.

Gość huphup
45 minut temu, Gość Gość napisał:

On nie stworzył Diabła, on stworzył dobrego, mądrego, pięknego anioła. Ten anioł był na tyle mądry, że wypowiedział posłuszeństwo Bogu i sam chciał żeby wszyscy go chwalili. Zarzucił Bogu, że świat który stworzył nie jest taki dobry. Bóg jest tak silny że mógłby w zarodku zdusić ten bunt (oto Ci chodzi?), ale tego nie zrobił ponieważ żeby później nie przyszedł jakiś inny anioł i nie zarzucił mu "a co by było gdyby", więc Bóg pozwolił Diabłowi udowodnić swoją tezę. Dał mu odpowiedni czas, jak Diabeł tego nie udowodni, to wszyscy poznają na własnej skórze, że bardziej opłaca się być posłusznym Panu Bogu, bo dzięki temu będziemy czerpali korzyści wynikające z Jego dobroci.

To jest trochę tak jak z małym dzieckiem. Będziesz grzeczny, to tata kupi ci co chcesz, a jak nie będziesz grzeczny, to nie dostaniesz nic i radź sobie sam.

W takim razie czy diabły mogą się nawrócić? Poważnie pytam. Nawet krąży po internecie informacja, że katolicki ksiądz Piotr Pawlukiewicz jest zwolennikiem tzw. apoteozy (nie wiem czy dobra pisownia), czyli filozofii/doktryny, zgodnie z którą mogą. Ale nie wiem czy to pewna informacja.

Gość Gość gość
1 godzinę temu, Gość huphup napisał:

W takim razie czy diabły mogą się nawrócić? Poważnie pytam. Nawet krąży po internecie informacja, że katolicki ksiądz Piotr Pawlukiewicz jest zwolennikiem tzw. apoteozy (nie wiem czy dobra pisownia), czyli filozofii/doktryny, zgodnie z którą mogą. Ale nie wiem czy to pewna informacja.

Pan Bóg jest tak bardzo dobry, że jak przyjdziesz do niego z naprawdę głęboką skruchą (nie na pokaz) i wynagrodzisz wszelkie zło które uczyniłeś, to przyjmie Ciebie z powrotem. Pamiętaj że Pan Bóg zna nasze serca i wie czy będziesz wyrządzać zło drugi raz, czy nie.

Gość Dixxi
2 godziny temu, Gość Gość gość napisał:

Pan Bóg jest tak bardzo dobry, że jak przyjdziesz do niego z naprawdę głęboką skruchą (nie na pokaz) i wynagrodzisz wszelkie zło które uczyniłeś, to przyjmie Ciebie z powrotem. Pamiętaj że Pan Bóg zna nasze serca i wie czy będziesz wyrządzać zło drugi raz, czy nie.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Gość Dixxi

Generalnie, zarówno wiara w boga jak i posiadanie rodziny to najgorsze zło. Tylko kochanie samego siebie i dbanie o własne potrzeby ma wielką wartość.

Gość URL

autorko powiem szczerze że ja się twoim rodzicom nie dziwię, potrafię sobie wyobrazić że czułabym ogromne rozczarowanie gdyby któreś z moich dzieci nie chrzciło swoich dzieci.