Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ava123123

In vitro 2020

Polecane posty

1 godzinę temu, Katya22 napisał:

Hej dziewczyny ja po transferze dwóch blastek 😉 były najlepszej jakości, lekarz powiedział, ze lepiej się już nie da 😉 teraz odpoczynek i oczekiwanie 😉 ciagle wgapiam się w ich zdjecie 🧐

✊

2 godziny temu, Wiosenka napisał:

No więc 2 weryfikacja 7dpt

beta: 27,6  😄 

estadiol 3857

progesteron - 94

Niby się spodziewałam, ale i tak cieszy 😄

Dziewczyny na 7dpt to dużo, normalnie czy mało?  któraś z Was badała w podobnym terminie?

Gratuluję:-)

Dziewczyny w środę punkcja. Właśnie jest wynik badań estradiol 1622,00 pg/ml i progesteron 0,26 ng/ml myślicie że jest ok?

1 godzinę temu, AsiaWin napisał:

Nic nie pęknie, lekarze dają takie leki żeby nie pękło 🙂 

Dostałam tylko luteinę ale mam nadzieję że to wystarczy 😌

1 godzinę temu, Zuzana napisał:

Dziewczyny w środę punkcja. Właśnie jest wynik badań estradiol 1622,00 pg/ml i progesteron 0,26 ng/ml myślicie że jest ok?

Trzymam kciuki🙂

ja jeszcze nie miałam badan a punkcją w czwartek 🙂

dzisiaj na usg okazało się ze jest 9 pęcherzyków i jest całkiem dobrze, a nie tak jak w sobotę słyszałam ze słabo u innego lekarza.

6 minut temu, NiskieAmH napisał:

Trzymam kciuki🙂

ja jeszcze nie miałam badan a punkcją w czwartek 🙂

dzisiaj na usg okazało się ze jest 9 pęcherzyków i jest całkiem dobrze, a nie tak jak w sobotę słyszałam ze słabo u innego lekarza.

9 to super:-) . Mamy podobnie bo ja 10. Obysmy miały ladne komórki i udało się 🙂

1 godzinę temu, Zuzana napisał:

Myślę że jest ok. Nie za niski nie za wysoki 🙂 udanej punkcji!

25 minut temu, karioka84 napisał:

Dostałam tylko luteinę ale mam nadzieję że to wystarczy 😌

Ale luteina to chyba po punkcji a nie przed?

6 minut temu, AsiaWin napisał:

Myślę że jest ok. Nie za niski nie za wysoki 🙂 udanej punkcji!

Nie dziękuję;-)

3 godziny temu, karioka84 napisał:

Jakby już od razu nazbierało się 6 to byłoby super. Oczywiście potem może być problem z rozmrożeniem, potem z zapłodnieniem bo morfologia tylko 1%. Ale dużo lepiej się czuję jak coś się dzieje a nie tylko czekamy. Mam tylko nadzieję że nic mi tam nie pęknie do piątku bo w środę wypada termin mojej owulacji.

My też zbieramy, na dzień dzisiejszy 4 oocyty zamrożone. W listopadzie kolejna stymulacja i miejmy nadzieję transfer 🤞🤞

Morfologie też mamy słabą, ale wierzę, że się uda 😉

54 minuty temu, Zuzana napisał:

9 to super:-) . Mamy podobnie bo ja 10. Obysmy miały ladne komórki i udało się 🙂

U mnie w piątek było 8. I lekarz nie był zbyt szczęśliwy, co odbiło się mocno na moim nastroju (pierwsze podejście- icsi ).  Jutro kontrola znowu i czwartek lub piątek punkcja. Trzymam za nas kciuki! 😊

48 minut temu, AsiaWin napisał:

Ale luteina to chyba po punkcji a nie przed?

No właśnie nie, mam brać już od dzisiaj pod język i to podobno zablokuje pęknięcie. Sama byłam zdziwiona.

11 minut temu, Angelin napisał:

My też zbieramy, na dzień dzisiejszy 4 oocyty zamrożone. W listopadzie kolejna stymulacja i miejmy nadzieję transfer 🤞🤞

Morfologie też mamy słabą, ale wierzę, że się uda 😉

O to cieszę się że nie tyko mój lekarz tak działa :) a wy do ilu zbieracie? No niestety morfologię ciężko poprawić, ale jak jest przynajmniej 1% to coś może wybiorą ;)

3 godziny temu, Poziomka85 napisał:

Hej czy ktoś mający trombofolie zaszedł w ciążę I udało mu się urodzić dziecko? .

Pytanie czy nasz trombofilie stwierdzona na podstawie tylko mutacji ( pai, mthfr, vleiden itp) czy taka "pełna gębą " z  nieprawidlowym białkiem c i białkiem s oraz przeciwciałami kardiolipinowymi.  Ja mam mutacje , które predysponują mnie do trombofili ale białko c, s i przeciwciała mam ok. 

5 godzin temu, Wiosenka napisał:

estadiol 3857

progesteron - 94

Dziewczyny na 7dpt to dużo, normalnie czy mało?  któraś z Was badała w podobnym terminie?

Nie masz pojęcia, jak mocno trzymam kciuki!

5 godzin temu, Wiosenka napisał:

estadiol 3857

progesteron - 94

Wiosenka to jest dobry wynik ja w 6 dobie miałam 26.90 w 9 dpt miała 86,34 a dziś mam 806,12 a mam 13dpt więc głowa do góry ja wczoraj byłam załamana a dziś skacze z radości oby tak dalej kolejne w czwartek i jak będę koło 1000 to mam zapisać się na usg. Masz bardzo dobry progesteron. To jest super trzymam dalej kciuki 🥰

4 godziny temu, Katya22 napisał:

Hej dziewczyny ja po transferze dwóch blastek 😉 były najlepszej jakości, lekarz powiedział, ze lepiej się już nie da 😉 teraz odpoczynek i oczekiwanie 😉 ciagle wgapiam się w ich zdjecie 🧐

Trzymam kciuki 😁🍀

3 godziny temu, Poziomka85 napisał:

Hej czy ktoś mający trombofolie zaszedł w ciążę I udało mu się urodzić dziecko? 

Moja koleżanka mając trombofilie i nie wiedząc o tym przeszła bez leków cała pierwszą ciążę. Urodziła zdrową córeczkę. I dopiero w drugiej ciąży jak zrobił jej się zakrzep to zdiagnozowali trombofilie wrodzoną. A tak to nie miała problemu ani z zajściem ani z donoszeniem. 

1 godzinę temu, karioka84 napisał:

O to cieszę się że nie tyko mój lekarz tak działa 🙂 a wy do ilu zbieracie? No niestety morfologię ciężko poprawić, ale jak jest przynajmniej 1% to coś może wybiorą 😉

Na pewno coś wybiorą, u mojego męża morfologia 0%, u mnie amh- 0.7. Pierwsza punkcja trzy zarodki. Przy pierwszym transferze podane dwa, beta nie ruszyła. Drugi transfer jeden mrozaczek i na dzień dzisiejszy 6tc. 

Także, głowa do góry, na pewno znajdą się prawidłowe i silne plemniczki 😉

5 godzin temu, AsiaWin napisał:

a masz grupę krwi + czy - ?

Plus

11 minut temu, Keffy napisał:

Plus

To wogole bez sensu powtarzać. Zapytaj czy oby na pewno konieczne jest powtarzanie. Bo jak kobieta ma + to nie ma szans na konflikt. 

Dziewczyny czy któraś z Was miała krwiaka w ciąży?

Dziś byłam na 2 usg (skonczony 7tc) i wykryto krwiaka. Zwiększono mi dawkę progesteronu i mam przyjść za tydzień. 

Zadnych konkretów mi nie przekazano a teraz oczywiście czytam ze jest to dość groźne, zależy gdzie umiejscowione itp. 

30 minut temu, Iffci@ napisał:

Na pewno coś wybiorą, u mojego męża morfologia 0%, u mnie amh- 0.7. Pierwsza punkcja trzy zarodki. Przy pierwszym transferze podane dwa, beta nie ruszyła. Drugi transfer jeden mrozaczek i na dzień dzisiejszy 6tc. 

Także, głowa do góry, na pewno znajdą się prawidłowe i silne plemniczki 😉

Moje ostatnie amh to zaledwie 0.2, ale nie tracę nadziei ;) no to super wiadomość że przy niskiej morfologii się udało. Trzymam kciuki za następne tygodnie :)

2 minuty temu, Kasia.Ch napisał:

Dziś byłam na 2 usg (skonczony 7tc) i wykryto krwiaka. Zwiększono mi dawkę progesteronu i mam przyjść za tydzień. 

Zadnych konkretów mi nie przekazano a teraz oczywiście czytam ze jest to dość groźne, zależy gdzie umiejscowione itp. 

Moja koleżanka miała dość dużego, ale chyba leki jej pomogły z czasem. Termin ma na styczeń;) nie czytała bym w internecie wszystkiego bo tam i katar groźny na wielu portalach 🙂 a stress jest zbędny 😉 trzymam kciuki

20 minut temu, Katya22 napisał:

Moja koleżanka miała dość dużego, ale chyba leki jej pomogły z czasem. Termin ma na styczeń;) nie czytała bym w internecie wszystkiego bo tam i katar groźny na wielu portalach 🙂 a stress jest zbędny 😉 trzymam kciuki

Masz racje 🙂 

49 minut temu, Keffy napisał:

Plus

Jakby na to niie patrzeć to nie ma szans na konflikt 🙂 może mają jakiś inny powód? Zapytaj... ciekawe...

2 godziny temu, karioka84 napisał:

No właśnie nie, mam brać już od dzisiaj pod język i to podobno zablokuje pęknięcie. Sama byłam zdziwiona.

A to nie wiem. Ale lekarz na pewno wie co robi:) 

43 minuty temu, Kasia.Ch napisał:

Hej ja miałam krwiaka przy zarodku. Lekarz odstawił clexan i powiedział że to bardzo często się zdarza i mam się nie martwić. Na kolejnej wizycie już nic nie było. 

12 minut temu, Keffy napisał:

Hej ja miałam krwiaka przy zarodku. Lekarz odstawił clexan i powiedział że to bardzo często się zdarza i mam się nie martwić. Na kolejnej wizycie już nic nie było. 

Dzięki 🙂 od razu lepiej