Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga super matka

Jakie imię dla córeczki?

Polecane posty

Mam już 3letnią córeczkę Michalinkę, teraz jestem w mojej 2 ciąży, jest to już końcówka bo za dwa tygodnie mam termin porodu, a my z mężem nie wybraliśmy jeszcze imienia.

Moje propozycje to:

Laura, Alicja i Emilia , natomiast propozycje męża to Melania i Julia. Wcześniej jeszcze miał w swoich Amelię, ale to imie kojarzy mi się z tą straszną i smutną chorobą kończyn. Tak więc jak myślicie które z nich wybrać? 

Wszystkie wasze propozycje są ładne. Wg mnie w tej kolejności Emilia Alicja Laura Julia i Melania. Wszystkie mają l w środku, to wasz wymóg czy po prostu takie się podobają? 

Mnie się żadne nie podoba. Poczekajcie do narodzin i dziecko samo wam "powie", jakie chce imię. Na rejestrację macie 2 tygodnie. Dziecko nie musi mieć imienia zaraz po urodzeniu.

U nas miała być Kornelia A jest jednak Alicja 😊 A za nie całe 2tyg  będzie Aleksander ❤

Z proponowanych wybrałabym Alicję, albo Melaninę.

Laury nigdy bym nie nadała, ma fatalne brzmienie i z większością nazwisk tworzy łamaniec językowy. Dla mnie to jest jedno z najbrzydszych kobiecych imion.

Dnia 4.10.2020 o 22:13, Aga super matka napisał:

Mam już 3letnią córeczkę Michalinkę, teraz jestem w mojej 2 ciąży, jest to już końcówka bo za dwa tygodnie mam termin porodu, a my z mężem nie wybraliśmy jeszcze imienia.

Moje propozycje to:

Laura, Alicja i Emilia , natomiast propozycje męża to Melania i Julia. Wcześniej jeszcze miał w swoich Amelię, ale to imie kojarzy mi się z tą straszną i smutną chorobą kończyn. Tak więc jak myślicie które z nich wybrać? 

Coś czuję że po wczorajszym sukcesie Igi Świątek Julia, Zuzia, Zofia i Hania zostaną zdetronizowane na dalsze miejsca jeżeli chodzi o imię dla córeczki:p 

Znaczenie imienia : "Iga jest niezwykle pracowita. Nie znosi bezczynności, pojęcie „wolny czas” dla niej nie istnieje. Jej mąż i dzieci mają z nią bardzo dobrze. Wszystko zawsze zaplanowane, posprzątane, ugotowane. Mała Iga chętnie pomaga rodzicom w obowiązkach domowych, lubi zabawy wymagające użycia wyobraźni."

1 minutę temu, Dobrosułka napisał:

Ignacja

To imię Iga w "pełnym" brzmieniu? Myślałam, że Iga nie ma "wydłużonej wersji"

5 minut temu, Dobrosułka napisał:

Iga jest zdrobnieniem najczesciej od Jadwigi poniewaz jest ona bardziej popularna, albo wlasnie Ignacji

Ja po raz pierwszy usłyszałam właśnie w takiej formie samodzielnej Igę, gdy okazało się, że będzie w rodzinie, ale nie jako zdrobnienie... Było to tłumaczone modą na takie krótkie 3 literowe imiona typu Iga, Mia

1 minutę temu, Dobrosułka napisał:

Oj mozna.  Ja mialam kilka zdrobnien i znajomych, ktorzy lubili tworzyc nowe.  Moja corka ma blisko dziesiec.  Lubie nawet niektore tak zwane zgrubienia.  Da sie poszlaec w jezykach slowianskich.  W innych jezykach sa zdrobnienia, ale takie utarte i po jednym, dwoch lub przezwiska.

Po prostu fantazji im brak 😄