Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niebieskiona

Powrót do pracy a karmienie piersią

Polecane posty

Hej jak to wygląda u was? Mam problem bo ciągle karmie piersią.  Jak to wygląda w praktyce np. W jaki sposób przedszkole  będzie ja klasc na drzemki? Ona odrzuca butelki.  Przecież nie dadzą jej cyca:) . Smoczki też nigdy nie chciała.   Chce ja oduczyć od piersi  ale nawet ja nie wiem jak to zrobić.  Kładę się z nią na łóżku i daje cyca i mi śpi drzemka czy spanie nocne.  

Ja odstawiłam córkę od piersi w 6 miesiącu. Po prostu próbowałam dać jej butle. Kilka razy odrzucała, więc po prostu nie zmuszałam ale po kilku próbach w końcu mi się udało, ale to było też po zmienieniu mleka modyfikowanego. 

Ile córka ma teraz?

Moja sama odmówiła piersi w 9 miesiącu. Ogólnie bardzo lubi jeść, myślę że to miało wpływ. Wystarczało jej już po prostu to "normalne" jedzenie.

Może powiem jak u mnie było, syna karmiłam do 16 miesiąca życia chociaż te ostatnie miesiące to już za dużo powiedziane, że karmiłam. Do pracy poszłam jak miał niespełna 7 miesięcy. Od 6 miesiąca regularnie rozszerzyliśmy dietę więc na mój powrót do pracy wyglądało to tak: rano pierś, na drugie kaszka bobovita czy podobna, obiadek gerbera lub inny gotowy podany przez opiekunkę, wracałam z pracy znowu pierś, potem kaszka i pierś do spania. Pierwsze dni wiadomo czułam zwiększoną ilość mleka ale szybko organizm się przyzwyczaił do wydłużonych godzin pomiędzy karmieniami. Do 9 miesiąca życia w nocy też zdarzało mi się karmić ale przestałam bo się nie wysypiałam do pracy, 2 dni i dziecko spało całą no bez karmienia. Wracając do pracy na cały etat masz prawo do 2 półgodzinnych przerw na karmienie, ja to wykorzystałam jako godzinę szybciej kończąc pracę. Stopniowo karmiłam coraz mniej skończyło się na rano po przebudzeniu i wieczorem do spania. Odstawienie od piersi bez problemu pewnego dnia nie dałam, wzięłam tabletki na zatrzymanie laktacji i spokój. Mój syn nigdy nie miał mleka modyfikowanego w ustach za wyjątkiem tego dodawanego do kaszek. Potem przeszliśmy na mleko krowie ale z pewnego źródła (nie kupne). Dziś ma 4 lata i wszystko jak należy. Do 16 miesiąca był z opiekunką potem żłobek.