Śliwka w Polonezie 400 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: A co w tym lewackiego? Na wsi nie ma kanalizy, nie chcą doprowadzić. Trzeba sobie radzić sensownie a nie co tydzień glutpompę opłacać. Przecież to nowy wymysł, jak farmy wiatrowe, elektryki i dbanie o środowisko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 104 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: A co? Wyrzucisz mnie? Może na specjalne zaproszenie i czerwony dywan czekasz i stąd ta sraka? Tak to brzmi. Jakby sie dziecko obraziło na koloniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Qwerty88 napisał: haha, co to za jazda? ktoś sie czuje zagrożony? Boni ma lęki, że ją opuścimy. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 730 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, libed from kafeteria napisał: schizol zobaczyl ze juz sie nikt nie denerwuje to przestal zakladac kolejne konta plus dla bandziora ze zalozyla temat o nim i wylazl z krzakow i przyznal sie ze siedzi od rana wiec na pewno to on blokowal u mnie na wsi też nie ma, co w tym dziwnego, pewnie z 1/3 polski nie ma kanalizy tylko szamba/oczyszczalnie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 86 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, 4ng3l napisał: Schizol to twoja stara ty pajacu przydpasku paryskiej kur... ; ) Ejjj. Hamuj się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, libbi_sztisel napisał: Nei możemy już tu wrocic nigdy bo mamy jeden inny temat gdyż tu blokują nas pol dnia. Wqrwilo To wielka babkę boża. dlatego klątwa została rzucona To już druga klątwa w moim życiu. Ta od nimfy mnie prawie wykończyła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0dbytnicaBezbożna 21 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: Boni ma lęki, że ją opuścimy. Instynkt macierzyński chyba ci leb przysłonił. Wypowiedziałam się co mnie bawi w was. Po co o mnie piszesz znowu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 730 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Boni ma lęki, że ją opuścimy. fajnego focha rzuciła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, libed from kafeteria napisał: ze jest eko wioski bez kanalizacji placa kare czemu wam nie zrobili kanalizacji jak byly dotacje do niej ? pewnie pis rzadzi Na niczym się nie znasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 86 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Qwerty88 napisał: u mnie na wsi też nie ma, co w tym dziwnego, pewnie z 1/3 polski nie ma kanalizy tylko szamba/oczyszczalnie Lub leją ścieki do lasu. Bo tacy też są. Ja mam ekologiczną oczyszczalnie ścieków. Sporo załatwiania i kasy ale spokój. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 400 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Qwerty88 napisał: u mnie na wsi też nie ma, co w tym dziwnego, pewnie z 1/3 polski nie ma kanalizy tylko szamba/oczyszczalnie Zazwyczaj z otwartym dnem, a pod spodem ujęcie wody z prywatnej pompy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 46 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Qwerty88 napisał: u mnie na wsi też nie ma, co w tym dziwnego, pewnie z 1/3 polski nie ma kanalizy tylko szamba/oczyszczalnie byuly na to dotacje wioski ktore jej nie maja placa kary musi byc wyjatkowo zle zarzadzana gmina zeby nie miala kanalizacji wcale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Przecież to nowy wymysł, jak farmy wiatrowe, elektryki i dbanie o środowisko. Chyba żartujesz, od lat na wsiach ludzie to zakładają. Kiedyś to chociaż były dofinansowania, my już musieliśmy całość za swoje. Nie libeduj z tym uwłaczaniem mieszkańcom wsi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 104 Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, 0dbytnicaBezbożna napisał: Wkleiłam Ci nawet twoje cytaty a ty nadal udajesz czy może amnezja? Smieszne ogólnie. Whateva. To idziecie czy nie? Zamiast pjerdolic to czeba sie przenieść. Już sie przenieśliśmy jesteśmy nawet po testach bloków i uuups nie działają;) Fajne forum jedynie to o czym pisze Ewka to minus ale to offtop. obawiam sie tez widmokow piszących o ojcach w wannie, ale to sie przy okazji sprawdzi jak działa moderacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, 0dbytnicaBezbożna napisał: Instynkt macierzyński chyba ci leb przysłonił. Wypowiedziałam się co mnie bawi w was. Po co o mnie piszesz znowu? Po co mnie atakujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 730 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, tymczasowablokada napisał: Lub leją ścieki do lasu. Bo tacy też są. Ja mam ekologiczną oczyszczalnie ścieków. Sporo załatwiania i kasy ale spokój. u mnie na wsi były na wszystko dofinansowania na solary pv oczyszczalnie przydomowe, wychodziło mega tanio w porównaniu do normalnego domu w mieście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 730 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, libed from kafeteria napisał: byuly na to dotacje wioski ktore jej nie maja placa kary musi byc wyjatkowo zle zarzadzana gmina zeby nie miala kanalizacji wcale dotacje właśnie dostalismy na oczyszczalnie przydomowa, sam sie nie znasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0dbytnicaBezbożna 21 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: Po co mnie atakujesz? Z tego samego powodu dla którego napisałaś że się boję opuszczenia. Akcja reakcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, libed from kafeteria napisał: byuly na to dotacje wioski ktore jej nie maja placa kary musi byc wyjatkowo zle zarzadzana gmina zeby nie miala kanalizacji wcale Jesteś odklejony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 104 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: To już druga klątwa w moim życiu. Ta od nimfy mnie prawie wykończyła. Uśmiałabym sie gdybym nie wiedziala ze to prawda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 46 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Na niczym się nie znasz. to ty sie nie znasz zaraz powiesz ze kara jest jak nie masz papieru na wywoz nieczystosci ale mnie nie o to chodzi byly dotacje na kanalizacje gminy ktore jej nie zalozyly maja jakies sankcje karne nie wiem czy mniej kasy dostaja czy im cos potracaja etc. program sie chyba nazywal sapard i wiekszosc kasy wydanej na kanalizacje zwracano gminom i nie maja jej jedynie ciemne pisowskei wioski ktore nie zakladaly bo ludzie sie bali ze beda musieli za to placic a przeciez mozna wylac do rowu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, 0dbytnicaBezbożna napisał: Z tego samego powodu dla którego napisałaś że się boję opuszczenia. Akcja reakcja. Ale to ty zaczęłaś wyrzucaniem mnie z forum. Akcja reakcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 46 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Zazwyczaj z otwartym dnem, a pod spodem ujęcie wody z prywatnej pompy albo tylko dno betonowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 730 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Zazwyczaj z otwartym dnem, a pod spodem ujęcie wody z prywatnej pompy nie, normalne, a od ub. roku kazali to raz w roku opróżniać, pismo przyszło , wcześniej nikt tego nie sprawdzał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 61 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, libed from kafeteria napisał: to ty sie nie znasz zaraz powiesz ze kara jest jak nie masz papieru na wywoz nieczystosci ale mnie nie o to chodzi byly dotacje na kanalizacje gminy ktore jej nie zalozyly maja jakies sankcje karne nie wiem czy mniej kasy dostaja czy im cos potracaja etc. program sie chyba nazywal sapard i wiekszosc kasy wydanej na kanalizacje zwracano gminom i nie maja jej jedynie ciemne pisowskei wioski ktore nie zakladaly bo ludzie sie bali ze beda musieli za to placic a przeciez mozna wylac do rowu To już nie mieszkam w mateczniku libków skąd mam uchodzić bo nie pasuję? Ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0dbytnicaBezbożna 21 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: Ale to ty zaczęłaś wyrzucaniem mnie z forum. Akcja reakcja. Dobra szkoda twojego pisania. Pytanie czy jeszcze tu jesteś to wyrzucanie? Interpretacja godna Magdaleny. Śmieszy to larum a i tak pozostajecie w odbycie. Haha. Pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 46 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Qwerty88 napisał: dotacje właśnie dostalismy na oczyszczalnie przydomowa, sam sie nie znasz na jedno wychodzi gmina moze zrobic kanalizacje a moze zrobic przydomowe a czesto tam gdzie wiecej domow jest normalna a tam gdzie dalej przydomowe. pieprz nie ma kanalizacji w calej wiosce tylko swoja przydomowa bo nie chce placic za wypompowywanie napisala jasno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 400 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Chyba żartujesz, od lat na wsiach ludzie to zakładają. Kiedyś to chociaż były dofinansowania, my już musieliśmy całość za swoje. Nie libeduj z tym uwłaczaniem mieszkańcom wsi. Nie chcę uwłaczać mieszkańcom wsi. Raczej podziwiam elastyczność wyborcy pis gdy chodzi o ekologiczne rozwiązania kontra możliwość oszczędzenia tu i teraz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 86 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Qwerty88 napisał: u mnie na wsi były na wszystko dofinansowania na solary pv oczyszczalnie przydomowe, wychodziło mega tanio w porównaniu do normalnego domu w mieście Wiem, że było kiedyś dofinansowanie do wymiany pieca na gazowy, bo dostałam dwa zwroty. Ale na oczyszczalnie ścieków to nie pamiętam, bo dawno temu robiliśmy i te przepisy się zmieniają. Trzeba niestety wlewać do tego specjalne bakterie, czyścić co jakiś czas, wypompować (w zależności ile osób mieszka itd) no i uważać ze środkami czystości oraz, żeby był prąd cały czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 46 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: To już nie mieszkam w mateczniku libków skąd mam uchodzić bo nie pasuję? Ok. nie rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach