libed from kafeteria 71 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, salix napisał: Przecież ta śmietana nie ma wpływu na smak bo to jest albo kleks na wierzchu albo całkiem osobno serwowana i zawsze możesz poprosi bez. ma wplyw na smak bo ja nie zjem bo nie lubie jak mi pobrudza smietana no jak w menu jest ze ze smietana to mowie ze bez problem w tym ze niektorych knajpach sa na bakier z przepisami i potrafia placki po wegiersku tez ze smiatana na czubku dac wtedy mowie ze ja nie zamiawailem tego niech mi dadza po wegiersku a oni nie wiedza o co mi chdozi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 29 Napisano 2 godziny temu Profanacja placka. Tylko suche albo cukier 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Cytryna to hit sezonu w ubraniach i dekoracjach, ale że i do motywów się przebiła to nie wiedziałam. Też to masz https://zapodaj.net/plik-DhGZl9qfIa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 71 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Baba napisał: śmietana Siostra jak wróciła z Węgier, to 4 dni z butelką wody się nie rozstawała. na wegrzech maja pyszne te pikantne sosy rzadko gdzie w pl takie placki mozna kupic ostatni raz z 15 lat temu takie w pl jeadlem wlasnie z papryka chilli w sosie. pyszne byly Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Taki przystojny i silny. Paczkę z pralką wnosi na 3 piętro samodzielnie. Jak ja cię piznę Miało być kurde! Jutro mam zamówioną wizytę u optyka. Jest szansa, że zacznę pisać poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 95 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, BabkaBaranekBoży napisał: Profanacja placka. Tylko suche albo cukier Lub keczup Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, salix napisał: Haha wiem gadałyśmy kiedyś o plackach o ile dobrze pamietam, to do placka o wegiersku ścierasz ziemniaki na dużych oczkach. Tak. Właśnie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 29 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, tymczasowablokada napisał: Lub keczup Na placku nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, tymczasowablokada napisał: Ja też tak robię. A do tarcizny z ziemniaków zamiast mąki, daje płatki owsiane. I placki wtedy są chrupiące i tłuszcz tak w nie wsiąka. A gulasz robię wołowy i odrobinę polewam duży placek Każda gospodyni ma swoje patenty Głodna się zrobiłam przez to jedzenie Ja też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 95 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, BabkaBaranekBoży napisał: Na placku nie A gdzie to chcesz dać? Obok placka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 95 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Baba napisał: Ja też Ja mam lody truskawkowe. Ale zapomniałam o wypiciu elektrolitów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 29 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, tymczasowablokada napisał: A gdzie to chcesz dać? Obok placka? W ogole Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 315 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Baba napisał: Tak. Właśnie tak Zapamiętałam bo jem tylko placki z ziemniaków tartych na grubych oczkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 29 Napisano 1 godzinę temu Fak zapomniałam o lodzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, libed from kafeteria napisał: na wegrzech maja pyszne te pikantne sosy rzadko gdzie w pl takie placki mozna kupic ostatni raz z 15 lat temu takie w pl jeadlem wlasnie z papryka chilli w sosie. pyszne byly Nigdy nie byłam na Węgrzech, ale siostra mówiła, że oni lubią bardzo ostre i pikantne potrawy. Dla niej to był problem a suszylo ją jeszcze kilka dni po powrocie do Polski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 315 Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, libed from kafeteria napisał: na wegrzech maja pyszne te pikantne sosy rzadko gdzie w pl takie placki mozna kupic ostatni raz z 15 lat temu takie w pl jeadlem wlasnie z papryka chilli w sosie. pyszne byly Te węgierskie paprykowe sosy chyba są na wędzonej papryce robione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, tymczasowablokada napisał: Ja mam lody truskawkowe. Ale zapomniałam o wypiciu elektrolitów Mam lody, szarlotkę i zakaz żarcia po nocach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 71 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Baba napisał: Nigdy nie byłam na Węgrzech, ale siostra mówiła, że oni lubią bardzo ostre i pikantne potrawy. Dla niej to był problem a suszylo ją jeszcze kilka dni po powrocie do Polski przyzwyczajona do ziemniakow schabowych i golonek no maja dobre te sosy ale mi smaka zrobilas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 71 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, salix napisał: Te węgierskie paprykowe sosy chyba są na wędzonej papryce robione. mozliwe ale to nie jest taka normalna papryka bo to bardz pikantne jest przypomnialem sobie ze kupilem jakis taki koncentrat wegierski tylko nie wiem z czym to moge teraz zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 83 Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, Baba napisał: Też to masz Od iluś lat mam tę samą tapetę na telefonie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 416 Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, libed from kafeteria napisał: ma wplyw na smak bo ja nie zjem bo nie lubie jak mi pobrudza smietana no jak w menu jest ze ze smietana to mowie ze bez problem w tym ze niektorych knajpach sa na bakier z przepisami i potrafia placki po wegiersku tez ze smiatana na czubku dac wtedy mowie ze ja nie zamiawailem tego niech mi dadza po wegiersku a oni nie wiedza o co mi chdozi. Musisz być ulubieńcem miejscowych kelnerów. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, libed from kafeteria napisał: przyzwyczajona do ziemniakow schabowych i golonek no maja dobre te sosy ale mi smaka zrobilas. Nie cierpię golonki. Bleee. Żeby było śmieszniej. Mąż też nie lubi. 2 razy w roku kupi taką gotowaną/wędzoną i dodaje do bigosu. Wolimy tez kotlety z piersi kurczaka, niż schabowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 903 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Get Out napisał: Oni to chyba jedzą pod publiczkę , bo taka moda teraz. A później żeby się najeść, to muszą poprawić normalnym obiadem . Ja mało co lubię sery plesniowe, flaki, kaszanki, balerony, parówki, krewetki, malże to do wyrzucenia. Z mięsa to kurczak i indyk mi tylko smakuje. Ryby lubię i warzywa i owoce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 153 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Od iluś lat mam tę samą tapetę na telefonie A motywy zmieniasz? Ty masz Samsunga? Galaxy themes i Store mają super darmowe motywy. Masz to w pakiecie a tapetę ustawiasz jaką chcesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 315 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, libed from kafeteria napisał: mozliwe ale to nie jest taka normalna papryka bo to bardz pikantne jest przypomnialem sobie ze kupilem jakis taki koncentrat wegierski tylko nie wiem z czym to moge teraz zrobic Koncentrat paprykowy? Wykorzystaj do sosu a la wegierski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 29 Napisano 1 godzinę temu Pewnie jaki ajwar 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 71 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał: Musisz być ulubieńcem miejscowych kelnerów. zebys wiedziala tam gdzie chodzilem do knajp to mialem specjalne wersje dan np. bez smietany w jednej knajpie takiej dyskobudzie gdzie chodzilem co tydzien jak bylem mlody to byl hot dog i drugi opisany moim imieniem w wersji bez musztardy i pomidora jak przynosili to wiedzieli od razu dla kogo. teraz juz nie laze tak po knajpach nie ma kiedy i ludzie sie wykruszyli ale kiedys to zwykle mialem swoje wersje. czasmai zamawiam chinola na wynos to baba juz po glosie poznaje i zanim skoncze zamowienie to sama dodaje ze bez surówki zwykle jak cos zamaiwam to zadaje z 3 pytania wlasnie w stylu czy placki po wegiersku na pewno sa po wegiersku i nie sa polane smietana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 71 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) znam chyba wszystkie mozliwe popsucia dan dodawaniem wlasnie smietany mleka czy sera do sosów ja nawet ser w sosie bolonskim wyczuje albo smietane. Edytowano 1 godzinę temu przez libed from kafeteria Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 71 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, salix napisał: Koncentrat paprykowy? Wykorzystaj do sosu a la wegierski. nie to jest jakis koncentrat wegierski nie wiem jak to sie dokladnie nazywa nie ma tam slowa koncentrat chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 95 Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, Baba napisał: Mam lody, szarlotkę i zakaz żarcia po nocach Złam te zakazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach