Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce schudnac

zapraszam wszystkie dziewczyny ktore schudly

Polecane posty

Gość Najgrubsza
witaj Xeniu:) jesli chodzi o grupe krwi to mam B. przetestowalam juz na sobie chyba wszytskie wynalazki z cambridge i herbalife na czele, i efekt znacie.... nie polecam wiec ich ... ja wracam po prostu do tego co bylo , wracam z nawiązką.... a jednak wciąż mam nadzieje ze moze TYM razem sie uda... paaaaaaaaaaaa

Gość seya
Dam wszystko żeby trochę tluszczu przetransportować do mojego ciała. Bardzo chciałabym się z wami zamienić...chciałabym być słodkim pączuszkiem, a nie taką szczupłą i brzydką dziewczyną. pozdrawiam!

Gość chce schudnac
witaj najgrubsza :) Alicjo co u Ciebie? Xeniu pewnie ze razem lepiej i zawsze ktos moze cos wymyslic popieram:) 🌼 Moje klopoty sie ciagna ,oj dziewczyny dodajcie mi sil Dzis malo jadlam,wiecie co nawet zapomnialam o jedzeniu,mam tak ze jak przechodze godz jedzenia np o 11 jem to potem moge nie jesc zalozmy do 14 a jak ta przechodze to dojde do 18 wiec pare razy przechodzilam pory posilkow Najgorsze jest to ze jak zaczne jesc yo mam ochote mieszac ,jem np kwasne potem slodkie a na koniec pikantne musze sie pozbyc tego nawyku :(ale pracuje nad tym Pozdrawiam i 3mam kciuki za odchudzanie :)

witajcie dziewczyny:) Dzisiaj malo jadlam...ostatnio w ogole rezygnuje z kolacji, jem zdecydowanie za malo...troszke mam stresow i problemow osobistych...moze jedynym plusem bedzie to, ze schudne z nerwow...buziaki dla was

Witajcie🌻 A jednak moja waga troszkę drgnęła, dziś ważyłam 66,80, a to znaczy, że -70dag, a minęłło 5 dni. Chyba czuję się podbudowana :) A od dziś złączyłam swoją dietę zgodną z gr. krwi z dietą Atkinsa. No i dziś nie byłam w ogóle głodna. Ciekawe ile zważę jutro. do-> Najgrubszej - to mnie zaskoczyłaś, grupa B i nadwaga??? Twoja grupa ma małe skłonności do nadwagi. Pomóc może Ci wyeliminowanie pszenicy z diety, unikaj kurczaków, kukurydzy, soczewicy, orzeszków ziemnych (arachidowych), sezamu, kaszy gryczanej. Te produkty wybitnie mogą przyczynić się do nadwagi poprzez podnoszenie insuliny we krwi, zakłócają metabolizm, . Natomiast więcej spożywaj zielonych warzyw, mięso, jaja, niskotłuszczowe produkty mleczne, wątrobę i pij herbatkę z lukrecji. Te produkty przyczynią się do spadku wagi. Jeśli chcesz więcej danych to pisz. do -> Alicji Musisz jednak jeść, sporo schudłaś i jak przestaniesz jeść to jojo za jakiś czs murowane. Jak nie jesz to spowalniasz metabolizm. do - > Chce schudnąć - Nie omijaj jedzenia , tak samo jak Alicja. Jak chcecie wiedzieć czego najbardziej unikać to napiszcie swoje grupy krwi. Służę radą ❤️

Xenia, podpowiedz mi cos o tej diecie Atkinsa, na czym polega co trzeba jesc. Ja ostatnio zajadam sie papryka...niestey musze codziennie zjesc cos slodkiego, po prostu nie daje rady bez.$ kawalki czerkolady, ale musze....

Gość Najgrubsza
no hej:) powiem wam ze postanowilam znow sie wziac za siebie i ciekawe co mi z tego wyjdzie ale of course mocno wierze:) jak zwykle:) dzis moja waga pokazala 131,1 czyli kapka mniej.... kropla w morzu .... ale moze to jakas kropla do sukcesu :) nie wiem czy widzialyscie tu na forum taka diete 5 dniowa. tzn 5 dni kuracja, pozniej dwa dni 1000 kcal i znow 5 dni i tak przez miesiac. podoba mi sie ta dieta. i mam ochote ja zrobic. zobaczymy co mi wyjdzie hehe:) do Xeni -> wiesz z tym kurczakiem to mnie bardzo zaskoczylas... jedyne mieso ktore praktycznie jem to kurczak bo wiadomo ze drob ma mniej kalorii... a ty mowisz ze powinnam unikac kurczaka no szok po prostu ... tzn wcale nie jesc czy jak? pozdrawiam was:)

Gość niuniaS
hey ja stosowalam przez okolo 40 dni montignaca z polaczeniem z dieta zgodna z grupa krwi ... z 45 wazylam po tych 40 dniach 40kg (mam 156cm) a jadlam naaprawde sporo ;) ja chcialam przez polaczenie tych dwuch diet utrzymac wage a nie chudnac ;) ale niestety w czasie matur i egzaminow na studia zaczelam opychac sie wszystkim czym popadnie przedewszystkim slodycze i slodkie buleczki mnustwo czekolady iitd. teraz waze okolo 44 grrr

Hej dziewczyny, ale było dziś pięknie 🌻 do -> Alicji - dieta Atkinsa jest wybitnie przystosowana dla grupy 0. Nie jada się w początkowej fazie prawie w ogóle węglowodanów. Samo mięso, ryby jajka i sery. (ja oczywiście tylko fetę, mozarellę i kozi) Do mięsa 3 szkl. warzyw. Mozna oliwę, masło. Warzywa też nie wszystkie. W ciągu pierwszych 14 dni same zielone, z małymi wyjątkami. Wszystko na ten temat znalazłam na \"Domowej stronie Hafsy\" znajdziesz w wyszukiwarce. Nie można jeść nawe owoców!!! Po dwóch tygodniach wprowadzamy nowe produkty. A pociąg do słodyczy pojawia się podobno od spożywania zbyt dużej ilości węglowodanów, co podnosi insulinę we krwi, a to powoduje właśnie niedocukrzenie organizmu. Ja też choruję na ten pociąg do słodyczy, ale już drugi dzień mnie nie ciągnie! Nie wiem jaką masz grupę krwi? do -> Najgrubszej - kurczki wywal ze swojej diety, bo one zaburzają twój metabolizm. Lepiej jedz indyka, a jeszcze lepiej wołowinę lub cielecinę. W ogóle mięso dla B jest b.b. ważne. W ogóle to masz najfajniejszą grupę krwi, możesz jeść rzeczy na które ja nawet nie powinnam patrzeć. do -> niunaS - Ale mało ważysz... A jaką masz grupę krwi. Przepraszam, że tak każdego wypytuję, ale mnie ten temat fascynuje jak nic na świecie. ❤️

Gość chce scudnac
witam :) Juz sie stesknilam za wami wiec tak nie specjalnie omijam posilki tak jakos sie sklada dzis malo jadlam wlasciwie sniadanie i pozno obiado-kolacje no wiem ze to zle i ze spowalniam metabolizm:( Cos z tym zrobie Mam grupe krwi RH- Pozdrawiam🌼

Gość pytanie do Xenia32
pisalas ze gruba B (ja +) ma mala tendencje do nadwagi.. neistety od zawsze borykam sie z nadwaga, kurczaki jem sporadycznie, kukurydze 2 razy w roku w salatce, pieczywo makarony etc wyeliminowane.... moglabys mi napisac co moze jesc grupa B a czego nie powinna? bede bardzo wdzieczna!!!

Gość niuniaS
mam grupe krwi B ;) ta najfajniejsza moje menu wyglada zazwyczaj tak pol litra jogurtu 0.5% z platkami i otrebami owsianymi przed tym czasem zjem jakis owoc naczczo na obiad jadam mieso/ryby/jajka z najruzniejszymi suruwkami i salatkami kolacja to albo warzywka z jajkiem albo ryba czasem jogurt

Gość chce schudnac
Mam grupe "A" Jechalam na rowerku 1h 27km:) zaraz bede jadla sniadanko:)

Gość rozamunda
do NAJGRUBSZEJ - najgrubsza, Ty jestes moze Hipcia z www.grubasy?

Witajcie🌻 Do -> Alicji - Ja też uwielbiam owoce, ale nie można ich jeść tylko w początkowej fazie diety czyli 14 dni, później wprowadzamy coraz więcej węglowodanów, a wśród nich owoce :) W odpowiedzi na pytanie o grupie B: dużo napisałam wczoraj w \"Praktycznym zastosowaniu diety zgodnej z grupą krwi\" oraz podaję link www.republika.pl/dietetyka/dieta_zgodna.htm Co prawdz tam jest mało, ale jest. Do- > niuniaS - Poczytam w moich książkach natemat tego co jesz, na pierwszy rzut oka wygląda prawidłowo Twoja dieta, przeanalizuję to. do -> chce schudnąć - staraj się unikać mięsa (jedynie drób max. 3 x na tydzien 60-150g), jedz nie za duże ilości nabiału (jogurt 2-3 x na tydzień) i niezbyt dużo pszenicy. Są to produkty, które spowalniają matabolizm u A. Jedz natomiast produkty sojowe, warzywa, ananasa oraz oleje roślinne. Te rzeczy przyśpieszą twój metabolizm. Grupa A nie jest też stworzona do intensywnego wysiłku, wyczerpuje on energię nerwową, oraz otwiera organizm na choroby. Nie wiem czy jestes nerwową osobą (większość A jest, ale są zawsze wyjątki) raczej uprawiaj jigę, taniec ewentualnie aerobik lub pływanie. Max 3-4 x na tydzień 20-40 min. ❤️

Gość Chce schudnac
Witam serdecznie:) Xenia dziekuje :) Zastanawialam sie nad tym i musze przyznac ze wlasnie przez miesko przytylam,dlatego duzo racji w tym co piszesz:) Uwielbiam mieso,chudne powoli ,wiec teraz juz wiem dlaczego tak jest Jezeli chodzi o to czy jestem nerwowa to raczej nie ,ale zgadza sie ze po wysilku opadam z sil i nie chodzi tu o fizyczne mozliwosci dobrze napisane "energia nerwowa" 3x w tygodniu taniec podoaba mi sie ja jeszcze do tego jezdze na rowerku:) Xenia czy mozesz napisac mi przykladowy jadlospis dnia ?🌼 Alicjo co u Ciebie?🌼 Dotta buziaczki co slychac? Teraz dopiero odpowiem na twoje pytanie marze o wadze 60kg waze 81 :( wiec duuuzo jeszcze pozdrawiam wszystkich 🌼

Witajcie kochane 🌼 Nasza Dotta na urlopie....ciekawe jak jej idzie odchudzanko:) Ma sliczna pogode, mam nadzieje, ze wypoczywa.... U mnie z dietka dobrze, pilnuje 1000kcal, ale dziennie jem 800,900....Minusem sa slodycze, kusze sie na 2 kawalki czekolady dziennie albo ciasteczko....nie jem nic smazonego, nie jem chleba zwyklego, tylko wase, pije mnostow owdy niegazowanej i czerwona herbate....przez tydzien schudlam kolejny kilogram...zastanawiam sie nad dieta Atkinsa, poczytam troche o niej...nie wiecie z jakimi rezultatami na niej sie chudnie? Chce schudnac---->jestem dumna, ze jezdzisz na rowerku i to systematycznie. Ja nadal cwicze..A jak w zyciu osobistym? Nadal problemy? Jak sie trzymasz?

Gość Chce schudnac
Alicjo 🌼 Wiec dalej problemy problemy ,problemy...............ale nie daje sie i w brew wszystkiemu ciesze sie z zyciem.....no coz zalamywac sie nie bede,teraz chce zrobic cos dla siebie ......wiec moje kochane schudne :) Pozdrawiam🌼 i duzo :) :) :) :) :)

Witajcie, w końcu mam czas na kompa :) Dla -> chce schudnąć - Książkowy przykład diety: śniad. - woda min. z sokiem z pół cytryny - zaraz po przebudzeniu, (dobrze wprowadzić ten zwyczaj na stałe, pomaga usuwać nadmiar śluzu z organizmu, oczywiście jeśli taki jest) owsianka z mlekiem sojowym, sok grejfrutowy. Kawa lub herbata ziołowa. Lunch - Sałatka grecka (sałata, seler, cebula, ogórek, ser feta, sok cytrynowy jabłko 1 kromka chleba (żytni lub esseński) Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z masłem z orzeszków ziemnych, śliwki zielona herbata Kolacja - ryba pieczona, brokuły Mieszanka owocowa z jogurtem herbata ziekona czerwone wino To taki przykład. Ogólnie sporo przetworów zbożowych 5-9 x na tydzień- 1 szklanka; (bardzo wskazany amarant - można kupić w zdrowej żywności, żyto, ryż i gryka, obojętny jęczmień, mąka kukurydziana, owies, orkisz.) produkty sojowe 180-240 g 4-6 x na tydzień. 3-4 owoce dziennie. Nie wiem czy jadłaś już sojowe, ale warto spróbować, naprawdę grupa A szybko się przyzwyczaja do smaku soi. Dobrze, żebyś jadła orzeszki ziemne, najlepiej niesolone, kilka razy w tygodniu- garść. To bardzo dobra profilaktyka przed rakiem piersi (niestety tylko dla grupy A). Do -> Alicji- Jestm na diecie Atkinsa + gr. krwi - od soboty. W sobotę ważyłam 66,8, a dziś 66,1. Na razie chudłam, zobaczę co jutro waga pokaże. Muszę przyznać, że to łatwa dieta. Dziś na obiad zjadłam całą pierś z kurczaka z jajku i siemieniu lnianym. To było o g. 17. I cały czas nie jestem głodna. Dziwne, bo ja prawie zawsze jestem głodna!!! Napiszę jutro ilę waże, możesz spokojnie próbować diety. Wykreśliłam tylko bakłażan, białą kapustę, ogórki i por. Staram się nie jeść nabiału krowiego , bo zawsze mam po nim katar. A poza tym mięso, ryby, jajka, moje samopoczucie: bardzo dobre.

Gość chce schudnac
Xeniu duza buzka 🌼

Gość niuniaS
xenia32-----------------------> mam w domciu 4 ksiazki d Adamo ;) moje jedyne odstepstwa to pomidor czasem kurczak i troche wieprzowiny aha jeszcze cynamon reszta zgodna z grupa krwi ;)

Witam 🌻 do niuniaS wygląda mi na to, że się odżywiasz bardzo prawidłowo i wagę też masz dobrą. Pisałaś chyba, że ważysz 44 kg, a ile wzrostu? Czy chciałabyś jeszcze schudnąć??? Mi na razie idzie dobrze z Atkinsem. Dziś rano ważyłam 65,2 kg. Mysłałam, że waga się popsuła, 90 dag w jeden dzień??? To chyba niemożliwe. Czuję się świetnie, nie jestem głodna. Ciekawa jestem co u Was, niektórych osób dawno tu nie było. Może się już nie odchudzają ... ❤️

Gość Ritek
Ja schudlam 10 kg, w tamtym roku na diecie nielaczenia + smarowanie sie kremami wyszczuplajacymi. Wazylam 65 kg, teraz 56. przy wzroscie 164.

Gość niuniaS
mam 156cm i okolo 44kg aha podobno dla nas(B) atkins tez jest ok prawda? a czy jajka mozna bez ograniczen uwielbiam jajka