Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laxi

Stany lękowe Nerwiec Zespoły natręctw

Polecane posty

Gość adi--nka
tak to bardzo przykre jest tyle osob cierpiacych na nerwice lękowa.ja jestem jedną z nich lecze sie juz od roku i bez efektu czuje sie tak samotna na tym swiecie jak bym to tylko ja miala ten problem ale widze ze nie jestem samotna ze sa osoby ktore maja te same obiawy co ja...pozdrawiam wszystkich nerwicowcow..adinka.

Gość adi--nka
tak ja bralam fluanxol przez prawie miesiac i powiem ze tylko namięszal mi w glowie wlasciwie wybralam go do tego bralam jeszcze coaxil ktory notabene biore juz od marca.fluanxol to taki lek ktory w malych dawkach jest podawany osoba cierpiacym na apatie i niezbyt ciezkiego rodzaju depresje.w duzych dawkach jest podawany ludzia bardzo chorym i moze niesc za soba niebespieczne efekty uboczne w wiekszych dawkach..po odstawieniu znow wrocilam do lekarza przepisal mi lexotan w daw 3 mg 2 raz dzienniemialam ,fluanxol ie pomogl mi nic a nic. ale czytajac wypowiedzi roznych ludzi naprawde mozna zwariowac bo na kazdego dany lek moze dzialac inaczej..ja zmienilam lekaza bo lecze sie juz rok i bez efektu co odstawiam leki to wracaja lęki trzeba brac tez zawsze sytuacje zyciową do tego wszystkiego moja jest strasznie zwariowana 3 przeprowadzka w tym roku,,,od jutra zaczynam brac sedam 3 i seronil bo kiedys mi pomogl a coaxil nie dzialal wogole,i zobaczymy co dalej pozdrawiam adinka

Gość adi--nka
jeszcze dodam do tego wszystkiego u mnie byly takie obiawy,lęk przed super marketami lęk przed dentystą to juz wogole jest problem ktory wysowa sie na pierwszy plan musze leczyc zęby a wchodząc do gabinetu kreci mi sie w glowie mam hiperwentylacje dretwieja mi rece mam wrazenie ze dusze sie umieram..lubie jezdzic samochodem ale jak przychodza trudne chwile to nawet nie mysle zeby wsiasc i prowadzic to jais obled obecnie nie ma mowy o prowadzeniu samochodu bo oczywiscie biore dosc silny lek....no i jeszcze ta depresja z tej calej bezradnosci,,,,,,,,,,strach sie juz bac,,,,,,,,,,,,,,,,,

ADINKA! mnie zapisano 0,5 mg dziennie (rano) wiec dawke znikoma... Juz teraz nie wiem-brac czy nie brac.. Mmam taka nerwice lekowa ze nawet lekow sie boje....

Gość czy mielsicie stany
podgoraczkowe takie do 37,3 ?

Gość adi--nka
to za mala dawka zeby cokolwiek dala przy stanach lękowych ja bralam 1 mg na dobe i oprocz tego leki przeciw depresyjne cyli coaxil,musidzsz pojsc do lekarza psychiatry powinien dobrac ci odpowiedni lek nie wiem kto przepisal ci tak mala dawke i nie dolozyl lekow wspomagajacych,,ile ty masz lat?

Gość adi--nka
boze stany podgorączkowe to chyba kazdy mial moze to jakas infekcja sie zaczyna u ciebie

Gość Adinko moze
sie sformułowałam . Chodzi ostany podgoraczkowe gdzie badnia sa dobre a jest dobowo 36,6-37,3 i nie ma przeziebienia, grypy, anginy

Gość adi--nka
sluchaj z tego co wiem gorączka lub stany podgorczkowe mogą sugerowac jakis stan zapalny moim zdaniem musisz omowic to z lekarzem moze to byc tez od zebow jest mi naprawde trudno powiedziec..i jak dlugo to trwa? bo stan podgorączkowy moze swiatczyc o tym ze organoizm broni sie przed czyms tak jak juz mowilam najprawdopodobniej stanem zapalnym..a czy ty wogole cierpisz tez na jakis rodzaj nerwicy tak przy okazji?>pozdrawiam

Gość adi--nka
jeszcze jedno stan podgorączkowy jest do 37.5 powyzej to juz gorączka............

a odnosnie stanow podgoraczkowych,miewam takie jak jestem porzadnie zdenerwowana-tak reaguje wieczorami na klopoty dnia codziennego.. stan podgoraczkowy u kobiet moze tez wystepowac na kilka dni przed miesiaczka.. nie martw sie jak masz zdrwe zeby,nic Cie nie boli-to wszystko jest w porzadku..ostatecznie mozesz zrobic badanie krwi-ktore wykaze czy w organizmie nie cza sie stan zapalny..

Gość badania sa dobre
morfologia,ob itp bez zastrzezen. Od dwóch lat cierpie na nerwice lekowa :-(

Gość miewałam przerózne
objawy, lęki, bole serca, głowy, nóg, rąk i nagle te 37...

No właśnie problem polega na tym że to się zdarza.... Tez tak mam.. Kilka razy w miesiącu.. Mam w rodzinie lekarza i wiem ze jeśli to temp.do 37,5 to nie ma się czym przejmować-nawet leków przeciwgorączkowych się wtedy nie bierze.. A może rzeczywiście to jakiś początek infekcji? Najważniejsze to myśleć pozytywnie! Pozdrawiam.

Gość oj to troche mnie
uspokoiłas👄 nie to na pewno nie infekcja bo ogolnie dobrze sie czuje . Moja lekarka tez tak jakos luzacko podchodzi do tej temp ... dzieki dziewczyny i duzo sil w walce z nerwica

Gość adi--nka
powiedz mi jeszcze kolorowy kwiatuszku kiedy jak dawno temu ur dziecko bo po porodzie hormony zaczynaja szalec i bardzo często występuja nerwice i depresje ja mialam depresje po kazdym porodzie..pierwszą ciezką 2 srednia samo przeszlo a po ur 3 dziecko bralam leki po porodzie i to jakies 4 mce

Gość adi--nka
jeszcze jedno odnosnie badan krwi jesli ob jest w normie to jest ok .ob swiadczy o stanach zapalnych w organizmie...ale jesli masz nerwice lękową to lecz ja i walcz,,,

Gość adi--nka
trzeba pamietac jeszcze jedną rzecz zeby potwierdzic nerwice lękowa trzeba zrobic niezbedne badania by wykluczyc jakies inne schorzennie...tarczyca ,,,badanie krwi,nawet z rozmazem,,no i serduszko,,naprawde warto zrobic takie badania,ale to juz kazdego jest indywidualna sprawa ..ja mam do czynienia z nerwicą ponad 10 lat,,,ale przyczyna to moje zwariowane zycie brak stabilizacji itd.bo nic nie dzieje sie bez przyczyny,,pozdrowionka dla was,

Gość adinko wiem o tym
az taka zielona nie jestem ;-) wiekszosc badan miałam robionych i nic :-(

Gość adi--nka
sorki moze sie troche wymądrzam ale chce tylko pomoc jak potrafie

Gość rozumiem i dzieki
🌻

Gość łąpka
Pozdrawiam was wszystkie. Poczyatłąm troszkę, oj ciężko macie dziewczyny. MOim jedynym natręctwem jest to żę zanim wstanę z łóżka i zacznę sobie organizować dzień, leżę i myślę co zrobię po kolei czynność po czynności tak, by czas był wykorzystany jak najbardziej efektywnie. POtrafię tak zmeinie\ać ten ciąg czynności z 20-30 trazy aż uznam że jest ok -wtedy wstaję. Często wstaję też impulsywnie, przerywając rozmyślania ale od razu zabieram sie do realizowania planu. Mały przyjkład: wstane-póżniej mycie zębów-kibelek-kąpiel-śniadanie-znalezienei książki ...itd. a za chwlę NIE, LEPIEJ BĘDZIE: Wstanę-pójdę nastawić czajnik-odkręcę wodę by zrobiła się ciepła-wtedy siądę na kibelek-jak wstanę z niego myję zęby bo woda już ciepłą leci (w kolejnej wersji myję zęby pod prysznicem by zaoszczędzić czas!)-prysznic-ubranie się(w kolejnej wersji ubieranie przed wyjściem bo moge się pobrudzić przy śniadaniu:-P)-idę do kuchni i robię śnaidanie-jemprzy stole (w klejnej wersji jem przed kompem bo muszę wykonać przelew) itd... To tylko nędzna próbka moich stretegii szybkiego i zorganizowanego przebrnięcia przez meiszkanie przed wyjściem. Czy to natrectwo??? Dodam ze czasami wstaję bez planu, wtedy kiedy amm za amło czasu:-P

Ad.. :) Rok temu urodziłam dziecko,wszelkie badania właśnie zrobiłam.. Są w porządku ale... Mam do tego wszystkiego nadciśnienie tętnicze i wypadanie płatka zastawki-to nic groźnego :P (na to biorę leki). Jestem rozbita emocjonalnie (wpływ przeszłości) i nie potrafię sobie z tym poradzić w teraźniejszych czasach.. Wiecznie sie awanturuje,jestem konfliktowa i ogólnie \"w obyciu\" ciężka.. Poszłam do psychiatry-bardzo renomowanego-i on zapisał mi fluanxol.. Niestety boję się go brać..

Gość oo a co kfiatku bierzesz
na płatka? ja tylko mg + potas

Gość do łapki
z tego co wiem natrectwa to bardziej zaawansowana postac nerwicy i jak kazde zaburzenie nerwicowe nalezałoby leczyc psychoterapia lub / i farmakologia

:D Na płatka nie biorę nic... Na nadciśnienie tętnicze biorę połóweczkę metocardu rano.. I ten fluanxol.. Dlaczego ja czytałam ulotkę...? :P

Gość jak metocardu
sie nie boisz to fluanxolu tym bardziej sie nie powinnas bac . Ja z tego typu leków brałam Cipramil i było ok