Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

Gość Ewe21
Jesli zapomnialas to mozesz ja przyjac do 12 godzin.Tą wieczorną bierzesz tak jak zawsze -o stalej porze.Jesli natomiast zazylas tabletke po 12 godzinach-zalecam zastosowac przez 7 dni dodatkowe zabezpieczenie:) Pozdr:)

Gość isomalta
Biorę "Dianki" od dwóch miesięcy i jak narazie nie mam żadnych skutków ubocznych. Mam ciągle ochotę na sex (mój chłopak stwierdził, że jestem nimfomanką), żadnych nudności, piersi wreszcie wypełniają i tak malutki stannik ;) Mam tylko jedno pytanie: Kiedy mam siedmiodniową przerwę w "połykaniu" tabletek, to mogę w tym czasie nie mieć w ogóle okresu? Albo czy może okres wystąpić kilka dni później niż powinien? Odpiszcie jak chcecie :) Pozdrawiam wszystkich :)

Nasunęły mi się nowe wątpliwości, jakby był ktoś uprzejmy udzielić mi odp. na następujące pytania: 1. czy efekt nabrzmiałego biust podczas zażywania tabletek utrzymuje się po ich całkowitym odstawieniu? 2. po ilu opakowaniach cera się poprawiła? 3. co najlepiej używać na zniszczone paznkocie tymi tabletkami? 4. jaki okres czasu jest bezpieczny w zażywaniu tych tabletek? 5. i takie jeszcze pytanie nie odnośnie diane 35, czy plastry antykoncepcyjne można kupić w aptece bez recepty? Z góry bardzo dziękuję za wyczerpujące odp. na nurtujące mnie pytania. Pozdrawiam.

Gość Paulkaaa19
1. Tak po zaprzestaniu brania biustwraca do naormalnego rozmiaru (przynjamniej tak było w moim przypadku ) 2. mi tak po 5 opakowaniach 3.Ja niemialam zniszczonych paznokci wrecz przeciwnie, moze to nie od diany tylko ,źle sie odzywiasz?? Niejsz miesa lub owoców? 4. W przyadku diany podobno rok chociaz moj gin powiedzial ze przerwy mozna nierobic ogolnie nawe 4 lata a nawet dluzej. 5. Plastry też są tylko na recepte !

Gość Nastolatka18
Czy Paracetamol składnik osłabia działanie?? Byłam ostatnio u Gin mojej i zamiast Diane 35 przepisala mi Syndy 35 ( podobne do Diane 35 ) W środę zacznę brać;) Oby było Ok.... Mówiła że on utrzymuje efekty po tym poprzednim, zobacże jak bedzie. Pozdrawiam dziewczynki:*:)))))

jesli chodzi o odzywianie, to napewno nie ten powod, bo zawsze przed zayzwaniem diane 35 mialam piekne, dlugie pznokcie, a treaz mi sie strasznie lamia..diety nie zmienialam, stresu nie mam, a slyszalam, ze te tabletki zle wplywaja na pazurki..;/ no coz pozazywam to acno jeszcze (które któras z Was mi tutaj poleciała:*) i zobaczymy, jak znacie cos lepszego, prosze o inforamcje;)

Gość Sandra1234
do nastolatka18 Ja skończyłam 5 opakowanie Diany i tez mam przepisaną Syndi 35..ale zastanawiam się czy nie będzie pogorszenia cery..Czytałam ze one tez są na trądzik.Moja gin powiedziała ze sa unowocześnioną wersją Diany o mniejszych skutkach ubocznych, ale czy to prawda, czy tylko tak mówią lekarze aby nowy lek dobrze się sprzedawał:( A Ty tez jesteś po 5 opakowaniu Diany?

Gość Nastolatka18
Do Sandra1234-> Tak wybralam 5 opakowań Diane 35. Ja będę to brała ten nowy lek bo lekarka wie najlepiej co robić... Jakbym źle czuła się to odstawię lub zmienię na inny. Hmmm niedlugo też będzie zależało mi na dobrej antykoncepcji;) A ty bierzec jako cel leczniczy tylko czy też ten 2 cel anty??? :):)

Gość Sandra1234
Ja stosowałam Diane35 jako środek leczniczy i czywiście jako antykoncepcję, nie zwiodła mnie.Myśle ze pod tym wzdlędem mogę jej ufać.Syndi ma taki sam skład jak Diane tylko inna firma ją produkuje.Mam nadzieje ze bede miec ładna buzke po niej! Bo teraz jest dobrze:)

Gość eR_nia
ja jestem przy koncu brania 1 opakowania Diane..dostalam je od lekarza bez zadnych badan na poziom hormonow co mnie troche zaniepokoiło bo ogolnie to strasznie sie boje tzw. 'wpadki' ;/ dlatego jeszcze nie wspolzylam.... poziom libido raczej w normie :D ale pod kontrolą... po tych tabletkach bardzo szybko padlalam do spania.....zmeczenie towarzyszylo mi juz od godziny 20..a o 21 juz mnie nie było :) stosuje je w celu leczenia tradziku....poki co...wysypalo mnie mocniej :((((( ale wciaz mam nadzieje ze to sie unormuje gdy zaczne brac 2 opakowanie..... plamienie.......fakt, wystepuje.... ale po 3 opakowaniu wybiore sie do innego lekarza na badania poziomu hormonow bede chciala inne tabletki pewniejsze w antykoncepcji :) inne tabletki anty. rowniez wspomagaja leczenie tradziku wiec wole troszke doplacic i czuc sie komfortowo:) pozdrawiam:)

koncze 3 opakowanie diane 35 i cera o niebo lepsza: ropniaków nie ma, zaskóniaki usuniete u kosmetyczki, cera wygładzona i nawilżona zabiegami, nie przetłuszcza się dzięki diance. MAm nadzieję, że ten efekt utrzyma sie na dłużej;) jeszcze tylko lekkie blizny do usunięcia i trzeba zapobigać dalej tym ropniaczkom itd. Powodzenia Dziewczyny, dobre nastawienie to połowa sukcesu!

ja takze koncze 1 opakowanie diane 35. plamienie wystepowala kazdego dnai i dosyc obfite jakby miesiaczka i wystepuje. w 2 tygodniu brania towarzyszyl mi okropny bol w podbrzuszu ale ustapil narazie

Gość Nastolatka18
Do Zakoloptana1234-> Music poczekc, czasami plamienie moze wystapic. Ja na szczęscie nie miałam:) Teraz od jutra zacznę 1 opakowanie Syndi- 35 ( dostałam po Diane 35 po 5 opakowaniach tamtej na utzymanie jej efektów, niby jest mniej szkodliwa i unowocześnioną wersją Diane 35;) Bedzie Ok! Mam nadzieje ze po tym bede sie dobrze czula... Dziewczyny ja radze WAM brać podczas stosowania jakich kolwiek tabletek anty witaminę z grupy B a najlepiej " B Compositum " żeby chronić wątrobę bo Diane 35 to silne tabsy... Ale mi pomogły, cera ładna;) Tylko żeby trądzik nie wrócił ehh. Zobaczę... A i jeszcze pijcie MAGNEZ ( nie ma się wtedy skurczów łydek podczas stosowania, naprawde dobre to jest. Ja teraz nie mam tej przykrej dolegliwości ) Aaa mam ptytanko bo ostatnio miałam szczepiuonkę na tężec czy to nie wpływa na lek?? A czy maśc Clotrimozolum tez nie wpływa na działanie?? Bo przepisano mi taka 2 dni temu... Buziaki i życzę dobrych efektów kuracji tymi preparatami, działają i na swoim przykładnie polecam, cera ładniejsza o wiele i w końcu nie zakrywam twatrzy, czuje sie fajnie;) Papatki:*

Gość Sandra1234
Dziewczyny a ja mam problem:( Tzn dzisiaj mam 3 dzień przerwy w braniu Diane i jutro mam dostać okres..chciałbym zeby był on mniejszy bo przeszkadza mi gdy jestem cąły dzien poza domem a w ten weekend tak wypadnie ze nie bedzie mnie przez 3 dni:( Chce skrocic przerwe i wziąsc nastepne opakowanie w piatek a nie w poniedziałek.Czy któraś z was skracała przerw o 3 dni? Jeśli tak to jakie było wasze samopoczucie i czy krwawienie było mniejsze? Bo na tym mi zależy

Sandra możesz sobie rozhulać gospodarkę hormonalną takim działaniem, na Twoim miejscu sknsultowałbym to z lekarzem albo jakos wytrzymała z tym okresem..a jeśli to jest taki wyjazd, ze nie bradzo z okresem, to zaryzykuj, ale lepiej tego nie powtrzać. Pozdrawiam;)

Gość Nastolatka18
Hej:) Wczoraj wzięłam 1 tabletkę nowego leku Syndi- 35, boli mnie strasznie głowa ale tak na początku może być. Obym dobrze czuła się po niej... ;) Wzięłam ją po 7 dniowej przerwie, normalnie w sodę tak jak powinnam brać diane 35?? Niektorzy mówią że przerwy nie robi się, ale ta syndi- 35 ma taki sam skład jak diane 35 to wzięłam po przrwie jak mi też gin radzila. Ktoraś z WAs bierze teżsyndi- 35?? Ten nowy lek;) Napisze wam za jakiś czas jak sie po niej czuje... Buziaki:*

Gość IZKA23
DROGI Przemku to prawda ze sie oczyszcza,ale niektorzy lekarze twierdzą ze zaraz po odstawienu tabletek mozna szybko zajsc w ciaze ,ale dziecko prawdo podobnie moze miec jakies uchybienia:/ jak w przypadku mojej kolezanki urodzila dzecko z rozczepem wargi:(,znowosz niektorym jest bardzo trudno zajsc po odstawieniu ich niestety to zalezy od organizmu kobiety.Ale ja bym zalecila pol roczna przerwe i zanim sie zdecydujecie na dziecko tak zrobila moja siora i ma pieknego dzidziusia:).

Ja brałam Diane 35 przez ponad 2 lata, z jedną miesięczną przerwą. Teraz przestałam je brać, bo mam złe wyniki rozmazu krwi i muszę się dowiedzieć czy przypadkiem to nie od tych tabletek. Czy któraś z Was miała podobny problem?? A co do cery, to teraz odkąd odstawiłam tabletki zauważyłam, że mam bardziej tłustą i zaczęły mi wyskakiwać syfki. No i włosy szybciej się przetłuszczają :/ W czasie brania tabletek zauważyłam tylko jeden skutek uboczny - brak ochoty na sex! :/

Gość anulka123
witam ja mam takie pytanie ile mozna przytyc biorac diane35. ???

Gość fanka diane
Drogie dziewczyny, ja brałam diane ponad dwa lata i nigdy nie miałam tak pięknej cery jak podczas jaj zażywania. Nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych. Pozdrawiam:)

Gość Hania9990
Ja biore diane od 4 lat i nigdy nie miałam z nią żadnych problemów ani bolących sutków ani plamień ani mdłości.Może to poprostu zależy od organizmu, każda kobieta jest inna.Dla mnie diane 35 jest rewelacyjna.Pozdrawiam!!!

Gość Nastolatka18
Do Kania9990-> A robiłaś przerwę jakąś podczas brania Diane 35?? Ja bralam ją 5 opakowań, teraz biorę Syndi- 35 na cerę i regulację cuklu;) Po Syndi 35 czuje się zdecydowanie Lepiej i schudłam hmm:) Tylko troszkę biust mi się zmnieszył ale figurka lepsza niż po Diane 35 i nie chce mi się jeść tyle hehe. Pozdro:*

Gość Nastolatka18
Tam miało byc pytanie do Hania9990. Pomyliłam się odp :)

Gość Sabiene1989
Ja wzięłam 3 tabletke diene.Lekarz stwierdził torbiela.Jest to możliwe,żeby od razu wystąpiło uczulenie???Bo mam całe ręce w krostach i strasznie swędzą.A do tego jest mi niedobrze.Może to by po tabletkach???A jakie wy byście mi doradziły???

Gość gigla19
Kochani!!! Mam już drugie podejście do rezygnacji z tego leku.Brałam go leczniczo i jako anty przez ponad 3 lata.W trakcie ich stosowania nie miałam żadnych skutków ubocznych.Niestety teraz jestem przerażona,ponieważ odstawiłam lek między lipcem a sierpniem i do tej pory nie wystąpiła u mnie miesiączka.Mało tego za pierwszym razem jak rezygnowałam też tak miałam,wzięłam lek i okres się pojawił.Gdy nie zażywam leku wysypuje mi całe czoło,skóra jest bardziej tłusta.Też jestem w kropce co dalej!!!! P.S A propo seksu dłuższe stosowanie tego leku naprawdę zmniejsza ochotę!!!!!!!!! :-(

Gość mychaaaaa
kochani!!! Nie mam okresu po diane! czy to się zdarza czasami? jestem w 6 dniu po ostatniej tabletce i za 2 dni powinnam rozpocząć nowe opakowanie ale nie mam okresu! co robić???

Gość pasażerka pojazdu
Najlepiej idź do lekarza mi to się nigyd nie zdazyło ale z tego co wiem to najlepiej skonsultowac sie z lekarzem niż gdybac:)