Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

ufff... siedze w pracy i glowa mi peka... masakra... Przesadzilam wczoraj z tym winem... ja juz chyba jestem za stara na takie imprezowanie... glowa juz nie ta... balangi z czasow studenckich to juz odlegla przeszlosc. No i na dodatek trzeba na rano do pracy... jak tam u was kochani?

kokus, ewulek - moja choineczka jest dosyc kolorowa, a wiekszosc ornamentow jest jeszcze z moich lat panienskich hihihihi , jakby potrafuily mowic to duzo by mogly zdradzic ;) kiedys experymentowalam z roznymi barwami, w jednym roku byla tyl;ko niebieska, potem niebiesko srebrna, potem dorzucalam do niej inne kolory i tak teraz mozna znalesc na niej praktycznie kazdy i chyba tak mi sie najbardziej podoba bo najweselej :D Marzenusia - ja tez musze powiedziec, ze dobrze gotuje, tyle tylko, ze baaaaardzo zadko :) zreszta sama przyznaj, mialas juz okazje smakowac tego i owego, albo lepiej nic nie moiw, bo sie okaze, ze tylo mnie sie tak wydaje ;) :D Dark Elf - mam na biurku te obiecane zdiecia do wyslania i ciagle gdzies mi sie wslizguja pod jakies sterty folderow i tym sposobem tak dlugo ich nie wyslalam ale obiecuje, ze na swieta dostaniesz je pod choineczke :D a tak ogolnie jak u Ciebie, kiedy mnie odwiedzisz ? :) Towja stopka strasznie dlugo sie otwiera a mam szybkie acze wiec musi byc z nia cos nie tak, hmmm .... Amber - czyzbys juz na wakacje pojechala bez slowa pozegnania ;) ? a gdzie sie podziala nasz Diva - Bagatelka !!!??? a gdze akara ??? bylam w piatek na Ocean\'s Twelve, jestem bardzo rozczaowana bo po pierwszej czesci, ktora szalenie mi sie podoba, ktora kupilam i do dzis dnia ogladalam juz z 15 razy, spodziewalam sie po drugim jakis wzlotow i wogole, nawet znajomi bilety kupili tydzien wczesniej, a tu taka kicha :( :( !!! najlepsza jest obsada, nic poza tym ! Jak to napisalo E! - \"It\'s too bad it isn\'t quite as fun.\" oki doki, ide zrobic sobie poranna kawke i zabieram sie ostro za prace :D nastepny tydzien ponownie robie sobie wolny jupiiiiiii

Witajcie! nie lubie poniedzialkow.Mialam wyjsc na miasto i pozalatwiac pare spraw ale mi sie totalnie nie chce.Poza tym zle spalam ,przez to moje bolace ucho,wiec chodze jak otepiala. Kokus!czy dostales foty? To samo pytanko do Margot(???) :):):):):)

a ja juz po egzaminie matematycznym, w glowie pustka a tu trzeba sie sprezyc w pracy buuu.. zreszta nei moge sie na niczym skoncentrowac, mam tyle rzeczy do zrobienia a gapie sie bezmyslnie przez okno, moze jak odespie ten egzamin bedzie lepiej? u mnie cieplo wciaz, znow sandalki;-) Squirley> nei lubie footballu ani baseballa z bardzo prostej przyczyny, ja po prostu tych gier nie rozumiem.. Steph ciagala mnei na wszystkie mecze obu gier i zawsze zabieralam ksiazke do czytania i jakis mocniejszy trunek, co by i mnei bylo wesolo hihih tylko z innego powodu niz ten, ze druzyna wygrywa.. tutaj wiekszosc znanych mi osob kibicuje Clemson.. Sprzedalam dzis ksiazki i szlag mnei znowu trafil, trafia co miesiac, jak trzeba wywalic $500 a dostaje sie za wszysktie knigi moze $100 jak dobrze pojdzie, ale nic to, przynajmniej na jedna ksiazke od anatomii juz mam.. Piwonia> podeslij jakies zdjecia dla pocieszenia oczu;-) Marzenusia> ja tu po powrocie kochana bede do Ciebie mowila moj Ty guru SBD hehe, bo bede zasypywac Cie pytaniami.. Kokus> kardynalki uwiecznione na kliszy, zamiast kuc do matmy z rana biegalam za kardynalkami hihihi Esja> a co tak wybiorczo dzielisz zdjeciami? moj e-mail pod nickiem;-)) Wczoraj po raz kolejny obejrzalam Wladce pierscionkow i bransoletek;-) i znam niektore dialogi na pamiec, J powiedzial,z e sie wyprowadzi jak zaczne mowic po elfowemu hihihi pozdrowienia dla wszystkich

Ale u nas zimno!!! Jay - no to teraz sobie odpoczniesz - a wlasciwie to nie bo przeciez zaraz wyjezdzasz, prawda? A co do kardynalkow, to ja tez je lubie. Wlasnie zainstalowalismy nowy karmnik dla ptaszkow i rozne slicznosci do nas przylatuja. Nawet kupilam sobie poradnik zeby je rozpoznawac. Umiescilismy tez taka mini-stolowke dla wiewiorek - zeby dzieciaczki sobie ogladaly zwierzyniec. Efekt jest taki ze po miesiacu dokarmiania tych gryzoni, mamy najgrubsze wiewiorki jakie w zyciu widzialam. One sa po prostu straszne. Wlasnie zrobilam zdjecie takiej jednej, wiec wam kiedys podesle. Czekamy tylko kiedy podadza nas do sadu za nadwage (jak ten gosciu co chcial sadzic McDonalds) ;) My tez juz mamy choinke ale nieubrana bo ja jestem leniuch. W zeszlym roku mielismy tylko biale swiatelka i bylo super. Niestety, maluch nie rozumieja moich minimalistycznych potrzeb i zazadaly "normalnej" choinki. Tak wiec bedzie kolorowo i z bombkami :) Elf - kiedy przyjedziesz do Chicago?

Jay: mnie strasznie duzo czasu zajelo zrozumienie footballu. Na poczatku mi sie strasznie glupie wydawalo to, ze oni startuja z jakas akcja, zwalaja sie na kope i zaczynaja od nowa. Ale potem moja kumpela z Danii mi to wytlumaczyla (wspomagajac sie ostron rysunkami) i wreszcie zalapalam. A teraz tylko sie doszkalam przy moim T. Co do baseballu to tez sie tym nie emocjonuje. To jest sport dla starych facetow...hihihi... Ale przyznam, ze w czasie finalow ogladalam mecze Boston Red Socks bo ta druzyna nie wygrala mistrzostwa od 80 lat. Podobno jakas klatwa,a ich przeciwnicy, NY Yankies to znienawidzona przez wszystkich druzyna (bo sa z nich straszne zarozumialce...) No i bostonowi sie udalo. A potem w finale pokonali chyba Atlante... Anyways, jak chcesz to ci wytlumacze troche footballu.

Funkia: hihihi... ja tez uwielbiam wiewiory... Mamy na balkonie naszej sypialni karmnik i ciagle tam wsypuje kukurydze i takie tam i wiewiory szaleja!! A ja szaleje z aparatem. Wysle wam pozniej troche zdjec \"moich\" wiewiorek. Jedna z nich jest juz tak bezczelna, ze jak czasem jemy sniadanie w kuchni to potrafi przybiec, wskoczyc na porecz na tarasie i na nas gapi przez okno jakby mowila:\" Co jest ludzie? Sami jecie a nam nie wsypiecie do karmnika?\" Slodkie sa. Ostatnio taka jedna mloda wskoczyla nam na daszek tuz przy bocznym oknie i z lapkami na szybie zagladala do srodka. Mlodziutka byla wiec nie miala doswiadczenia z ludzmi... hihihi.. A propos moj nick - Squirley - wzial sie wlasnie stad. Moj T stwierdzil, ze jestem jak maja wiewiora: zawsze w ruchu i zawsze zajeta.

Funkia> odpoczne w samolocie, bede chrapac;-)) wszystkie srodki lokomocji mnie usypiaja, oprocz oczywiscie auta kiedy prowadze;-) juz widze oczyma wyobraznie te wielkie kule zjezdzajace po drzewach, bo nie moga sie utrzymac na swych cienkich lapach hihihih Squirley> co do footballu, to ja soei na razie odpuszcze, musze jeszcze poszukac 25 centowe z SC na odwrocie... taaa rodzina czeka na dolary ale sie zdziwia z tych 25 centow hihihi oczywiscie zartuje, z tymi dolarami hihihi a wiewiory to lubisz jeszcze kochana.. wysadz cos w ogrodku niech Ci to zezra kilka razy i bedziesz w nie kamieniami rzucac hihihi

Jay - ja juz sie poddalam z wiewiorami - niech zra co chca. Wlasnie zauwazylam ze jakowes stworzenie zezarlo mi 7 krzaczkow - tak ze tylko 10-centymetrowe badylki zostaly. Wiec bedziemy zakladac "czapki" druciane. Chociaz mnie najbardziej denerwuja chipmunks - zawsze zjedza wszystkie cebulki jakie posadze. Nawet mi do garazu wchodza na polki i wyjadaja z torebek ;) Squirley - nasze wiewiorki sa nie tylko bezczelne do nas - one wrecz walcza o te stolowke (widzialam jak raz sie pogryzyly). Zauwazylam ze pomaranczowe sa bardziej agresywne od szarych, chociaz wszystkie zrodla naukowe pisza ze jest odwrotnie. Czyzbysmy zainicjowali zmiany ewolucyjne? ;)

Jay - co do wiewiorek z nadwaga, to jedna nam kiedys spadla tuz pod oknem bo galazka sie pod nia zlamala, hihihihi! Oczywiscie grubaska byla tak tlusta ze sie jej nic nie stalo!

Hej Wam :):) Ja tylko tak szybciuko... jestem wykonczona :o Byle do czwartku... Piwonia - dostalam wiadomosc! Postaram sie ja w srode przetlumaczyc... ani dzis, ani jutro naprawde nie dam rady! Esja - zdjecia dostalam, a jakze, dziekuje za nie bardzo, nasza polska pieknosci z Islandii :) Squirley - wysle zdjecia... jak dam rade, to moze jeszcze dzis wieczorem! Ale prosze, zebys nie umieszczala ich na stronce! Jay - a \'krewniaka\' do Polski nie przytachasz w bagazu? ;) I w ogole kiedy zabierasz sie za pakowanie? Nic, ja niestety juz zmykam! Mowie Wam do jutra, albo do srody! Trzymajcie sie cieplo 🖐️

Aha, zapomnialam dodac, ze Akara, z tego co wiem juz w Polsce od dzisiaj urzeduje :D Szczesciara :D Esja - ja korzystam z Tlenu najczesciej a takze z gg i mam jeszcze msn. :) Nic, teraz juz naprawde zmykam 🖐️

Margot - spokojnie, bez pospiechu, to moze poczekac, z gory bardzo dziekuje :) nie wiem co mi jest, strasznie mam rozpalone policzki, oczy podkrazone mimo, ze ogolnie dobrze sie czuje hmm.... idem dlaje pracowac, pa

czesc dziewczyny.... zaspalem dzis rano okrutnie, wiec dopiero po poludniu odebralem zdjecia, a niedawno poslalem swoje. Esja - co Ci sie stalo z tym uchem? jakies zapalenie? wspolczuje, pewnie strasznie boli.... Piwonia - tylko nie choruj, tfu tfu tfu, trzy razy za plecy... Margot - moze w przyszlym semestrze uda Ci sie inaczej poukladac zajecia... Funkia, Jay, Squirley i inni wlasciciele domowych dzikich zwierzyncow - mimo niewatpliwych uciazliwosci zazdroszcze wam tych zwierzatek. Mi sie trafilo ze w tym roku pierwszy raz widzialem na ogrodzie wiewiorke, na jodle kalifornijskiej maja gniazdo golebie. Kiedys cala wiosne przylatywala sowa i siedziala na starej jabloni. A inne to sikorki i wroble ktore dokarmiam zima oraz myszy, szczury i krety z ktorymi musze walczyc - z marnym skutkiem. No i dzikie kaczki, ktore wychowaly sie na stawie za droga.. Jay - czekam na kardynalki, strasznie Ci dziekuje.. Marzenusia 🌼 papppapaaa

Gott kvölđ!!! czyli dobry wieczor,serdecznie dziekuje kokusiowi za fotki,a Jay zaraz dostanie (jak tylko wejde na poczte). Margot-,,polska pieknosci z Islandii,,....w najpiekniejszych snach mnie tak nikt nie nazwal...dzieki wielkie za komplement:) Poza tym z moim uchem juz lepiej,a chyba je przeziebilam w trakcie porannego biegania(po deptaku ,nad oceanem,zapomnialam czapki,a troche wialo i byla mzawka)Powiem szczerze ,ze sie chyba przerzuce na szybki marsz,power walking,, A tak ogolnie to w domu sie zaczela przedswiateczna goraczka.... na razie,pa pa!

Piwonia - uwazaj na siebie bo teraz dobra pora na Zarazy! Ja wlasnie siedze w domciu i kuruje serce, bo w nocy tak spadlo mi cisnienie ze zemdlalam. Lekarz powiedzial ze to z przemeczenia i stresu i zebym sie wiecej relaksowala. No chyba nie zostaje mi nic tylko zamienic sie w ozdobe choinkowa :D

Funkia> uwazaj tam na siebie, mozesz sie przyczaic na czubku choinki i udawac aniola:-)

Funkia - matko boska, o jakich ty zarazach mowisz ??? ;) na sama mysl mi sie pogorszylo ;)

Piwonia - np o grypie czy tez zwyklym przeziebieniu!!! Tak wiec sie nie daj. My dzisiaj jemy rosolek - tak profilaktycznie

Gość New Ross
Moi rodzice mieszkają w Irlandii w New Ross ja niedługo też do nich dołącze :)

Hi guys !! Co do baseballu i footballu to też tego nie pojęłam, choć chodziłam na mecze yankees :P....bo musiałam hehe, za to niewiele wydałam na mecze Knick`sów bo trafiłam akurat na ich straszny sezon i nikt już chyba nie chciał ich oglądać:P Czerwoniutkie kardynałki i koliberki urozmaicały mi miesięczny pobyt w piekle - Durham, NC gdzie brakowało mi mojego BETONU :) a przede wszystkim chodników, miejskiej komunikacji nie widzialam ani razu hehe, no i nie wspomnę o klimacie, tragedia, a przecież to nie było jeszcze tak całkiem south :( Moja przyjaciółka nie przyleci z nyc na święta do polski bo wylądowała w szpitalu:( wiec zobaczę ją dopiero latem:( tak samo kumpla który własnie ląduje , albo już wylądował w Chicago - do ludków w Chicago proszę sie opiekować Rafałem :D Lece łóżeczka, bo zasypiam na siedząco :) Kokuś - pozdrowionka, JAY - szczęśliwego lotu !!

Usciski dla Wszystkich zdrowych, chorych, zabieganych, uczacych sie do ostatnich przedswiatecznych egzaminow...Trzymajcie sie !!! U mnie tyle sie dzieje i tak mentalnie \"zabiegana\" jestem ze jakos nie moge sie wkrecic w wir panujacych wypowiedzi forumowych...ale czytam Was regularnie. Funkia, najpierw do Ciebie sie musze zwrocic: Kochana uwazaj na zdrowie!!!, praca nie warta poswiecen, wiem ze projekt musicie skonczyc przed swietami, odpusc sobie troche....najwazniejsza jestes Ty! Sha2ra witaj na forum, fajnie ze klikasz z Canady, ja tez tutaj mieszkam. U nas na razie cieplo chociaz jeszcze pare dni temu -29 na wietrze i mi stopy prawie przymarzly do butow bo sobie czekalam na dworze w polbucikach na taxi. Potem nawet do niej nie moglam wejsc i bellman z hotelu mial niezly ubaw..myslal ze sie zgrywam. Teraz cieplutko i wlasnie dam sie do ozdabiania swiatelkami drzewek wokol domu. Piwonia, nie daj sie zadnym chorobska, ale swoja droga pytanie: szczepilas sie przeciwko malarii? no bo wiesz ze wlasnie w Dominikanie maja teraz outbreak. Wszystkim dziekuje za zdjecia, Esja ja tez chce Twoje ! Naneczko ale z Was fajna para, ciesze sie ze u Ciebie sie dobrze wiedzie na tym froncie!

Esja, jeszcze mi sie przypomnialo co ja zawsze uzywalam w moim domu na bole /zapalenie ucha. Sok na waciku z imbiru albo listek rozliny \"anginki\" jakos pomagalao.... Ja tez mam kumpele na Islandii i wiem jakie tam wszystko super drogie, no a juz najbardziej zaszokowaly mnie Wasze podatki ! Zdrowia !!!

hej wszystkim;) otoz mam problem z wyslaniem fotek ,,mailer damon,, tym razem sie uwzial na Funkie,sorry bardzo. napiszcie kto dostal a kto nie?pozdrawiam i dobranoc......m