Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Jay - zaraz wybywamy z domu. Jeszcze nie sprawdzalam roozkladu jazdy, ale zaraz zrobie to w interencie. Postaram sie wrocic do domu w okolicy 19-tej. Bede czekac na Twoj telefon :)

Gość AgaSoko
Jestem nowa na tym topiku. Nie czytalam wszytskich wypowiedzi bo jest ich baardzo duzo.Jestem z okolic Stuttgartu. Od dwoch lat w Niemczech. Mam 29 lat, meza i 4 letnia corke. Mimo, ze jestem tu od dwoch lat tez czuje sie tu jakos jeszcze troche obco. Moze dlatego ze nie znam zbyt wielu ludzi. Czasami zaluje ze wyjechalam. Tesknie za mama, siostra czy za znajomymi. Juz trzecie swieta spedzam na obczyznie. Bo moj maz marudzi ze slisko, duzo sniegu itd.Ale na nastepne swieta jedziemy do Polski juz mi to obiecal.

AgaSoko: cofnij sie w tyl chyba o jedna strone i tam znajdziesz wypowiedzi jednej osoby ze Stuttgartu. Ma na imie Kasiuga i podala chyba nawet swoj e-mail. Jak widzisz kazdy tu moze znalezc jakis kontakt.

Gość AgaSoko
Dzieki Squirley :)

Zycze Wam wszystkim Wesolych Swiat:) Jednak jedziemy do Colorado:) Simona nie ma sprawy bede czekac:) Jay,Margot milego spotkania,porobcie zdjecia:) Amberangelic dzieki za zdjecia no nooo ale laska z ciebie, no a przygoda rzeczywiscie mrozaca krew w zylach. Squirley ale duza ta choinka,dzieki za zdjecia:) Kokus:) Esja:) Zmykam ide gotowac bigos:)

Gość AgaSoko
Kasiuga napisz cos wiecej o sobie! Chyba mieszkamy niedaleko. Ja mam do Böblingen jakies 25 km. Piszesz, ze Twoj mezczyzna ma dostep do amerykanskich produktow itd. Nie wiem czy wiesz, ze do Sindelfingen co sobote przyjezdza auto z polskimi kielbachami, bialym serem i innymi produktami z Polski, ktorych tu w Niemczech nie mozna kupic. Wiec mozesz zaopatrzyc sie dla odmiany w produkty polskiego pochodzenia. Przyjezdza tam rowniez w ten sam dzien i o tej samej godzinie auto z firmy Lazar i mozna za ich posrednictwem wyslac paczke do Polski (paczke wyslesz dwa razy taniej niz za posrednictwem poczty). Ja odczasu do czasu jade tam po polska kielbaske. Bylam tam tydzien temu w sobote wyslac paczke z prezentami na swieta. prezenty leza juz pod choinka w Polsce. Milego wieczoru zycze.

WESOLYCH I POGODNYCH SWIAT WSZYSTKIM! 🌼 ❤️ Jay, Margot udanego spotkania. :D Elfik moze i do mnie wpadniesz gotowac bigos. ;) Chyba sie zabiore za niego jutro, albo w srode. Ide jutro do fryzjera. :) Kto chce zdjecia tego, co sobie kupilam? :D ;)

Nie spotkamy sie z Margolcia;-(( ech... juz jestem w domu.. w domu wlasciwym hehe, doprowadzilam wszysytkie baby w domu do lez, ba nawet tate tez;-) brat sie nei dal hihih a teraz nigdzie nei moge sie ruszyc bez towarzyszacej mi swity;-)

Nie spotkamy sie z Margolcia;-(( ech... juz jestem w domu.. w domu wlasciwym hehe, doprowadzilam wszysytkie baby w domu do lez, ba nawet tate tez;-) brat sie nei dal hihih a teraz nigdzie nei moge sie ruszyc bez towarzyszacej mi swity;-)

Jay ochhh szkoda ze sie nie spotkacie....Opowiadaj wrazenia,wszyscy za Toba chodza pewnie nie beda chcieli Cie puscic z powrotem:) Marzeniusia bigos ugotowany,mialam uzyc wina do bigosu ale wiecej tego wina wypilam niz uzylam(hoemesick jestem i tak sobie czasami popijam dla poprawy humorku),no kiedys napewno Cie odwiedze to pogotujemy razem:)Ja tez chce isc do fryzjera,korci mnie zrobic grzywke na Audrey Hepburn(tez miala niskie czolo),ale sie boje ze znowu trafie na fryzjera bez wyobrazni hihihi No nic ide teraz sprzatac:)

Gość Christoph
Wielka Brytania, Londyn. Od 3 lat. Za Polska i znajomymi tesknie, choc przeciez jestem dosyc czesto w Polsce. Zamierzam kiedys wrocic. Kocham Polske, kocham Tatry i Krakow. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow.

JAY a coz sie stalo, ze sie nie spotkacie? Szkoda. Ale fajnie musi Ci byc teraz. Ja sie wlasnie zastanawiam nad taka niespodzianka dla rodziny kiedys. Aha dziekuje bardzo, ale to bardzo za kartke. Dostalas maila ode mnie? :D Buziaki i baw sie dobrze. A i jeszcze jedno. Bylam dzisiaj pisac test na jakas wyzsza klase angielskiego. nie wiem czy pamietasz jak ci pisalam. No i napisalam na wiecej niz powinnam. Wystarczylo mi napisac na 58 a napisalam na 71 punktow z 72 mozliwych. Za dobrze. ;) To bylo czytanie ze zrozumieniem. Gorzej z pisaniem. ;) Napisalam na 60, ale nie pamietam na ile mozliwych. Teraz w kazdym razie musze pisac esej jakis, bo nie wiedza do jakiej klasy mnie wrzucic. Wiec wybieram sie w srode. ;) Elfik, no kurcze musisz przyjechac do mnie. Zabierzemy sie za kuchcenie, a zaraz potem za odchudzanie. A z jakim winem ten bigos?

WESOŁYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH MOICH ZNAJOMYCH Z KAFETERII!!!!!:JAY, DIRUONE,HANECZKA,BAGATELKA,MARGOCIK 😘😘 BĄDŹCIE ZDROWI!!!!!!!

Gość route66
Mieszkam w USA ,od 10 miesiecy.To moje pierwsze swieta bez moich dzieci,bez wnukow. Moj syn zeni sie 25 grudnia a mnie nie wolno wyjechac bo czekam na koncowa rozmowe w biurze emigracyjnym. Ktos powie ze moge! Tak ale musze wybierac albo ,albo.Co mnie tu przygnalo ? To dluga historia ,jak z bajki......Czuje sie tu jak w zlotej klatce .Serdeczne zyczenia swiateczne dla wszystkich.

🌻Esja.is, moj sylwester tez nie zapowiada sie oszalamiajaco. Swieta teznie beda takie jak myslalam, mialy byc 3 dodatkowe osoby ale wczoraj dowiedzialam sie, ze nie moga. Bede, ja maz, brat i jego kolega. Sylwester - jak zwykle w lato kazdy bije sie w piersi ze idzie na bal, a w zimie wynajduje tysiace wykretow. Umawialam sie z kolezanka ale nie ma z kim zostawic dziecka. I tak to chyba pierwszy raz od stu lat wyladuje na kameralnej prywatce w domu. Ja nie jestem za tym bo tego sie tak nie odczuwa jak na zabawie sylwestrowej, ale znowu isc jedna para i byc posadzonym przy stoliku ludzi ktorych sie nie zna... nie wiadomo na kogo sie trafi. W tym roku nie mam nawet zamiaru pytac dalszych znajomych bo zwykle kazdy zwodzi a w ostatniej chwili cos wymysla. 🌻Piwonia, ja sie tak nieekscytowalam z tymi wakacjami bo w roku 2003 mialam trzy potezne plany i nic nie wypalilo a sie chwalilam, wiec w tym roku przed kazdym z trzech wyjazdow mialam buzie na klodke. Ale wam na spotkaniu wspominalam. Zdjecia poslalam. To tobie sie szykuje fajniejsza prywatka na tej na ktorej bede ma byc 4 osoby a w lepszej wersji 6... 🌻Kokus, to ze mialam szczescie zrozumialam jak wyladowalam i jak spojrzalam jeszcze raz na ten szkielet budynku i dzwig, brrr. 🌻 Jay, powyzej wyjasnilam czemu sie nei chwalilam ;-) 🌻 AgaSoko, witaj! 🌻 Dark Elf, milego Colorado - tam mnie jeszcze nie bylo :-) 🌻 Route66, zycze przede wszystkim pogody ducha. Trudno, takie jest zycie, trzeba wybierac, slyszalam juz o wyborach trudniejszych ale pewnie i tak jest ci ciezko. Glowa do gory! Bedzie lepiej!

czesc dziewczyny, wieczorem wyslalem czesc kartek internetowych z onetu, chcialem dokonczycdzis rano korzystajac z dobrego polaczenia i co?......chyba sie kartki skonczyly, bo jak klikam \"wybieram te kartke\" to mnie wraca do spisu kartek. A moze wyczerpalem jakis limit? Amber - szczesciaro 🌼 🌼 🌼 route66 - chyba nie wiesz, ze moglas w biurze imigracyjnym dostac takie wyjatkowe zezwolenie na wyjazd i powrot ze wzgledu na sytuacje rodzinna. Sa tam jakies dodatkowe obwarowania, ale teraz to juz za pozno. Zycze szczescia w zlotej klatce.. franci - rowniez Wesolych i Szczesliwych Swiat Bozego Narodzenia... bedziesz zagladac, czy tylko jak po ogien wpadlas? Marzenusia - dziekuje za kartke i zyczenia :D Przyslij mi fotki z zakupami, chetnie obejrze.. Christoph - witaj, jak jeszcze zagladniesz to kliknij, potrzebuje pilnie informacji na temat komunikacji miedzymiastowej autobusowej z Londynu w inne regiony Anglii. Dark Elf - bigosik dobry? Jay - jaka szkoda, ze sie nie spotkacie... Czyli rzeczywiscie zrobilas im w domu niespodzianke, oj, spryciula... AgaSoko - witaj na topiku.. Na razie koncze, pozdrawiam wszystkich i bede znowu probowal wysylac kartki. Aha, jeszcze, wyobrazcie sobie, ze ten niby sniezek sie utrzymuje, ziemia jest juz zamarznieta, wczoraj syn chodzil juz po lodzie na stawie.

No Marzenusia poszalas sobie, na zakupach!!!!!!!!! To super, tylko po co mi pokazujesz ten PLASKI brzuch!!!!!!! Chcesz mnie zdolowac tuz przed swietami? Pozdrawiam zajadajac czekoladke.

witajcie! nareszcie jestem w kraju! klikam juz z domciu we Wroclawiu! Wrocilam z dluuugiego spaceru z czteromiesieczna sunia moich rodzicow! tej malej nie da sie wykonczyc! ona ma energii za 5 psow! Przegladnelam na szbko dwie ostatnie stronki i widze ze z okolic Stuttgartu mamy juz dwie forumowiczki! fajnie! ciagle to daleko od monachium, ale zawsze poludnie niemiec i w koncu jeden kraj! mozemy sie tez wymieniac konkretnymi spostrzezeniami... hih! Pies jednak padl, spi przytulona do kota na moim lozku!!! Normalnie strasznie meczy tego kocura a on jej unika, ale teraz sie tula! JEJU JAK SLODKO!!! cyknelam fotke telefonem. JAk bede w Mon. to Wam przesle! Dzisiaj bede sie kontaktowac z Jay i JoAska, licze mocno na to, ze uda nam sie spotjkac, byloby cudnie! Acha! Amber! nie dostalam zdiec... przeslesz mi tez? Please! A jak ktos inny jeszcze przesylal, to to dla mnie tez! bitte!! Atak poza tym, to tutaj nie ma sniegu i jest ciut cieplej niz w Mon. Tam spadly w ostatnich dniach masy sniegu i niedziela z poniedzialkiem byly do tego bajecznie sloneczne. Czystzomantyzm (tum bardziej ze u mego boku byl M... ) Bylismy w niedziele na herbatce u jego rodzicow, bylo fajnie! Nie powiem, zebym sie nie stresowala, ale nie popuscil, bo na swieta beda u niego i jego rodzicow jego liczni przyjaciele, wszyscy mnie znaja i bylo by glupio, gdyby cos o mnie mowili, a rodzice mnie ciagle nie znali... talk przynajmniej M. argumentowal i tym tez do mnie przemowil. uff mam to za soba Nic to koncze i ide pomagac mamusi w gotowaniu i sprzataniu... Papatki!

KaHa przeciez ja plaskiego brzucha nie mam. ;) Do plaskiego to mi brakuje ze ho i jeszcze troche. Wciagniety jest. ;) Dzieki. Kokus zaraz ci podesle. :)

mniam, wlasnie zjadlam maminy obiadek i mam dla Was chwilke. Oj mam wrazenie ze jestem konsekwentnie opuszczana w mailingach zdieciowych, to niedobrze! Obiecuje tez przeslac jakies foty, jak tylko bede miala! Squirley, weszlam po raz pierwszy na Twoja stronke! podoba sie! Przesle Ci tez do zwierzakow zdiecie moich koteczkow (ktore niestety jnuz ze mna nie mieszkaja, ale za to ktore regularnie widuje i tesknie za nimi jak wariatka) Jesli chodzi o plaskie brzuszki, to musze sie przyznac, ze padlam w tym roku ofiara adwentowych przysmakow i od kilku dni, ba wrecz tygodni, odzywiam sie konsekwentnie slodyczami...boje sie wejsc na wage! Ale co mi tam! jestem tak naladowana pozytywna energia, ze wierze, ze dam rade sie tego pozbyc! Kasiuga! Witaj ! ja tez klikam z Niemiec! Jestem yu troche dluzej niz Ty, bo 5 lat, ale ciagle bez zmian tesknie za domem, z ta roznica, ze w Monachium tez juz sie zadomowilam, znalazlam grupe miedzynarodowych przyjaciol i nie moge narzekac. Tez zakosztowalam prawdziwej zimy w Monachium, ale w sumie sie ciesze, ze polecialam samolotem, a nie wybralam sie na droge autkiem i to do tego nowym.. jednak te korki i marznaca droga nie sa za wesole! Jesli zas chodzi o zwiazkowe problemy i doswiadczenia, to mam ich od groma i ciut ciut.Dobrych i zlych! Tez bardzo chcialam miec dzieci,ale moje malzenstwo zaczelo sie coraz bardziej chwiac, przesunelam najpierw termin slubu koscielnego, a po wielomiesiecznych wewnetrznych walkach i meczarniach spakowalam manatki i odeszlam. Dzieci mimo, ze 30 na karku, nie mam, ale ciagle wierze ze jeszcze bede miala, tylko najpierw zwiazek musi grac. Bo dzidzius tylko zaostrza sytuacje! Squirley! ale dostalas fajny prezent! ja nie moge zyc bez muzyczki w aucie i zamowilam sobie tez CD (ale zwykle, bez zmieniacza) do mojej wydmuszki. Terminal tez zamierzam obejzec,ale jeszcze mi sie nie udalo... BArb! fajnie z tym domem. Moge tylko pozazdroscic! Zagladaj czesciej bo za Toba tesknimy! KaHA gratuluje Legalu! wow! wiem jakie to fajne uczucie, tez to przerabialam! simona cinamona slowa o Twoim mezczyznie i Waszym zyciu sa dosyc gorzkie...przykro mi ze masz takie doswiadczenia! JA sie cale szczescie z takiego unieszczesliwiajacego ukladu wyrwalam i bardzo mnie to cieszy! nie bylo latwo, ale jakos dalam rade i ciagle ide malymi kroczkami do przodu i wierze ze wszystko sie dobrze pouklada. Jednego jestem pewna, po wyrwaniu sie z malzenskiego wiezienia jestem szczesliwsza! a teraz do tego wszystkiego pojawil sie M. to juz w ogole jest fajnie. Zycze Ci duzo cierpliwosci i rozsadku! Esja ! Ale Ci w glowie zawrocil! FAjnie! zdradzaj wiecej szczegolow! ja sie tu wywnetrzniam, a Ty tak tajemniczo... kokus 🌻 Amber zazdroszcze slonecznych wakacji i jak juz wspominalam, zapisuje sie na fotki! Aga Soko! witaj! JA jestem Twoja rowiesniczka i klikam z Monachium (dzisiaj w drodze swiatecznego wyjatku z Wroclawia...) szkoda, ze Tobie sie nie udalo wyjechac do kraju na swieta... to jednak takie wazne, a z Niemiec przeciez nie jest tak daleko! Elfiku! wow! do Colorado! fajnie! Niezle gotujesz ten Bigos!! he he he! MArzenusia Gratuluje 71 punktow! wow! witam wszystkich nowych, pozdrawiam wszystkich starych topikowcow i ide do przedswiatecznych robot. Papatki

NANECZKA dziekuje Ci bardzo. Wyslalam Ci maila z fotami. ;) Wlasnie wrocilam od fryzjera. Mam wlosy krotsze, jak ostatnio. ;)Zdjecia beda wieczorem. :D

Gość tabela
************************************************************* AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 7.7 AKARA Amsterdam 1980 10m-cy BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota, USA 1972 15'3'' BASTA Bradenton, FL ? 3 m-c CAFEE Szwecja, Sztokholm 1977 10.m-ce DARK ELF Springfield,IL 1977 2 ESJA Islandia EWULEK Schaumburg,IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GODA Litwa 1960 od urodzenia IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25.m-ce JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol.roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 * Kanada * 1969 14 KaHa Greenville,SC 1969 4 KLARYSA Bruksela ? ? MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja 1980 2lata z hakiem MASHA Austria 1972 3 MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, Bawaria 1975 5 NIKA_AU Sydney 1973 16 l PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 TULIPAN Haga 1978 2,6 WARIATKAZWARIOWANA Luxemburg 1984 od.09.2003 *ZACZARUJ MNIE* Westfield, NJ 1974 2.5

Gość tabela
************************************************************* AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 7.7 AKARA Amsterdam 1980 10m-cy BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota, USA 1972 15'3'' BASTA Bradenton, FL ? 3 m-c CAFEE Szwecja, Sztokholm 1977 10.m-ce DARK ELF Springfield,IL 1977 2 ESJA Islandia EWULEK Schaumburg,IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GODA Litwa 1960 od urodzenia IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25.m-ce JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol.roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 * Kanada * 1969 14 KaHa Greenville,SC 1969 4 KLARYSA Bruksela ? ? MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja 1980 2lata z hakiem MASHA Austria 1972 3 MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, Bawaria 1975 5 NIKA_AU Sydney 1973 16 l PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 TULIPAN Haga 1978 2,6 WARIATKAZWARIOWANA Luxemburg 1984 od.09.2003 *ZACZARUJ MNIE* Westfield, NJ 1974 2.5

Gość tabela

Gość tabela
************************************************************************************* GODA................Litwa..........................1960.........od urodzenia KOKUS...............Tarnobrzeg, PL...............1963........czas wakacji K-11.................* Kanada *......................1969...............14 lat FUNKIA..............okolice Chicago, IL...........1970..................15 BAGATELKA..........Duluth, Minnesota, USA......1972.............15'3'' MASHA..........Austria.............................1972...............3 lata NIKA_AU.............Sydney........................1973..............16 lat AMBERANGELIC......Arlington Hts, IL..........1974.................7.7 *ZACZARUJ MNIE*....Westfield, NJ.................1974................2.5 JAY...................Charleston, SC..................1975.................2 NANECZKA .......Niemcy, Monachium, Bawaria...1975................5lat PIWONIA.............Okolice Chicago, IL...........1977.................11 CAFEE...............Szwecja, Sztokholm............1977..........10 m-ce DARK ELF............Springfield,IL..................1977....2 lata z hakiem IZZA........Lutsen i Grand Marais/MN......... 1978......18+7=25 m-ce SQUIRLEY.....Tega Cay, SC.......................1978............3,5 EWULEK..........Schaumburg,IL....................1978...........4,5 JOASKA.................Francja.......................1979..........pol roku BARB.................okolice Chicago................1979...........3 lata AKARA.................Amsterdam....................1980........1rok10m-cy MARGOT...............Francja......................1980.....2 lata z hakiem MAYENKA.............Toronto, Can................1981....................1,3 MARZENUSIA.........Okolice Chicago, IL........1984.................1,6 WARIATKAZWARIOWANA....Luxemburg.........1984...........od 09.2003 BASTA........Bradenton, FL............................?.................3 m-c KLARYSA......Bruksela................................?...................? TULIPAN.........Haga.............................1978................2,6... *************************************************************************************

Gość tabela
************************************************************* AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 7.7 AKARA Amsterdam 1980 10m-cy BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota, USA 1972 15'3'' BASTA Bradenton, FL ? 3 m-c CAFEE Szwecja, Sztokholm 1977 10.m-ce DARK ELF Springfield,IL 1977 2 ESJA Islandia EWULEK Schaumburg,IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GODA Litwa 1960 od urodzenia IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25.m-ce JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol.roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 * Kanada * 1969 14 KaHa Greenville,SC 1969 4 KLARYSA Bruksela ? ? MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja 1980 2lata z hakiem MASHA Austria 1972 3 MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, Bawaria 1975 5 NIKA_AU Sydney 1973 16 l PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 TULIPAN Haga 1978 2,6 WARIATKAZWARIOWANA Luxemburg 1984 od.09.2003 *ZACZARUJ MNIE* Westfield, NJ 1974 2.5 No juz nie bawic sie tymi tabelkami !!! W poprzedniej wcielo nam Esje i KaHa. Prosze ta uzywac do powielania :-)

Marzenka bigos byl z czerwonym winem kielbasa suszona pieczarkami bez boczku no bo dieta ciagle trwa.Wlasnie jedlismy wyszed mi mniam mniam.Gratulacje co do punktacjii z anglika:) Ja tez pisze taki test co miesiac ale ciagle mam ten sam wynik czyli brakuje mi jakis 3 punktow do max,ale ciagle niewiem jakie to bledy jeeezz. Dostalam fotki,fajnie Ci:) dzieki wszystkim za kartki i zdjecia:)Pojutrze wyjezdzam ,jutro bedziemy robic wszystko na ostatnia chwile takze mowie Wam papa i zycze WESOLYCH SWIAT:) :):):)

Ooo chyba sie zabiore za bigos jutro. ;) A co do angielskiego, to juz nie musze pisac tego testu. Musze napisac juz tylko esej. ;) Jutro. :D Troche sie boje, ale co tam. Na test tez poszlam zupelnie nie swiadoma go. ;) U mnie problem tylko i wylacznie z gramatyka. No i trzeba sie uczyc nowych slow. A co zamierzasz robic w przyszlosci? To znaczy Ty juz mozesz isc na przyklad do College, prawda? Ja sie jeszcze nie nadaje, ale mysle ze nadam sie o tej porze za rok. Teraz tylko wybor czego chce sie uczyc. ;) Kim chce zostac... :)

A ja bigos zrobie tylko z kielbaska. Chyba, ze odmroze jakies mieso i usmaze, ale lepiej, zeby za tlusty tez nie byl. ;) WESOLYCH SWIAT i Tobie Elfiku. :) A kiedy wracasz?

KOKUŚ ja jestem bardzo zapracowana:( W sumie wpadlam jak po ogien - bardzo mi sie spodobalo to okreslenie:))))Jestem troche juz zmeczona wszystkim...mieszkam z tesciami i nie jest mi to wcale na reke...mecza mnie:(...Na sylwestra lece do Chicago do brata:)Obecnie przebywa tam moja mama i siostra :)Opuszczam mojego kochanego na ten okres w sumie nasz pierwszy sylwester osobno..chyba dam sobie rade;)A poza tym ... coz moge napisac...praca praca praca...jestem niewyspana, przemeczona a na dodatek musze chodzic do pracy z goraczka:( Mamy full roboty przed świetami:(....A tak aproposito...PO CO WAM TA TABELA?ZAJMUJE TYLKO MIEJSCE:/Wydaje mi sie ze 300 razy nie powtarza sie tego samego....POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH ZNAJOMYCH!