Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

z 5 kg jagod mozna zrobic dzem,zjesc na surowo, moze sok? , zamrozic na pozniejsze pory... jezus..mi dzis tez cos odbija kompletnie...chyba to od tej pogody...

Gość Lizski
mam informacje dla bagatelki odnosnie kosmetykow Avene. Ja mieszkam w USA/okolice Chicago juz bardzo dlugo i kupuje te kosmetyki przez internet przez firme z Nowego Yorku. Oni je sprowadzaja z Francji. Wejdz na Cosmetics-Net.com. Zycze powodzenia. Zwykle nie trwa to dlugo i nie jest takie drogie

Sivom - ale masz fajne towarzystwo :) Niejeden Polak za granica by CI pozazdroscil :) nikoia - ja normalnej jagody dawno nie widzialam ... 5 kilo - wow gratulacje :) Ja bym chyba jadla z bita smietana az bym nie padla, bo dzemy itp. to juz nie to ... Squirley - trzymaj sie jakos w tej duchocie ... a co fajnego widzialas w Kalifornii? Lizski - dzieki za informacje odnosnie Avene :) Bede musiala tam zajzec. Buziaki dla wszystkich i trzymajcie sie chlodno!

..to jest jeden z najcudniejszych topików jakie tu się przegląda..brawo!!!!! i ja niedługo do was dołączę..pozdro..

bagatelka, aggaa, natkos, squirley i inni chetni, oddam jagody bez bicia, szczegolnie gdy wlasnie \"otrzezwialam\" po nich. glupia ja- z rana na czczo najadlam sie kilograma swiezutkich jagod a moze i wiecej, z nadmiaru vitA i C przez kolejne godziny taczalam sie z oczoplasem i buzowaniem w brzuchu, teraz jest lepiej... ale nie polecam:( co zrobic gdy ma sie oczy wieksze niz zoladek:((

🖐️ nikoia- podziel sie jagodami ;-) mieszkam po sasiedzku ;-) u nas tez upaly- wczoraj heat index byl 110!!! bylam na plazy , caly czas przesiedzialam w wodzie, ktora byla w temperaturze wody w wannie ;-) opalilam sie natychmiastowo, a moj zolnierz sie cieszy ze sie spalil na czerwono ;-) zebyscie go widzialy- on jest bialy jak smierc, juz nie wierzylam ze moze byc innego koloru ;-) i nic sie wiecej nie dzieje...lenistwo dookola ;-) pozdrawiam

102 🌻 Twoj ukochany to tez zolnierz, jak maz Gapy?:) tzn Gapy jest z Marines, tak? ale bym sobie jagodek zjadla... zrob bluesberry muffins, jak znajde przepis, chyba gdzies mam, to ci wkleje. dostalam go od tesciowej, swietny. nic, slonca, zmykm. ale od jutra mam juz luz, bede czesciej zagladac. jutro odnieram nowy paszport!:) mial byc 3ciego lipca, ale przyszedl wczoraj.. nic to, tylko dzien obsowy. a ze i tak mam sprawy do zalatwienia na miescie jutro wlasnie, wiec i jutro pojade odebrac paszport. po co jechac dwa razy. nbije sie z myslami, czy jechac z bratem i jego narzeczona na tydzien do Chorwacji pod namiot - w ciemno.... jak myslicie? ja sie jakos nie pale.. bylby brat i jego n. oraz kumpel brata z pracy.. no i niby ja... nie wiem jeszcze.. nie lubie lezec plackiem caly dzien na plazy.. to bez sensu.... zobaczymy w leekend, jakie maja plany dokladnie.. moze sie skusze, choc niespecjalnie chce mi sie jechac... sciski dla wszystkich. witam nowe buzie..:) :) wasza GNU

witaj Gnu 🌻 Gapy tez zolnierz ;-) obaj w airforce, pracuja w dwoch roznych bazach ;-)

nie przez Gape...pisalam o zolnierzu co dzielnie przychodzil do mnie do pracy i flirtowal ze mna- a ze bylam po zerwaniu z moim bylym, skusilam sie na randke ;-) i tak sie zaczelo....i nadal trwa...kurde to juz 3 miesiace ;-) oby tak dalej ;-)

gnu- a ty jeszcze w Polsce?? czy juz w domciu? no i co zrobilas z kotem?

boshe.. ale trudno jest wrocic do pracy po dlugiej przerwie. Wiem wiem, przerwa trwala zaledwie 3 dni robocze ale i tak sie trudno skoncentrowac... szkoda, ze ni emoglam zostac dluzej w domu... buuuu.... wlasnie sprawdizlam moj rozklad zajec i jestem zabukowana w pracy az do polowy maja przyszlego roku. Najgorsze jest to, ze bede na TIAA Cref, na ktorym nie chcialam byc, a ktory jest o 46 minut drogi ode mnie... fuj!! zeby ich szlag trafil...

Squirley> wiem, co masz na mysli, dzisiaj a bolem serca wrocilam do pracy, jutro z wiekszym bolem wracam do szkoly, jutro mam wstretny dzien, na kazde zajecia cos, nie wiem za co sie zlapac, na razie zakuwam miesnie twarzy, ech.. Co jest o 46 minut od Ciebie? Zaczynasz mowic jak agent FBI;-)) Dzisiaj bylam rozmawiac z babka, ktora dostala w ubieglym roku wielka czesc grantu, ale wyprodukowala tylko 15 uczniow i jeszcze dzisiaj mi usilowala wmowic, ze wiecej, ale ja pojechalam do niej przygotowana na odpieranie atakow, koniec koncow, budzet na przyszly rok podpisany, a pani dostala po lapach hehe Wracam do ksiazek, tak, aby jutro nei miec wyrzutow sumienia;-) dobrej nocki wszystkim

Czesc wszystkim! 🖐️ W poniedzialek byl nasz wielki dzien - ogloszenie wynikow w Marsylii. Wlasciwie nikt nie przewidzial tego co nastapi. Wiedzielismy, ze odrzuca kilka osob, ale nikt - chyba w najgorszym koszmarze - nie spodziewal sie, ze nastapi POGROM :o:o:o Odrzucono 2/3 mojego roku!! Szok!! Po prostu szok... No, ale ja zostaje :D:D:D Ufff... Dziekuje za trzymanie kciukow 🌻 👄 Wiele osob bylo kompletnie zalamanych, bo nie mialo w zanadrzu zadnego planu B. Ale bedac za granica na Erasmusie w trakcie egzaminow, ciezko sie stawic na rozmowe kwalifikacyjna w ramach innej magisterki, tutaj we Francji :o A w wiekszosci przypadkow wlasnie sam brak odbycia rozmowy kwalifikacyjnej wyklucza praktycznie znaleznienie sobie innego kierunku :o Nic, teraz musze konczyc, bo wybieramy sie na zakupy, ale odezwe sie po powrocie 🖐️

zaraz lece do szkoly i trzymajcie za mnie kciuki :)) plssssssssss :)))) Margot - czemu Ci odrzucili ?? nie mozesz nic zrobic??? :( Jay - jak tam Ci szkola idzie? Squirley - ale do PL nadal lecisz na Swieta? czy juz Ci nie dadza? POzdrawiam WSZYSTKICH :) i milego dnia.. :)

Gość kozong
witam! Mieszkam we Wloszech. Wlasnie koncze studia. Strasznie dtesknie za domem.

Gość a jazem
mieszkam w poznaniu jakies pare tysiecy kilometrow od chicago i tez tesknie ale nie wiem za kim

:) Jade - chyba nie docztytalas mojej wypowiedzi, bo ja zostaje!!! :D Przyjeli mnie :D A jak! :D To juz jest nawet oblane szampanem :D Ale jest mi przykro z powodu innych... To byla najfajniejsza grupa jaka mialam kiedykolwiek na studiach i bardzo wiele osob, ktore naprawde lubie sie nie dostalo :( Trzymam za Ciebie kciuki :) :) kozong - witaj na topiku 🖐️ napisz cos wiecej osobie! Co studiujesz i jak dlugo juz jestes we Wloszech? I w ogole cokolwiek o sobie :) Nic, musze juz konczyc, bo zaczyna dosyc powaznie grzmiec! pora wylaczyc kompa! Pa, pa 🖐️

GNU, tutaj sami zolnierze wiec nie dziwne,zei Gapcia i 102 maja zolnierzy, zastanawialam sie tyko dlaczego ja nie mam??? Jak przekwalifikowac mojego meza na zolnierza? :) a jazem - ja tez jestem z Poznania i tesknie za Poznaniem bardzo. Ostatnio kolega przyslal mi zdjecia, na pierwszym byl tylko tramwaj (widzial kto tu w tej mojej wiosce tramwaj? ;) najblizej widzialam w New Orleans...) ale jak zobaczylam ten tramwaj to zaraz rozpoznalam, ze to Poznan! Widzialam,ze Deptak ladnie zrobili, jak wyjezdzalam to byl w trakcie naprawiania, nawierzchni nie bylo jak padalo to sie mozna bylo zapasc w blocie...ech ten Poznan:(

Margot 🌻 hehe sorry, ale nie doczytalam Twojej wypowiedzi poprawnie :( super ze Ci sie udalo.. z tego co piszesz mieliscie niezly odstrzal ... niektorzy profersorzy juz tak maja;) :P siedze w szkole, jeszcze tylko godzinka i jestem w domciu... potem do pracy :P do 11 wieczorem.. a w przyszlym tygodniu mam 3 testy , nie mam pojecia kiedy sie bede miala czas zeby sie porzadie pouczyc.. chyba nie bedzie mnie tutaj przez ten weekend :( bede siedziala nad ksiazkami i kula caly Endocrine system , nazwy lekow i communication... jakby co - zycze Wam milego weekendu :)))

Widze, ze nam sie Poznaniaki posypaly :D Ja co prawda nie jestem z tych okolic, ale czesc rodzinki pochodzi wlasnie spod okolic stolicy Wielkopolski :) :) Jade - ja tez sie ciesze sie, ze mi sie udalo! A jakze :D Powodzenia na testach :)

Gość Mystica
mieszkam w Szkocji od roku. Chyba predko nie wroce jesli wogole , ale Polski mi brak :-(

ale cisza... nudno mi... czy ma ktos z was jakis sprawdzony sposob na wysuszone wlosy? mam problem z frizz-em... i zadne frizz ease nie pomaga. Wiem, ze to od rozjasniania i uzywania suszarki, ale nie moge przestac. Musze wymyslic cos innego.

Gość betif
Mystica - a gdzie konkretnie mieszkasz ?

Squirley> ja mam taki sam problem, zadne frizz-easy nie pomagaja, tylko u mnei to naturalne, wiec nie da rady i musze chodzic z aureolka nad glowa;-) i wygladam jak aniol hihih bez komentarzy prosze Juz jestem po tescie, w koncu moge zaczac oddychac na kilka godzin, tylko kilka, bo pozniej wracam do pisania esejow, a bardzo tego nei lubie;-)) Jade> szkola jak szkola, trzeba skads wykombinowac czas na zycie prywatne, szkola zyc nie mozna;-) Chyba cierpie na jakies przeuczenie, nic mi sie nie chce. Czekam na hospital tour, bede dzisiaj robic obchod hehe

jay: to chyba czesciowo przez wilgotnosc. bo w karolinkach duchota jak marzenie... Ogladalas wczoraj wieczorem Grey\'s Anatomy? Dwa odcinki puscili. Czy zakuwalas? Moim zdaniem powinnas to ogladac dla inspiracji...hihihihihiiii...

Squirley - nie jestes sama z tym frizzem :P sprobuj Sunsilk - teraz weszli na rynek - jesli dobrze pamietam ta serias jest z zielonym kolorem.. :) Jay - masz racje, szkola zyc sie nie da ale jak tu miec czas na zycie prywatne jesli w przyszlym tygodniu mam 3 testy, kilka assignments i pracuje wieczorami?? :( z pracy zrezygnowac sie nie da tak latwo - niestety.. :( trzeba jakos rachunki poplacic.. - nie wiem za co ale trzeba.. :P Dzis jest taka moja mala rocznica - 3 lata bycia w Kanadzie.. jak ten czas szybko leci.. wydaje mi sie , ze w Polsce czas by lecial wolniej niz tutaj.. no i nadal teskno.. :( ok z tym wisielczym nastrojem ide sie uczyc bo pozniej do pracy ide . milego weekendu zycze

Gość MYcity
Nowy Jork od roku, uwielbiam to miasto, ale tęsknie straszliwie, już nie mogę się doczegac urlopu i przyjazdu do Warszawy.