Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Plany na Walentynki ... hmmm ... nie chce byc zbyt cyniczna, ale u mnie to dwa stare dobre malzenstwa beda siedziec przy stole i wcinac wegeterianskie przysmaki :D W tym czekoladowy makaron z truskawkami i bita smietana :classic_cool: kryspina - lo matyldziu, to ta facetka faktycznie ma cos z glowa :o A czy jest taka mozliwosc, ze ona myslala, ze i tak przyjdziesz, wiec juz nie wystosowala oficjalnego zaproszenia? Bosz ..... Squirley - znalazlam dzinsy ideal, przynajmniej jak dla mnie :D Ciemne, dluuuuuugie, proste, z idelanie uplasowana dupka ;) Z czystej glupoty sie na nie natknelam: wlazlam od niechcenia do sklepu Charlotte Russe, gdzie nigdy nawet nie zagladam, bo sa tam niezbyt jakosci ciuchy dla ofiar mody z reguly. Ale pokusily mnie letnie sukienki \"maxi\" na wystawie, ktore okazaly sie beznadziejne. Wiec zerknelam na dzinsy i przymierzylam jedna pare, i okazala sie idealna! Wygladaja jak te rozne drogie ciemne, proste dzinsy po 2 stowy, ktorych mierzylam krocie i nic z tego. Firma nazywa sie Refuge, a kroj cos na \"L\". Tak tylko pisze, jakbys byla zainteresowana, ale to wszystko i tak zalezy od figury, moze wcale komus innemu sie nie spodobaja, a na mnie akurat pasuja jak ulal :) Zmiatam do obowiazkow domowych ... Buziale 😘

Gość KlarisaKlarisaKlarisa
Witajcie ! Pozdrowienia przesylam z Tasmanii w ktorej mieszkam 9 lat a wczesniej mieszkalam w Nowej Zelandii - czyli od 22 lat na Kontynencie Australijskim Za Polska niestety nigdy nie tesknilam bo jako dziecko wyjechalam z rodzicami. Znam polski bo rodzice zadbali o to abym polskiego nie zapomniala. Kiedy u mnie dzien u Was w Europie noc i trudno jest tak popisac z Polakami na czasie. Pozdrawiam wszystkich Polakow

Yessss! Koniecznie musze sobie je obczaic! Dzieki za cynk Bagatelka! U mnie Walentynki na razie bez wielkich planow. Rano mamy wyscig 5K (Cupid\'s Cup) po nim idziemy na sniadanie ze znajomymi do The Original Pancake House, potem rowerki w McMullen Greenway i wieczorem shrimp fest, gotujemy w domu, bo ja od wiekow mam straszna chrapke na krewetki a nigdy nie udaje mi sie ich pojesc... hehe... Ciekawe czy CJ mnie zaskoczy jakas niespodzianka... rok temu przeszedl sam siebie... ciekawe czy w tym roku sie wogole bedzie staral czy juz mu przeszlo hehe..

Gość KlarisaKlarisaKlarisa
Witam ! Pozdrowienia z Tasmanii przesylam w ktorej mieszkam od 9 lat a wczesniej mieszkalam 13 lat w Nowej Zelandi. Za Polska niestety nigdy nie tesknilam bo jako male dziecko wyjechalam z rodzicami do Australii. Do Polski nie lecimy czesto bo to za daleka podroz - 33 godziny. Jezyk polski znam bo rodzice o to zadbali. Gdy u mnie noc u Was w Europie dzien i trudno jest tak na czasie z wami popisac. Ostatnio moj brat polecial przez Singapur do Polski i chwalil ze duzo sie tam zmienilo. Pozdrawiam wszystkich Polakow. Moze ktos ma ochote ze mna popisac to mnie to ucieszy. Tu z Polski nie ma nikogo

bagatelka- dzieki za cynk, ja tez jutro planuje na 30 min do mola ;-)wyskoczyc po jakies portki i bluzke koszulowa, wiec zajrze do RR;-) u nas pogoda i slonce wreszcie!!!jupi....i juz po zimie;-) nie wiem czy wam pisalam juz ale w czerwiec/lipiec przeprowadzamy sie do ND, godzina od kanadyjskiej granicy- Gapa witaj!!!!!sprawdzalam temperature kilka dni temu 4F bozsze tylek sobie odmroze;-) zolnierz sie smieje ze jak bedzie zimno to sie bedzi4emy rozgrzewali we dwojke az rodzinke powiekszymy....to ja wole kota albo psa;-) Walentynki... hmmm pomarzyc sobie moge bo zolnierz na wyjezdzie i nie ma go...a ja sie rozbujalam i latam po klubach;-) znaczy juz 2!! raz bylam z kolezankami- europejkami, amerykanki takie jakies dziwne sa, przez 6 lat nie poznalam zadnej ktora by sie nadawala na psiapsiole taka na smierc i zycie...ostatnio jedna z mamus pytala mnie jak czesto pieke ciasteczka, zgodnie z prawda powiedzialam ze pieklam raz na swieta i mi na dodatek nie wyszly...hmmm... nie dzwoni od tego czasu;-);-);-) ok pozdrawiam, zdam relacje z klubu;-)

bagatelka- dzieki za cynk, ja tez jutro planuje na 30 min do mola ;-)wyskoczyc po jakies portki i bluzke koszulowa, wiec zajrze do RR;-) u nas pogoda i slonce wreszcie!!!jupi....i juz po zimie;-) nie wiem czy wam pisalam juz ale w czerwiec/lipiec przeprowadzamy sie do ND, godzina od kanadyjskiej granicy- Gapa witaj!!!!!sprawdzalam temperature kilka dni temu 4F bozsze tylek sobie odmroze;-) zolnierz sie smieje ze jak bedzie zimno to sie bedzi4emy rozgrzewali we dwojke az rodzinke powiekszymy....to ja wole kota albo psa;-) Walentynki... hmmm pomarzyc sobie moge bo zolnierz na wyjezdzie i nie ma go...a ja sie rozbujalam i latam po klubach;-) znaczy juz 2!! raz bylam z kolezankami- europejkami, amerykanki takie jakies dziwne sa, przez 6 lat nie poznalam zadnej ktora by sie nadawala na psiapsiole taka na smierc i zycie...ostatnio jedna z mamus pytala mnie jak czesto pieke ciasteczka, zgodnie z prawda powiedzialam ze pieklam raz na swieta i mi na dodatek nie wyszly...hmmm... nie dzwoni od tego czasu;-);-);-) ok pozdrawiam, zdam relacje z klubu;-)

Czesc Klarisa :) No to opowiadaj nam o Tasmanii, bo jeszcze tam nas nie bylo :) Fajnie, ze zajzalas. Co do tych dzinsow, to dzis debiut ;) Jedynym mankamentem jest fakt, ze maja chyba troche za duzo streczu, bo tak jakby sie nieco obsuwaly, ale ten problem rozwiaze byle pasek, poza tym jestem zachwycona ... Ten model nazywa sie Lapis :) W moim przypadku byl to niechlubny rozmiar 9Long :o

102 - dobre z tymi ciasteczkami :D Fajnie masz nie-amerykanskie kumpeli, ja normalnie juz stracilam nadzieje tutaj ... zreszta ja lubie kolezanki, z ktorymi mozna pogadac tak jak z facetami, a nie tylko o ciasteczkach i kupkach :P Tzn. uwielbiam z pasja gadac o ciuchach i kosmetykach, ba, moglabym bez konca, ale czasem mam bardziej abstrakcyjne nastroje i wtedy chce o kosmosie i polityce :D Nie wiem co sie ostatnio dzieje z moim zyciem, czuje sie jakbym bez kontroli leciala ku zagldzie, nie moge sie z niczym zorganizowac, w domu mam taki bajzel w swoich rzeczach, ze juz nawet nie wiem co mam i gdzie, na podlodze tygodniami leza jakies przedmioty, z ktorymi mialam cos zrobic, ale zapomnialam i juz ich nawet nie zauwazam ... Naywpozyczalam sobie sterty ksiazkek i filmow, i nic z nimi nie robie ... Beznadzieja :P

Bagatelka - doskonale Cie rozumiem.. tylko ze mnie to dopadlo w starszym wieku.. sterta letnich koszul lezy od jesieni na komodzie w sypialni.. jeszcze troche i ponownie bede w nich chodzil.. a tak ogolnie to zauwazam niezwykla aktywnosc na topiku.. :D Klarisa - tylko nie rob nam tego, ze znikniesz po jednym wpisie.. 102 - zastanawialem sie co to jest ND az wreszcie zalapalem, ze to North Dakota.. daleko.. i blizej bieguna.. a do mnie wrocila zima.. a juz tak ladnie bylo: 10 stopni plus.. a teraz caaaly dzien pada snieg, jutro tez i mroz do minus 10.. Dla kontroli spojrzalem przez okno i w swietle lamp widze ze ciagle pada.. Mialem dzisiaj wolny dzien, planowalem obcinanie galezi drzewek, bardzo wazny oprysk na brzoskwiniach przeciwko kedzierzawosci lisci.. a tu d... zbita.. :D tak czy inaczej zycze milego konca tygodnia..

Gość OPAL szlachetny
Witam takze wszystkich Polakow. Pozdrowienia swoje sle z Tasmanii w ktorej mieszkam 10 lat a wczesniej mieszkalam dlugie lata w Nowej Zelandii. Niestety z przykroscia musze napisac, iz nigdy nie tesknilam za Polska, bo jako male dziecko wyjechalam z rodzicami do Australii. Jezyk polski znam, bo o to zadbali moi rodzice. Mimo, iz rodzice usamodzielnili sie tu w Tasmanii i wynajmuja pokoje dla turystow to z Polski nikt niestety jeszcze do nas nie przyjechal tylko ludzie z USA i Japonii. Ciezko jest tez na czasie pisac z Wami, bo gdy u mnie dzien u Was noc. Do Polski tez czesto nie lecimy, bo to za daleka podroz - 33 godziny. Ostatnio moj brat lecial przez Singapur do Polski i chwalil, ze duzo sie tam zmienilo. Bedzie mi milo jesli ktos bedzie chcial ze mna popisac. Pozdrawiam wszystkich

Gość bocha
ja mieszkam w Nottingham-mam nadzieję,że już niedługo...

Gość ola411
a ja mieszkam w nowym jorku

Gość ola411
a ja mieszkam w nowym jorku

Kokus u mnie minus 10 to teraz norma,wieczorami dochodzi do minus 20. Dawno mnie tu nie bylo i chyba nie dam juz rady nadrobic zaleglosci ,ale bede sledzic topic od nowa.

Gość Krtista
Witam serdecznie. Od 20 lat mieszkam w Pradze Czeskiej ........i o cale 20 za duyo. Nie ma dnia abym nie przeplakala. Wracam do kraju gdzie moje miejsce.Podziwiam te Panie ktore sa tak daleko od ojczyzny i pozdrawiam.

Gość Krysia975
Serdecznie pozdrawiam. Od 20 lat mieszkam w Pradze Czeskiej. Nie ma jednego dnia abym nie wracala do Polski, a przeplakanych dni nikt nie policzy. I gdyz to tak blizko, jednak daleko. Dzis juz jestem w 90 procentach spakowana, wracam jak tylko syn zda na studia. Podziwiam tych, ktorzy sa jeszcze dalej od kraju. Ja nie umiem, nie moge i nie chce. Tesknota ......

Gość Krysia975
Pozdrawiam. Zaaklimatyzujesz sie w Polsce napewno. Ja po 20 latach wracam i jak sie ciesze ze juz tam zostane.

Bling - alez dawno Cie nie bylo na topiku.. :D milo Cie widziec z powrotem.. ja mieszkam w takim specyficznym zakatku, ze zawsze jest cieplej niz w sasiedztwie.. nawet dzisiaj mowia w prognozach o mrozach a u mnie ciagle zero, dopiero teraz snieg nie taje tylko przykleja sie do zimnego podloza.. Ziemia pod sniegiem jest rozmarznieta calkowicie, wiec to wszystko co napadalo to sie rownoczesnie topi i powoli wsiaka w glab.. tak ze ciagle nie ma wiecej sniegu jak 15 centow.. ale ciagle pada.. Pomaranczowych wpisow nie komentuje bo jakos dziwnie brzmia.. jakby ktos je kopiowal..

Wracam wlasnei z plazy, delfinow zatrzesienie! Sporadycznie widuje 2-3 ale nei tyle co dzis, nawet skakaly pprzed wielkim kontenerowcem, bardzo zalowalam, ze nie mam aparatu;-((

Wracam wlasnei z plazy, delfinow zatrzesienie! Sporadycznie widuje 2-3 ale nei tyle co dzis, nawet skakaly pprzed wielkim kontenerowcem, bardzo zalowalam, ze nie mam aparatu;-((

Gość Szczesliwych Walentynek
zycze :D

Jay - no to bardzo szkoda, chcialbym zobaczyc zdjecia wolnych delfinow a nie takich z oceanarium.. Zapraszam do obejrzenia filmu pokazujacego cmentarze I-wojenne z okolic Tarnowa, zamieszczony przez jednego z kolegow z forum poszukiwanieskarbow.com na ktorym jestem codziennym uzytkownikiem.. oto link do filmu: http://www.youtube.com/watch?v=CQ3xssNrsZE Pozdrawiam wszystkich w niedziele..

Buu... :( obiecali w pogodynce 13C, Slonce i wiosna ... a tu nic... zimno szaro i ponuro... dobrze ze chociaz nie leje :o Jak u Was z pogoda? :)

u mnie tez sie strasznie ochlodzilo... w ubieglym tygodniu codziennie bylo 70F a dzis rano 20F.... masakra... co sie dzieje z ta pogoda... Jutro otwieraja sklep IKEA u mnie w miescie... ludzie juz koczuja przed drzwiamy... doslownie jak PL za czasow komunizmu... hehe...

u mnie tez sie strasznie ochlodzilo... w ubieglym tygodniu codziennie bylo 70F a dzis rano 20F.... masakra... co sie dzieje z ta pogoda... Jutro otwieraja sklep IKEA u mnie w miescie... ludzie juz koczuja przed drzwiamy... doslownie jak PL za czasow komunizmu... hehe... LUDZIE come on! To tylko Ikea...wszystko kosztuje nie wiecej niz $20 i obiecuje, ze jak zabraknie czegos dzisiaj to za tydzien dowioza!! Hehe... Jay kiedy przyjezdzasz po meble?

hej.. z ta zima to dziwnie.. wczoraj wieczorem bylo minus siedem a rano minus piec.. Pytalem kierowce autobusu, ktorym wracalem z pracy - kurs z Lublina - i tam rano bylo minus siedemnascie.. a to tylko sto kilometrow.. Pozyjemy - zobaczymy.. Trzymajcie sie cieplo.. :D

Squirley> ja przyjade jak ten szal nagich cial w tej Charlotte troche opadnie;-)) Bede miala caly tydz wolnego w kwietniu, w zwiazku z przerwa wiosenna, to wtedy bede kombinowac.. ale sama nie przyjade, bo to juz bedzie 8 miesiac ciazy wiec nie bede ladowac wersalek na wozek;-))