Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itaka

kiedy pierwsze objawy?????

Polecane posty

Gość miśka82
Witam Was. Przeczytałam calutkie forum i przestałam się łudzić......ja z narzeczonym zaczęliśmy się starać o dziecko dopiero pierwszy m-c .Mam bbb nieregularne miesiączki 28-37 dni i cięzko wyliczyć dni płodne. Mimo to jakoś liczyłam te dni i kochaliśmy się co 2 dni (bo codziennie nie polecają bo jest mało plemników w nasieniu)Dziś mam 28 dzień cyklu i strasznie bolą mnie piersi, mam podwyższoną temp i boli mnie głowa.Chciałam iść dziś po test ale po tym forum zrezygnowałam. Do teraz sobie wkręcałam ale teraz cierpliwie poczekam jeszcze z tydz. ZA WAS DZIEWCZYNY TRZYMAM KCIUKI!!!!

Gość efrgggg
"....myślę, że robiliśmy to w najbardziej odpowiednim czasie,..." dobre to, a może nie o tej godzinie robiliście, wiecie co, jak czytam takie topiki to od razu przypominają mi sie filmy Cejrowskiego,

Gość moje pierwsze objawy
Hej, Moje pierwsze objawy to: - powiększony, twardy i nabrzmiały biust, - pobolewania w podbrzuszu jak na @, - senność i zmęczenie. One były praktycznie już kilka dni po terminie @. Teraz (6 tydz.) doszły jeszcze lekkie mdłości na myśl o jedzeniu, zgaga po czymś ciężkostrawnym i większa wrażliwość na zapachy. A wszystkim starającym się powiem, że warto wierzyć, bo my staraliśmy się 2 lata i w końcu się udało! (m.in. po hsg i clostilbegyt) i to przy słabszych żołnierzykach męża! Powodzenia! Trzymam mocno kciuki!

Gość Natt
Aczkolwiek, kiedy powinnam szukac pierwszych objaw ciąży? Bo nietesty nie mogę sobie pozwolic na dziecko, a chcę się dowiedziec jak najszybciej czy ta ciąża jest :)

Gość Miśka82
Pierwsze objawy ciąży można zauważyć po spodziewanym @. Bo przed @ występują podobno te same objawy więc łatwo sobie wkręcić że jest się w ciąży. Najlepiej po terminie @ zrób sobie test ciążowy. Przed @ nie warto bo często wychodzi i tak 1 krecha.

Gość aneczka:P
hej Dziewuszki:* mam pytanie podejrzewam ciąże ale tez sobie nic nie urajam:) jednak i tak mam do Was pytanko a ogolnie do Tych ktore juz przerobiły to:) czy mozliwe jest aby po zjedzeniu czegoś występowało ostre rozwolnienie w ciaży?? z góry dziekuje:)

hej Dziewuszki:* mam pytanie podejrzewam ciąże ale tez sobie nic nie urajam:) jednak i tak mam do Was pytanko a ogolnie do Tych ktore juz przerobiły to:) czy mozliwe jest aby po zjedzeniu czegoś występowało ostre rozwolnienie w ciaży?? z góry dziekuje:)

hej kobitki:P mam pytanko czy występuje rozwolnienie w ciąży??

Gość Klara :)
Rozwolnienie w ciąży ? hmmm... słyszałam , że tak .

Gość xxxxxx19
Moj chłopak wszedł we mnie raz i pękła nam guma czy to mozliwe zebym była w ciazy???

Gość ooonnaa
Hej, mam takie pytanie czy jest możliwe, że jestem w ciąży? Kochałam się z chłopakiem akurat w dni płodne, a on skończył we mnie. Mija już 2 tydzień od tego momentu i od poniedziałku źle się czuję mam podwyższoną temperaturę, strasznie bolą mnie piersi i jestem koszmarnie rozdrażniona. Nie chcę robić testu, bo i tak wiem, że wynik pozytywny wychodzi po 4 tygodniach od zapłodnienia.

Gość Anjaaa151
Hej ooonna możeszjuż zrobić test sa takie co wykrywaja ciąże już po 6 dniach od zapłodnienia a kiedy powinnaś mieć @ bo wogule to testy najlepiej robić w dzień w którym powinnaś dostać albo na następny

Gość odmiana przez przypadki
kogo, czego --> objawÓW, a nie objaw :O ludzie i na biologii też nie uważaliście zbytnio :O

witam was :) ja w ciazy nie mialam zadnych objawow przynajmniej w pierwszych miesiacach. wraz z mezem bardzo chcielismy miec dziecko. udalo nam sie za pierwszym podejsciem :) spoznial mi sie okres i jedynie z tego powodu zrobilam test. wyszly dwie kreski - bardzo malowidoczne wrecz mozna bylo sie spierac czy one wogule tam sa. po tygodniu znow powtorzylam test- jedna kreska byla bardzo widoczna zas druga prawie wcale. poszlam do lekarza, ktory stwierdzil 7 tydz ciazy ;d dopiero w 3 miesiacu pokazaly sie objawy takie jak bol brzucha, bol piersi, straszny bol krzyza, sennosc i ciagle zmeczenie. teraz jestem mama 11 miesiecznej corci :) wszystkim starajacym sie zycze powodzenia i wiary, ze w koncu i wam sie uda :D

Gość asc@
Hej ja też mam problem. 3dni temu kochalam się z chlopakiem. podczas stosunku pękła gumka mało tego została na kilka godz we mnie. mam objawy takie jak ból podbrzusza, mdłości, kręci mi sie w glowie i pobolewa mnie prawy jajnik, a także czuje jak bym Miala coś w gardle cały czas czy to może być ciąża?

Jak można zadawać komuś pytanie czy jestem w ciąży? Może łatwiej by było kupić test i go zrobić lub tak jak radzą inne dziewczyny zrobić badania krwi. A i jeszcze jedno raczej nie możliwe jest to by czuć jakieś objawy po 3 dniach domniemanego zapłodnienia.

Gość Annamou
Witam wszystkich! Czy ktos moglby pokrzepic moje nadzieje...?O dziecko staramy sie ponad rok...czesto sie zdarzalo ze okres mi sie sponial nawet 10 dni,bolal mne brzuch mialam nabrzmiale piersi itd.z ogromna radoscia robilam test...i wielkie rozczarowanie wynikiem negatywnym,zazwyczaj pozniej pojawial sie okres... W zeszlym miesiacu robilam badania USG codziennie od 11-ego do 17-ego dniu cylku wlacznie,jajnik dojrzewal doskonale,lekarz powiedzial kiedy mamy byc bardzo aktywni,no i bylismy.Okres powinnam miec 6-ego i jak narazie nie mam,ale nie chce sie ludzic(wlasciwie to sie boje rozczarowania)mam obolale piersi,lekko boli mnie podbrzusze,wszystko mi doslownie smierdzi...myslicie ze powinnam zrobic test czy jeszcze zaczekac? Dodam jeszcze ze zmienilam klimat w ostatnim miesiacu podrozowalam z Azji do Ameryki a teraz jestem na wyspach tropikalnych...mysle to jest przyczyna spozniajacego sie okresu :(

Gość niestety nie pomogę ale też
bardzo chce dzidziusia :) My staramy sie od ponad roku i nic. Zaczynamy niedlugo z lekarzem. Ale zastanawia mnie jesdno, boli mnie ciągle od jakiś 2 miesięcy prawy jajnik, taki promienujący ból. I mam bardzo skąpe miesiączki od jakiś 3 miesięcy. Też się łudze ze moze jednak.... I boje się roibć test - kolejen rozczarowanie ;/ Daj znać jak u Ciebie, jak już się zdecydujesz na test.... Dokonale Cię rozumiem...

My również staramy się o dzidziusia :) Najlepsze jest to że mam już synusia (nie planowany ale chciany heh) i nie pamietam żadnych objawów, nie licząc strasznie bolocących piersi ale to było w 9-10 tygodniu... A teraz staramy się drugi miesiąc i pewnie nic znów nie będzie bo już podbrzusze mnie boli na okres... cały czas latam do łazienki sprawdzać .... Najgorsze jest te czekanie ja niewiem jak wy sobie z tym radzicie... ale ja powoli dostaje świra na tym punkcie... wszędzie wyszukje sie objawów... jeszcze wczoraj byłam pewna że sie udało a dzisiaj znów dolina.... no ale trzeba myśleć pozytywnie mam dostać w sobote.. poczekamy zobaczymy :)

Gość bary19
my również już rok intensywnie czekamy.za kążdym razem wydawałoby się że to już i nici.płacz i rozczarowanie.

no i dostałam @... masakra.. i znów rozczarowanie ... płacz... Ale co głowa do góry... miesiąc przerwy i dalej do roboty heh mój mąż chce dopiero od nowego roku starać się ale.... na świeta byłaby taka fajna niespodzianka (więc nie odpuszcze );) dziewczyny trzymajcie się i próbujcie dalej :) pozdrawiam

witam !!! od 13 lat jestem mężatką i o to teraz zaczęliśmy sie starać o dzidziusia od kilku miesiecy próbujemy i nic ostatnio miałam zgege mam ogromną ochote na słone potrawy i nie dostalam jeszcze okresu ale żeby zrobic test to trzeba mieć odwage bo kolejne rozczarowanie będzie ciosem prosto w serce mam już dość czekania .tyle czasu czekam na dzidziusia ze straciłam juz nadzieje ze to kiedykolwiek nastąpi .

I jak tam sagga?? zrobiłaś test?? Mam nadzieje że wszystko poszło po Twojej mysli i masz fasolke w brzuszku :) trzymam kciuki

Gość anna82
dziewczyny glowa do góry ja tez starałam sie 7 miesiecy i zaszlam

Gość anna82
moze opowiem wam moja historie i dam jedna wazna wskazówke dlaczego wazna bo mi pomogła i byc moze wy tez ja znacie , ta rada [po stosunku poleżcie nawet 30min z nogami opartymi o sciane] my z mezem tez staralismy sie jak pisałam wczesniej 7 miesiecy i dopiero w 8 zaszłam znam i wiem co czujecie jak test wychodzi negatywnie jest wielkie rozczarowanie placz pretensje ze z nami cos nie tak , ja miałam i mam nieregularne miesiaczki wiec było ciezko ale jak zaszlam to test zrobiłam dopiero po 10 dniach niedostania okresu bo to nieprawda ze po 6 dniach od zapłodnienia taki test pokaze czy jestes czy nie,skoro lekarz dopiero w 5 tygodniu ciazy zobaczy fasolke, teraz tez czekam na okres juz jest 5 dni po i niemam piersi kontroluje poniewaz przy pierwszej ciazy były twarde i bolały jak na okres i zapachy sa wzmozone ale kazdy ma inny organizm mam córeczke i moze teraz cos wyrosnie albo i nie. BEDE TRZYMAC KCIUKI ZA WAS WSZYSTKIE SKORO MI SIE UDALO TO WAM TEZ SIE UDA

Gość Malaczarna90
Chciałabym opisać swoje "objawy" i spytać co o tym sądzicie... zaczęło się od nudności podczas wchodzenia samochodu w zakręty, później się to powtórzyło w normalnych sytuacjach ale było już mniej intensywne. Do tego totalna ospałość i brak energii. Potem był spóźniony ale normalny okres. A już po nim dziwny ból w podbrzuszu i skurcze jak przed okresem , a od kilku dni ból w plecach i coś co zauważyłam dziś - powiększone niebieskie [dlaczego niebieskie?] żyłki na piersiach, których wcześniej nie było bynajmniej nie w takiej ilości. I zachodzę w głowę... bo najdziwniejsze jest to, że używamy prezerwatywy, która nigdy nie pękła więc nawet jeśli to jak ? Może jakimś cudem podczas pieszczot. Co myślicie ???

Gość G508
Hej!!! Nie wiem jak Wy to kobietki znosicie, ale ja z mężem wczoraj (to był 13 dzień cyklu) zdecydowaliśmy się, że mężu 'dojdzie' we mnie po raz pierwszy bez zabezpieczenia, bo od jakiegoś czasu myśleliśmy już duuuużo o dzieciątku. Minął dopiero niecały jeden dzień a ja już myśle jak to będzie i czy w ogóle będzie, szkoda, że na zrobienie testu czeka się aż tak długo...nie wiem jak wytrzymam tą presję tym bardziej, że już się tu tyle naczytałam ile to razy niektórzy próbowali;/ życzcie mi wytrwałości a ja życzę Wszyskim szczęśliwego rozwiązania!!!pozdrawiam

Gość paulinkaasia17
w sumie to ja z pytaniem ostatnim czas czesto odczuwam kłucie lewego jajnika zaczelo sie to jakies 3 dni po stosunku ale praktycznie odrazu dostalam okrest teraz w sumie skonczyl sie ale ja dalej czuje to klucie minely jakies 2 tyg i przez caly dzien moglabymz lozka nie wychodzic a nocami spac nie moge, piersi w sumie nie sa tak strasznie wrazliwe i jakos wech chyba mi sie nie wyostrzyl fakt zauwazylam ze wiecej jem. nie mam jak teraz wykonac testu bo nie mieszkam w polsce i bede dopiero na swieta i chcialam sie poradzic czy jednak lepiej kupic go tutaj w niemczech czy jednak myślicie ze to nie jest ciąża, proszę o odpowiedz. z góry dziękuje Paulina

Gość mama dwójki chłopców
do mleczarny. podczas pierwszej ciąży moje piersi prawie dosłownie sine, tak się powiększyły - rozstępy.