Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itaka

kiedy pierwsze objawy?????

Polecane posty

ja test zrobie jutro rano. @ jeszce nie ma , a temperatura nadal 37,2. ale boli mnie podbrzusze jak na @ wiec pewnie jutro dostane ...

ja postanowilam ze z kolejnym testem poczekam do wtorku bo jutro nie bede miala czasu go kupic.. brzuch nadal nie boli ale temperatura chyba powoli spada... trzymam kciuki za staraczki!

jak myślicie zrobiłam badanie beta hcg i wyszło 63.2 czy jestem w ciąży? Brałam wcześniej Dufaston 1 tabl. a teraz 2 na dobę i dostałam krwawienia przed wczoraj nawet dużego i to wtedy robiłam badanie.Bardzo prosze o odp

Gość czesioxxl:)
Hej dziewczyny mam problem... współżyłam z moim chłopakiem dwa dni temu i już się obawiam że mogę być w ciąży...było bez zabazpieczenia a wydaje mi się że może być to ciąza...jest mi słabo jestem zmęczona,boli mnie głowa itp...czyjest to możliwe żeby w tak krótkim czasie miałam coś takiego??? bardzo prosze o odpowiedź...

Gość czesioxxl:)
I jeszcze czesto boli mnie podbrzusze...jak przed okresem.

Gość AriCud
Dziewczyny!Dlaczego nic nie piszecie???Czy zadnej sie nie udalo i macie dola, czy wszystkie jestescie juz w ciazy i ze szczescia zapomnilayscie o formum?:) Ja jestem mniej aktywna, poniewaz takie jest moje postanowienie. Nie chce wkrecac sie na maxa! Wole nastawic sie na kolejny miesiac staran. Spodziewany termin @ to u mnie 08.01, wiec ok 06.01 moge odnotowac spadek temp. zapowiadajacy @. Bardzo sie tego boje i nie wiem, czy bede na tyle odwazna, aby rano ZMIERZYC te temperature i ZMIERZYC sie z ewentualnym rozczarownaiem....Jesli chodzi o objawy to nie mam ZADNYCH. Czuje sie najnormalniej w swiecie. I z tym samopoczuciem jest mi zdecydowanie lepiej niz w ostatnim cyklu, gdzie co dzien zauwazalam u siebie nowe, jak sie pozniej okazalo"urojone" objawy i tym samym bardziej sie wkrecalam.. Do 06.01 zostaly 3 dni-trzymajcie kciuki i napiszcie co u Was sie podzialo!Buzki!

Gość kantia
Witam Witam!!! Znowu jestem spowrotem:D Bylam w Polsce na swieta bez dostepu do internetu:D A wiec pare godzin po moim ostatnim wpisie ze temperatura nie mi nie spadla ...dostalam okres:((( A wiec mamusia nie zostalam... Co raz bardziej sie zastanawiam czy nie zmienic swojego nastawienia i dojsc do wniosku ze nie nadaje sie na matke i nie chce dziecka... Tak wlasnie powiedzialam swojemu mezowi po powrocie ze swiat... :( Za duzo o tym mysle, nakrecam sie i potem wpadam w jakies stany depresyjne jak tylko dostaje okres:) Mimo to dzis jest 13 dzien cyklu a od 10 dnia co dziennie sie kochamy z mezem;) Moze na nowy rok....Trzymajcie kciuki

Gość AriCud
Helloo! Teraz najgorsze ostatnie dni, wypelnione nadzieja! 03.01 i 04.01 temperatura troszke mi spadla do 36,7 wiec juz sie dosc martwilam. Dzisiaj mialam 36,9 wiec od razu samopoczucie mam lepsze:). Najwazniejsze 2 dni-jutro i pojutrze-jesli temperatura nie spadnie to bede bardzo, bardzo szczesliwa!!! choc i tak to jeszcze nic pewnego nie bedzie, poniewaz owu mogla sie np. przesunac i @ dostane 09 albo 10. Zobaczymy... Ciekawa jestem co u dziewczyn, ktore wczsniej czekaly na dzidzie-dajcie znac czy sie powidlo!!!

Aricud trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję że Ci się uda. Pozdrawiam!!!

no ja tez ma dylemat,bo dni plodne mialam jakos tak na swieti,a nie zabezpieczam sie...od kilku dni bardzo mnie bola piersi,a do okresu jeszcze kawalek czasu...wczoraj zrobilam test,i wyszedl negatywny...

Gość AriCud
Czesc wszystkim!!Wczoraj i dzis tempaeratura utrzymuje sie na poziomie 37 stopni. Przy mojej dosc niskiej temp. ciala to az o 0,5 stopnia wiecej. To najwyzsza temp. w tym cyklu.W zasadzie moglabym sie juz cieszyc, ale niestety cos sobie zle obliczylam i termin @ wypada mi nie na 08 tylko na 09. Wiec dopiero jutro moge odnotowac spadek..tak jak w osttnim cyklu. Kurcze, kolejny dzien stresu. Nie wiem jak to wytrzymam.. Te noc maialam koszmarna.. aguś15510 dziekuje za pamiec i wsparcie! Tylko Ty tu jeszcze zagladasz. Tobie zaczyna sie juz 2 miesiac-cudownie! Jak sie czujesz w ciazy, wszystko jest ok? Pamietam, ze mialas tak sama niska temp. ciala jak ja. Masz tez niskie cisnienie? Czujesz sie oslabiona mocno? Jesli chodzi o jakies moje objawy-to niestety wyskakuje mi sporo takich niefajnych syfkow. Hormony chyba szaleja! Obojetnie czy jestem czy nie w tej ciazy..:)Pozdrawiam!

Aricud, no cóż na początku miałam bóle brzucha, które brałam za zbliżający się okres. Jednak później zrozumiałam ze były one nieco inne, to rozciąganie w pachwinie... Rzeczywiście mam bardzo niskie ciśnienie, w święta miałam 60/100. Ale to normalne u mnie. Zdarzały się jeszcze niższe. Ciąża zaczęła mi dokuczać w święta. Te mdłości, jestem głodna a odrzuca mnie od jedzenia. I ciągłe zmęczenie, jestem zmęczona za dnia i tylko bym spała, wykonanie prostej czynności jest dla mnie problemem. Ale za to w nocy nie mogę usnąć. W poniedziałek idę do gin. Wtedy napiszę Ci coś więcej. Gdy byłam po raz pierwszy było za wcześnie na jakieś szczegóły, lekarz właściwie potwierdził tylko ciążę. Pozdrawiam!!!

cześć. nie współzyłam z chłopakiem ale doszło do pieszczot... w intymnych okoliach. To było 17.12.2010 Ostatni okres mialam 8.12.2010. Ostanio żle sie czuje, mam mdłości , głowa mnie boli,a nawet wydawało i sie ze mam temp, mam obolałe piersi.. czy mogłam zajść w ciąze Bardzo sie boję. Mam 20 lat i nie jestem gotowa na dzidziusia. Chce skonczyc studia:(

Gość kantia
Droga nienie00, nie wiem dokladnie jakie pieszczoty masz na mysli ale jesli nie bylo sexu raczej marne szanse na ciaze :) W biologii jest tak ze plemniki musza dostac sie troszke dalej niz np na pochwe (po to matka natura obdarzyla mezczyzn wytryskiem :) Swoja droga jest to przykre ze u mlodych dziewczyn ktore rozpoczynaja zycie seksualne jest taka niska wiedza na ten temat :( Mysle ze takie fora jak to, rozne strony podejmujace problemy zycia seksualnego itp moga naprawde bardzo doinformowac co z czym sie je. A przeczytanie kilku artykulow czy kilku wypowiedzi nie zajmuje duzo czasu a moze naprawde pomoc

Gość AriCud
Dzisiaj rowniez 37!! Nie spadla! Czyli jutro prawdopodobnie nie dostane@-a to jest wlasnie jej termin. Juz sie troszke cieszymy z mezem i rodzicami, ale tak niesmialo na razie. Kupilam sobie dzisiaj pierwszy raz gazetke dla przyszlych mam-juz nie moglam sie powstrzymac! Innych objawow-BRAK! agus15510 ja tez mam wlasnie niskie cisnienie..Kurcze, nie wyglada to za ciekawie..mam zamiar nadal pracowac, mam nadzieje, ze nie bede az tak zmeczona. No i te mdlosci-ja ubostawiam jesc-myslalam, ze bede miala jeszcze wiekszy apetyt..:)a nie ze bedzie mnie odrzucac.. Teraz najwazniejsze sa jeszcze 2 przyszle dni. Poczekam w ogole do 18 wyzszych temparatur i wtedy zrobie dopiero test. Chce na bank zobaczyc 2 kreseczi!!Pozdarwiam!

Gość Anka20
Witam :) Chciałabym Wam opisać swoje pierwsze objawy, ponieważ, gdy nie byłam jeszcze w ciąży dużo pomogły mi Wasze wypowiedzi. A więc - kłucie jednego jajnika - wrażliwe piersi - zgaga test zrobiłam w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki i 2 kreski :) teraz jestem w 3cim mies :) Powodzenia dla przyszłych mam

Gość kantia
AriCud jestem pewna ze zobaczysz te upragnione dwie kreseczki:D Trzymam mocno kciuki :D

I ciąża- brak objawów jakichkolwiek, brak bólu piersi i nudności, test w 8 tyg ciąży i tylko 1 raz w 5 miesiącu wymioty i bóle głowy II ciąża- nudności od dnia okresu i zawroty głowy, wszstko mi śmierdziało, nie mogłam prześć obok lodówki III ciąża, brak objawów, powiększone piersi ale raz bolą raz nie, i tylko przy dotyku, żadnych wrażliwych sutków, w 7 tyg przestała mi smakować kawa, a w 8 tyg lekkie nudności rano ale tylko przy pustym żołądku, Jedynym objawem dla wszystkich ciąż jakie miałam jest wzmożona senność i każda ciąża zaczynała się u mnie przeziębienień, czułam się grypowo a jednak nie była grypa...tylko pozytywny test ciążowy:)

Gość kantia
Grays77 takie wypowiedzi jak Twoja daja mi nadzieje ze mi moze teraz sie udalo zajsc w ciaze. A chodzi dokladnie o ten zupelny brak objawow:D Tak sie zastanawiam czy wzmozona placzliwosc i calkowity brak checi na co kolwiek moze byc objawem ciazy??? Tak to ja sie chyba nigdy nie czulam.. poprostu jakas tragednia. Wszystko mnie denerwje drazni i z byle powodu placze....

Gość AriCud
kanitko!dziekuje za wsparcie! Dzisiaj nadal 37!!:))) dzis mija wlasnie termin @, to juz moja 13 wyzsza temperatura. Jestem pelna nadzieji, ale nadal nie chce sie cieszyc na maxa! kanitko-poki co nadal nie zaobserwowalam zadnych obawow! Dzisiaj jestem troche ospała, ale to tez moze byc cisnienie. Ja tez mam nadzieje, ze tym razem Ci sie uda. A powiedz mi prosze- obserwujesz swoj sluz? w tym cyklu mialas ten najbardziej plodny? Bo ja wlasnie w tym cyklu mialam tak plodny, ze moj maz smial sie, ze az we mnie plywal:)) i jesli sie uda, to mysle ze wladzie dzieki niemu. W poprzednim cyklu nie mialam takiego pieknego sluzu. Buziaczki i milej niedzieli!

Gość kantia
AriCud dzisiaj jak przeczytalam twoja wiadomosc jeszcze bardziej i mocniej trzymam kciuki!!!! Czemu chcesz wlasciwie czekac az do 18 wyzszych temperatur??? Wlasciwie Cie podziwiam hehe bo ja na twoim miejscu bym nie wytrzymala i juz robila test :P Co do sluzu to specjalnie go nie musze obserwowac:D Sluz plodny mam poprostu podrecznikowo dokladnie jak kurze bialko ale co mnie zastanawia najbardziej to w tym cyklu go nie mialam... 23 grudnia mialam okres a od 31 grudnia do 5 stycznia praktycznie regularnie kochalismy sie. Malo tego prawie zawsze po przytulaniu ide do lazienki a tym razem nie chodzilam poprostu szlam spac:D Nie czuje sie jakos specjalnie inaczej, tylko taka bardzo przybita, rozdrazniona i calkowicie zrezygnowana:(

A ja chciałam opisać swoje pierwsze objawy. Naleze chyba do rzadkości ale naprawde już pare dni po zapłodnieniu miałam objawy. Pierwsze to pobolewały mnie jajniki,i podbrzusze. Póżniej piersi.Najpierw mnie piekły sutki a póniejż piersi jakbym miała obite. Po jakimś czasie: -Bardzo czeste oddawanie moczu -piersi zrobiły się twarde -i straszne zmeczenie -lekkie nudnosci i pobolewania głowy -chęć na kiszone ogórki i śledzie Po czasie gdy powinnam dostać okres: -straszne bóle głowy -nudności okropne ale bez wymiotów -odrzucało mnie jak wchodziłam do łazienki bo te zapachy działały na mnie strasznie -lodówki nie mogłam otwierac bo jak poczułam zapachy mięsa to mnie odrzucało,po sklepach nie mogłam chodzic bo zapachy były dla mnie katorgą -odrzuciło mnie do kawy,nie mogłam jej przełknąć a ogólnie uwielbiam kawe Mam nadzieje ze komuś pomoge opisując swoje objawy

Gość AriCud
Nadal 37 !!! Test zrobie w piatek, po odnotowaniu tej 18 wyzszej temperatury.Kanito, tak sobie obiecalam po ostatnim rzczarowaniu, ze nie zrobie testu tak szybko. Bo w poprzednim cylku jak wyszedl negatywny, to i tak nie przyjelam tego do wiadomosci ,tylko wmawialam sobie, ze zrobilam go za wczesnie i na pewno i tak jestem w ciazy...A 18 wyzszych temperatur to juz na pewno ciaza, wiec test bedzie dla mnie tylko potwierdzeniem. W zasadzie przez ostatnie dni mierzac rano temperature to co dziennie robilam testy..:) Balam sie niesamowicie, teraz jestem juz spokojniejsza:) Jesli chodzo o to, ze nie mialas sluzu, to hmmm, czytalam ze jest on niezbedny do tego, aby doszlo do zaplodneia. Utrzymuje bowiem plemniki przy zyciu. Jesli chodzi o jakies objawy to wczoraj bolaly mnie piersi, a sutki byly bardzo wrazliwe-ale oczywiscie sie z tego cieszylam:) Pozdrawiam!

AriCud obiecałam Ci napisać co po dzisiejszej wizycie u gina. Właśnie wróciłam. Dzidzia rozwija się prawidłowo, to już olbrzym, ma 21 mm. Wiek ciąży w/g USG 8 tydzień 5 dni, w/g OM 8 tydzień 3 dzień. Widziałam i słyszałam bijące serduszko. 31 stycznia mam pójść do położnej, żeby założyć kartę ciąży, a za 4 tygodnie USG prenatalne. Podziwiam Cię że nie robisz jeszcze testu ciążowego, ja zrobiłam nazajutrz po dniu w którym spodziewałam się @. Trzymam kciuki. ps. ja przeniosłam się na forum: *********Termin SIERPIEŃ 2011*************, ale będę zaglądać tu żeby zobaczyć jak się Wam udaję. Pozdrawiam!!!

AriCud Prosze powiedz mi co o tym myślisz. 27.12 robiłam HCG total i było 63.2 5.12 bete hcg i wynik 23.2 cały czas plamienie . Lekarz robił usg i nic nie widać dziś znowu powtórzyłam bete ale za dwa tyg wynik, bo wtedy mam wizyte u lekarza. Ale on powiedział że wyglada mu to na 1 tydz. a i macica jakaś większa. Nie wiem kompletnie o co mu chodzi może ty wiesz? Prosze o odpowiedź pilnie.

Gość AriCud
Kochanie, ale ja nie mam pojecia! Ja nie robiłam sobie jeszcze zadnych badan tego typu. W ogole nie znam sie na tych parametrach. A dlaczego nie skonsultowałas od razu wynikow z lekarzem? agus15510 to wspaniale! no tak juz faktycznie gigant:))To musi byc niesamowite uczucie slyszec swoje malenstwo!Ja tez chyba przeniose sie na takie formum-tylko na termin wrzesien:) A u mnie bez zmian :))) wczoraj 37, dzis 37,1 i nadal bez@. Mowiac prawde to juz tak sobie mysle, ze jestem w ciazy..:) i najchetniej to bym juz zrobila ten TEST!!, ale teraz maz mi nie pozwala i mamy czekac do piatku..kurtka! Jeszcze tylko 2 dni-nie moge sie doczekac!!!A co u Was dziewczynki???

Gość kantia
AriCud czekalam wczoraj na jakies wiesci od Ciebie, kurcze to jak ci tempka nie spada i nie ma @ to na bank jestes w ciazy!!! Hehehe zrob test po kryjomu przed mezem hihihi. Prawde mowiac to tez nie moge sie doczekac na informacje od ciebie o dwoch kreseczkach:D Kurcze a mnie od wczoraj opanowalo jakies straszne zmeczenie. Wczoraj po poludniu poprostu padlam spalam z 2 godz i maz nie mogl mnie dobudzic. Dzisiaj to samo teraz najchetniej bym sie polozyla i spala niestety na 20 jestem umowiona wiec probuje jakos wytrzymac. Glupie ale to znowu mi daje jakas nadzieje. dzisiaj sie dowiedzialam ze moja kolezanka jest w ciazy.. Pol roku temu poronila zarodek nie chcial rosnac. Teraz tez jest mniejszy niz powinien byc ale jej lekarz jest dobrej mysli. Mowila mi tez ze miala ogolnie problemy z zajsciem w ciaze i lekarz dal jej jakas tabletke po ktorej odrazu zaszla w ciaze ... Wlasciwie obie uczymy sie niemieckiego i ciezko mi bylo ja dopytac o jakies szczegoly...

Gość AriCud
Kanitko, tak mi milo, ze tak mi kibicujesz! Dzis znowu 37,05 i to juz jest 17 wysoka temperatura! Jutro rano sprawdzam tempke i od razu lece sikac!!!!:))) Boje sie i tak, choc w zasadzie chyba juz jestem w tej ciazy :) Zapisalam sie juz do ginekologa, mam wizyte na 26.01. Uuu pierwszy raz ide do faceta, zawsze wybieralam babki. Ale podobno w sprawach ciazy i porodu to mezczyzni sa specjalistami. Tak wiec jutro moj WIELKI DZIEN!!!! Trzymajcie kciuki!