Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itaka

kiedy pierwsze objawy?????

Polecane posty

Gość kiobe
To w takim razie kiedy w razie ciazy mozna sie spodziewac pierwszych objawow... tzn np bolu czy przewrazliwienia piersi, przewrazliwienia na zapachy itp???

Gość kantia
Dzis minal tydzien po tym jak kochalalm sie z mezem... Bardzo sie boje ze sie nie uadlo i najgorsze co to ma takie wlasnie przeczucie:( Plakac mi sie chce bo mam wrazenie ze nie jest nam dane posiadanie dzieci:( Jak czytam o dziewczynach ktore sa w ciazy po pierszej probie to lzy mi leca do oczu ... czemu my tak nie mozemy?? No wlasnie kiedy moga wystapis jakies pierwsze objawy ciazy???

Gość Ja:))
Pierwsze objawy występują po ok 2-3 tygodniach. Ale nie wszyscy je od razu mają. No i bezpieczniej założyć większy margines. Dlatego najlepiej zaczekać do @. I spokojnie. Może porozmawiajcie z lekarzem i postarajcie się znaleźć przyczynę.

Gość AriCud
Kochane kanita i kiobe! Ja tez sie tego straszanie boje, ze moge nie miec dzieci. Kiedys czytalam, ze ten strach jest na pierwszym miejscu na liscie, tego czego kobiety boja sie najbardziej. Wlasnie nieplodnosci. Nie jestescie wiec w tym leku odosobnione. W tym miesiacu bede miala swoje 3 podejscie. Tym razem mam nadzieje, ze sie uda, pragne nastawic sie pozytywnie. Ja bardziej chce sie skupic na moich dniach plodnych. Kochac sie z mezem co drugi dzien i niczym sie w te dni nie stresowac. Slyszalam, ze to rowniez jest bardzo istotne. Dziewczyny mierzycie sobie temperature?Wiecie w ogole, ze macie owulacje. Ja balam sie tego, ze moge jej nie miec. Ale zaobserwowalam u siebie skoki temperatury, wiec teraz jestem spokojna. Co do objawow to bede starala sie nie wyszukiwac ich na sile. Jesli poczuje sie senna, to pomysle, ze sie po prostu nie wyspalam, jesli cos mnie zakluje na dole to po prostu cos mnie tam zakulo. Wydaje mi sie, ze pierwszym objawem prawdopodobnym moga byc nabrzmiale piersi, poniewaz dziewczyny najczesciej podaje ten objaw. Ale mozliwe, ze to tez jest indywidualne, poniewaz ja swoich piersi nie mam az tak wrazliwych. Bede spokojnie czekac na termin @ i jej brak oraz utrzymujaca sie temperature. To uznam za pierwszy objaw. Tak chce zrobic, zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo cierpliwosc nie nalezy do moich cech wrodzonych :)) Buziaki dziewczyny! Ciekawe co u agi 15510, czy byla juz u lekarza. Odezwij sie czasem!

Gość kantia
wlasnie ten strasch to chyba jest najgorsze co moze byc... staram sie oczywiscie o tym nie myslec i w ciagu dnia mam tyle zajec ze sie udaje, ale jak juz sie poloze wezme laptopa na kolana zaczne czytac i ogladac przeslodkie bobaski swoich kolezanek to serce mi sie sciska... malo tego ale ogarnia mnie wrecz panika co jesli nigdy sie nie uda... Maz mnie ostatnio bardzo zaskoczyl i powiedzial ze jesli by sie okazalo ze nie moze miec dzieci to nie widzi nic przeciwko zeby skorzystac z banku spermy... Poprostu widzi jak ja bardzo chce byc w ciazy... Jesliby sie okazalo ze z mojej winy to nie wiem co bym zrobila... AriCud co do mierzenia temp hm... ja to robie ze tak powiem nie regularnie. Swoje dni plodne poprostu rozpoznaje bez tego... sluz, bole brzucha poprostu ksiazkowo. ale faktycznie teraz przed owulaja mierzylam temp i znowu poprostu ksiazkowo. w odstatnim cyklu mierzylam tem tak od polowy cyklu i utrzymywala mi sie w granic 37,2-37,6 doslownie dzien przed okresem spadla do 36,6....

Cześć dziewczyny!!! Do lekarza umówiłam się na 21 grudnia, okres spóźnia mi się już 5 dni. Dwa testy wyszły z drugą bladą kreską, ale postanowiłam poczekać do piątku z trzecim. Wtedy powinien już wyjść dokładnie. Pozdrawiam!!!

Gość ciekawa8989
Witam początek okresu mialam 22.11.10 i trwal 6 dni natomiast wpadka miala miejsce 12.12.10 i wychodzi na to ze mialam dni plodne na 100% wlał we mnie wszystko w tamten dzien jak i do dnia dzisiejszego czuje sie tak jak zawsze czulam tylko w jednym dniu owulacji, czyli mam podwyzszona temperatura, troszeczke nabrzmiale piersi ktore mnie draznia. Dzisiaj wypada 5doba od tamtego zdarzenia. Wczoraj czulam sie strasznie senna, rozdrazniona, raz podszedl mi kwas do geby przy papierosie. a dwa razy zaslablam. A dzisiaj jest jeszcze gorzej dalej boli mnie podbrzusze i piersi sa wrazliwe jak wczesniej ale mam wrazenie ze czuje mocniej drazniace zapachy. Kiedy zrobic test ciazowy???????? Spodziewana miesiaczka wypadalaby na 22.12.10. Moja znajoma ktora jest w drugiej ciazy mowi ze moge zrobic nawet tydzien po zaplodnieniu POMOCY !!!!!

Witaj ciekawa8989 ja jestem w tej samej sytuacji takie same objawy, ale od tyg nic , ja mam dostać@ w sobotę i tesz niemogę się doczekać tylko oby jej nie było tak chce mieć maleństwo a od dwóch dni boli mnie całe podbrzusze, jajniki itp, mam takie same dolegliwości jakbym miała za chwile dostać@. Ja robiłam niedawno test i jedna krecha.Jakoś tydzień po przytulankach z mężem. Niewiem wydaje mi się że zawcześnie ale chciałam wiedzieć. Możesz spróbować to groszowe sprawy, tylko rozczarowanie większe! Pozdrawiam

Gość ciekawa8989
witam martwie sie poprostu ze mi sie to uroilo no ale tych boli i opuchlizny to ciezko by mi bylo samej wywolac no ale ta temperatura ciagle podwyzszona. bardzo bym chciala dziecko mimo ze mam prawie 22lata, moj mezczyzna juz sie cieszy. i tak mysle ze moze zrobie ten test w weekend a potem powtorze ok 22.12 ale itak potem polece do ginekologa i tobie tez tak radze :)

ciekawa8989 masz racje zrób test ja też go zrobie 2 raz. Wiesz że ja też mam prawie 22 lata. Chciałabym aby wam się udało i aby niebyło rozczarowania. Ja już z mężem przez to przechodziliśmy cieszyliśmy się okropnie, mąż bez przerwy całował mnie po brzuchu wierzyliśmy że tam jest maleństwo, dbał o mnie nic nie mogłam robić było fantastycznie aż tu nagle przyszła @ czar prysł i juz nigdy nie będzie tak jak było więc nie napalajcie się za bardzo bo póżniej bardzo boli. Jak najbardziej wam zafasolkowania życze, ale naprawde niecieszcie się za wcześnie.

Gość ciekawa8989
Domyslilam sie po pseudonimie ze mozesz byc tez z 1989 roku :) życze wam rowniez wszystkiego dobrego. Powiem szczerze ze ja sie studze strasznie, bo boje sie wlasnie rozczarowania. Co ma byc to bedzie i zyje sie dalej.

dziewczyny jestem tu nowa i tak jak wy zaczynam sie starac o malenstwo jestem troszke mlodsza ale wydaje mi sie ze juz czas :) wczoraj sie troche poprzytulalismy ale wydaje mi sie ze to za wczesnie bo 3 dni temu skonczyl mi sie @ jestem dobrej mysli:) powodzonka:)

Gość ciekawa8989
Witam JAk jestes ciekawa kiedy masz szacunkowo dni plodne to poszukaj kalkulatora dni płodnych, ale to itak najlepiej sprawdzaj swoja temperature i śluz czy wskazuje na dni płodne bądz owulacje. Ja sie martwię, bo dzień przed owulacją ( ale na pewno w dni płodne ) no powiem szczerze pekła gumka i wszystko sie wlało. Ale poprostu nie moge sie doczekac dnia w ktorym bede mogla zrobic ten test. Jestem strasznie niecierpliwa i boje sie ze okaze sie ze sobie to wszystko wkrecilam. Byloby to nieplanowane dziecko, ale itak z wielkiej milosci :)

Gość AriCud
Czesc laski! Widze nowe osoby:)Ja w tym miesiacu startuje z mezem z naszym 3 podejsciem!:) Fajnie ze jestescie taki mlodziutkie i juz gotowe na bycie mamusia. Ja mam 28 lat i od 3 miesiecy jestem mezatka :) Wiec jak latwo obliczyc szybko wzielismy sie do roboty:) agaciaczek mi okres skonczyl sie 2 dni temu, wiec starania wypadna nam w podobnym czasie. Dzis wieczorem mam zamiar zajrzec do mojego wykresu, wiec napisze kiedy u mnie przewiduje owulacje. A jaki masz cykl?

Gość a moje objawy były takie ....
hejka to i ja się podzielę moimi objawami... w pierwszej ciąży objawem który odrazu zwrócił moja uwagę było zaznaczam 4 - 5 dni po stosunku nabrzmienie otoczki dookoła sutka. Otoczka ta stała się lekko ciemniejsza , miękka, a piersi stały sie twardsze. Na poczatku wydawało mi sie to niemożliwe aby w tak krótkim czasie pokazał sie jakikolwiek objaw. Jednak po zrobieniu testu w 10 dniu okazało sie ze jestem. Teraz znów staramy sie o dziecko w sobote 11 .12.2010 współzylismy były to moje dni płodne dzis po 5 dniach ubierajac sie rano spojrzałam w lustro a otoczka dookoła moich sutków jest nabrzmiała a piersi hehe sterczące. Liczę po cichutku że sie udało ale to okarze sie za kilka dni pozdrawiam

ja mam roznie raz 28 raz 26 :) ja mam 20 lat dopiero ale jestem zdecydowana w 100% na dziedziusia jest to moje wielkie marzenie:) niczego w zyciu tak nie pragne:)

Gość AriCud
moj cykl ma 31 dni, owulacje bede miala 25.12, wiec tak od 20.12 juz mozna sie starac. Jesli masz nieregularne cykle to proponuje Ci testy owulacyjne, one pomagaja ustalic owulacje. Ja obserwuje rowniez sluz i mierze sobie temperature.Pozdarwiam!Buziaki!

Gość ciekawa8989
Widze nowe ciekawe wpisy. Wlasnie konczy mi sie 5 dzien po stosunku no i wlasnie dzisiaj mimo ze caly czas mialam piersi spuchniete dzisiaj juz mialam nabrzmiale to i jeszcze obwoluty mi sie jakby ciemniejsze zrobily i wieksze i takie wlasnie miekkie dodatkowo do tej pory mialam lekko podwyzszona temperature 36,8-9 a dzisiaj skoczylo na 37,1 . Czy to juz to? Bo na test jeszcze za wczesnie z tego co sie dowiedzialam. Chce zrobic w niedziele rano czyli to bedzie 8 dni po stosunku . Dziewczyny czy juz wtedy cos wykaże ? Nie moge sie doczekac :D chce juz spokojnie sie cieszyc brzuszkiem :)

Gość kantia
kurcze dziewczyna czasami mam ochote sie was zapytac jak wy to robicie hehe rach ciach i ciaza :DDD ciekawa8989 test nie jest az taki drogi zebys miala nie sprobowac :D zawsze tydzien pozniej mozna kupic drugi :)

Gość kantia
a tak poza tym to u mnie jest juz 10 dzien po przytulaniu i zadnych zmian w samopoczuciu wygladzie itp.... poraz ok 24 raz wielka lipa...

Gość ciekawa8989
Nie poddawajcie sie, az w koncu sie uda :) Grubo sie zastanawiam nad pojsciem jutro do ginekologa bo coraz gorzej sie czuje. Moze juz tam czegos sie dowiem... Na pewno odpisze jutro na forum i przekaze informacje, ktore mogą się przydać :)

Gość a moje objawy były takie 2
ciekawa 8989 dziś otoczka dookoła sutka jest jesczez bardziej nabrzmiała taka jakby ropulchniona no i juz 3 dzien mam uczucie w dole brzucha jak na okres takie lekkie mrownienie ból jajników kupie sobie test i odczekam do 25 - 26 grudnia wtedy juz powinien test wykazać ... byłoby cudownie// choć po stracie poprzedniej ciąży w tej byłabym przepełniona obawami niz radością.

Dziewczyny jeszcze jeden dzień dzieli mnie od @. Wkońcu się dowiem czy jestem w tej upragnionej ciąży.Wczoraj się troszkę orobiłam w domciu jak to przed świętami! A wieczorem brzuch mnie tak łaskotał to było naprawde fajne uczucie.Zauważyłam także że moje piersi są jakieś inne większe, bardzo bola ale same sutki noi takie nabrzmiałe, biustonosz wydaje się mały. Dodatkowo wczoraj rano brzuch mnie bolał jakby miała za chwile nadejść i nic niebyło, Myśle że w niedziele zrobie drugi test jak w sobotę nie dostanę@.Jak myślicie jestem w tej upragnionej ciaży???Poradźcie mi coś, niewim już co robić?

Dziewczyny jeszcze jeden dzień dzieli mnie od @. Wkońcu się dowiem czy jestem w tej upragnionej ciąży.Wczoraj się troszkę orobiłam w domciu jak to przed świętami! A wieczorem brzuch mnie tak łaskotał to było naprawde fajne uczucie.Zauważyłam także że moje piersi są jakieś inne większe, bardzo bola ale same sutki noi takie nabrzmiałe, biustonosz wydaje się mały. Dodatkowo wczoraj rano brzuch mnie bolał jakby miała za chwile nadejść i nic niebyło, Myśle że w niedziele zrobie drugi test jak w sobotę nie dostanę@.Jak myślicie jestem w tej upragnionej ciaży???Poradźcie mi coś, niewim już co robić? Zapomniałam dodać że codziennie rano jak wstaje jest mi jakos niedobrze tzn dzieje się to od tygodnia.

Gość AriCud
joleczka_89, szkoda, ze rano nie zmierzylas sobie temperatury ..Juz wszystko byloby jasne!.. Gdyby nadal byla podwyzszona to wtedy bardzo duze szanse, ze jestes w ciazy, gdyby Ci spadla do Twojej normalnej, to oznaczaloby ze skonczyl sie cykl i nadchodzi @. Trzymam kciuki!!!Mam nadzieje, ze kazdej z nas w koncu sie uda!!!

ehh.. moj facet sie rozmyslil :(:( stwierdzil ze mozna poczekac jeszcze z dzieckiem z jakis rok :( a juz sie tak cieszylam :(

witam wszytkie panie kochalam sie 12 grudnia i byla to dokladnia polowka - owulacja ( okres mam zawsse regularny) od tej pory odczuwam dziwne bole ktore moge okreslic jak bole w podbrzuszu, czy w jajnikach. wyliczylam ze planowo okres powinnam dostac 27/28 grudnia. dzis jestem dokladnie 6 dni od stosunku. piersi mi lekko nabrzmialy, przez ostatnie dwa dni bolala mnie glowa, czuje ciagle zmeczenie, zdarzylo mi sie czuc niedobrze. No i jest mi ciagle zimno. wlasnie czekam na termometr ( chce zmeirzyc temperaturke ) ale tp chyba za wczesnie na takie objawy? kiedy moge zrobic p[ierwszy test? moze to wmawiamie sobie ciazy? wiem ze tez mozna sie nakrecic. czy objawy moga byc odczuwalne tak wczesnie? czy to mozliwe. dzieki za odpowiedz

Gość AriCud
Kochana!Przeczytaj sobie pare stron wstecz. My wszystkie wkolko piszemy o tym samym:) Ja namawiam dziewczyny do pomiaru tempratury-przeczytaj sobie moje wypowiedzi. Z moich obserwacji wynika, ze te dziewczyny, ktore zaszly w ciaze najczesciej wymienialy wlasnie zmiany w wygladzie piersi. Powodzenia!Napisz koniecznie czy sie udalo!

Gość ciekawa8989
Witam nie poszlam do ginekologa, bo czytalam ze to za wczesnie zeby mogli cos stwierdzic. Poza tym dzisiaj zrobilam rano test wyszedl negatywny, ale moje bole brzucha, temperatura i samopoczucie nie ustepuja. Ostatnio nawet sie podwyzszyla z 36,8/9 na 37,1 ( juz tak 3dzien mam taka temperature). Piersi ciagle bolesne ;/ Dzisiaj jest 9 dzien od przytulania i wydaje mi sie ze powinnam powtorzyc test za tydzien? Jak myslicie?