Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itaka

kiedy pierwsze objawy?????

Polecane posty

Gość kantia
a mam jeszcze takie pytanie... bo moj maz dzis odebral wyniki z badania krwi i ma strasznie wysoki cholesterol... jak norma jest ok 160 to on ma ok 380. Czy to moze miec jakis wplyw ???

Gość picunia
Witam podejrzewam ze jestem w ciazy okres spoznia mi sie miesiac robilam test wyszedl pozzytywnie 2 razy ciagle chce mi sie pic mam bol brzucha co mnie bardzo niepokoi natomiast nie mam zawrotow glowy ani mdlosci czy to sa objawy ciazy musze dodac ze rowniezx chodze siku dosc czesto prosze odpiszczie do in mam dopiero za 2 tyg wiec bardzo was prosze bardzo dlugo sie staralismy o niunie bylabym wdzieczna

Gość Ja:))
Kantia: Niestety, ale dla Ciebie nie mam dobrych wieści. Twoje problemy nie mogą być spowodowane ciążą ponieważ to za wcześnie. Po takim okresie czasu w organizmie kobiety nie zachodzą zmiany mogące spowodować takie objawy. Jakichkolwiek objawów powinnaś zacząć się spodziewać dopiero po ok 2-3 tygodniach. Tak więc tym razem przyczyny należy wypatrywać w czymś innym JEDNAK nie oznacza to, ze się nie udało. Równie dobrze możesz być w ciąży, ale objawy się jeszcze nie pokażą. Wiem jakie to trudne kiedy przez pierwsze tygodnie nie masz żadnej możliwości sprawdzenia czy się udało. Wtedy z utęsknieniem wypatruje się pierwszych objawów. Też za tym nie przepadam. Jeśli jednak mimo obserwacji organizmu i współżycia w czasie owulacji (radzę nie tylko, tak jak niektóre wcześniej pisały, w dzień owulacji, ale także w dni poprzedzające gdyż plemniki przeżywają po 3 a nawet 5 dni w ciele kobiety więc to z pewnością zwiększa szanse) w dalszym ciągu nie będzie rezultatów warto było by skonsultować problem z lekarzem, który mógł by wskazać w czym tkwi problem. AriCud: Jak zaznaczyłaś w jednej ze swoich pierwszych wypowiedzi to druga próba więc spokojnie próbuj dalej a ja trzymam mocno kciuki za sukces:)) No i koniecznie pisz co nowego i czy się udało w końcu:)) Picunia: Dla odmiany dla Ciebie informacja dobra. Kto jak kto, ale ja po przeczytaniu Twojej wypowiedzi nie mam żadnej wątpliwości, że zostaniesz mamusią:)) Już jak napisałaś o spóźniającej się miesiączce pomyślałam, że jest to bardzo wiarygodny objaw, dodać do tego ból brzucha, częste oddawanie moczu. Wystarczające to może nie jest, ale jeśli do tego wszystkiego dwa razy wyszedł Ci pozytywnie wynik to tak naprawdę nie powinnaś mieć wątpliwości. Kochana, udało się!:)) A tym, ze nie masz innych objawów nie powinnaś się martwić a raczej cieszyć. Mdłości, bóle głowy i inne objawy do a przyjemnych nie należą i szczęśliwe, które ich nie mają. Otóż wygląda to tak, że większość, ale nie wszystkie kobiety je mają. Niektóre ciążę przechodzą bardzo dobrze i bez tych wszystkich dolegliwości. A może po prostu pojawię się one później. W połowie, może nawet pod koniec ciąży. To naprawdę bywa różnie. I koniecznie pisz nam od czasu do czasu co u Ciebie:))

Jeśli chodzi o cholesterol to rzeczywiście może mieć on wpływ na płodność.

Gość kantia
Do dwoch lat ma takie objawy wiec wiem ze to nie mozliwe hehe poza tym jestem biologiem z wyksztalcenia i wiem ze to jest fizycznie nie mozliwe.. ale jestem przede wszystkim kobieta ktora marzy o dziecku i to chyba "zaglusza" moja wiedze. Faktycznie teraz wyjatkowo kochalismy sie jakby to powiedziec w pierszy dzien teoretycznie moich plodnych dni... Co do tego cholesterolu hehe to tak wystraszonego mojego meza jeszcze nie widzialam... i od juta zapowiedzial mi ze przechodzimy na diete...warzywka i owoce.. gotowane miesko i naprawde zdrowo...mi sie przyda bo zrzuce pare kilo :) Co do ciazy to niestety znowu musze czakac.. 2 tyg masakra !!!!

Gość aga15510
AriCud mi też temperatura spadła dziś do 36,55, a poza tym mam plamienia - a to u mnie co miesiąc zwiastun zbliżającej się @. A więc za 2 tygodnie trzeba powtórzyć starania ;)

Gość picunia
Ja :) -Wielkie Dzieki Napewno dam znac jak tylko bede po wizycie u ginekologa pozdrawiam :)

Gość picunia
robilam niedawno 3 test teraz nie mam watpliwosci jupiii bede mamusia :)

No to szczere gratulacje:))

gratuluje przyszłej mamusi :) a u mnie zobaczymy dzisiaj mierzyłam temerature 37,1 wczoraj tak samo... no jak narazie nie spada :) mam dostać @jutro heh ale kupie dzisiaj test żebym jutro mogła zrobić od rana :) jak narazie piersi nadal bolą a przed wczoraj to nie mogłam wytrzymać na nie masakra.... co mnie niepokoi to brzuch troche boli... sama nie wiem... zobaczymy czy się udało :)

Gość picunia
napewno wszystko bedzie ok trzymam kciuki :) daj znac

Gość AriCud
Hellooo! Oooo jak sie rozruszalo to formum :) fajnie! Ja dzisiaj dostalam okres..wiec super..Do tego mialam takie straszne bole brzucha, ze tym bardziej bylam wsciekla! :) aga15510 kurcze szkoda..:( Ale przynajmniej bedziemy sie mogly dalej wspierac i fajnie sie zlozylo, bo akurat wszystko mamy w tym samym czasie:) I starania i oczekiwania:))) Ja teraz bede na pewno mniej aktywna, ale za 2 tyg. pojawie sie znowu:) aga15510 Teraz mamy czas dla siebie!-ja ide do fryzjera, dzisiaj zrobie sobie drinka, a weekend moze jakas imprezka:) evi24 - no no tempka sie utrzymuje, no to chyba bedzie bibi!:)teraz chcesz dziolszke czy chlopczyka? a picunia to szczesciara-niedowiarek :)Buziaki dziewczynki!Powodzenia!

Gość kantia
Siedze jak na szpilkach... to dopiero 16 dc ... tyle musze czekac zeby sie dowiedziec czy sie udalo.. Po faze straszenj zgagi jakie kolwiek "objawy" zniknely... czuje sie nawet dobrze nic mnie nie boli podbrzusze jedynie co to dzisiaj nie mialam sily wstac i spalam po 14 jakby mnie maz nie wyciagnal z lozka to bym pewnie dalej spala...

Dziewczyny, znów zmierzyłam temperature i 37 no to zrobiłam test, pojawiły się dwie kreski!! ale kreska słabiutka... powtórze test po wekendzie mam nadzieje że wszystko bedzie si :) chciałabym dziewczynke ale jak będzie chłopiec to tez fajnie :) To nasza trzecia próba więc dziewczyny głowa do góry i działać heh acha tak właśnie mi się przypomniało że wczoraj mąż stwierdził że pięknie wyglądam,jakoś inaczej heh może faktycznie coś w tym jest......

Gość AriCud
No to ja Ci juz gratuluje!!!Slyszalam, ze nawet jak bledziutka kreseczka jest to jest juz ciaza!!!!Bomba!No i tempka jest na odpowiednim poziomie! Moze mnie tez sie uda wlasnie za 3 proba!No to zycze Ci slodziutkiej, zdrowej dziewczyneczki!Napisz jeszcze czasem jak znosisz ciaze i czy wszystko gra!Pozdrawiam!Buziaki!

Gość aga15510
picunia, evi24 GRATULACJE!!! Podobno jak kobieta w ciąży pięknieję to będzie chłopiec, natomiast dziewczynka "odbiera"" urodę przyszłej matce. Ja ciągle czekam na okres, powinnam go dostać dziś albo jutro. Ale na pewno go dostanę, bo mam wszystkie normalne objawy nadchodzącej @. Poza tym temperatura spadła, zniknęła zgaga. Buziaki Kochane!!!

Pomocy! Niewiem co się dzieje od jakiegoś czasu miałam wszystkie objawy przypominające że jestem w ciąży czyli: ból brzucha, kłócie, ciągnięcie, skurcze,nabrzmiały mi piersi jak nigdy, nudności , ból głowy itp. Więc postanowiłam zrobic test i co wyszedł negatywny. Z mężem staramy się o maleństwo od 1,5 roku dodatkowo biorę clostilbegyt i dufaston na zajście w ciąże ponoć to pomaga. Od dwóch dni bolesci brzucha mi prerzeszły, test negatywny. A @ mam mieć 18 grudnia. Jak myślicie jestem w ciąży czy nie? Bardzo prosze o odpowiedz

Gość guziczekpomponkowyjasiu
Witam wszystkim. Od jakiegos miesiaca-dwoch boli mnie tak dziwnie brzuch, takie jakby nabrzmialy jest, skurcze jakies mam, caly czas czuje ten brzuch. Codziennie pije 2litry wody (od kilku lat) i w zwiazku z tym chodze czesto do toalety. Robilam sobie test w srodku dnia, wyszedl negatywny. Martwi mnie jednak to ze jesli pije duzo wody, czesto mocz jest przezroczysty. Gdy robilam test byl jasnozolty. Czy przez ta wode test mogl wyjsc negatywnie, bo bylo zbyt duzo wody w moczu?? Prosze o pomoc. A zarazem zycze powodzenia tym ktorzy staraja sie o dzidziusia:)

Gość AriCud
Witaj joleczka_89! Negatywny test wcale nie musi oznaczac, ze nie jestes w ciazy. Test najlepiej robic w dniu spodziewanej @. Zrobilas go za wczesnie. Nieraz sie zdarza, ze nawet w tym terminie test moze wyjsc negatywny. Bowiem niektore kobiety maja nizszy jakis tam czynnik i jest on w zbyt malym stezeniu. Spokojnie-zmus sie i poczekaj do teminu @. Radze rowniez mierzyc temp. Jesli jestes w ciazy powinna sie ona utrzymywac na poziomie ok. 37, przynajmniej o 2 kreski wyzej niz Twoja stala temperatura. Jesli nie jestes w ciazy ok. 2 dni przed 2 tempka ci spanie. wiec nie trzena nawet robic testow! Pozdrawiam!I zycze powodzenia. Napisz koniecznie czy sie udalo! ....jasiu(strasznie dlugi nick..) :)wg.mnie 2 litry wody jest dosc spora iloscia, ale nie wiem, czy na tyle, aby rozrzedzic mocz. Zaleca sie, aby test robic z porannego moczu. Powtorz sobie go najwyzej jutro. A kiedy masz dostac @?Mierzylas tempke?

Gość guziczekpomponkowyjasiu
Okres mam regularnie. Od tych bolow brzucha mialam juz dwa razy. Dzisiaj mam ostatni dzien @ wiec w poniedzialek zrobie jeszcze raz test z rana. Dziekuje za odpowiedz.

Guziczekpomponkowyjasiu, jeśli masz @ to raczej nie możesz być w ciąży. Krwawienie jest bowiem zatrzymane. Jednak to bardzo możliwe że od picia większej ilości wody test może nie wskazywać zgodnie z prawdą. i nie chodzi tu już o ilość wody w moczu tylko o fakt, że oddajesz go bardzo często i nie jest on w stanie zebrać większej ilości środka wykrywanego przez test. Dlatego właśnie należy go robić rano ponieważ ranny mocz najdłużej był w Twoim organizmie i stężenie HCG jest największe. Jednak przyczyny doszukiwała bym się w czymś innym i najlepiej jeśli poradziła byś się lekarza ponieważ jeśli nie była by to ciąża to przecież coś musi powodować te odczucia. Mimo to życzę powodzenia i trzymam kciuki:)) A co do joleczka_89 to w 100% zgadzam się tym co napisała AriCud. Test mógł zostać wykonany za wcześnie. Poczekaj do @ i w razie czego zrób test. Wtedy wszystko się wyjaśni. Czekamy na wyniki:))

Gość aga15510
Cześć dziewczyny!!! Nie dostałam @, plamienie się skończyło, wczoraj tempka mi wzrosła ( choć z tą temperaturą może być różnie bo jestem przeziębiona) i dziś rano nie wytrzymałam i zrobiłam test: i ta druga kreska wyszła - tylko taka bladziudka, ale jest . Czy mogę już zacząć się cieszyć? Czy któraś z Was tak miała?

Gość Agnesmagnes
zrób fotke testu i wrzuć tutaj to Ci powiem.

Gość Agnesmagnes
to na 100000% ciąża. gratuluję :) a jestes juz po terminie @?

Gość AriCud
aga15510 GRATULACJE!!!! Bomba! Na bank jestes w ciazy!Nawt bledziutka kreska to ciaza!Jejku ale szczesciara! Ktore to bylo podejscie? Kurcze, tylko teraz zbila mnie z tropu ta Twoja wczesniejsza obnizona temperatura. Przeciez jednego dnai spadla Ci do 36,55. Bylam pewna, ze nie moze byc takiej mozliwosi. Ze w ciazy caly czas musi byc podwyzszona, przynajmniej o 2 kreski. Czy ktos ma wieksza wiedze na ten temat?

Dziewczyny dzięki za potwierdzenie, bo mój małżowinek ciągle nie wierzy. To było nasze pierwsze podejście. @ powinnam była dostać wczoraj i ciągle tak się czuję jakby miała lada moment nadejść. Kupiłam sobie drugi test innej firmy, żeby się upewnić. Jutro rano zrobię. AriCud z tą moją temperaturą mogło się namieszać bo złapałam przeziębienie: ogromny ból gardła i katar. Przez ten ból gardła nie czułam zgagi. I właśnie mam problem, bo nie wiem jak się wyleczyć. Na gardło biorę ziołowe leki do ssania i to wszystko, nie chciałabym zaszkodzić dzieciątku.

Gość kiobe
witam, mam takie pytanie moze dosc osobiste... no coz ...staramy sie z mezem o dzieck... jestem jakies 5 dni po tym jak kochalismy sie w dni plodne. Maz teraz zauwazyl ze moja pochwa jest jakas inna tzn scisnieta i twardsza.... czy to moze byc jakis poczatkowy objaw ciazy??

Gość slodziutka24
dziewczyny pierwszym objawem jest brak miiesiaczki...nie rozumiem jak ktos po paru dniach od stosunku chce zaraz zobaczyc objawy...chce was uswiadomic,że nawet 50%ciąż zostaje samoistnie roniona w trakcie miesiączki dlatego nie ma sensu robic testów przed oczekiwana miesiaczka,po co się stresowac??rozumiem,że dla niektórych z Was to jest b.wazne posiadanie dziecka,ale wyluzujcie troszke organizm wie co robi!!