Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itaka

kiedy pierwsze objawy?????

Polecane posty

Gość bunix
hej dziewczyny mam nadzieje ze wy pomozecie mi.okres mialam 6 marca 9 dnia zauwazyla u ciebie rano sluz przypominajacy jajko wieczorem kochalam sie i nastepnego dnia rowniez wyczulam ze mam te dni bo bylam bardzo wilgotna ale wg kalendarza owulacja powinna byc 18 marca a tymczasem 11dnia cyklu slus sie zaczal zmieniac na wodnity nastepnego przypominal serek jak myslicie kiedy wysapila owulacja czy mogla przypasc wczesniej w niedziele a nie w srode?czy moglo dojsc do zaplodnienia?

Gość Mariposa1986
witam w dni płodne kochalismy sie ale bez wytrysku, kilka dni pozniej zaczal mnie bolec brzuch i piersi...potem zaczelo mnie mdlic ale nie wymiotowalam od jakiegos czasu jem niesamowite ilosci jedzenia kiedys ledwo co jadlam.... @ powinna byc wczoraj ... bole piersi i brzucha sie utrzymaja .. test negatywny czy to moze byc mimo negatywnego testy ciaza??

Gość Mariposa1986
witam w dni płodne kochalismy sie bez zabezpieczenia ale nie bylo wytrysku. kilka dni pozniej bolalo mnie podbrzusze i piersi (do tej pory tak jest) potem zaczelo mnie mdlic ale nie wymiotowalam i jem niesamowite ilosci jedzenie przy tym ze wczesniej jadlam niewiele. wczoraj powinna byc @ i cisza... test wyszedl negatywny czy mimo tego moge byc w ciazy??

Gość Mariposa1986
witam w dni płodne kochalismy sie bez zabezpieczenia ale nie bylo wytrysku. kilka dni pozniej bolalo mnie podbrzusze i piersi (do tej pory tak jest) potem zaczelo mnie mdlic ale nie wymiotowalam i jem niesamowite ilosci jedzenie przy tym ze wczesniej jadlam niewiele. wczoraj powinna byc @ i cisza... test wyszedl negatywny czy mimo tego moge byc w ciazy??

Gość Mariposa1986
przepraszam za powrorke ale maly problem z netem ;)

Gość katarian
kochalismy się w ewidentnie dzień płodny z tym , że mój cykl to 40 dni . Minął tydzień- nie mam zadnych objawów oprócz podekscytowania zwiazanego z domniemaną ciąża- dostaje wtedy takiego skurczu w brzuchu :). Czy myślicie, że istnieje szansa? Dodam, że mam 22 lata ale kiedyś długo walczyłam z brakiem miesiączki ( na skutek anoreksji - BYŁO MINĘŁO). Myślelismy o dziecku ale dopiero za rok, także byłoby to niespodzianką- ale bardzo pozytywną. Z góry dziękuję za opinię :)

Gość yasminum1985
Witam, myślę że wiele osób sprowadzę na ziemię i zawiodę - ale musze to powiedzieć. Wszystkie te dziewczyny, które widzą potencjalne objawy ciąży przed wystąpieniem okresu - na 90% nie sa w ciązy. To raczej ich pychika. W pierwszym miesiącu ciąży nie ma się mdłości - to po piwerwsze; nie wszyscy je mają a jesli juz to koło 2-3 miesiaca albo i dalej- jest to związane z silnym wydzielaniem hormonu. Bóle w podbrzuszu- czasem wskazują poprostu na okres albo problemy natury jelitowej :).Testy ciążowe czasem wskazują na wynik ujemny ponieważ nie wsyztskie kobiety mają po 6 dniu ciąży stężenie powyżej 25mlU. Dlatego dobrze jest poprostu wykonać badanie krwi- nie ma możliwości pomyłki. Piersi tez bolą dużó póżniej niż spóżnony okres. Jedyny objaw - a i tak niemalże niezauważalny bo często można go pomylić z większym spożyciem płynów- to nocne siusianie, ale to też dopiero koło 4 tygodnia ciąży. Jełśi podejrzewacie ciąże - zróbcie badania krwi. Inne \"wczesne objawy\" raczej wyprowadza was w pole niż potwierdzą ciąze. Ja tez czekam na dzidziusia, ponieważ pierwsza ciąża trwała jedynie 4 tygodnie i wiem, że psychika płat figle - najlepiej zrobic badania i wie się na 100%. Pozdrawiam przyszłe mamy.

Gość yasminum1985
Acha i jeszcze jedno - lepiej nie kochajcie sie codziennie- plemnik na dojrzewanie potrzebuje więcej niż dobę :D. Wyszystkim paniom które odstawiły tabletki, a brały wiele lat- polecam najpierw badania na poziom hormonów, tym które nie sa pewne kiedy mają dni płdne polecam testy owulacyjne.

Gość Klaudynka0288
\"yasminum1985\" szczerze mowiac przeczytalam wszystkie wypowiedzi na tym forum i stwierdzam ze twoja jest najmadzejsza:) Ja kochalam sie z chlopakiem 8 marca a okres powinnam dostac 21 dzis juz 30 a go nie ma...wsumie to nie dostrzegam zadnych objawow ciazy ale...brak okresu mnie martwi bo zawsze mialam regularna miesiaczke. Jak myslisz czy powinnam juz zrobic test?

Gość Klaudynka0288
\"yasminum1985\" szczerze mowiac przeczytalam wszystkie wypowiedzi na tym forum i stwierdzam ze twoja jest najmadzejsza:) hehe Ja kochalam sie z chlopakiem 8 marca a okres powinnam dostac 21 dzis juz 30 a go nie ma...wsumie to nie dostrzegam zadnych objawow ciazy ale... ale brak okresu mnie martwi bo zawsze mialam regularna miesiaczke. Jak myslisz czy powinnam juz zrobic test?

Gość agugugu
dokladnie 10 dni temu kochalam sie z chlopakiem. zabezpieczylismy sie prezerwatywa i wydaje mi sie ze on nie doszedl. to bylo w ok 10 dniu cyklu dodam ze mam nieregularne miesiaczki cykl ok 35 40 dni:/ i tak sie zastanawiam czy moglo dojsc do zaplodnienia?? od ok 3 dni mam poranne mdlosci i zmiane nastroju ale nie wiem czy to jest tylko moja podswiadomosc prosze odpowiedz!

Gość eveliśka
Hej :) Ostatnio zaobserwowałam u siebie dziwne dolegliwości: biegunka na przemian z zaparciami, mdłości, wstręt do niektórych zapachów, brak apetytu, temperatura podwyższona nawet do 38stopni i ból w podbrzuszu. Z dzidziusiem chciałabym jeszcze trochę poczekać dlatego czy to możliwe , że są to objawy ciąży? Dodam, że byłby one bardzo wczesne, bo ok. 2 tygodnie po zapłodnieniu. Liczę na Waszą pomoc ;) i mam nadzieje, że moje dolegliwości to jakaś zwykła wirusówka;)

Gość justysia1987

Gość justysia1987
mam pytanie jaqkieś 10 dni temu kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia,skonczył we mnie, po tygodniu miałam stasznie nabrzmiałe piersi że nie moglam ich dotknąc, ból brzucha, ból kręgosłupa i dzisiaj zrobiłam test i są dwie kreski jedna wyrażna a druga bledziutka.czy to może być pomyłka?po ilu dniach po zapłodnieniu test jest pozytywny?

Gość anula_24
hejka staram sie z narzeczonym drugi miesiac o dzidziusia. ostatnio okres mialam 6 kwietnia a od 14 ostro dzialamy ;) od wczoraj mam bole podbrzusza i bol jajnika a takze gesty bialy sluz. nie wiem czy to juz moze byc jakis objaw czy poprostu odznacza sie owulacja. juz mi troche odbija bo bardzo chce miec dzidzi :) kiedy najlepiej zrobic test. i jak bylo w Waszym przypadku dziewczyny. kiedy robilyscie testy i jakie mialyscie objawy? pozdrawiam serdecznie

Gość Edi2222
Hej dziewczyny! Mam nadzieje ze mi omozecie bo bardzo sie boje:( 19 kwietnia uprawiałam seks z chłopakiem. zabezieczalismy sie za momoca przerwatywy. niby było wszystko wporzadku. On nawet nie doszedł. Ale gdy pare dni temu nie dostałam okresu choc powinnam zaczełam panikowac i sie strasznie bac. Ponadto bardzo sie ostatnio matura przejmowalam. Okres spoznia mi sie juz 5 dni a dzis rano mialam mdłosci. Ponadto mialam lekki bol w kregosłupie. Czy mozliwe jest zebym była w ciazy? blagam was pomozcie mi!

Gość justysia1987
nie możliwe żebys była w ciaży, to pewnie przez stres spowodowany maturą

Gość PaniGinekolog
Witam Panie . Jestem ginekologiem od 4lat. Tematem waszych dyskusji jest kiedy występują pierwsze objawy ciąży. Powiem wprost najwcześniej możesz dostrzec je u siebie po 4 tygodniach ciąży...Jeżeli mają Panie jakieś pytania dotyczące ciąży to mogą Panie napisać pod mój nr.GG: 2908154

Gość BUNIX
hej dziewczyny moze wy mi pomozecie kochalam sie w 11 dniu mojego cyklu po czym calu czas robilam testy owulacyjne w 14 dniu wyszedl pozytywny przy czy mialam lekkie plamienie ktore trwalo do nastepnego dnia rano i wlasnie nastepnego dnia o 9 rano kochalam sie jakie mam szance ze udalo mi sie zajsc?

Pani Ginekolog bzdura totalna poniewaz ja objawy mialam juz w drugim tygodniu, dlatego poszlam do lekarza i dlatego tak wczesnie sie dowiedzialam.

Gość CezaryCezary
Mam pytanie czy Kobieta po dwoch dniach od stosunku kiedy ma nabrzmiale piersi i duzy apetyt to swiadczy o ciazy, dodam ze kochalismy sie bez prezerwatywy, lecz nie do konca, dopiero po kilku dlugich minutach dokonczylismy to inaczej. Kocham te najpiekniejsza istote i seks byl swiadomy. Ale jak zawsze nie w czas takie rzeczy na dorobku. Prosze Pania Ginekolog o info. Dziekuje. Pozdrawiam

Gość PaniGinekolog
Na jakiekolwiek objawy po drugim dniu od stosunku to o wiele za wcześnie . Pierwsze objawy ciąży występują najwcześniej 2 tygodnie po stosunku....

Gość Ambra1986
Mam pytanie do pani ginekolog: Szukając na internecie pierwszych objawów ciąży wpadłam na kafeterie.pl mam małe pytanko bo napisała pani ze jest ginekologiem. Mam koleżankę która się odchudzała biorąc tabletki między innymi Zelixe, ale stety lub niestety dowiedziała się ze jest w 5 tyg ciąży .Czyli przez przeszło miesiąc brała te silne tabletki czy może pani powiedzieć jaki mogą mieć wpływ na dziecko te tabletki?

Gość fdfdvdvf
Pani Ginekolog to trochę ściemnia. pisze, że najwcześniej 2 tygodnie po stosunku pierwsze objawy, a parę postów wyżej, że najwcześniej 4 tygdonie. to jak w końcu?! ja miałam 4 dni po zapłodnieniu pierwszy obajw!! OGROMNY apetyt. ciągły głód!

a nigdy wcześniej nie byłaś bardzo głodna????????? głód nie jest objawem ciąży!!!!!! to jak moja teściowa wmawia mi że u niej pierwszym objawem była wysypka następnego dnia po stosunku i ona wiedziała, że to jet ciąża :o

dwa tygodnie od stosunku(w owulację), to mniej więcej 4 tygodnie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więc się zgadza.

ja mialam 2 i pol tygodnia od stosunku pierwsze objawy wiec sie zgadza:)

Gość Fear
Witam serdecznie! Otoz 10maja (a był to 14 dzień cyklu) uprawialismy z chlopakiem petting. Ponieważ było to nasze pierwsze większe zblizenie - emocje siegaly zenitu.bylam tym wszystkim tak zaaferowana,iz wystraszylam sie ze z powodu tak wielkich emocji moglam czegos nie pamietac...a zobaczyłam biale plamy na swoich spodniach...dlatego tez zwrocilam sie do nieg z pytanie czy aby gdzies przypadkiem nie doszedl?on zapewnil mnie ze w srodku byl tylko palcem i ze nigdzie przypadkiem nie doszedl...jednak ja zastanawiam sie wciaz nad tymi bialymi plamami na spodniach....mialam poza tym wrazenie ze tez "nim" byl w srodku...ale na pewno tam nie doszedl!! jednak on zapewnia ze nie byl.i teraz jak tylko pomysle o tym ze moglabym byc w ciazy to nagle(juz chyba od czytania tych wszystkich komentarzy na forach!) zaczynam oglądac swoj brzuch, mierzyc temperature...boli mnie gardlo, szyja i kark...czy to mozliwe zebym byla w ciazy??? na chwile obecna nie jestem na 100% czy to wlasnie z obecnym partnerem chce dzielic reszte zycia...dlatego tez strasznie sie boje!!! Błagam o pomoc! W szczególności Panią Ginekolog.

Gość PaniGinekolog
Głodnym można być zawsze.Pierwsze objawy widoczne są minimum 2 tygodnie po ewentualnym zapłodnieniu.