Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

dzięki za radę, na pewno wypróbuję łączyć dwa tusze, ale zalotki już się pozbyłam - oddałam koleżance, bo nie potrafiłam się nią obsługiwć:( tzn. wydaje mi się, że ta zalotka jest trochę źle skonstruowana, bo nie mogę nią dobrze \"dotrzeć\" do moich oczu:P mam głęboko osadzone oczka i trochę źle jest mi się nią osługiwać:P dlatego nie mogłam podkręcić rzęś u nasady,tylko na końcach, co wyglądało komicznie:D nie wiecie, czy kształt zalotki zawsze jest taki sam, czy są różne rodzaje?

Gość prosząca o pomoc
Zrobiłam eksperyment, z tym panthenolem... ale wyniki marne... włosy nie lśnią... i przede wszystkim nie sa puszyste. Okropieństwo... może źle je nałożyłam.. czy któraś z was mogłaby mi tutaj napisac jak to przygotowac po kolei, to znaczy co zrobic.... :)

Przepis na lśniące włosy jest prosty: po każdym myciu należy spłukać włosy wodą z odrobiną zwykłego octu. Na jedną szklankę (dla krótszych włosów) można dodać parę kropli, pół łżeczki, ale nie więcej. Spłukuje się tym włosy, a następnie spłukuje DOKŁADNIE pod bieżącą wodą. Ocet zamyka łuski włosa, dzięki czemu stają się gładsze i odbijają światło, a więc lśnią.

Gość Fiorella
Na lsniace wlosy uzywa sie do ich plukania octu, ale winnego (spiritusowy niszczy wlosy). Mozna tez plukac z odrobina soku z cytryny lub w piwie.Efekt murowany.

Gość Amelia 18
Miałam problem z wypadaniem włośów , łykam skrzypo - vitę i już nie wypadają , niestety od kiedy je zapuszczam mam wrażenie jakby nieco oklapły , kiedy miałam włosy do ramion , było ich dużo i sprawiały wrażenie gęstych , teraz mam oklapłe strąki , zna któraś sposób na zwiększenie objętości włosówe??

Gość jessica..22
moj sposob na zwiekszenie objetosci wlosow -jak najczesciej nosic rozpuszczone aby mogly swobodnie oddychac -maseczka z apteki z wosku takie duze brazowo biale opakowanie -naturalne,ziolowe szampony,zadnych reklamowanych odzywek ktore tylko swoja chemia niszcza wlosy! -witaminy,picie skrzypu polnego.. to wszystko

Gość badu
no żeby taki fajny temat upadł.hop

Gość mam pytanko
czy olejek rycynowy moge nakładać na rzęsy na których jest henna?

Gość mika12
Czesc dziewczyny! przez przypadek znalazlam dziaiaj ten topic i jestem w szoku, od 3 godz tylko siedze, czytam i przepisuje. No i oczywiscie zaraz biorę sie za wyprobowanie tych wszystkich "nowości" :) mam nadzieje ze topic nie umze! Jak zobacze jakies rezultaty tych kuracji upiększjacych to zaraz dam Wam znac

Gość Odswieżam bo fajne

Gość znowu olejek
czy olejek rycynowy moge nakładać na rzęsy na których jest henna?

Gość lisia
A ja dodam przepis na świetną papke do mycia twarzy dla cery trądzikowej i z zaskórniakami. Wystarczy 2 łyżki płatków owsianych zalać wrzątkiem, w małej miseczce. Po wystygnięciu papki mamy świetne mazidło do mycia twarzy. Myjemy twarz codziennie, biorąc do ręki papkę i nacierając, zamiast mydła, ma to troszke konsystencję żelu i lekko sie klei w dłoniach, ale buźka jest świetnie wymyta. Płatki delikatnie złuszczają martwy naskórek, więc jest gładsza, duża dawka witamin z grupy B jest dostarczana cerze, co skutecznie pozwala jej walczyć z pryszczami, a cera jest matowa i się nie przetłuszcza. Wcześniej podawano przepis podobny, ale na maseczkę, ja polecam stosowanie ich jako mydło na codzień, 100% brak podrażnień kosmetycznych i uczuleń. Z doświadczenia wiem że najlepsze są płatki owsiane górskie- taki rodzaj płatków, te najlepiej się rozmiekczają i tworzą papkę, bo normalnie nie wymagają gotowania, tak jak zwykłe płatki owsiane. I są tańsze. Pozdrawiam

Do choco: może spróbuj sobie przedłużyć rzęsy, wiem, że coś takiego robią w Łodzi, efekt utrzymuje się około miesiąca Do joana: na świecącą cerę wypróbuj baze pod podkład Sephora, jest przezroczysta, ma konsystencję oliwki w żelu, jest jakgdyby tłusta w dotyku, a idealnie matuje. Dla mnie kosmetyczny cud. Poza tym idealnie wygładza skórę i podkład się rozprowadza rewelacyjnie :)

Gość uuuuuuuupppppppp

Gość OLCZKA
To nie jest może rada kosmetyczna,ale na skłonności do grzybicy dobre jest picie kefiru i jogurtu!pozwalają zachować dobrą flofę bakteryjną w organiźmie.

hejka PODAJE PRZEPIS NA ŚNIADĄ CERĘ BEZ SOLARIUM. - KĄPIEL Składniki: 200 g kory dębu, 20 g liści orzecha włoskiego, 50 g rumianku, 100 g lawendy, 50 g kwiatu lipy. Wykonanie: Zioła wymieszać i gotować w kilku litrach wody przez około 20-30 minut, na małym ogniu. Odcedzić i wlać do wanny z ciepłą wodą. Kąpiel powinna trawać ok 20 minut. Przepis dostałam od kumpelki z gg, mówi że efekty są naprawde super. Ja niestety nie mam w domu wanny, tylko prysznic, więc byłabym wdzięczna jak któraś z was wypróbuje i zda nam relacje czy efekty są naprawde takie fantastyczne jak mi podała koleżanka. To wtedy zaczne sie rozgladac za jakas wanna haha,

Podaje jeszcze parę przepisów. Żel do włosów SKŁADNIKI 2 łżki siemienia lnianego i 1 szklanka wody NALEZY WSYPAC SIEMIE LNIANE DO GARNKA, ZALAC WODA I ZAGOTOWAĆ. NASTEPNIE ZDJĄĆ GARNEK Z OGNIA I POZOSTAWIC NA 15 MINUT, POTEM ODCEDZIC ZELATYNOWATY PŁYN I POZOSTAWIC DO OSTYGNIĘCIA, A NASTEPNIE PRZELAC DO CZYSTEGO, ZAMYKANEGO POJEMNICZKA. MOZNA GO NAKŁADAC NA MOKRE I SUCHY WŁOSY, WYDAJNOSC 1 I 1/3 SZKLANKI NIE MUSZE DODAWAC ZE SIEMIE MA BARDZO KORZYSTNY WPŁYW NA WŁOSY, MAM NADZIEJE ZE KOMUS PRZYDA SIE TEN PRZEPIS, POZDRAWIAM

Wywar z wierzby białej na bardzo tłustą cerę, otwarte pory i wypryski. składniki 1 litr wody, 100 g swiezej lub wysoszonej kory Kore nalezy zalać wodą i gotowac około 20 minut, po ostudzeniu przemywać twarz, szyje, dekolt, plecy.

Maseczka miodowo-jabłkowa Nalezy obrac jedno jabłko, utrzec je i zmieszać z jedną łyżeczką płynnego miodu, maseczke nakład sie na twarz na ok 20 minut, nastepnie zmywa sie letnia woda, maseczka ta usuwa zanieczyszczenia a takze bardzo wygładza cere.

Gość MARIOLKAAAAAAAAAAAA
O WIDZE ZE SA NOWE PORADY, TRZEBA BEDZIE WYPRÓBOWAC, PA

Gość AudreyQwiatuszek
Topik świetny, pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę

Gość a gdzie...
mogę kupić np.korę dębu,czy liście orzecha włoskiego? W jakimś sklepie zielarskim?

Gość Gosiaczekkkkkkkkkkkkk
Odświeżam

Gość Gosiaczekkkkkkkkkkkkk
Odświeżam

Gość olaaolaa
O widze nowe wpisy. Super!!! Trzeba będzie wypróbować

Gość karooooooo
hej dziewczynki:-) chcialam tylko napisac ,ze wyprobowalam ten peeling z fusow z kawy i oliwy i jest ZAJERZYSTY!!!!!!!!!POLECAM POLECAM!!!!Co ja bym bez was zrobila!!!!:-)

Gość papuzka
Kreska na powiece - zwykle biore cienki pedzelek, maczam go w wodzie, a potem w cieniu do powiek. Kreseczka wychodzi naturalna, rowniutka i w ogole sliczna :)