Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśjula

Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?

Polecane posty

Gość A S I C A 18
JA!!! hihihi

Gość czerisz
Nie ma co, niezłe komentarze tutaj napisaliście;p! To jest chyba jeden z najpopularniejszych tematow ostatnio na forach internetowych, niestety:( Niestety, bo ludzie piszą o czymś i ocieka to jadem nienawiści i hipokryzji z ich strony. Niegdyś słuchałam dużo rap'u, również polskiego. Nigdy jakoś nie mogłam przebić się przez teksty o blokowiskach, ławkach, suczkach i jaraniu, gdyż nie dotyczyło mnie to w ogóle, takie życie. Jednak pokochałam tą kulture i ludzi którzy ją tworzą i są jej odbiorcami. Znalazłam coś dla siebie i słuchałam Fisza, Grammatik czy K44. Miałam i nadal mam świadomośc tego że niektóre sprawy w tej kulturze mi konkretnie nie odpowiadają. Zaraziłam sie jednak pasją tych ludzi, świeżoscią, bo zaczynałam interesować się tym kiedy jeszcze w sklepach czy w tv nic nie było na temat hip hop'u i wszystko dostawało sie od znajomych. Jeśli chodzi o ubiór, styl mówienia, to wytworzyło sie to po to aby czuć jakąs przynależność do tej grupy. To nie jest kultura nienawiści do policji czy ciągłych imprez, gdzie króluje trawka. Sama nigdy nic nie paliłam, mało pije, na ławkach nie przesiadywałam, problemów z policją nie miałam... I nie jestem jedyna. Łatwo jest oceniać jakiś tekst, ale trudniej jest coś samemu stworzyć, nawet na gazie:) O dziwo środowisko hip - hop'owe jest dość krytyczne, nie akceptuje chłamu tylko dlatego że jest to rap, jednakże tego nie zauwazycie w tv czy w radio gdzie serwują nam te najbardziej komercyjne kawałki, które trafią do mniej wymagającego odbiorcy. Im wiecej tego się tworzy, im bardziej opłacalne jest to zajęcie, tym więcej pojawi się hien, które chcą tylko zarobić. Jednak tak jest niemal w kazdym gatunku muzycznym. Prosze wezcie rowniez pod uwagę, że w zależności od wykonawcy, kieruje on swoją muzyke do konkretnej grupy ludzi. Nie wszytskim podoba sie Molesta czy Tede, a z drugiej strony nie wszyscy chcą słuchać naprawde genialnych tekstów Fisza. Jestesmy rózni, dlatego muzyka jest róznorodna (kolejny banał:p) Teraz jestem juz nieco starsza i bardziej dojrzała:) Nie słucham już tyle rap'u, ale nadal obracam sie głownie w czarnych klimatach. Powracam jednak czasami do tego co było i co jest teraz w polskim rapie. Jednocześnie jestem otwarta na inne gatunki muzyczne i NIE KRYTYKUJE bo wiem ze zazwyczaj moja wiedza np. na temat metalu jest znikoma, poza tym nie dociera do mnie ten styl muzyczny, ale to nie jest równoznaczne że go NIE LUBIE albo NIENAWIDZE, po prostu do mnie nie przemawia to co słyszałam... Sorka że tak długo i tak chaotycznie, ale trudno jest wszystko napisać, to co sie czuje:) Pozdrawiam wszystkich.

Gość ja nienawidze

Gość Hiphopowiec
A wezcie pokażcie tekst jakiejśwaszej piosenki.A pozatym powybieraliście teksty pojedynczych piosenek które akurat nie mająnas skłaniaćdo głębszych przmyśleń bo przecież życie to nie jest filozofia.Czasami troche trzeba sie rozluźnić.Mówice że HH a połowa z was słuch techna które nic nei wnosi w życie.

Gość Rudeboy
Necelle, idiotko. Wiesz co do braggadoccio? Widzisz, w przytoczonym przez Ciebie fragmencie Mezokracji jest widać właśnie bragga. Czyli wychwalanie swoich umiejętności, szydzenia ze słabszych MC i grożenie im, co się z nimi zrobi. Proste jak jebanie ale Ty, inteligentna i błyskotliwa super kobietka tego nie wie i szydzi z czegoś o czym nie ma pojęcia. Życzę więcej obiektywizmu w dalszym życiu, może się przydać.

Gość kyczmysz
ale z was mutanty no nie moge normalnie wy tylko w hip-hopie widzicie chyba takich gwiazdorów sceny jak mezo 18l czy inne tego typu łakome na kase sukr.wiele a do jednego kolesia co pisał luźny styl życia jest zły?To co mamy tak jak ty cały czas mówić tylko witam pana a nie yo ziom co w tym jest dziwnego że ty tego nie trawisz to nie moja wina ale nie miej jakiś wontów do takich jakty to powiedziałeś "luzaków" jak my hahaha żenada pozdrooo

Gość 100 procentowy hip-hopowiec
buaahahahahahahahhahahaha!!! ahahahaahahah!!! eheheheheheh! heheheh... heheh... haha, hahahahahah! heh, buehehehehh... hehe. heh... trafiłem tu przez pewne forum hip-hopowe i przeczytałem pierwszą stronę (wychodzę z założenia, że reszta to już powtarzanie tego co ktoś napisał wcześniej, bluzgi i spam) i moge powiedzieć wam jedno: wiedza o hip-hopie, a raczej rapie wiekszości z was jest OOOGROMNA. bueheheheheheheheeh.

Gość nie znosze hiphopowcow
bo tworza i kultywuja to cos co sie nazywa hip-hopem... moj chlopak tez ich nie znosi... za to go nawet troche lubie

Gość krakowiaczek
Nienawidzę naśladownictwa. A zwykle naśladuje się wtedy, kiedy nie ma się nic do powiedzenia. Kopiuje się to co robią inni - zazwyczaj bez zastanowienia. Taki jest właśnie "polski" HH. Kilkudziesięciu bezmózgich lumpów zafascynowanych pseudokulturą amerykańskich Murzynów, żyjących i zdychających w slamsach. Wymyślcie coś swojego!!!! Pewnie jest to wołanie w próżnię, bo najłatwiej jest zrzynać głupi bełkot i nieskoordynowane machanie łapami. A informacje o tym że świat jest popieprzony, można przekazywać także w inteligentnych utworach muzycznych. Ale inteligencja jest dla hiphopowców pojęciem całkowicie abstrakcyjnych. Reasumując - dla mnie HH to amerykańskie GÓWNO !!!!!!

Gość Nie-idealna
Polski hip hop nie powinien nazywac się hip hop ... zapominamy że hip hop to muzyka o życiu ... muzyka czarnych wywodzących się z biednych dzielnic ... początkowo ... Kaliber 44 owszem ale teraz to nie hip hop tylko hip pop w większości komercyjne piosenki albo wizje naćpanych raperów ... często słowa które nie są przekleństwami można policzyć na palcach jednej ręki ... ale co kto lubi ...

Gość feenix
skonvccie ten gdopik jak sie ne znacia hip hopu!!! Pałować smerfuw!!

Gość jeeeees
davidek jestes pierdolniety!

Gość kotku
Davidek jest całkiem niegłupi.

Każda subkultura wyrastala ze słabości ludzkich charakterow i tęsknoty za sila.Niestety hh subkultura nie mozna nazwac.Żadną.Bo z kulturą to nie ma nic wspólnego.Ot zlepek kilku glupawych rymów,o nienawiści do policji,pochwale marychy i cięzkim zyciu na osiedlowym trzepalu.Tym wypierdkom przydaloby sie dwuletnie wojsko,szybko by ich wyleczyli z choroby do społeczeństwa. Zakazać ? Nie,zaraz by sie dorobiło teorie o dyskryminacji hh,a po co ? Sam zginie smiercia naturalna.Juz odbieranie tych nagrań o odglosach spuszczanej wody zanika i wynosi w porywach o,33%.To ok.3000 zagorzałych,głuchych z rozpaczy i nienawiści fanów rymowania z zagietymi palcami i spodniami na jajach.Powoli dorosna i zmienia zainteresowania.Moznaby tylko dyskretnie \"tworcom\" np.takim jak Peja,Molesta,Vienio czy Pele,delikatnie spuścicc wpierdol... Ale w końcu po co...To słabi ludzie,na codzień nienawidzacy tego co robia...Za hipokryzję nikogo sie nie zamyka jeszcze...

Gość Nanana
Nie czytałam wcześniejszych wypowiedzi, więc może się powtórzę. Denerwują mnie teksty hh! cholera- z jednej strony----> ale jest żle i niedobrze z drugiej-------> bawmy się, super panienki i imprezy Cholera! czyli jest żle, ale bawmy się------> po co coś zrobić z tym życiem, no nie? załóżmy kolektyw, wspólnie ponarzekamy sobie na te czasy, popatrzymy na fajne dupy i hej!

Gość od davidka
O, ja juz nawet polubilem ten hip-hop ( czy rap, czy co... ) Nawet kilka razy sluchalem tych samych plyt! Ale mi sie znudzily i dalem je Saszy, a Sasza dal Wiktorowi, ale Wiktor ich nie chcial ( bo on woli techno, bo jest prawdziwym pedalem ) i mial zamiar MI je dac, ale ja powiedzialem, ze nie chce... Nudzi mnie hip-hop z rapem do spoki. Ostatnio, znudzony, sluchalem wylacznie wiadomosci rano i wieczorem audycji na temat historii, albo czegos takiego... Az tu nagle, dzisiaj... http://po.sobotnim.weselup.patrz.pl/ Jestem za chwy co ny!!! To jest prawdziwie polski... ten...

Gość KWASASDSD
Ja nie znoszę hh, ale jesli ktos lubi to coz - niech slucha, byle nie przy mnie:P

Gość kubex
hahahaha loooooool jak czytalem te wszystkie wasze posty to o malo co niepopuscilem w gacie ludzie nie podoba sie wam to kurwa niesluchajcie proste a tak na boku to lepiej idzcie do kosciola pomudlcie sie i juz niewypowiadajcie sie na tematy o ktorych niemacie pojecia Dewoty jebane!!

Gość ___ANTON___prostujcie sie
przeczytalem kilka pierwszyc hwpisow i rece opadly. przepraszam czy panstwo jest od o.Rydzyka? po pierwsze hip hop to nie muzyka a kultura na ktora skalda sie miedzy innymi rap. jesli wam to sie nie podoba[nie bede nazywal tego muzyka bo niektorych szanownych moge urazic] to nie sluchajcie tegom, niestety przez wlasnie takie zdewociale babksa rap jest na takim poziomie na jakim jest i tak jest postrzegany. sluchajcie dalej mandaryny i typ MELODYJEK. a moze poprostu idolem mlodziezy Polomski Jerzy. jestescie bardziej smieszni niz ta muzyka dla was, troche tolerancji i wyjdzcie z kokonow juz biedne zaslepione poczwarki, dla jednych hh to gowno dla drugich zycie. zreszta jak byscie mieli cos w glowie to byscie glupot takich nie wypisywali ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ NAJGORSZE FORUM www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl www.forum.bezele.pl

Gość co za znawcy
"davidek Mowil mi Wojtek Michalak, ze gazecie wyczytal, ze gdzies na Zachodzie porobili proby z muzyka klasyczna - czy ona pozyteczna, czy za bardzo nie. Ustawili w oborze glosniki z Mocartem i krowy sluchaly - Muzyki do snu. Tak przez caly tydzien - na zmiane - to Brahms, to Mozart, to Vivaldi, to Szopen... Okazalo sie, ze krowy lepsze mleko daly! I nawet smaczniejsze! Ja sie chcialem dowiedziec, czy podobne proby bylyby mozliwe z hiphopem - nawet z polskim! I jakie by to mleko z hiphopa powychodzilo. Czy slodkie, czy moze gorzkie..? " sprawdz na sobie, zobacz jakie mleko bedziesz dawal

Gość Dolar
Tez zadalem sobie trud i przeczytalem kilka pierwszych stron i stwierdzam : Ludzie ktorzy to pisali sa rzalosni : 1) podaja piosenki i przypisuja je zlym artysta - moze troche zetelnosci ? 2) jestescie banda krytykantow - ktora zamiast zajmowac sie sluchaniem swojej muzyki woli krytykowac czyjas. 3) kazdy lubi co innego czasami madrzejsze teskty a czasmi woli odpoczasc a czasami pobawic sie to sie zawiera w hip hopie - jak czytam wiekszosci z was to wydaje mi sie ze wszyscy skonczyli studia socjologiczne a ich ulubiona rozrywka jest dociekanie sensu istnienia - poluzujcie paski w gaciach bo sie udusicie . 3)wiekszosc z was slyszalo moze kilka piosenek z vivy i wydaje im sie ze wiedza juz wszystko i moga sie wymadrzac 4) skoro jestescie tacy sprawiedliwi (w odoroznieniu od hip hopu - waszym zdaniem) to gdzie jest wasza tolerancja ? 5)jezeli Cie denerwoje to nie sluchach i napisz "nie interesuje mnie " - wystarczy 6)niektorzy z was sila sie na takie dowcipy ze ja pierdole - gratuluje inwecji 7) PROSTUJCIE SIE DZIWKI

hip-hop to minimum muzyki, maximum słów i to zazwyczaj bezsensownych, chociaż czasami są wyjątki. Na ogół nie lubie tego typu muzyki, ale jedna piosenka mi się naprawde podoba Jeden Osiem L - Jak Zapomniec

Gość kubex
no to znalazles naprawde hip hopowa grupe Gratuluje i wcale sie niedziwie ze jezeli ktos slucha 18L to pozniej mowi ze HH jest do dupy

Gość Dolar
"ale jedna piosenka mi się naprawde podoba Jeden Osiem L - Jak Zapomniec" to nam sie fan muzyki pop trafil

Gość kxp
Polski hip hop to ciekawa sprawa. Trudno mi sie jakoś jednoznacznie wypowiedzieć, bo uważam że w tej kwestii moja wiedza jest jeszcze troche niewystarczjąca, ale jak słysze utwory Tede to mi ręce opadają. To nie jest nawet muzyka to jakaś forma karykatury. To samo dotyczy niektórych utworów Peji i Mezo. Natomiast Ascetoholix i Doniu to już troche inna historia. Że wspomnę tylko Skarby. Myślę że z hip hopu mogłoby się coś fajnego urodić gdyby ludzie którzy go tworzą trochę się postarali. PS:Suczki to typowy amerykanizm przeniesiony na polski grunt tylko że w tamtejszej kulturze oznacza po prostu czarną, twardą kobietę. Polscy raperzy chcieli pomysl ściągnąć i przerobić po swojemu, ale niestety wyszla tylko seksistowska karykatura.Troche szkoda.

Gość Dolar
"ale jak słysze utwory Tede to mi ręce opadają. To nie jest nawet muzyka to jakaś forma karykatury" ciekawe jakie utwory Tedego slyszales/as ? Jego teksty sa dla kumatych i wspominal on wiele razy ze nikomu nie musi sie tlumaczyc z tego co robi a robi to co lubi . To jest forma karykatury takich ludzi jak TY .

wiekszośc to takie nic...nie podoba mi sie , po prostu nie słucham, co za problem??jak ktos chce niech słucha, i tak lepiej słuchac tego, niz jakiegos vivowego gowna.. ALE, ALE, ALE,,, FISZ jest...hmm...ciesze sie ze po prostu jest:):) uwielbiam, .. to samo tyczy sie K44, i Tworzywa Sztucznego, Indios Bravos, Gutka, Stasia,( własnie..słyszał ktos tu w ogole o Stasiu ?? )..DJ Feel X, moze to nie H-H , ale jakos tako go sobie kojarze ze sląską scena hiphopową..pozdrawiam ludzi z mozgiem...czyli niestety nie wszystkich tu sie wypowiadajacych..

Gość theboss
zadakem sobie trudu i pocszytalem tutaj te wasze wypociny . jestescie w wiekszosci z graja pedalow nie znacie sie na hh a sie wypowadacie! hh jest poprostu muzyka; reszta sie nie liczy! jak wam sienei podoba to nie sluhajcie slhajcie techno glupie pedaly nieuki hiphop jest dla kozakow!!!!! hiphopwcy wyrywaja nizalepsze laski maja swoj styl ktory stawia ich ponbad wszysktkim! davidek spierdalaj stond!

uwielbiam hip hop!!! kiedyś słuchalam punka, teraz oczywiście czasem też, a hiphop to taki punk dzisiejszych czasów, prawda prosto w oczy, dawniej była złość i bunt, teraz słyszy się raczej desperację i zniechęcenie, słychać pogodzenie sie ze stanem rzeczy, ale nie tak do końca... co niektóre są super śmieszne, brzmią idiotycznie ale też je uwielbiam :) dawniej też prawda w oczy kłuła ;)

choć jak wyżej pisze theboss, nie kazda ma zapewne nieść sens treści, zajebiste rymowanki, super muzyka, aż się spiewać chce i kołysać, super się auto przy nich prowadzi. ale niektóre przekazują głębokie treści