Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Go艣膰 .ona.
mam za sob膮 11 tabletek,co prawda nadal mam lekkie krwawienie ale nie odczuwam innych dolegliwo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rybcia89
Wzi臋艂am dzi艣 ostatni膮 pigu艂k臋 z opakowania i dzi艣 dosta艂am okres. Czy to normalne?? Dosta膰 okres przed przerw膮 7 dniow膮?? jutro ma sie ona zacz膮膰 a ja mam ju偶 okres ... czy mam si臋 ba膰 ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aleyna
Hej Dziewczynki:) ja jestm po pierwszym opakowaniu novynettu, wlasnie jest 4 dzien przerwy i dostalam okres, nie powiem troche sie obawialam, czy aby na pawno pierwsze opakowanie mnie zabezpiecza ale teraz jestem juz spokojna....tak swoja droga to nie sadzilam, ze kiedys tak sie uciesze, ze okresu dostalam:P Jesli chodzi o to, czy jestem zadowolona z tych tabletek...jednym slowem bajka...zero dolegliwosci, zero plamienie, okresik skapiutki, po prostu nie moglo byc lepiej....pozdrawiam goraco

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seilenka
ju偶 jestem po pierwszym opakowaniu i chyba ostatnim ...:( czytaj膮c wasze posty by艂am bardzo pozytywnie nastawiona i wszystko by艂oby ok gdyby nie to plamienie na pocz膮tku (p贸藕niej ust膮pi艂o) potem mi piersi uros艂y i mnie okropnie bol膮 do tego czasu naszcz臋艣cie nie przyty艂am :)) to by by艂o na tyle mam nadzieje 偶e wam b臋d膮 lepiej s艂u偶y膰 Pozdrawiam ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dodihhhhh
pomocy!!!!zazywam pigulki novynette i mam problem bo nie zwazalam na przyjmowanie w kolejnosci tylko bralam raz z poczatku raz z konca jak bylo mi wygodniej...czy moge byc nie zaabezpieczona???prosze odpiszcie szybko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SandriS
Nie ma znaczenia kt贸r膮 we藕miesz tabletk臋, wi臋c mo偶esz by膰 spokojna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lekabulka
tak zazywam je 6 miesiecy przytylam 7 kilo, odstawilam na 2 miesiace zeby zobaczyc co sie bedzie dzialo i co schudlam minimalnie okey to wrocilam do tabletek i sie nie mylilam po 2 miesiacach nastepne plus 3 kilo nie jestem z nich zadowolona .W tym czasie przytylam juz z 9 kilo , nie czuje sie z tym konfortowo, kolezanki czasami sie mnie pytaja czy przypadkiem nie jestem w ciazy bo brzuch mam wzdety od macicy do zeber w sumie to wlasnie w tym obszarze sie powiekszylam .nie zauwazylam zebym miala wieksze uda czy piersi. W pierwszych miesiacach mialam zmienne nastroje czeste placze z byle powodu. Ogolnie to nie mam juz takiej przyjemnosci z seksu jak wczesniej. to tyle odstawiam :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obiektywniiiieeeeeeeee
biore je od 3 lat mniej wiecej. schud艂am, cera sie poprawi艂a, libido spad艂o troche, piersi "rosna" lekko w czasie "okresu" wiec nic nadzwyczajnego, nie mam md艂osci, zawrotow b贸l贸w g艂owy, ani nic z tych rzeczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monika_25
Hejka mam takie pytanko, tabletki novynette biore od 9 m-cy, w pon skonczylo mi si臋 jedno opakowanie i we wt powinnam zacz膮膰 nowe, bo nie chcia艂am sobie teraz robi膰 przerwy. Niestety zapomnia艂am wykupic recept臋 i spoznion膮 tabl wzielam po 14 h, czyli w srode, a kolejna o normalnej porze, w srode wieczorem. Wiem co jest napisane na ulotce, ale jak myslicie, czy jest jestem zabezpieczona czy nie??? bo z ulotki wynika ze powinnam stosowa膰 dodatkowe formy zabezpieczenia, ale moze ktora艣 z wlasnego doswiadczenia napisze mi czy musze sie czyms martwic czy moge spokojnie szalec???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalinka_85
hej dziewczyny mam pytanie obecnie koncze brac pierwsze opakowanie novynette tabletki zaczelam brac jak nalezy czyli od 1 dnia okresu ktory zakonczyl mi sie jak zwykle po 7 dniach ogolnie czuje sie swietnie i nie mam zadnych dolegliwosci w tej chwili zostaly mi jeszcze 3 tabletki do konca opakowania tak wiec za 3 dni powinnam miec okres jednak od 4 dni plamie na poczatku myslalam ze to plamienia o ktorych mowa w ulotce ale teraz to wyglada mi to raczej na okres, czy ktoras z was tez tak moze miala?czy powinnam sie zaczac martwic i skonsultowac sie z lekarzem?czy dokonczyc opakowanie odczekac 7 dni i zaczac kolejne i wtedy zobaczyc co sie bedzie dalej dzialo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asya
monika_25: zdarza艂o mi si臋 nawet nie wzi膮膰 jednej tabletki w og贸le, albo d艂ugo po czasie itp nie u偶ywa艂am dodatkowych zabezpiecze艅 i w ci膮偶臋 nie zasz艂am :) Ale ka偶dy organizm jest inny wi臋c lepiej nie kieruj si臋 opiniami innych ;) kalinka_85: na pocz膮tku to normalne, organizm si臋 przyzwyczaja. Ale dla spokoju sumienia zawsze warto skonsultowa膰 si臋 z ginem ;) Buziaki wszystkim novynettkom i 偶ycz臋 przyjemno艣ci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AS17
Ja jestem po pierwszym opakowaniu tabletek i w sumie jak narazie nie jestem zadowolona, plami艂am prawie przez ca艂y czas, bola艂 mnie brzuch i przyty艂am 2-3kg.Okres dosta艂m po trzech dniach w trakcie przerwy i rzeczywi艣cie bardziej sk膮py ni偶 te wcze艣niejsze. Wyprubuje jeszcze jedno opakowanie bo dosta艂m recept臋 na dwa i zobacze jak b臋dzie dalej, jak b臋d臋 ty膰 to odstawi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 XXXolX
Witam, mam pytanie, mianowicie bior臋 te tabletki pierwszy raz, lekarz przepisa艂 mi novynette, zjad艂am pierwsza tabletk臋 pierwszego dnia okresu, wszystko jest ok, nic nie boli, ale krwawienie jest bardzo mocne nigdy takiego nie mia艂am, a偶 przesadnie mocne krwawienie, ju偶 jest tak dwa dni, prosz臋 o odpowied藕 czy to jest pow贸d do zmartwienia?, czy jest to normalne? Za odpowied藕 z g贸ry dzi臋kuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migusia88
Ja biore juz trzecie opakowanie novynetek.Nie kontroluje przesadnie mojej wagi(jakos nie mam na tym punkcie bzika;)ale tez nie dostrzegam zebym przybierala na wadze.Ogolnie czuje sie dobrze choc pamietam ze przy pierwszym opakowaniu mialam lekkie plamienia i obnizenie nastroju...ale teraz juz o.k.Moja gin przepisala mi novynetki przede wszystkim dlatego ze mialam BARDZO bolesne miesiaczki...no i pomoglo:)Niestety libido spada:(Piersi rosna i troche sa obolale. Poradzcie dziewczyny czy ze wzgledu na obnizone libido warto by bylo zmienic tabletki?Czy wszystkie tabletki obnizaja libido?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maniuska888888
mam pytanko? wyczyta艂am ze te tabletki maja ten sam sk艂ad.... teraz nie dam rady zapisac sie do gina a moja kolezanka uzywa novynette.... czy zamiast mercilonu moge wziac jedno opakowanie novynette? jak myslicie? prosze o info... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migusia88
No nie wiem czy mozesz.Kazde tabletki sa inne.I powinnas zapytac ginekologa.Ale jak chcesz...Tyle ze zrobisz to na wlasna odpowiedzialnosc.Ale przynajmniej jesli sie na to zdecydujesz to wybierz sie jednak jak najszybciej jak tylko bedziesz mogla do ginekologa...Buziaki :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ANN-
HEJ DZIEWCZYNY;-) JAKIE艢 2 TYGODNIE TEMU B艁AM U LEKARZA I TEZ PRZEPISA艁 MI NOVYNETTKI;-) I WSZYSTKO GRA...JAK NARAZIE WZI臉艁AM 8 TABLEYEK I CZUJ臉 SI臉 W MIARE DOBRZE..JUZ PO5 TABLETCE KOCHA艁AM SI臉 Z CH艁OPAKIEM DO KO艃CA..I JEST OK;-) G艁OWKA TE呕 NIE BOLI. MO呕E TROSZKE PIERSI, ALE TE呕 NIE BARDZO;-) CO DO PLAMIE艃-.....S膭 ALE MINIMALNE;-)JE艢LI DO KO艃CA OPAKOWANIA NIE WYST膭PI膭 呕ADNE SKUTKI UBOCZNE NIE B臉DE ZMIENIA膯...;-)POZDRAWIAM GOR膭CO;-);-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 truskaweczka7
Mam taki ma艂y problem bo zapomnia艂o mi sie wzi膮膰 tabletki 3 od ko艅ca opakowania. Na ulotce jest napisane, 偶e je艣li sie zapomni wzi膮膰 kt贸r膮艣 z 7 ostatnich to trzeba od razu bez 偶adnej przerwy zacz膮膰 nowe opakowanie, ja niestety jeszcze nie mia艂am wykupionego :( no i teraz nie wiem czy mam normalnie zacz膮膰 bra膰 tabletki gdy sko艅czy mi sie przerwa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smutny aniolek
hej a ja mam pytanie biore te tabletki i wystapil u mnie taki efekt jak suchosc pochwy;/ dol tragedia miala ktoras z was tak? zaznacze ze biore 4 tabletke ,,,to minie czu musze zmienic tabletki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asya
XXXoIX: Nie martw sie, to normalne :) Tez mia艂am na pocz膮tku bardzo obfity i d艂ugi okres, potem ca艂y miesi膮c plamienia, ale drugie opakowanie by艂o zupe艂nie inne :) Migusia88: z libido to r贸偶nie. Mi si臋 wydaje 偶e to raczej o nasz膮 psyche chodzi, bo wiadomo 偶e z tej przyjemno艣ci i tak dzieci nie b臋dzie wi臋c nie ma dreszczyku emocji ;) Na pocz膮tku tez wydawa艂o mi si臋 偶e spada, ale teraz jest wszystko okay ;) truskaweczka7: na Twoim miejscu wzi臋艂abym normalnie pozosta艂e 2, a potem 7 dni przerwy. Zawsze warto si臋 dodatkowo zabezpieczy膰 przez pierwszy tydzie艅 po opuszczonej jednej ;) smutny aniolek: nie mia艂am tak, radz臋 jak najszybciej porozmawia膰 z ginem. Je艣li jest to uci膮偶liwe, to wydaje mi si臋 偶e lepiej odstawi膰, je艣li nie - poczeka膰 do wizyty u gina. Przyjemno艣ci 偶ycz臋 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rybcia89
Mam jeszcze 6 tabletek do ko艅ca opakowania a ju偶 dosta艂am okres :( boli mnie brzuch tak jak zwykle :( co si臋 sta艂o?? czy tak mia艂y艣cie? to jest moje 3 opakowanie novynette. czy to normalne? czy skuteczno艣膰 tabletek jest taka sama ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzika_90
Witam Was ! Biore te tabletki od lipca i przyty艂am 2 kilo,ale u mnie to nie problem,plamienie mialam przy 3 opakowaniu takie dwudniowe i potem sie juz nie powtarzalo,piersi nie urosly niestety,okres jest mniej obfity i krotszy z czego jestem bardzo zadowolona :) 艢wietnie sie po nich czuje i w najblizszym czasie nie zamierzam ich zmieniac :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 XXXolX
Bardzo dzi臋kuje za odpowied藕 Asya! Ju偶 ko艅cze opakowanie i jest wszystko dobrze!!!!!! Jedynie co bol膮 piersi ale samopoczucie ok co najwa偶niejsze! Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 atara
Witam:) Mam 3 zb臋dne opakowania Novynetek. Zakupi艂am je w sierpniu zesz艂ego roku, ale w ko艅cu ich nie za偶ywa艂am. W siateczce z 3 opakowaniami tabletek jest jeszcze nawet paragon:) Data wa偶no艣ci to: 10-11/2009. Zainteresowanych prosz臋 o kontakt na e-mail: atara@wp.pl Pozdrawiam;)

Udost臋pnij ten post

a ja biore je juz 10 mies. jest wszystko ok- dobrze sie po nich czuje i nie przyty艂am... jednak mam pytanko. zapomnia艂am wziasc jedna tabletke- wzie艂am nastepnego dnia o normalnej porze i dosta艂am okres( chociaz prawid艂owo powinnam dostac za 7 dni) czy ktos mia艂 podobnie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
dziewczyny obud藕cie si臋 !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 atara
Jestem z Radomia, a za 3 opakowania chc臋 ok. 65z艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goralka
skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie i robie przerwe 7 dni ale jest juz dzien drugi a ja dalej nie mam okresu... ile moze sie spozniac? czy to normalne? a przez miesiac kiedy pralam te pigulki mialam czasem delikatne plamienie? cos jest nie tak? czy to norma na poczatku? help!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zakr臋conaaaaaaaa
pani ginekolog przepisala tabletki wlasnie w styczniu, we wtorek bede robila 7 dniowa przerwe... tylko mam pytanie, ona powiedziala zeby przez pierwszy miesiac uwazac a na ulotce pisze ze dzialaja od razu :/ nio i doszlo teraz do tego w 艣rode ze nie wytrzymalismy i wlozyl mi go doslownie na chwilke ale nie jkonczyl we mnie... czyli mam sie nie denerwowac? tabletki diore regularnie... i byla to 16 tabletka... biore Microgynon 21

Udost臋pnij ten post