Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość .ona.
mam za sobą 11 tabletek,co prawda nadal mam lekkie krwawienie ale nie odczuwam innych dolegliwości.

Gość rybcia89
Wzięłam dziś ostatnią pigułkę z opakowania i dziś dostałam okres. Czy to normalne?? Dostać okres przed przerwą 7 dniową?? jutro ma sie ona zacząć a ja mam już okres ... czy mam się bać ??

Gość aleyna
Hej Dziewczynki:) ja jestm po pierwszym opakowaniu novynettu, wlasnie jest 4 dzien przerwy i dostalam okres, nie powiem troche sie obawialam, czy aby na pawno pierwsze opakowanie mnie zabezpiecza ale teraz jestem juz spokojna....tak swoja droga to nie sadzilam, ze kiedys tak sie uciesze, ze okresu dostalam:P Jesli chodzi o to, czy jestem zadowolona z tych tabletek...jednym slowem bajka...zero dolegliwosci, zero plamienie, okresik skapiutki, po prostu nie moglo byc lepiej....pozdrawiam goraco

Gość seilenka
już jestem po pierwszym opakowaniu i chyba ostatnim ...:( czytając wasze posty byłam bardzo pozytywnie nastawiona i wszystko byłoby ok gdyby nie to plamienie na początku (później ustąpiło) potem mi piersi urosły i mnie okropnie bolą do tego czasu naszczęście nie przytyłam :)) to by było na tyle mam nadzieje że wam będą lepiej służyć Pozdrawiam ...

Gość dodihhhhh
pomocy!!!!zazywam pigulki novynette i mam problem bo nie zwazalam na przyjmowanie w kolejnosci tylko bralam raz z poczatku raz z konca jak bylo mi wygodniej...czy moge byc nie zaabezpieczona???prosze odpiszcie szybko

Gość SandriS
Nie ma znaczenia którą weźmiesz tabletkę, więc możesz być spokojna :)

Gość lekabulka
tak zazywam je 6 miesiecy przytylam 7 kilo, odstawilam na 2 miesiace zeby zobaczyc co sie bedzie dzialo i co schudlam minimalnie okey to wrocilam do tabletek i sie nie mylilam po 2 miesiacach nastepne plus 3 kilo nie jestem z nich zadowolona .W tym czasie przytylam juz z 9 kilo , nie czuje sie z tym konfortowo, kolezanki czasami sie mnie pytaja czy przypadkiem nie jestem w ciazy bo brzuch mam wzdety od macicy do zeber w sumie to wlasnie w tym obszarze sie powiekszylam .nie zauwazylam zebym miala wieksze uda czy piersi. W pierwszych miesiacach mialam zmienne nastroje czeste placze z byle powodu. Ogolnie to nie mam juz takiej przyjemnosci z seksu jak wczesniej. to tyle odstawiam :P

Gość obiektywniiiieeeeeeeee
biore je od 3 lat mniej wiecej. schudłam, cera sie poprawiła, libido spadło troche, piersi "rosna" lekko w czasie "okresu" wiec nic nadzwyczajnego, nie mam mdłosci, zawrotow bólów głowy, ani nic z tych rzeczy

Gość monika_25
Hejka mam takie pytanko, tabletki novynette biore od 9 m-cy, w pon skonczylo mi się jedno opakowanie i we wt powinnam zacząć nowe, bo nie chciałam sobie teraz robić przerwy. Niestety zapomniałam wykupic receptę i spoznioną tabl wzielam po 14 h, czyli w srode, a kolejna o normalnej porze, w srode wieczorem. Wiem co jest napisane na ulotce, ale jak myslicie, czy jest jestem zabezpieczona czy nie??? bo z ulotki wynika ze powinnam stosować dodatkowe formy zabezpieczenia, ale moze ktoraś z wlasnego doswiadczenia napisze mi czy musze sie czyms martwic czy moge spokojnie szalec???

Gość kalinka_85
hej dziewczyny mam pytanie obecnie koncze brac pierwsze opakowanie novynette tabletki zaczelam brac jak nalezy czyli od 1 dnia okresu ktory zakonczyl mi sie jak zwykle po 7 dniach ogolnie czuje sie swietnie i nie mam zadnych dolegliwosci w tej chwili zostaly mi jeszcze 3 tabletki do konca opakowania tak wiec za 3 dni powinnam miec okres jednak od 4 dni plamie na poczatku myslalam ze to plamienia o ktorych mowa w ulotce ale teraz to wyglada mi to raczej na okres, czy ktoras z was tez tak moze miala?czy powinnam sie zaczac martwic i skonsultowac sie z lekarzem?czy dokonczyc opakowanie odczekac 7 dni i zaczac kolejne i wtedy zobaczyc co sie bedzie dalej dzialo?

Gość Asya
monika_25: zdarzało mi się nawet nie wziąć jednej tabletki w ogóle, albo długo po czasie itp nie używałam dodatkowych zabezpieczeń i w ciążę nie zaszłam :) Ale każdy organizm jest inny więc lepiej nie kieruj się opiniami innych ;) kalinka_85: na początku to normalne, organizm się przyzwyczaja. Ale dla spokoju sumienia zawsze warto skonsultować się z ginem ;) Buziaki wszystkim novynettkom i życzę przyjemności :)

Gość AS17
Ja jestem po pierwszym opakowaniu tabletek i w sumie jak narazie nie jestem zadowolona, plamiłam prawie przez cały czas, bolał mnie brzuch i przytyłam 2-3kg.Okres dostałm po trzech dniach w trakcie przerwy i rzeczywiście bardziej skąpy niż te wcześniejsze. Wyprubuje jeszcze jedno opakowanie bo dostałm receptę na dwa i zobacze jak będzie dalej, jak będę tyć to odstawię.

Gość XXXolX
Witam, mam pytanie, mianowicie biorę te tabletki pierwszy raz, lekarz przepisał mi novynette, zjadłam pierwsza tabletkę pierwszego dnia okresu, wszystko jest ok, nic nie boli, ale krwawienie jest bardzo mocne nigdy takiego nie miałam, aż przesadnie mocne krwawienie, już jest tak dwa dni, proszę o odpowiedź czy to jest powód do zmartwienia?, czy jest to normalne? Za odpowiedź z góry dziękuje.

Gość migusia88
Ja biore juz trzecie opakowanie novynetek.Nie kontroluje przesadnie mojej wagi(jakos nie mam na tym punkcie bzika;)ale tez nie dostrzegam zebym przybierala na wadze.Ogolnie czuje sie dobrze choc pamietam ze przy pierwszym opakowaniu mialam lekkie plamienia i obnizenie nastroju...ale teraz juz o.k.Moja gin przepisala mi novynetki przede wszystkim dlatego ze mialam BARDZO bolesne miesiaczki...no i pomoglo:)Niestety libido spada:(Piersi rosna i troche sa obolale. Poradzcie dziewczyny czy ze wzgledu na obnizone libido warto by bylo zmienic tabletki?Czy wszystkie tabletki obnizaja libido?

Gość maniuska888888
mam pytanko? wyczytałam ze te tabletki maja ten sam skład.... teraz nie dam rady zapisac sie do gina a moja kolezanka uzywa novynette.... czy zamiast mercilonu moge wziac jedno opakowanie novynette? jak myslicie? prosze o info... :)

Gość migusia88
No nie wiem czy mozesz.Kazde tabletki sa inne.I powinnas zapytac ginekologa.Ale jak chcesz...Tyle ze zrobisz to na wlasna odpowiedzialnosc.Ale przynajmniej jesli sie na to zdecydujesz to wybierz sie jednak jak najszybciej jak tylko bedziesz mogla do ginekologa...Buziaki :*

Gość ANN-
HEJ DZIEWCZYNY;-) JAKIEŚ 2 TYGODNIE TEMU BŁAM U LEKARZA I TEZ PRZEPISAŁ MI NOVYNETTKI;-) I WSZYSTKO GRA...JAK NARAZIE WZIĘŁAM 8 TABLEYEK I CZUJĘ SIĘ W MIARE DOBRZE..JUZ PO5 TABLETCE KOCHAŁAM SIĘ Z CHŁOPAKIEM DO KOŃCA..I JEST OK;-) GŁOWKA TEŻ NIE BOLI. MOŻE TROSZKE PIERSI, ALE TEŻ NIE BARDZO;-) CO DO PLAMIEŃ-.....SĄ ALE MINIMALNE;-)JEŚLI DO KOŃCA OPAKOWANIA NIE WYSTĄPIĄ ŻADNE SKUTKI UBOCZNE NIE BĘDE ZMIENIAĆ...;-)POZDRAWIAM GORĄCO;-);-)

Gość truskaweczka7
Mam taki mały problem bo zapomniało mi sie wziąć tabletki 3 od końca opakowania. Na ulotce jest napisane, że jeśli sie zapomni wziąć którąś z 7 ostatnich to trzeba od razu bez żadnej przerwy zacząć nowe opakowanie, ja niestety jeszcze nie miałam wykupionego :( no i teraz nie wiem czy mam normalnie zacząć brać tabletki gdy skończy mi sie przerwa?

Gość smutny aniolek
hej a ja mam pytanie biore te tabletki i wystapil u mnie taki efekt jak suchosc pochwy;/ dol tragedia miala ktoras z was tak? zaznacze ze biore 4 tabletke ,,,to minie czu musze zmienic tabletki?

Gość Asya
XXXoIX: Nie martw sie, to normalne :) Tez miałam na początku bardzo obfity i długi okres, potem cały miesiąc plamienia, ale drugie opakowanie było zupełnie inne :) Migusia88: z libido to różnie. Mi się wydaje że to raczej o naszą psyche chodzi, bo wiadomo że z tej przyjemności i tak dzieci nie będzie więc nie ma dreszczyku emocji ;) Na początku tez wydawało mi się że spada, ale teraz jest wszystko okay ;) truskaweczka7: na Twoim miejscu wzięłabym normalnie pozostałe 2, a potem 7 dni przerwy. Zawsze warto się dodatkowo zabezpieczyć przez pierwszy tydzień po opuszczonej jednej ;) smutny aniolek: nie miałam tak, radzę jak najszybciej porozmawiać z ginem. Jeśli jest to uciążliwe, to wydaje mi się że lepiej odstawić, jeśli nie - poczekać do wizyty u gina. Przyjemności życzę ;)

Gość rybcia89
Mam jeszcze 6 tabletek do końca opakowania a już dostałam okres :( boli mnie brzuch tak jak zwykle :( co się stało?? czy tak miałyście? to jest moje 3 opakowanie novynette. czy to normalne? czy skuteczność tabletek jest taka sama ?

Gość dzika_90
Witam Was ! Biore te tabletki od lipca i przytyłam 2 kilo,ale u mnie to nie problem,plamienie mialam przy 3 opakowaniu takie dwudniowe i potem sie juz nie powtarzalo,piersi nie urosly niestety,okres jest mniej obfity i krotszy z czego jestem bardzo zadowolona :) Świetnie sie po nich czuje i w najblizszym czasie nie zamierzam ich zmieniac :) Pozdrawiam

Gość XXXolX
Bardzo dziękuje za odpowiedź Asya! Już kończe opakowanie i jest wszystko dobrze!!!!!! Jedynie co bolą piersi ale samopoczucie ok co najważniejsze! Pozdrawiam.

Gość atara
Witam:) Mam 3 zbędne opakowania Novynetek. Zakupiłam je w sierpniu zeszłego roku, ale w końcu ich nie zażywałam. W siateczce z 3 opakowaniami tabletek jest jeszcze nawet paragon:) Data ważności to: 10-11/2009. Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail: atara@wp.pl Pozdrawiam;)

a ja biore je juz 10 mies. jest wszystko ok- dobrze sie po nich czuje i nie przytyłam... jednak mam pytanko. zapomniałam wziasc jedna tabletke- wziełam nastepnego dnia o normalnej porze i dostałam okres( chociaz prawidłowo powinnam dostac za 7 dni) czy ktos miał podobnie??

Gość carolashow
dziewczyny obudźcie się !!!

Gość atara
Jestem z Radomia, a za 3 opakowania chcę ok. 65zł :)

Gość goralka
skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie i robie przerwe 7 dni ale jest juz dzien drugi a ja dalej nie mam okresu... ile moze sie spozniac? czy to normalne? a przez miesiac kiedy pralam te pigulki mialam czasem delikatne plamienie? cos jest nie tak? czy to norma na poczatku? help!

Gość zakręconaaaaaaaa
pani ginekolog przepisala tabletki wlasnie w styczniu, we wtorek bede robila 7 dniowa przerwe... tylko mam pytanie, ona powiedziala zeby przez pierwszy miesiac uwazac a na ulotce pisze ze dzialaja od razu :/ nio i doszlo teraz do tego w środe ze nie wytrzymalismy i wlozyl mi go doslownie na chwilke ale nie jkonczyl we mnie... czyli mam sie nie denerwowac? tabletki diore regularnie... i byla to 16 tabletka... biore Microgynon 21