Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość carolashow
goralka okres może nawet wystąpić 5 czy 6 dnia siedmiodniowej przerwy !! Plamienia to całkiem normalna sprawa !!

Gość carolashow
Zakręconaaaaaaaaaaaaaa pierwsze pytanie ile Ty masz lat? przepraszam bardzo ale te pytania po prostu no brak słów... teoretycznie od pierwszej tabletki już jesteś zabezpieczona ale lepiej uważać i podczas pierwszego opakowania dodatkowo się zabezpieczać (zresztą pisze na ulotce) więc to też zależy od Twojego organizmu...

Gość migusia88
Dzieki asya za odpowiedz.Masz racje.Tez mi sie wydawalo na poczatku ze libido spada.Teraz jest juz o.k:)Jestem z novynetek zadowolona Zero skutkow ubocznych jak narazie.No moze oprocz tego ze rosna mi piersi ale tego raczej nie mozna nazwac skutkiem ubocznym;)Pozdrawiam wszystkie novynetki:)Buzia:*

Gość goralka
dzieki wielkie za odpowiedz carolashow!!! :) pozdrawiam

Witam! Mam może dość naiwne pytanie, bo każda reaguje inaczej na tabletki jednak je zadam. Czy jeśli któraś z Was przytyła po Novynette jak wyglądało zrzucanie zbędnych kilogramów? Waga sama spadła po odstawieniu czy musiałyście katować się dietami i ćwiczeniami? Już raz gin przepisał mi Novynette, ale spanikowałam i nie brałam tak się strasznie boję, że przytyję... Za dużo mnie kosztowało dojście do wymarzonej wagi, żeby teraz to stracić...

Gość carolashow
Mroowka__Z To fakt każdy reaguje inaczej i wcale nie jest powiedziane że przytyjesz.. ja kiedy zaczęłam brać Novynette przytyłam niewiele na wadze to może 1-2kg a ciuchy nosze wciąż te same... więc nie narzekam... Ale jeśli zauważysz że dużo przytyłaś to możesz odstawić tabletki i wrócisz do wagi wyjściowej..

Gość biedrona__007
hej dzieczyny. mam takie pytanie. dosc czesco mam sraczke (przepraszam za brzydkie slowo) i chcialabym dowiedziec sie czy to nie zmniejszy skutecznosci tabletek? czy bede zabezpieczona w 100% ??? PROSZE O ODPOWIEDZ

Gość AAAAAAL
PIERWSZY RAZ BIORE TABLETKI I ZAMIAST WZASC 1 DNIA CYKLU WZIELAM 2 DNIA MA TO JAKIES DUZE ZNACZENIE? JESTEM ZABEZPIECZONA CZY NIE?

Gość carolashow
biedrona__007 a no to zależy tzn nie powinno się np pić herbatek przeczyszczających bo że tak powiem wypłukują organizm... więc jeśli bardzo często się wypróżniasz to no lepiej zabezpieczać sie dodatkowo

Gość carolashow
AAAAAAL jak w ulotce pierwszego dnia cyklu!!!!

Gość biedrona_007
carolashow: to w sumie po co mam sie truc skoro musze jeszcze uzywac innego zabespieczenia. zdarza mi sie raz na miesiac

Gość carolashow
biedrona_007 ale co zdarza Ci sie raz na miesiąc? takie ostre wypróżnianie? jeśli raz na miesiąc to nie ma o czym mówić... !!!!!

Gość biedrona_007
carolashow: czyli nie powinnam brac tabletek? ale ja juz nie chce kochac sie w gumie, to co powinnam zrobic? czy biegunka moze powodwac calkowity brak zabezpieczenia?

Gość biedrona_007
carolashow: zdarza mi sie raz na miesiac miec takie proglemy z wyproznianiem sie :(

Gość carolashow
biedrona_007 spoko jeśli tylko raz na miesiąc masz takie problemy to jesteś w pełni zabezpieczona !!! co innego jakby Ci się to często zdarzało... Nie jestem znawczynią ale samo przez się branie tabletek codziennie trudno tak sie pozbyć z organizmu że tak powiem z powodu jednorazowych problemów !

Gość biedrona_007
carolashow: bardzo sie ciesze. pomoglas mi. teraz bede mogla spokojnie zaczac brac. Powiedz mi czy Ty tez sie balas na poczatku kochac sie? Po 1 tabletce jestem zabezpieczona, tak?

Gość carolashow
biedrona_007 Ciesze się że pomogłam. Tzn to jest tak że niby już po pierwszej tabletce ale lepiej na początku dodatkowo się zabezpieczać, każde tabletki działają w pełni po pewnym czasie więc i te, więc radzę przez pierwsze opakowanie jeszcze uważać chodź inni twierdzą że już po pierwszej można 'szaleć'...

Gość biedrona_007
carolashow: czytalam ulotke i nic tam nie bylo napisane od ktorej tabletki a wszyscy na forach twierdza ze od pierwszej tabletki i to takie dziwne bylo. czekam teraz na okres i zaczne brac tabsy. Ciekawe czy nie bede miala jakis dziwnych obiawow hehe, a Ty od dawna je bierzesz? nigdy o tych tabletkach nie slyszalam i zadna moja kolezanka ich nie brala. A powiedz mi czym sie roznia tansze od drozszych tabletech? chyba dzialaja tak samo? moze tylko tym, ze maja mniej hormonow? jeszcze jedno, wyczytalam kiedys w gazecie, ze branie antykoncepcji w postaci tabletek moze spowodowac trudnosci z zajsciem w ciazke w przyszlosci, czy to jest prawda? slyszalas o czyms takim? aaaa jeszcze cos mi sie przypomnialo :) mnie czasem jest trudno okreslic dokladnie w jaki dzien zaczyna mi sie miesiaczka. nie zawsze mam pierwszy dzien obfity.czy mam czekac az bedzie okres przypominal okres czy wczesniej wzasc ta pierwsza tabletke? mam nieregularny okres i gdy bede miala 7 dniowa przerwe na okres miedzy jednym opakowaniem a drugim to czy napewno dostane okres jezeli nie bede w ciazy? czy moze jednak nie byc z powodu tego ze mam nieregularna miesiaczke? p.s. - wybacz, ze zasypalam Cie sterta pytan ale wole wszystko wiedziec na ten temat i nie miec zadnych watpliwosci

Gość gtgtgtgt
brałam 1 opakowanie ich i miałam złe samopoczucie, lekkie wahania nastrojów i przytyłam w piersiach troszeczkę :) poza tym ok. aha i senna byłam. tabsy nie dla mnie.

Gość carolashow
biedrona_007 no mogłaś w punktach te pytania :p na ulotce pisze że na pocztu dodatkowe zabezpieczenia no ja tylko ostrzegam a zrobisz jak uważasz... ja biorę już 8 opakowanie sporo moich koleżanek je bierze cena tu nie ma znaczenia zależy od lekarza skutki uboczne są na ulotce a jeśli chodzi o problemy z zajściem w ciąże to fakt piszę sie o tym dużo ale nie jestem lekarzem a po to się chodzi na badania co jakiś czas aby lekarz miał pod kontrolą twój organizm że się tak wyrażę jeśli chodzi o pierwszy dzień, no wtedy jak pokaże się no okres (krew) nie ważne mniej bardziej obfity ale w ogóle... i w tej przerwie napewno pojawi się okres może on trwać 7 dni albo i 3 dni tabletki czasem stosuje się na uregulowanie okresu wiec napewno sie pojawi. A tak w ogóle o to wszytko powinnaś zapytać swojego ginekologa !!!!! jeśli mogę zapytać ile Ty masz lat??

Gość biedrona_007
carolashow: 21 latek jak dobrze pamietam hehe:) Za pierwszym razem jak poszlam po tabletki to lekarz nic a nic mi nie powiedzial, jak je stosowac o jakis badaniam w miedzy czasie.... nic a nic. Mysle sobie jakas pierdola a nie lekarz to zmienilam. To byl dobry wybor opowiedziala mi co i jak ale do mnie to jak do sciany chodzby nie wiem jak gadali. mnie czasem ciezko cos wpic dolepka :) ale najbardziej boje sie, ze bede miala w dalekiej przyszlosci problemy z zjsciem w ciazy. lekarka powiedziala, ze jak bede robila co pol roku 2 miesiace przerwy to nie mam sie czym martwic a jak bedzie sie okaze.

Gość carolashow
biedrona_007 Ok rozumiem No właściwy ginekolog to połowa sukcesu !! i owszem takie przerwy można robić ale jak dla mnie to bez sensu No chodź to tez zależy od badań które sie powinno wykonywać właśnie co pół roku .... i to tez jest bardzo indywidualne.. jedne biorą tabletki przez kilkanaście lat i nie mają w ogóle problemów a inne uważają i różnie bywa... no ale coś za coś !!

Gość biedrona_007
carolashow: do mojego poprzedniego gin. poszlam glownie ze wzgledu a antykoncepcje i wykryl przy okazji grzybice ale to jeszcze nic. Powiedzial mi, ze nie ma sensu brac narazie zadnej antykoncepcji bo wtedy nie pozbede sie grzybicy. Pomyslalam sobie ma racje zaczne a on mi na to nie ma sensu brac ale ja pani przepize dwa opakowania. nie rozumiem takiego myslenia. Dobrze ze zmienilam lekarza:)

Gość carolashow
biedrona_007 No to rzeczywiście Dziwne.. też miałam podobnie tzn poszłam w celu antykoncepcji a najpierw musiałam iść na zabieg aby pozbyć się grzybicy.. POZDRAWIAM

Gość biedrona_007
carolashow: a jak pozbylas sie tego paskudztwa? mnie lekarka przepisala masc i globulki dopochwowe clotrimazolum i flumycon bralam przez 3 tyg. Potem bylam u in i mi przepisala jedna tabletke gynoxin 600m o podwojnym dzialaniu i powiedziala ze to zadziala. Po ostatniej wizycie mialam wrazenie, ze miala mnie troche dosc hihi i nie wiem czy teraz isc znowu do niej czy juz dac sobie spokoj i dopiero za 2miesiace jak bede szla po nastepne tabletki antykoncepcyjne, jak myslisz?

Gość carolashow
biedrona_007 parę lat temu jak miałam to też miałam przepisane globulki i tą samą maść i przeszło... a teraz jak miałam to miałam zabieg 'zamrażania' i tydzień bez kąpieli oraz sex u.. moim zdaniem idź jeszcze przed braniem tabletek anty tak profilaktycznie czy wszytko jest napewno ok..

Gość biedrona_007
carolashow a bralas jakies tabletki na odbudowanie flory bakteryjnej? mnie baba polecila Baktiflor i nie nie wiem czy dobre to lekarstwo :)

Gość carolashow
biedrona_007 nie, nic takiego nie miałam

Gość biedrona_007
carolashow: no nic, damy rade :-)

Gość carolashow
biedrona_007 życzę powodzenia ! pozdrawiam