Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Go艣膰 biedrona_007
carolashow nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz. jak wezme tabletke pierwsza w inny dzien niz 1 dnia okresu to bedzie mniej skuteczna?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Yonai**
Hej dziewczyny:)mam do was pare pytan....od niedawna zac zaczela sie wlasnie moja przygoda z tymi tabsami....jestem ju przy 7 tabletce z 1 opakowania...czytalam o nich sporo...zle i dobre strony ale wiekszosc tych dobrych:)jednak mam pytanko czy moga one wywolac wysypke na reku???mam strasznie czerwone place...ktore mnie pieka i swedza:/czy to moze byc skutek uboczny???z gory dziekuje za odpowiedz...a i mjeszcze jedno kiedy zaczelam je brac to wydluzyl mi sie okres z 3 dni do 8....czy to normalne????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 punio
yonai: ja tez niedawno zaczelam brac te tabletki. okres mialam gdzies 5 dni a plamienie mam caly czas a jestem przy dwunastej tabletce. ale z tego czytalam to jest to normalne. a jesli chodzi o palce to moze od czegos dostalas uczulenia. np od mydla albo kremu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jola78
czy gripex max ma wp艂yw na te tab.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
jola78: nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yonai**
HEJ DZIEKUJE ZA ODP:)taj ju wiem ze to nie od tabsow;ptylko od zimna;pju mi powoli zchodzi:)a mam jeszcze jedno pytanko.....wczoraj o 18 wzielam tabletke to moja stala pora branie;)a dzis tak o okolo 10 rano dostalam rozwolnienia prawdopodobnie cos zjadlam;/czy to zaszkodzilo mojej ochronie antykoncepcyjnej???w jakis sposob ja zburzy albo cos??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia309
hej, potrzebuje pomocy odno艣nie 艂ykania novynette...sko艅czy艂am moje pierwsze opakowanie w sobote, dzi艣 jest 3 dzie艅 przerwy i dosta艂am okres, kiedy mam zacz膮膰 nowe opakowanie?W niedziele czy dzi艣?Dzi臋kuje z g贸ry z apomoc i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do kasi309
nastepne opakowanie powinnas zaczac brac w niedziele :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia309
Dziekuj臋 z aodpowied藕,musia艂am si臋 upewnic,pozdrowionka;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
Przepraszam kasia309 ile Ty masz lat ?? ja przepraszam bardzo ale bierzesz Tabletki antykoncepcyjne ! uprawiasz sex ! i nie umiesz liczy膰 do 7 ? Ja bardzo przepraszam ale no kurcze dziewczyny my艣lcie !!!!!! Troszk臋 to nie boli Uprawiacie sex udajecie takie m膮dre itp a ulotki nie mo偶ecie przeczyta膰 od pocz膮tku do ko艅ca !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia309
Sorry ale biore te tabletki bo musze,mia艂am usuwan膮 operacyjnie torbiel jajnika i by sie to nie powt贸rzy艂o musze je 艂yka膰, a 偶e mam w膮tpliwo艣ci to pytam i pytam grzecznie..bez chamstwa prosz臋 bo wi臋ksz膮 g艂upot膮 jest nie pyta膰 nish to robi膰 nawet po kilka razy, a co do ulotki to informacje w niej zawarte pozostawiaj膮 wiele do 偶yczenia, zw艂aszcza dla os贸b kt贸re maj膮 do czynienia z tabl ant po raz pierwszy..pozdrowienia dla wszytkich nie-chamskich forumowiczek, bo po to jest forum by rozwiewa膰 w膮tpliwo艣ci a nie wyzywa膰..ehh szkoda s艂贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia309
A i niez艂y 偶art z tym liczeniem do 7, normalnie pop艂aka艂am si臋 do 艂ez...ehh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
Nie napisa艂am nic chamskiego ani nie u偶y艂am 偶adnych wyzwisk !! Tylko napisa艂am jak jest prawd臋 !! To 偶e mai艂a艣 operacj臋 to bardzo mi przykro i za to przepraszam Ale wybacz akurat to co ile dni i jak stosowa膰 tabletki jest w ulotce bardzo wyra藕nie napisane... Po prostu r臋ce opadaj膮 jak dziewczyny bior膮 si臋 za branie tabletek anty a zadaj膮 takie pytania... Mimo wszytko po to s膮 lekarze i ulotki a na takich forach nie masz 100% pewno艣ci 偶e kto艣 Ci dobrze odpowie !! wi臋c lepiej i艣膰 do lekarza i jemu zada膰 cho膰by takie 'najg艂upsze' pytanie !!! Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia309
Przepraszam, ale tylko pozornie nie napisa艂a艣 nic chamskiego, ale jak nazwiesz na艣miewanie si臋 z os贸b, kt贸re szukaj膮 osowiedzi na dr臋cz膮ce ich pytania?Czyta艂am ulotke, ale mia艂am watpliwo艣ci st膮d moje pytanie na forum...W dobie internetu strony www s膮 swego rodzaju 藕r贸d艂em wiedzy, tylko swego rodzaju bo trzba uwa偶a膰 na tre艣ci w nich zawarte to oczywiste..ale wiem,偶e na tym forum,s膮 osoby kt贸re od dawna bior膮 ww tabletki i do nich by艂o skierowane moje pytanie a nie do os贸b, kt贸re z g贸ry zak艂adaj膮, 偶e ka偶dy zadaj膮cy pytanie to t臋pak i idiota, kt贸ry pewnie czyta膰 ulotki nawet nie potrafi, sorry ale tak odebra艂am twoj膮 wypowied藕...jesli nie masz zamiaru nikomu pomaga膰, a tylko krytykowa膰 to nie czytaj takich wypowiedzi jak moja a oszcz臋dzisz nerwy innym i sobie, pozdrawiam PS.Ciekawe czy Ty nie mia艂a艣 w膮tpliwo艣ci przy pierwszym opakowaniu tab anty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia309
A tak apropo, nie ma g艂upich pyta艅, s膮 tylko g艂upie odpowiedzi, papa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
Akurat na tym forum Pomagam nie na艣miewam si臋! wiele udzieli艂am tu odpowiedzi innym. Chodzi艂o Mi o TWOJE konkretne pytanie ! o nic innego! nie u偶y艂am 偶adego obra藕liwego zwrotu wi臋c nie wyolbrzymiaj. Po to jest to forum aby pyta膰 ale s膮 granice.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia309
no comment...nie mam zamiaru si臋 ju偶 d艂u偶ej wdawa膰 w t膮 bezsensown膮 dyskusj臋...szuka艂am potwierdzenia na moj膮 w膮tpliwo艣c, a zosta艂am wy艣miana...normalnie brak s艂贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalinka_85
hej mam pytanie ,dotychczas tabletki bra艂am raczej regularnie, kilka razy przyje艂am je z lekkim op贸藕nieniem (max godzinnym) z ulotki wiem 偶e takie op贸藕nienie nie wp艂ywa na stopie艅 zabezpieczenia,jedn膮 tabletke niestety omin臋艂am,z ch艂opakiem kocham si臋 do艣膰 cz臋sto ale jeszcze nigdy nie sko艅czy艂 we mnie,martwie sie jednak poniewa偶 sko艅czy艂am brac 2 opakowanie tabletek 4 dni temu i jak narazie nie dosta艂am okresu...mam si臋 czym przejmowa膰 czy na pocz膮tku ich przyjmowania mo偶e sie tak zda偶y膰 ze okres w ogloe nie wyst膮pi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
kalinka_85 cze艣膰 :) Okres tak czy inaczej powinien wyst膮pi膰 ! godzina czy dwie czy nawet 5 nie wp艂ywa na stopie艅 zabezpieczenia... a okres powinien wyst膮pi膰 a je艣li nie to wcale nie musi oznacza膰 偶e np jeste艣 w ci膮偶y Reakcje na branie tabletek s膮 r贸偶norakie :) ja np chyba po 2 czy 3 opakowaniu mia艂am okres pod koniec przerwy i to dwu dniowy.... Wi臋c nie martw si臋 na zapas :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalinka_85
dzieki za odpowiedz! przyznam ze mnie nieco uspokoi艂a艣! mam nadzieje ze wszystko bedzie ok! pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma.ko
Hej!:) Czekam na okres i te偶 zaczynam bra膰 te tabletki. Co prawda mam du偶e obawy, ale jak nie spr贸buje to si臋 nigdy nie dowie czy s.膮 dla mnie dobre. A przecie偶 gdy b臋dzie co艣 nie tak,to zawsze mog臋 przerwa膰 przyjmowanie prawda?? pozdrawiam i do poczytania jak ju偶 bede w trakcie przyjmowania tabl. Buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
ma.ko Powodzenia 偶ycz臋... zawsze mo偶na przerwa膰 Tylko z dystansem :) ja w trakcie pierwszego opakowania mia艂am lekkie migreny a teraz nic :) wi臋c powoli :) i spokojnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biedrona_007
carolashow: no heja, znowu sie spotykamy :-) Ludzie o rozne glupoty pytaja na forum. Wola miec pewnosc na ulotkach roznie pisza a lekarze jeszcze co innego czasem gadaja. moja mama miala taka sytu艂ace, ze lekarz jej przepisal lek a na ulotce bylo napisane iz przy jej chorobie nie zarzywac tego typu lekow. Wreszcie zaczelam brac tabletki. Pierwsza tabletke wzielam i bylo wszystko ok, potem wzielam druga i jakos dziwnie sie czuje, jest mi slabo i mam wrazenie, ze jest mi niedobrze. Czy to moze byc wina tabletek? czy powinnam isc zmienic tabletki czy jeszcze kilka wzasc i sie upewnic? Co powinnam zrobic? W ulotce bylo napisane o skutkach ubocznych ale wole sie upewnic. kto lepiej bedzie wiedzial, niz my same?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
biedrona_007 po 1 lub 2 tabletkach trudno powiedzie膰, ja po pierwszym opakowaniu czu艂am si臋 nijak ale postanowi艂am wzi膮膰 drugie opakowanie i jest ju偶 ok.. potrzeba troszk臋 czasu to jednak sama chemia i organizmu musi si臋 z tym oswoi膰 .... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biedrona_007
carolashow: to bede brala dalej i zobaczymy. Dzieki za info. Buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biedrona_007
carolashow: W ulotce wyczytalam, ze dni okresu moga sie skrocic oraz intenstywnosc krwawienia. U mnie jest zupelnie odwrotnie mam straszne krwawienie, ciagle sie ze mnie leje czy to jest normalne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
biedrona_007 no powiem tak lekarzem nie jestem Ale u mnie np jest bardzo sk膮pe krwawienie wiem te偶 偶e np moje kole偶anki maja np przez 5 dni i czasami do艣膰 obfite... Wi臋c chyba wszytko ok ale je艣li czujesz 偶e jest co艣 nie tak najlepiej i艣膰 do lekarza !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biedrona_007
carolashow sama nie wiem. ja czasem mam obfite a czasem skape wiec moze jest ok poczekam jeszcze troche i zobaczymy co dalej bedzie zreszta lubie sobie duzo rzeczy wmawiac i z natury jestem pesymistka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carolashow
biedrona_007 wi臋c sie nie martw :) i daj sobie czas Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biedrona_007
carolashow dzieki za rade,. napewno poczekam a jak nie przejdzie to sie wybiore wtedy do gin. Pozdrawiam i do uslyszenia

Udost臋pnij ten post