Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kangureeek

skakanka dobra na wszystko???

Polecane posty

Gość fanaberie femme
witam dziewczyny ;] od dziś zaczynam skakać na skakance, świetna sprawa;] a od wczoraj robię a6w - naprawdę działa, ledwo żyję :P w sumie to już moje 10 podejście, ale tym razem się nie poddam :P jak będziesz robiła przy okazji ćwiczenia rozciągające to obwód łydek się nie zwiększy :p mogłybyście mi przesłać na maila te ćwiczenia od Wiolciar?;> dzięki ;*

Gość daffie
najlepiej jest skakac tak - 3 min. skakania, 3 min odpoczynku i tak powtarzac na zmiane hmm..skakanka raczej pomaga wyrzezbic lydki, uda nie sa raczej brane pod uwage, a reszta ciala? hmm raczej nie.. skakanka po prostu poprawia wytrzymalosc i kondycje ;] z tluszczykiem tez daje sobie rade, no i jest ok..

Gość morelcia
Hej dziewczyny skaczecie jeszcze?

Nie czytałam wszystkiego, więc przepraszam, jeżeli się powtórzę. Czy skacząc na skakance wyszczuplamy piersi? Bo ja bardzo bym chciała zacząć skakać, ale boję się, że biust mi się pomniejszy, a i tak mam mały...

Gość nadi25
Witam Dziewczyny!widze że ten temat nie jest najnowszy, ale w razie jakby ktoś jeszcze to czytał to chce wam powiedzieć ze ćwiczenia na skolioze są dla kazdego indywidualne, ćwicząc z zestawów które ma przepisane koleżanka możecie tylko pogłębić skrzywienie. dlatego o takie ćwiczenia zwróćcie się osobiscie do rehabilitanta. Co do wysmuklenia łydek, proponuje strething po kazdych ćwiczeniach. Słyszałam też że jazda na rowerze z wysoko ustawionym siodełkiem również wysmukla łydki. pozdrawiam, papa

Gość tequilaaa
poczytalam Was sobie, widze, ze urwal sie topik 30 czerwca, ciekawe czy kanguuurek jeszcze skacze i inne dziewczyny tez, moze napiszecie nam jakie osiagnelyscie efekty?

Gość YAMILA
ja własnie wczoraj zaczelam skakac na skakance i robilam brzuszki, ale tak delikatnie na 1 dzien zeby nie miec od razu dzis zakwasów:) dzis juz bylo lepiej...:) chce schudnąć ze 7-10 kilo, ale najbardziej zrzucic brzuszekbo mam jak po ciąży okropność...i pomyslalam ze na necie poszukam cos o skakaniu i widze ze dobrze trafilam, mam nadzieje ze starzcy mi sił i wytrwałości...jak wiecie podajnie mi moze inne cwiczenia zeby w domu robic...i ile trzeba cwiczyc zeby tyle zrzucic co chce. Bardzo prosze o rady...

Gość Mirabelka xx
Witam Fajna sprawa tą skakanka. Kiedyś skakałam, no nie licząc wogóle tych lat z dzieciństwa:) Po ostatnim moim skakaniu skręciłam sobie kostkę , nie chodziłam dwa dni i tak zakończyłam moją przygodę ze skakanką. No ale jak się chce zrobić dziesiątki - uskuteczniać jakieś dawne zabawy z podwórka to i takie tego mogą być efekty:) W domu robie tylko brzuszki,ale jednak to za mało. Poczytałam sobie tutaj i chyba spróbuje z tą skakanką jeszcze raz. Pozdrawiam:)

Gość strzaleczka
Dopiero dzisiaj odkryłam tą stronkę, ostatnio na wf skakaliśmy i nasza psorka powiedziała nam że to pomaga na sylwetkę, no to myśle sobie poszukam w necie . . .i znalazłam tylko szkoda ze tak późno, chciałabym się poradzić , czy skacząc od 20 do 30 minut dziennie systematycznie i wykonując tą 6 mozna naprawdę schudnąć. ja chciałabym tak od 5 do 10kg. Przeczytałam wszystkie strony tego tpiku i słyszałam, że to pomaga, ale czy na pewno???

Gość strzaleczka
ja będe skakać od jutra, może ktoś poskacze ze mną tak dla towarzystwa?? chciałabym później porównać efekty:)

ja bym poskakala ale w domu to za duzy hałas a na podworku to sasiedzi sie smieją.. ..eh bo dzieckiem juz nie jestem :P pozdro

Gość Maksymiliana
hej. Znalazlam te strone dopiero dzisiaj i od dzisiaj zaczynam skakac. Kupilam skakanke w sobote, ale bylam w szoku, bo nie wiedzialam, ze cos takiego ktos juz wymyslil :-) . Otoz, moja skakanka ma licznik i pokazuje ile skowow sie wykonalo w jakim czasie i przy wpisaniu ile sie ma kg-oblicza spalone kalorie podczas cwiczenia. SUPER, gdyby jeszcze sama chciala skakac;-). Zaczynam dzisiaj od 20 min. Musze zadbac o figure, bo po ciazy troche kg sie nawarstwilo. Kto Chetny??? Zapraszam , porownamy efekty. Czekam na meile. Pozdrawiam, i zycze wytrwalosci :-))

Gość strzaleczka
skacze już od tygodnia, no może dwóch, ale w ostatnim tygodniu systematycznie, codziennie od 15 do 20 minutek i............... wydaje mi się , że pomogła mi ta skakaneczka wyszczuplić uda, no tak troszkę, ale dobre i to będe skakać dalej, ciekawe co z tego wyniknie:)

Gość Mirabelka xx
Ja czasami chodzę na tenisa,ale nie zawsze mam partnera do gry. A skakanka to dobra sprawa, ćwiczy się samemu. Maksymiliana :) co to za skakanka, gdzie ją można kupić? O czymś takim jeszcze nie słyszałam:)

Gość Angel09
Najlepiej skakac seriami np. 2x2 min--> w miedzy czasie minuta przerwy a po ok tygodniu 3x5min--> w miedzy czasie 2 minutowe przerwy:-)

Gość Bartek84
Ja wynalazlem skakanke kilka lat temu jak chcialem schudnac. Byla wiosna i sobie postanowilem oprocz diety codziennie biegac. Niestety pogoda (co 2 dzien lalo) i dosc niesprzyjajace warunki na moim osiedlu (po prostu nie bylo gdzie a nie bede wkolo bloku ;D ) sprawily ze myslalem nad inna forma cwiczen. Padlo na skakanke. Na poczatku skakalem 15 min dziennie bo mialem duza nadwage a nawet szczuplemu na poczatku ciezko. Potem zwiekszylem do 30 min gdy nie skakalem juz jak slon :D tylko wyrobil mi sie sam z siebie styl bokserski. Schudlem ok 20 kg w ciagu 3 miechow. Niestety nie sprzyjajacy okres (matura, 1 rok studiow) sprawil ze przytylem znowu. Zalezalo mi dosc szybko wrocic do wagi wiec staralem sie zwiekszyc czas do 1 h. Na poczatku bylo cholernie ciezko ale wygralem i schudlem 15 kg w ciagu 2 miechow oO. MAM natepujace rady dla skoczkow: 1) skakanie godz jest cholernie ciezkie obciazajace dla stawow i kosci - kryzys wytrzymalosci wystepuje w 3 ,4 dniu takze sie nie cieszcie ze raz wam sie udalo 1 h - kryzys nog (bol w kostkach lub gorzej goleni) po ok 10 dniach - ja wkladam karimate pod dywan to dziala 2) skakanie aby bylo skuteczne musi byc przez 1 h raczej bez przerw ja po kazdych 10 min robie 30 sek przerwe na kilka lykow wody i oddechow. I puscie sobie jakas szybka muzyke to tez bardzo pomaga Skakanie wraz z dieta daje wspaniale efekty i szybkie ale nie kazdy to wytrzyma (ja po treningu mam sucha koszulke tylko na rekawkach u gory reszta kapie ;d) 1h nie rowna sie 2 razy po 30 min nawet nie patrzac tylko na chudniecie (kapiel, pranie koszulek, czas wolny ;d)

Gość Edyśka
WItm wszytskich :) Ja od dzisiaj zaczynam skakac poniewaz przybyło Mi troszke tych zbednych kilogramow ;/ mam nadzieje ze Mi pomoze skakanie na skakance .Dzis liczyłam sobie skoki skoczyłam 1000 razy i wysiadają Mi łydki..nawet jak chodze to czuje jak Mnie bola ;/ Wy tez na poczatku miałysmy takie problemy ?

Gość jaolkaa
Skaczemy dziewczybki :) przez zimne trzeba zgubic zbedne kilogramy !! :-) ja zaczynam od jutra :))

Gość Bolero
A czy jesli ma sie krzywe nózki to można skakac ??? Znacie jakiś działające ćwiczenia na krzywe nóżki bo ja sie wstydze nosić spódnice a mam co pokazać nie licząc krzywych nóg. to dołujace :(

witam:):)ja zaczełam pierwszy dzien skikac na skakance i musze przyznac ,ze mi sie podoba ,wytrzymałam z jakies 30 min:) Tak bardzo bym chciała poprawic sobie kondycje, szcególnie gdyż ucze sie na syudium masażu a tam trzeba mieć siłe,wiec chyba jeszcze na siłowni zaczne ćwiczyc:):)pozdrawiam i zycze wytrwałosci w skakaniu:):)

Gość Sate
Również zabrałam się za skakankę - skacze od jakichś 4 dni. Początki były dość pokraczne, ale teraz idzie mi coraz lepiej ;) Radzę wam skakać tzw. "rowerkiem" (raz jedna, raz druga), bo wtedy skacze się "wydajniej". Ogólnie to jest naprawdę świetna zabawa i z tego co wyczytałam na tym forum - efektowna! Szczerzę muszę przyznać, że to najfajniejsze ćwiczenie, które przyszło mi robić. Większość była dla mnie nudna i ćwiczenia szybko kończyły się fiaskiem. Jestem pewna, ze ze skakanką tak nie będzie! Życzę wszystkim powodzenia i wytrwania! Będę tu często wpadać, żeby dzielić się moimi efektami! I jeszcze - nie traktujcie skakanki jak przymus, ale rozrywkę! Ja na razie skaczę 20 min dziennie + to co mi się zachce, czyli - rozglądam się po pokoju, widzę skakankę i zaczynam skakać :) Staram się nie wystawiać sobie dokładnych godzin, ilości obrotów i czasu trwania, bo wiem z doświadczenia, że później zaczynam się właśnie przez taką rutynę zniechęcać.

Gość plisss powiedzcie
NIE WIECIE GDZIE W SZCZECNIE MOŻNA KUPIĆ SKAKANKĘ?Dla sportowcow?

a czy skakanie pomaga przy boleściach w krzyżach i ogólnie szyjny barkowy czy to wzmacnia te mięsnie i mniej boli

Sate:Nio ja podobnie mam jak Ty,skakanie sprawia mi świetną zabawe a przy okazje w końcu jest jakies zajecie sportowe,które mnie jeszcze nie zniecheciło:)tez nie ustalam sobie czasu, godziny i ilosci obrotów bo raczej tez bym zuciła tą skakanką, a tak skacze codzinnie i kiedy najdzie mnie ochota.Wczoraj tez skakałam 20min,ale cos musiałam nadwyręzyc jakis staw bo mnie boli:(Kurcze checi mam, ale znowu jakas przeszkoda!!no to miłego skakania:):)

Gość Sate
izulka1984 - no to bawimy się! :D A co do tego gdzie można zakupić skakankę - praktycznie wszędzie. Jeżeli chcesz taką zwykłą, dla dzieci możne ją nawet zakupić w kiosku. Ja mam taką z bawełny, z drewnianymi rączkami i kupiłam ją w sklepie sportowym za 12 złotych.

Gość Bolerko
W SZCZECINIE skakanke mozna kupić w kerfurze widziałam w tym koło pomorzan albo w galaxy w żanie :) Jak miło ż ktoś ze szczecina jest :)

Gość Sate
Ej, ludzie, odzywać się! Ja przez jakieś 2 dni miałam "kryzys". Łydki bolały mnie okrutnie, ale teraz jest już świetnie! Niesamowite, że już czuję poprawę kondycji. Na początku skacząc rowerkiem miałam zadyszkę po 30 podskokach, teraz spokojnie dociągam do 70 :) Motywacja niezwykła!

Gość Bolerko
Ile skaczecie ja skacze 500 dziennie bez przerwy już od 9 dni :) w drugim dniu miałam zakwasy i tak do dnia piątego teraz jest już dobrze mogłabym skskać spoko więcej ale wiecie co ja juz widze efekty a do tego jeszcze 100 półbrzuszków przed snem i wuala ;p Może od przyszłej soboty zaczne skakać hmmm 1000 ;p o ile starczy mi sił a jak nie to na 2 serie :)