Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kangureeek

skakanka dobra na wszystko???

Polecane posty

Go艣膰 fanaberie femme
witam dziewczyny ;] od dzi艣 zaczynam skaka膰 na skakance, 艣wietna sprawa;] a od wczoraj robi臋 a6w - naprawd臋 dzia艂a, ledwo 偶yj臋 :P w sumie to ju偶 moje 10 podej艣cie, ale tym razem si臋 nie poddam :P jak b臋dziesz robi艂a przy okazji 膰wiczenia rozci膮gaj膮ce to obw贸d 艂ydek si臋 nie zwi臋kszy :p mog艂yby艣cie mi przes艂a膰 na maila te 膰wiczenia od Wiolciar?;> dzi臋ki ;*

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 daffie
najlepiej jest skakac tak - 3 min. skakania, 3 min odpoczynku i tak powtarzac na zmiane hmm..skakanka raczej pomaga wyrzezbic lydki, uda nie sa raczej brane pod uwage, a reszta ciala? hmm raczej nie.. skakanka po prostu poprawia wytrzymalosc i kondycje ;] z tluszczykiem tez daje sobie rade, no i jest ok..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morelcia
Hej dziewczyny skaczecie jeszcze?

Udost臋pnij ten post

Nie czyta艂am wszystkiego, wi臋c przepraszam, je偶eli si臋 powt贸rz臋. Czy skacz膮c na skakance wyszczuplamy piersi? Bo ja bardzo bym chcia艂a zacz膮膰 skaka膰, ale boj臋 si臋, 偶e biust mi si臋 pomniejszy, a i tak mam ma艂y...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadi25
Witam Dziewczyny!widze 偶e ten temat nie jest najnowszy, ale w razie jakby kto艣 jeszcze to czyta艂 to chce wam powiedzie膰 ze 膰wiczenia na skolioze s膮 dla kazdego indywidualne, 膰wicz膮c z zestaw贸w kt贸re ma przepisane kole偶anka mo偶ecie tylko pog艂臋bi膰 skrzywienie. dlatego o takie 膰wiczenia zwr贸膰cie si臋 osobiscie do rehabilitanta. Co do wysmuklenia 艂ydek, proponuje strething po kazdych 膰wiczeniach. S艂ysza艂am te偶 偶e jazda na rowerze z wysoko ustawionym siode艂kiem r贸wnie偶 wysmukla 艂ydki. pozdrawiam, papa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tequilaaa
poczytalam Was sobie, widze, ze urwal sie topik 30 czerwca, ciekawe czy kanguuurek jeszcze skacze i inne dziewczyny tez, moze napiszecie nam jakie osiagnelyscie efekty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 YAMILA
ja w艂asnie wczoraj zaczelam skakac na skakance i robilam brzuszki, ale tak delikatnie na 1 dzien zeby nie miec od razu dzis zakwas贸w:) dzis juz bylo lepiej...:) chce schudn膮膰 ze 7-10 kilo, ale najbardziej zrzucic brzuszekbo mam jak po ci膮偶y okropno艣膰...i pomyslalam ze na necie poszukam cos o skakaniu i widze ze dobrze trafilam, mam nadzieje ze starzcy mi si艂 i wytrwa艂o艣ci...jak wiecie podajnie mi moze inne cwiczenia zeby w domu robic...i ile trzeba cwiczyc zeby tyle zrzucic co chce. Bardzo prosze o rady...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mirabelka xx
Witam Fajna sprawa t膮 skakanka. Kiedy艣 skaka艂am, no nie licz膮c wog贸le tych lat z dzieci艅stwa:) Po ostatnim moim skakaniu skr臋ci艂am sobie kostk臋 , nie chodzi艂am dwa dni i tak zako艅czy艂am moj膮 przygod臋 ze skakank膮. No ale jak si臋 chce zrobi膰 dziesi膮tki - uskutecznia膰 jakie艣 dawne zabawy z podw贸rka to i takie tego mog膮 by膰 efekty:) W domu robie tylko brzuszki,ale jednak to za ma艂o. Poczyta艂am sobie tutaj i chyba spr贸buje z t膮 skakank膮 jeszcze raz. Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strzaleczka
Dopiero dzisiaj odkry艂am t膮 stronk臋, ostatnio na wf skakali艣my i nasza psorka powiedzia艂a nam 偶e to pomaga na sylwetk臋, no to my艣le sobie poszukam w necie . . .i znalaz艂am tylko szkoda ze tak p贸藕no, chcia艂abym si臋 poradzi膰 , czy skacz膮c od 20 do 30 minut dziennie systematycznie i wykonuj膮c t膮 6 mozna naprawd臋 schudn膮膰. ja chcia艂abym tak od 5 do 10kg. Przeczyta艂am wszystkie strony tego tpiku i s艂ysza艂am, 偶e to pomaga, ale czy na pewno???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strzaleczka
ja b臋de skaka膰 od jutra, mo偶e kto艣 poskacze ze mn膮 tak dla towarzystwa?? chcia艂abym p贸藕niej por贸wna膰 efekty:)

Udost臋pnij ten post

ja bym poskakala ale w domu to za duzy ha艂as a na podworku to sasiedzi sie smiej膮.. ..eh bo dzieckiem juz nie jestem :P pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maksymiliana
hej. Znalazlam te strone dopiero dzisiaj i od dzisiaj zaczynam skakac. Kupilam skakanke w sobote, ale bylam w szoku, bo nie wiedzialam, ze cos takiego ktos juz wymyslil :-) . Otoz, moja skakanka ma licznik i pokazuje ile skowow sie wykonalo w jakim czasie i przy wpisaniu ile sie ma kg-oblicza spalone kalorie podczas cwiczenia. SUPER, gdyby jeszcze sama chciala skakac;-). Zaczynam dzisiaj od 20 min. Musze zadbac o figure, bo po ciazy troche kg sie nawarstwilo. Kto Chetny??? Zapraszam , porownamy efekty. Czekam na meile. Pozdrawiam, i zycze wytrwalosci :-))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strzaleczka
skacze ju偶 od tygodnia, no mo偶e dw贸ch, ale w ostatnim tygodniu systematycznie, codziennie od 15 do 20 minutek i............... wydaje mi si臋 , 偶e pomog艂a mi ta skakaneczka wyszczupli膰 uda, no tak troszk臋, ale dobre i to b臋de skaka膰 dalej, ciekawe co z tego wyniknie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mirabelka xx
Ja czasami chodz臋 na tenisa,ale nie zawsze mam partnera do gry. A skakanka to dobra sprawa, 膰wiczy si臋 samemu. Maksymiliana :) co to za skakanka, gdzie j膮 mo偶na kupi膰? O czym艣 takim jeszcze nie s艂ysza艂am:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Angel09
Najlepiej skakac seriami np. 2x2 min--> w miedzy czasie minuta przerwy a po ok tygodniu 3x5min--> w miedzy czasie 2 minutowe przerwy:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartek84
Ja wynalazlem skakanke kilka lat temu jak chcialem schudnac. Byla wiosna i sobie postanowilem oprocz diety codziennie biegac. Niestety pogoda (co 2 dzien lalo) i dosc niesprzyjajace warunki na moim osiedlu (po prostu nie bylo gdzie a nie bede wkolo bloku ;D ) sprawily ze myslalem nad inna forma cwiczen. Padlo na skakanke. Na poczatku skakalem 15 min dziennie bo mialem duza nadwage a nawet szczuplemu na poczatku ciezko. Potem zwiekszylem do 30 min gdy nie skakalem juz jak slon :D tylko wyrobil mi sie sam z siebie styl bokserski. Schudlem ok 20 kg w ciagu 3 miechow. Niestety nie sprzyjajacy okres (matura, 1 rok studiow) sprawil ze przytylem znowu. Zalezalo mi dosc szybko wrocic do wagi wiec staralem sie zwiekszyc czas do 1 h. Na poczatku bylo cholernie ciezko ale wygralem i schudlem 15 kg w ciagu 2 miechow oO. MAM natepujace rady dla skoczkow: 1) skakanie godz jest cholernie ciezkie obciazajace dla stawow i kosci - kryzys wytrzymalosci wystepuje w 3 ,4 dniu takze sie nie cieszcie ze raz wam sie udalo 1 h - kryzys nog (bol w kostkach lub gorzej goleni) po ok 10 dniach - ja wkladam karimate pod dywan to dziala 2) skakanie aby bylo skuteczne musi byc przez 1 h raczej bez przerw ja po kazdych 10 min robie 30 sek przerwe na kilka lykow wody i oddechow. I puscie sobie jakas szybka muzyke to tez bardzo pomaga Skakanie wraz z dieta daje wspaniale efekty i szybkie ale nie kazdy to wytrzyma (ja po treningu mam sucha koszulke tylko na rekawkach u gory reszta kapie ;d) 1h nie rowna sie 2 razy po 30 min nawet nie patrzac tylko na chudniecie (kapiel, pranie koszulek, czas wolny ;d)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Edy艣ka
WItm wszytskich :) Ja od dzisiaj zaczynam skakac poniewaz przyby艂o Mi troszke tych zbednych kilogramow ;/ mam nadzieje ze Mi pomoze skakanie na skakance .Dzis liczy艂am sobie skoki skoczy艂am 1000 razy i wysiadaj膮 Mi 艂ydki..nawet jak chodze to czuje jak Mnie bola ;/ Wy tez na poczatku mia艂ysmy takie problemy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaolkaa
Skaczemy dziewczybki :) przez zimne trzeba zgubic zbedne kilogramy !! :-) ja zaczynam od jutra :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolero
A czy jesli ma sie krzywe n贸zki to mo偶na skakac ??? Znacie jaki艣 dzia艂aj膮ce 膰wiczenia na krzywe n贸偶ki bo ja sie wstydze nosi膰 sp贸dnice a mam co pokaza膰 nie licz膮c krzywych n贸g. to do艂ujace :(

Udost臋pnij ten post

witam:):)ja zacze艂am pierwszy dzien skikac na skakance i musze przyznac ,ze mi sie podoba ,wytrzyma艂am z jakies 30 min:) Tak bardzo bym chcia艂a poprawic sobie kondycje, szceg贸lnie gdy偶 ucze sie na syudium masa偶u a tam trzeba mie膰 si艂e,wiec chyba jeszcze na si艂owni zaczne 膰wiczyc:):)pozdrawiam i zycze wytrwa艂osci w skakaniu:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sate
R贸wnie偶 zabra艂am si臋 za skakank臋 - skacze od jakich艣 4 dni. Pocz膮tki by艂y do艣膰 pokraczne, ale teraz idzie mi coraz lepiej ;) Radz臋 wam skaka膰 tzw. "rowerkiem" (raz jedna, raz druga), bo wtedy skacze si臋 "wydajniej". Og贸lnie to jest naprawd臋 艣wietna zabawa i z tego co wyczyta艂am na tym forum - efektowna! Szczerz臋 musz臋 przyzna膰, 偶e to najfajniejsze 膰wiczenie, kt贸re przysz艂o mi robi膰. Wi臋kszo艣膰 by艂a dla mnie nudna i 膰wiczenia szybko ko艅czy艂y si臋 fiaskiem. Jestem pewna, ze ze skakank膮 tak nie b臋dzie! 呕ycz臋 wszystkim powodzenia i wytrwania! B臋d臋 tu cz臋sto wpada膰, 偶eby dzieli膰 si臋 moimi efektami! I jeszcze - nie traktujcie skakanki jak przymus, ale rozrywk臋! Ja na razie skacz臋 20 min dziennie + to co mi si臋 zachce, czyli - rozgl膮dam si臋 po pokoju, widz臋 skakank臋 i zaczynam skaka膰 :) Staram si臋 nie wystawia膰 sobie dok艂adnych godzin, ilo艣ci obrot贸w i czasu trwania, bo wiem z do艣wiadczenia, 偶e p贸藕niej zaczynam si臋 w艂a艣nie przez tak膮 rutyn臋 zniech臋ca膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plisss powiedzcie
NIE WIECIE GDZIE W SZCZECNIE MO呕NA KUPI膯 SKAKANK臉?Dla sportowcow?

Udost臋pnij ten post

a czy skakanie pomaga przy bole艣ciach w krzy偶ach i og贸lnie szyjny barkowy czy to wzmacnia te mi臋snie i mniej boli

Udost臋pnij ten post

Sate:Nio ja podobnie mam jak Ty,skakanie sprawia mi 艣wietn膮 zabawe a przy okazje w ko艅cu jest jakies zajecie sportowe,kt贸re mnie jeszcze nie zniecheci艂o:)tez nie ustalam sobie czasu, godziny i ilosci obrot贸w bo raczej tez bym zuci艂a t膮 skakank膮, a tak skacze codzinnie i kiedy najdzie mnie ochota.Wczoraj tez skaka艂am 20min,ale cos musia艂am nadwyr臋zyc jakis staw bo mnie boli:(Kurcze checi mam, ale znowu jakas przeszkoda!!no to mi艂ego skakania:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sate
izulka1984 - no to bawimy si臋! :D A co do tego gdzie mo偶na zakupi膰 skakank臋 - praktycznie wsz臋dzie. Je偶eli chcesz tak膮 zwyk艂膮, dla dzieci mo偶ne j膮 nawet zakupi膰 w kiosku. Ja mam tak膮 z bawe艂ny, z drewnianymi r膮czkami i kupi艂am j膮 w sklepie sportowym za 12 z艂otych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolerko
W SZCZECINIE skakanke mozna kupi膰 w kerfurze widzia艂am w tym ko艂o pomorzan albo w galaxy w 偶anie :) Jak mi艂o 偶 kto艣 ze szczecina jest :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sate
Ej, ludzie, odzywa膰 si臋! Ja przez jakie艣 2 dni mia艂am "kryzys". 艁ydki bola艂y mnie okrutnie, ale teraz jest ju偶 艣wietnie! Niesamowite, 偶e ju偶 czuj臋 popraw臋 kondycji. Na pocz膮tku skacz膮c rowerkiem mia艂am zadyszk臋 po 30 podskokach, teraz spokojnie doci膮gam do 70 :) Motywacja niezwyk艂a!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolerko
Ile skaczecie ja skacze 500 dziennie bez przerwy ju偶 od 9 dni :) w drugim dniu mia艂am zakwasy i tak do dnia pi膮tego teraz jest ju偶 dobrze mog艂abym skska膰 spoko wi臋cej ale wiecie co ja juz widze efekty a do tego jeszcze 100 p贸艂brzuszk贸w przed snem i wuala ;p Mo偶e od przysz艂ej soboty zaczne skaka膰 hmmm 1000 ;p o ile starczy mi si艂 a jak nie to na 2 serie :)

Udost臋pnij ten post