Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a to jestem ja

Wasze dziwne nawyki - wpisujcie!!!!!!

Polecane posty

Gość Izusia87
Kurcze, jak tak czytam ten topik to mi sie wydaje, ze ja jakas straszna fleja jestem. Niektóre z was sa niezle zakrecone i sie usmialam czytajac te nawyki. Ja nie wieszam prania kolorystycznie, równiutko, do pary, nie przeszkadza mi troche syfu tu i tam, zawsze mam bajzel w szafie, nawet jak dopiero co posprzatalam. Drzwi, portfel w sklepie i takie tam tez sprawdzam, ale nie wydaje mi sie to dziwnym nawykiem tylko ostroznoscia. Mam taki maly nawyk, ze jak komus tyl lancuszka sie przesunie na przód to poprawiam. A, no i zawsze siusiam pod prysznicem. Ale nie musze pierwsza czytac gazety, nie musze wstawac prawa noga, nie boje sie przejsc pod drabina. Puls w uchu tez mi przeszkadza jak ide spac, ale to chyba tez nie mozna nazwac nawykiem. Chcialabym byc jak niektóre osoby z topiku- bardziej kompulsywna na punkcie czystosci i pedantyczna, bo bym miala porzadek w domu. A tak to zostawiam brudne gary na noc i myje nastepnego dnia, odkurzam tylko 2 razy w tygodniu mimo, ze mam psa i kota, klade rózne rzeczy w róznych miejscach (szufladach, szafach, pod lozkiem) a potem nigdy nie moge znalezc. Masakra jakas ze mnie.

Gość arrabica
nienawidze kiedy ktos/maz lub dzieci/ niechcacy pomyli talerze przy obiedzie,i zacznie dusic widelcem moje ziemniaki,wtedy juz nie zjem obiadu!glupie no nie? i zawsze sprawdzam 10 razy czy mam klucze jak wychodze z domu

Gość magnolia323
A ja mam takie odchylenia: Zawsze jak cos kupuje, to sprawdzam kody kreskowe. Zawsze na koncu musi byc nieparzysta liczba, jak parzysta to tego juz nie kupie! Przed pojsciem spac musze wszystko podotykac-drzwi, kremy, ktorych uzywam itd. Moj maz jak to widzi, to mowi, ze jest ze mna cos nie tak Zawsze jak pierze mi sie pranie, to musze byc jak pralka wypuszcza wode i patrze czy była brudna czy czysta Jak gdzies wychodze z domu, zawsze myje naczynia, nic nie moze zostac brudnego. Domykam wszystkie szafki i szuflady, nic nie moze byc nie domknietego, bo zaraz sie wkurzam załoze sobie jakas rzecz i niewazne czy mam ja 1 godzine, czy cały dzien, po zdjeciu musze ja wyprac................bo inaczej miałabym wrazenie, ze jestem brudna.

Gość laurkaaaaaaa
1. Jak gdzieś wychodzę to muszę mieć pomalowane oczy( tusz , eye-liner to koniecznosc , cień tez zwykle nakładam) i muszę sie psiknąć perfumami 2. Jak gdzieś jade ,albo idę to nie zależnie jakbym się spieszyła muszę poprawiac sie w lusterku ,albo w łazience gdy dotre na miejsce. musże tez uszesać koniecznie wlosy 3. codziennie muszę cała się dokladnie depilować i wysmarować balsamem i kremem,ścierac piety , przy paznokciach też niedopuszcalne jest kiedy lakier się zetrze ( to wszytsko nawet jak siedze sama w domu) 4. Muszę załozyć coś z biżuterii jak wychodzę choćby skromną bransoletkę, albo kolczyki które mało widać, najlepiej coś na szyję , bransoletkę kolczyki i pierścionek 5. chocby się waliło i palilo to nie wyjdę wdomu jeśli nie myłam włosów więcej niż 2 dni i muszę się codziennie wykąpać lub2 razy dzienie 6. jak w tv leci jakas scena miłosna to mnie to rozdrażnia ,a nie podnieca ( nie wiem czemu bo seks uprawiam często ;) ) 7. Jak się uczę to musze mieć wlożone stopery chocby była idealna cisza 8. Jak się uczę to musze mówić wszytsko na głos ,albo szeptem 9. mam w pokoju wysokie łożko i czesto boję się ,że jak się będzę kłasć to coś chwyci mnie za nogę ;) i to chyba tyle ;)

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369

Gość laurkaaaaaaa
a i jeszcze cos mi sie przypomniało. Boję się jeździc windą bo myślę ,że zaraz spadnie ;) czasem wolę isć po schodach ,a czasem sie przelamuję.. i mam manię ,że cos przyniesie mi pecha. Np kupię bransoletkę od tego dnia zaczyna mi sie coś źle powodzić i zastanawiam się czy nie wyrzucic tej bransoletki mimo ,że była droga. ale zwykle zwycięża rozsadek i tego nie robię ;)

mam duzo dziwnych nawykow,ale chyba nr 1 jest to,ze obgryzam sol z paluszkow.od jakiegos 4-5 roku zycia,namietnie kupuje paluszki slone i obgryzam calutka sol z calej paczki w kilkanascie minut,nie tykajac nawet samych paluszkow,potem palcem wyjadam reszte z dna opakowania. wiedzac,ze to niezdrowe staram sie nie robic tego czesciej niz 1 w tygodniu,ale potrafie codziennie po 2-3 paczki... na drugi dzien mam brazowe usta.

Gość G rażynka
same dziwaki. Ja takich nawyków nie mam.

Gość slonko212
www.Malaga2.mondozoo.com

` zawsze kiedy kładę się spać to kładę koło poduszki telefon, lusterko i gumkę do włosów xD ` codziennie rano kiedy się obudzę to najpierw przeglądam się w tym lusterku :D ` jak idę z kimś to muszę iść z lewej strony. ` również dotykam się po włosach przy ich nasadzie jak już ktoś pisał o tym ;P ` często planuję co będę robić, że posprzątam, że się pouczę, ale zazwyczaj nic z tego nie wychodzi xD ` codziennie kafeteria :) ` przykryte nogi kołdrą gdy idę spać, bo ten strach, że coś mnie złapie jest :D ` jasiek na głowie, bo inaczej nie zasnę (mój ojciec ma tak samo). ` nie wyjdę z domu bez makijażu. Jak mi się przypomni więcej to dopiszę 🌼

` zawsze kiedy kładę się spać to kładę koło poduszki telefon, lusterko i gumkę do włosów xD ` codziennie rano kiedy się obudzę to najpierw przeglądam się w tym lusterku :D ` jak idę z kimś to muszę iść z lewej strony. ` również dotykam się po włosach przy ich nasadzie jak już ktoś pisał o tym ;P ` często planuję co będę robić, że posprzątam, że się pouczę, ale zazwyczaj nic z tego nie wychodzi xD ` codziennie kafeteria :) ` przykryte nogi kołdrą gdy idę spać, bo ten strach, że coś mnie złapie jest :D ` jasiek na głowie, bo inaczej nie zasnę (mój ojciec ma tak samo). ` nie wyjdę z domu bez makijażu. Jak mi się przypomni więcej to dopiszę 🌼

` zawsze kiedy kładę się spać to kładę koło poduszki telefon, lusterko i gumkę do włosów xD ` codziennie rano kiedy się obudzę to najpierw przeglądam się w tym lusterku :D ` jak idę z kimś to muszę iść z lewej strony. ` również dotykam się po włosach przy ich nasadzie jak już ktoś pisał o tym ;P ` często planuję co będę robić, że posprzątam, że się pouczę, ale zazwyczaj nic z tego nie wychodzi xD ` codziennie kafeteria :) ` przykryte nogi kołdrą gdy idę spać, bo ten strach, że coś mnie złapie jest :D ` jasiek na głowie, bo inaczej nie zasnę (mój ojciec ma tak samo). ` nie wyjdę z domu bez makijażu. ` 'odśwież' musi być :D Jak mi się przypomni więcej to dopiszę 🌼

Gość Babcia Zycia
Ludzie wy macie nerwice natręctw. Nie wiem co was tak śmieszy. Można popaść w paranoje. To się leczy!!!!

Gość Damian... tak to ja
ale macie schizy XD ja mam tak czasami, że jak coś robie na kompie i mam od niego odejść na chwile, to sprawdzam we właściwościach ile mam plików w danym folderze, w którym, np. przeglądam zdjęcia i wyłączam monitor, a jak przyjde to sprawdzam znowu czy są wszystkie pliki. wkurza mnie to, ale boje się że zniknie mi nagle któryś z plików. a ten nawyk to chyba mam od czasu kiedy na dysk wpakowała mi się masa wirusów i trojanów i znikały mi pliki z dysku. i jeszcze bardzo rzadko, ale mi się zdarzają niektóre z wymienionych przez was nawyków.

Gość Damian... tak to ja
mam jeszcze bzika na punkcie bakterii, i często myje ręce, za często! szczególnie jak dotkne pilota od tv, lub świnki morskiej. jak ide spac to myje rece i staram sie juz niczego niedotykać, jak wyłączam światło, to wale z łokcia w kontakt :P I zastanawiam się czasami ile na czym moze byc bakterii i czy powinienem juz umyc ręce czy jeszcze nie.

Gość Damian... tak to ja
jeszcze mam wrażenie, że mam ciągle katar - no bo w sumie to mam, nawet w lato, ale to nie jest alergia. szczególnie jak mam jakiś wysiłek fizyczny to co chwila pluje i "charcham"(nie wiem jak to sie pisze), bo mam zatkany nos, albo mi cieknie z nosa, ale to już raczej w zime.

Gość sweeeety28
ja tez mam dobre shizy.. zobaczcie xd - kiedy ucaluje ulubionego miska na dobranoc (mam 15 lat no ale ciagle mam pelno pluszakow w pokoju) to reszte tez musze ucalowac bo im bedzie smutno xd -robie peeelno '...' i moze nawet wiecej ;p -zawsze musze zrobic siuku przed snem bo sie boje ze w nocy sie posikam xd -zawsze w lozku jak leze i zasypiam to krece stopami do okola.. zal..co to ma byc nawet ja nie chce to tak samo sie robi nagle.. - jak jestesm zdenewowana gryze policzek(od srodka) zgryzam skorke z warg wyrywam wlosy z brwi i lapie skore na brodzie xd - zawsze ale to ZAWSZE!! jak siadam ..noga na noge ;]] (jestem dziewczyna jak cos ) - mam klaustrofobie boje sie ze jak jestem w jakims strasznie malym poweszczeniu to ze zaraz sciany sie zweza i mnie roztrzaska ;// - jak sie staram odprezyc i nic nie myslec przychodza mi na mysl jakies glupie slowa jak.. skarpetki... cytologia... kaloryfer xd - jak pomysle o czyms niemilym np. o wypadku samochodowym to wypluwam 3 razyt przez lewe ramie xd - nie wyjde z domu bbez makijazu bo mam wrazenie ze ludzie o demnie uciekna xd (ps nie jestem az taaak brzydka..ale poprotu taka sie czyje :(( ) -czesto mam wrazenie ze ktos za mna stoji.. albo sie na mnie patrzy..nawet we wlasnym pokoj...TO DUCH ^^ :P ja wieze w nie ;] - jak spie to chowam szyje bo przyjdzie wampir i mnie ugyzie xd - jak za dlugo siedze na kszesle np. w szkole i spoci mi sie tylek ( heh xd) to mam wrazenie ze sie posikalam :((( jak wstaje ide do pokoju zobaczyc co sie dzieje nawet jak wsztko slysze ;p zanim zgasze lampke po czytaniu rozgladam sie po pokoju czy nikogo nie mam i jak zgaszam zaciskam oczy..dopiero jak juz sie lampa nie pali i juz jest ciemno otwoieram oczy rozgladam sie ostatnio raz idopiero spokojnie spie :}}} jezeli przeczytales/las t przepraszam ze zmarnowalam ci cale 5 min bo troche tego napisalam ^^ heh ;***

Gość niezłe niezłe
Niezle sie usmiałam....ale mam troche tych nawyków podobnych do Waszych! :) nooo ale to jedno moje.... mydło odkładamy LOGIEM na górze :)

Gość KRUCJATA
O matko.....nie wierze, ja tez odkładam mydło logiem do góry :D

Gość babaBolka
Hehe..też się uśmiałam. Żeby się nie powtarzać dodam każdorazowe przecieranie szybki po użyciu komórki,i wkładanie sznurówek do środka buta.

Gość a dlaczego pytasz
a ja mam tak: zawsze jak rano biore prysznic robie pod prysznicem siku masakra ;/ wychodze z pod prysznica wycieram sie ubieram a nastepnie myje nogi w umywalce ;/ jak kupie cos nowego sweter bluzke pierwsze co robie jak przychodze do domu to piore :P pranie moge robic codziennie uwielbiam to !!! nigdy nie ubiore na siebie czegos co mialam np. dzień wcześniej nawet jak nie smierdzi (zawsze idzie do prania) zawsze mam w torbie mentosy :P

Gość a dlaczego pytasz
dodam, że siku pod prysznicem robie nawet jeśli przed chwila zalatwiłam sie w muszli :P

Gość aaaa ja...
hehe ja tez gdy wezme prysznic to potem myje nogi osobno w umywalce :P ciagle sprawdzam czy mam w torebce portfel i komorke nie wyjde z domu zanim nie pomaluje rzes ;p gdy siedze to trzese noga ;p jak ide na miasto to zanim wyjde z mieszkania, chodze po wszystkich pomieszczeniach i sprawdzam czy wszystko jest wyłaczone ;p wszedzie ze soba nosze moja ulubiona szminke nawet gdy nie jest mi potrzebna :)

Gość jesszcze coś na pewno by
1. z sikaniem przed snem też mam podobnie - dlatego że mam slaby pęcherz :/ w każdym razie zawsze przed snem musze siku, nawet jak bardzo mi się nie chce. 2. Też się zawsze rozglądam po pokoju przed snem czy nikogo nie ma - mimo że wiem że nikogo nie ma:P 3. Czasem zdarza mi się coś takiego, nawet jak jestem wesoła itp NAGLE przyjdzie mi na mysl jakas straszna rzecz - typu wypadek kogoś z rodziny i takie tam i mometalnie mi łzy lecąm zaraz to na szczescie przechodzi. 4. też sikam pod prysznicem, mimo że wcześniej zrobiłam to do ubikacji, ale jak biore prysznic to znowu mi się chce:/ chyba jeszce kilka rzeczy ale nie moge sobie teraz przypomnieć.

Gość jesszcze coś na pewno by
a ostatnio jeszce sobie wkręciłam faze, że boje się jak np coś wypiłam (nie wiele i nie musze byc bardzo pijana no ale cokolwiek) to czasem robi mi się katar i czuje się jakbym nie mogła oddychac, do tego boje się że zwymiotuje przez sen i się tym zadławie, dlatego wtedy koniecznie muszę spać na boku na wszelki jakbym miala wymiotować( mimo że zawsze jak wymiotowałam - czy to w chorobie, czy to jak byłam baarzo pijana to ZAWSZE udało mi się zdązyć do kibelka, ewentualnie jak na zewnatrz to w jakies ustronne miejsce). No i ostatnio jak byłam przeziębiona i miałam okropnie zatkany nos bałam sie że się w nocy udusze:P Też tak czasem mam że muszę się rozglądnąć gdzies dookoła bo wydaje mi się że ktoś na mnie patrzy jest gdzies niedaleko itp. Na szczescie nie jest to wszystko na taką skalę, żeby mi strasznie życie utrudniać:) tylko tak lajtowo...

Gość jeszcze by się coś znalazłoo
jeszcze jak obieram ziemniaki do gotowania, musze każdego przekroic chociażby na pół (nawet jak jest bardzo mały) nie mam pojęcia dlaczego tak robie, no ale musze i tyle. Jest tu ktoś w ogóle jeszcze??

Gość ughiiiczka
ja jestem :) ja też mam takie nawyki, np.: -jak mama zrobi zakupy to koniecznie musze je rozpakowac, ale nie ze do szafek, tylko nas stol zeby zobaczyc co kupila, :p -zawsze wieczorem MUSZE zagrzebac nogi w koldre, tak zeby sie nie dalo ich dotknac i wgl cala sie strasznie zagrzebuje, nawet jak mi jest strasznie goraco, -zawsze jak mam kazje sie gdzies przejrzec to to robie i sie poprawiam, -przescieradlo wieczorem KONIECZNIE musi byc rowniutko rozlozone, nie moze byc na nim "faldek" -tak jak ktos wczesniej pisal musze zawsze "obkroic" skorki z szynki i jakies tam zylki i tluste blee -myje rece po 100 razy dziennie -boje sie jak jest ciemno, ze zaraz ktos, a moze bardziej cos wyjdzie skads i mi cos zrobi, -licze litery w slowie, zdaniu, -jak mi sie nudzi i mam przy sobie kartke i dlugopis to pisze odrazu cos na niej, przewaznei minki, najczesciej =] tylko odwrocone, jeszcze pewnie wiele rzeczy, ale nie pamietam, jak sobie przypomne to napisze, nie pozwolmy,zebny temat upadl bo jest swietny :)

Gość ughiiiczka
Ale jestem roztargniona, zapomnialam o najwiekszym nawyku: Jak mam wstac o 7.00 to nastawiam budzik na 6.00 , 6.15, 6.30, 6.45 i dopiero na 7.00. Musze miec godzine zeby dojsc do siebie :P A jeszcze od każdego drzemka!! O! To sie dopiero robi zamęt, ale ja inaczej nie wstanę! Niestety :P :) :) :)

Gość ughiiiczka
no nie mowcie ze nie macie zadnych nawykow!! i tak nie uwierze! ;)