Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
@Obeznany bardzo Ci dzi臋kuj臋 za szczer膮 wypowied藕. Zdaj臋 sobie doskonale spraw臋 jak to wygl膮da z Waszego punktu widzenia, wiem, 偶e w McD potrzebni s膮 ludzie, kt贸rzy mog膮 zawsze i o ka偶dej porze. Taka praca. Mam nadziej臋, 偶e jednak to 3/4 etatu b臋dzie mo偶liwe. Jak to m贸wi膮 lepsze to ni偶 nic.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
cz u Was tez sa teraz wystawiane oceny? jak z podwyzkami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam pytanie do tych, co ju偶 pracuj膮 w McD. Lada dzie艅 podpisz臋 z McD umow臋, zostan臋 zatrudniona na st. baristki na McCafe i tu moje pytanie: czy dostan臋 tak膮 umow臋, gdzie b臋dzie zaznaczone, 偶e pracuj臋 tylko na kawach, czy to b臋dzie po prostu stanowisko -pracownik restauracji- i b臋d臋 musia艂a robi膰 wszystko i wsz臋dzie, jak im si臋 tak zechce? Bo je艣li tak b臋dzie, 偶e chc膮c mnie zatrudni膰 niby jako baristk臋, a b臋d臋 sma偶y膰 hamburgery jak Spongebob, to ja jednak zrezygnuj臋 i nie podpisz臋 takiej umowy. Czy kto艣 obeznany (np. pracuj膮cy na McCafe) m贸g艂by mi to obja艣ni膰?

Udost臋pnij ten post

zazwyczaj jest to TYLKO McCafe, ale czasami przy wzmo偶onym ruchu lub braku ludzi osoba z McCafe stoi na serwisie tzn. wydaje zam贸wienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Porada: wyjdzie ci na korzy艣膰 jak wyka偶esz si臋 inicjatyw膮, pomo偶esz przy nalewaniu napoi, robieniu deser贸w i wydawaniu zam贸wie艅 (na MFY, czyli system z numerami), kiedy u ciebie nie b臋dzie zam贸wie艅. Poza tym jest to stanowisko (beverage), na kt贸rym McC powinno pomaga膰. U nas niekt贸re "gwiazdy" estrady stoj膮 i czekaj膮 na oklaski za 艂adny wygl膮d. Jest to bardzo niemile widziane :P. Popro艣, 偶eby pokazali ci desery itd. to nic skomplikowanego, a na pewno bardziej 艂opatologiczne ni偶 robienie kaw.

Udost臋pnij ten post

go艣膰 : z podwy偶kami w tym roku jest tak jak z logika w tej firmie czyli BRAK . GOSC2 umowa jest normalna pracownik restauracji ( ale pewny nie jestem )... je艣li chodzi o to co b臋dziesz robi膰 tak jak pisze kolega wy偶ej pomagasz na beverage na pewno nie jest tak 偶e Ty sobie stoisz na McCafe i nic nie pomagasz dla serwisu a im cieknie pot po d***e mo偶esz te偶 mie膰 floor czyli b臋dziesz na serwisie ( kasa , drive , wydajesz / sk艂adasz zam贸wienia ) . Taka moja dobra rada raczej staraj si臋 pomaga膰 dla serwisu nie ma nic bardziej irytuj膮cego ni偶 ksi臋偶niczka na McCafe bo ona kawy robi w porcelanie takie d艂ugo nie grzej膮 tego miejsca :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 by艂y z korpo
Pracowa艂 kto艣 w trakcie przechodzenia restauracji korporacyjnej na franczyzn臋? Du偶a r贸偶nica je偶eli chodzi o organizacj臋 pracy? I jak z regu艂y podchodz膮 licencjobiorcy do poprzedniego personelu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@by艂y z korpo dzi艣 - heh, franczyza franczyzie nie r贸wna. Zale偶y jaki jest w艂a艣ciciel i osoby, kt贸re jakby b臋d膮 sprawowa膰 w艂adz臋 nad budk膮. My przeszli艣my i moim zdaniem jest niebo, a ziemia w por贸wnaniu do korpo pod wzgl臋dem warunk贸w pracy i zarobk贸w (przynajmniej ja lepiej wychodz臋). Bywaj膮 te偶 ci臋偶sze dni, bo tu kto艣 nie przyjdzie, tu grafik tak rozpisany, ale jest ok. Ale znam te偶 licencje z opowiada艅, gdzie jest patologia. Nie ma lania sobie picia, bo kubki i cola kosztuje. Nie ma spoufalania si臋 po pracy. Mobbing, krzyki, rzucanie 偶arciem w pracownik贸w, zwalnianie bez wi臋kszego powodu itd. Jak patrz膮 na poprzedni personel? A jak maj膮 patrze膰... Coraz mniej ludzi chce pracowa膰, albo robi to na odwal si臋. Bez tych "czerwonych" i szarak贸w nie ma biznesu, wi臋c nie s膮dz臋, 偶eby ot tak kogo艣 zwalniali czy pot臋piali. Nie ma co snu膰 zaraz czarnych wizji. Sobaczysz jak b臋dzie najwy偶ej si臋 przeniesiesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰098765
Czy osoba ktora pracuje w maku z polaczonym mccafe i stoi na kazdym stanowisku oraz ma plakietke oraz koszulke baristy moze stac na kuchni czy nie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@go艣膰 dzi艣 - w og贸le to 艣mieszy mnie takie podej艣cie i to nazewnictwo. "Baristka". I co, my艣lisz, 偶e b臋dziesz lepsza od mot艂ochu co dotyka 艂apkami cebuli, a na McC b臋dziesz 艂adnie wygl膮da膰 i si臋 u艣miecha膰? No to wiedz, 偶e jeste艣 na takim samym szczeblu jak reszta. Podpisujesz prawdopodobnie umow臋 na prac臋 na obszarze ca艂ej restauracji. Mo偶liwe jest to, 偶e w jakie艣 dni nie b臋dziesz rozpisana na cafe tylko b臋dziesz musia艂a wbi膰 si臋 w normaln膮 szmatk臋 pracownicz膮 i wtedy gdzie potrzeba tam b臋dziesz mie膰 szkolenie - kasa, drive, grill, kible, sala jadalna. @go艣膰098765 dzi艣 - A co, powiesz, 偶e nie bo masz plakietk臋? :) Zale偶y od potrzeb i umiej臋tno艣ci pracownika. Raczej bardzo rzadka sytuacja, 偶eby cafe, kt贸re nie ma wiedzy o kuchni 艣ci膮gano na ni膮. Szkoda zachodu i zazwyczaj potrzebny jest pracownik stoj膮cy na cafe. Ale jak wy偶ej - mo偶ecie mie膰 takie dni, 偶e b臋dzie rozpisani normalnie bez cafe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
cze艣膰 id臋 na rozmow臋 do pracy w mc caf茅 I by艂abym wdzi臋czna ,gdyby kto艣 mi napisa艂 czego si臋 mam spodziewa膰,jakich pieni臋dzy na poczatek I czy uznaja pracownik贸w na 1/2 etatu.czy jest sens ubiega膰 si臋 o prac臋 w tym miejscu,poniewa偶 teraz jestem w beznadziejnym miejscu I boj臋 si臋 偶e mog臋 wpa艣膰 z deszczu pod rynn臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak nie spr贸bujesz to si臋 nie dowiesz. McD to raczej dosy膰 bezpieczne miejsce i stabilna praca, wi臋c tutaj raczej nie wlecisz z deszczu pod rynn臋 je艣li masz jakie艣 przeb艂yski inteligencji i ch臋ci do pracy. Nie pisz臋 tego z艂o艣liwie tylko tacy teraz s膮 "m膮drzy" pracownicy, 偶e r臋ce opadaj膮. Na kokosy nie licz. Zale偶y od regionu i miasta. Oczywi艣cie, 偶e Warszawa b臋dzie zarabia膰 wi臋cej ni偶 jakie艣 zad***e. Wielkopolska korpo zdaje si臋, 偶e 10.95-11 brutto. Czy uznaj膮 pracownik贸w z ma艂ym etatem? Zale偶y od zapotrzebowania na ludzi. Mog膮 kr臋ci膰 nosem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seberter
To racja, miejsce ca艂kiem fajne, tylko nie rozumiem czemu ludzie na forum gowork.pl/opinie_czytaj,1549 tak na nich narzekaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
We wszystkich budkach w Poznaniu chwal膮 si臋 stawk膮 10,90. I tutaj moje pytanie. Jak to si臋 ma do tego minimum, kt贸re po podzieleniu przez te 160 godzin powinno wyj艣膰 10,95? Zdarza艂o si臋 Wam negocjowa膰 stawki? Do tej pory dosta艂am podwy偶k臋 ale tylko dlatego, 偶e kiero widzia艂 偶e mo偶na na mnie liczy膰 i 偶e jako艣 sobie radz臋. Domy艣lam si臋, 偶e je艣li nie p贸jdzie si臋 samemu i nie zawalczy o swoje to raczej nie ma co liczy膰 na wy偶sz膮 pensj臋. Jakie艣 rady dla sfrustrowanych pracownik贸w, kt贸rzy musz膮 robi膰 za trzech? Jak si臋 do tego zabra膰?

Udost臋pnij ten post

Dok艂adnie jeden w艂a艣ciciel b臋dzie przejmowa艂 McD ze 艣wiadomo艣ci膮 偶e warto艣ciowy pracownik to ten zadowolony a drugi tylko by oszcz臋dza艂 na wszystkim . Przecie偶 od tego s膮 kubki pracownicze ciep艂e/zimne zal takich kt贸rzy 偶a艂uj膮 nawet tej coli co do reszty jak si臋 trafi pracownik kt贸ry nie popu艣ci to ten licencjobiorca b臋dzie mia艂 lip臋 :) . GOSC mnie te偶 to 艣mieszny barista baristka my艣l膮 偶e jak ma koszule to jest lepsza . Przy np du偶ej normie mo偶esz wyl膮dowa膰 na serwisie i lata膰 ze 艣mieciami w koszulce jak inni :) GOSC2 to zale偶y od restauracji jak szukaj膮 kogo艣 na 1/2 etatu to trafisz idealnie . GOSC3 negocjowa膰 stawki ?? a kim Ty jeste艣 ? pomyli艂a艣 chyba miejsca tu przychodzisz i masz jasno powiedziane ile masz za h pasuje ok! nie? to pa . Sam pracuj膮c 5 lat nigdy nie 偶ebra艂em o podwy偶ki raczej dostawa艂em je co roku... chocia偶 w tym to jej nie widzia艂em ale nie b臋d臋 z siebie robi艂 偶ebraka . Brak podwy偶ki brak motywacji mniej si臋 staram i daje to odczu膰 dla kierownika restauracji - przychodz臋 wychodz臋 i nara :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tutaj ja sie chyba moge wypowiedziec. obserwuje forum odkad sie zatrudnia艂am czyli koncowka czerwca pracuje na McCafe. tez wedy mialam wiele pytan. Gosc: gdzie sie zatrudniasz? moze do mnie bo brakuje nam osob :) Generalnie umowe mam jako pracownik restauracji. ok 25 czerwca dostalam na okres probny , a 1 wrze艣nia na rok. w艂a艣ni dosta艂am podwy偶ke, a pracuje 2,5 miesiaca raptem. Generalnie np u nas jest bardzo malo osob do pracy, na McCafe tez dlatego ja mam szkolenie tylko z tego i z sali. nic wiecej mi nie robia bo i tak nie ma ludzi. ale z biegiem czasu nauczysz sie i tak jak ja nie mam ruchu u siebie to robie desery napoje wstawiam frytki nakladam wydaje zamowienia czy pomagam skladac szczegolnie wieczorami jak brakuje ludzi a robi sie tlum. Nauczy艂am sie sama i mysle ze naprawde warto bo dzieki temu jestem doceniana np przez podwyzke a nie stoje bo ja jestem barista i tyle. potrafie myc combo i bica i zamknac serwis i to jest duzy plus jezeli ktos chce sie trzymac w tej pracy i liczy na awans to niestety trzeba zapieprzac i pokazac ze mozna i przede wszystkim pytac i uczyc sie standardow, bo sa takie panny co to coli nie naleja bo nikt im nie wyjasnil jak. Nie wiem jaka stawke Ci zaproponowali ale wiesz ze zawsze mozesz liczyc na podwyzke albo isc i o nia poprosic i jezeli sie starasz to napewno dostaniesz. Nie wiem tez jak U wAS z grafikiem, ja dostaje zawsze takie godziny jak chce chociaz na Mc Cafe przynajmniej u nas jest 6.30-15.30 15-23.30 mniej wiecej jak masz pytania to smialo

Udost臋pnij ten post

GOSC : ka偶dy po okresie pr贸bnym dostaje podwy偶k臋 :) Co do mycia combo to myje si臋 je co 14 dni a czynnosc kt贸r膮 wykonuje si臋 po zamkni臋ciu restauracji jest nazywana inaczej* z myciem BIC-a to wszystko jest opisane krok po kroku wi臋c nie wiem po co si臋 chwalisz? a zamkn膮膰 serwis co za logika ? jak kto艣 u偶ywa m贸zgu to mo偶na zamkn膮膰 serwis 15min po zamkni臋ciu drzwi od mcd :) Wida膰 偶e jeste艣 nowa i za艣lepiona jak wi臋kszo艣膰 nowych os贸b :) ps nie napalaj si臋 na awans bo o awansach mo偶na pisa膰 i pisa膰 i raczej dostaj膮 je Ci kt贸rzy pracuj膮 X czasu i nie zawsze dostaj膮 je za prace :) Jak m贸wisz 偶e trzeba pyta膰 og贸lnie i standard贸w to zapytaj koleg贸w co robi si臋 z combo po zamkni臋ciu i gdzie oficjalnie pracownik McCafe mo偶e pomaga膰 :) Powiem jeszcze raz po okresie pr贸bnym ka偶dy dostaje podwy偶k臋... i nie r贸b z kogo艣 idioty nikt nie chodzi do kierownika prosi膰 o podwy偶k臋 ps kiedy艣 by艂em 艣wiadkiem jak typ przyszed艂 do kierownika z podaniem o podwy偶k臋 ( kierownik z 10 letnim sta偶em ) strzeli艂 taka min臋 偶e musia艂em schowa膰 g艂ow臋 do sejfu 偶eby nie okaza膰 mojego rozbawienia i reakcji na min臋 kierownika wi臋c nie rad藕 jej takich g艂upot bo kierownik pomy艣li 偶e co艣 ma z m贸zgiem . Z godzinami to 偶e艣 zaszala艂a :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie zgrafikiem nie ma problemu i nikt sie nie skarzy duzo osob ma male dzieci w tym ja i nigdy nie bylo problemu jesli coswypadnie. i tak s a osoby ktore prosily o podwyzke i ja dostaly i nie widze w tym nic zlego duzo zalezy tutaj widocznie od kierownika. u nas nie jest tak ze po okresie probnym kazdy dostaje podyzke sa osoby ktore pacuja od roku na stawce poczatkowej a sa i takie co dostaja ale naprawde male te podwyzki. to nie jest regula ze po okresie probnym masz zawsze wiecej. nie chwale sie tym co umiem mowie tutaj raczej ze warto nauczyc sie wszystkiego wkolo swojego stanowiska bo to duzy plus. wiesz sa u mnie panny co tylko mccafe i nie dotkna niczego innego i raczej nie sa lubiane i sa tam tylko dlatego ze brakuje nam ludzi. raczej o to chodzi.

Udost臋pnij ten post

ankieta - pogarszanie sie warunkow pracy przy rosnacym bezrobociu - prosze o pomoc witam i bardzo prosze o pomoc odnosnie ankiety potrzebnej do pracy magisterskiej. ankieta dotyczy pogarszania sie warunkow pracy (mobbing, ignorowanie praw pracowniczych, praca ponad sily, umowy smieciowe itd.) wraz ze wzrostem poziomu bezrobocia. chodzi o wykazanie faktu, ze im wieksza stopa bezrobocia, tym bardziej pracodawcy pozwalaja sobie na wyzysk i gorsze traktowanie pracownikow. ankieta dotyczy lat 2008-2013 i o wypelnianie bardzo prosze osoby, ktore pracowaly w tych latach (niekoniecznie caly czas oczywiscie). z gory bardzo dziekuje za pomoc. http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/55d4981c73331/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem z grupy tych "leciwych" pracownik贸w, kt贸rzy poznali troch臋 innego McD ni偶 teraz i uwa偶am, 偶e bie偶膮cy m艂odzi pracownicy s膮 po prostu bezczelni z tymi swoimi roszczeniami o awanse i podwy偶ki. P贸艂 roku nawet nie przepracuj膮 i oni chc膮. Dobrzy pracownicy, kt贸rzy pracuj膮 rzetelnie latami niekiedy nie mog膮 liczy膰 na docenienie, a wy chcecie stawki negocjowa膰, bo ogarniacie jakie艣 tam obszary. W prawie ka偶dym maku robi si臋 za trzech i za stawk臋 nieadekwatn膮. Jest to niesprawiedliwe, ale nikt nie musi by膰 koz艂em ofiarnym. Ja ci go艣ciu z godziny 07.37 radz臋 do kierownika z tak膮 spraw膮 nie i艣膰 zw艂aszcza, 偶e ju偶 raz dosta艂a艣 podwy偶k臋. Mo偶e to 藕le odebra膰. Jak przyjdzie czas na podwy偶ki czy awans (z kt贸rym wi膮偶e si臋 wy偶sza stawka) to si臋 dowiesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ObeznanyMakowiec
gosc : czytaj膮c Ciebie to jakbym ogl膮da艂 te propagandowe reklamy jak to cudownie pracowa膰 w maku :) . Wybacz ale pracujesz 3mc a ja 5 lat i wiem lepiej o pewnych sprawach o ktorych Ty nie b臋dziesz wiedzie膰 pewnie nigdy . GOSC2 ot贸偶 to nie wiem sk膮d oni si臋 urwali chyba z choinki :) te negocjowanie stawki to mnie roz ba艂o :D pisz膮 jakby byli jakim艣 naukowcami i wynale藕li lek na 艣mierteln膮 chorob臋... HALO zejd藕cie na ziemie jeste艣cie w miejscu gdzie sklepiecie kanapeczki . Ja nigdy nie my艣la艂em nawet 偶eby pracowa膰 lepiej bo chce awans robi艂em swoje i kierownik sam mi zaproponowa艂 mgr i mia艂em podwy偶ki a tu na odwr贸t przychodza i chc膮 podwy偶ki i awanse .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@Obeznany ja np. mia艂am przyjemno艣膰 pracowa膰 z kim艣 kto by艂 ma艂o, 偶e jednym z lepszych pracownik贸w to jeszcze kim艣, kto mia艂 podobny sta偶 do Ciebie w tej robocie. Zawsze kiedy chce podwy偶k臋 to idzie o tym porozmawia膰. Zwykle dostaje. Ja my艣l臋, 偶e to nie jest g艂upie prosi膰 o to by by膰 docenionym. Skoro dajesz z siebie wiele to musisz zasygnalizowa膰, 偶e za postaw臋 nale偶y si臋 taka nagroda, bo chyba nie powiesz mi, 偶e czu艂by艣 si臋 fair dostaj膮c tak膮 kas臋 jak menago na szkoleniu(przynajmniej u nas panuje podzia艂 stawek)? Ja uwa偶am, 偶e krzywdz膮ce jest zarabia膰 tyle samo co leserzy a robi膰 wszystko za nich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobra, ale inaczej brzmi taka sugeracja o podwy偶k臋 wypowiedziana z ust znanego, dobrego pracownika, kt贸ry sobie faktycznym sta偶em zapracowa艂 na podwy偶k臋 ni偶 osoby, kt贸ra pracuje kr贸tko i jej si臋 wydaje, 偶e co艣 jej si臋 nale偶y. Znajomo艣膰 obszar贸w ca艂ej restauracji jest to podstawowy wym贸g stoj膮cy przed zwyk艂ym pracownikiem, ba kiedy艣 instruktorem i menago, a nie 偶e teraz pusta karta szkoleniowa, a tu szary mundurek. Przechodzi艂o si臋 wszystkie szkolenia - bop, czerwona (ile razy to samemu si臋 walczy艂o i chcia艂o si臋 waln膮膰 wypowiedzenie), p贸藕niej kasa, dt, kto mia艂 jakie艣 wi臋ksze wtyki to mia艂 szkolenie cafe oddzielone jeszcze wtedy od serwisu. Chodzenie do pracy to te偶 zas*any obowi膮zek ka偶dego doros艂ego zdrowego cz艂owieka na ziemi i nikt ze zwyk艂ych pracownik贸w nie 艂azi艂 gada膰 o jaki艣 podwy偶kach, bo zna si臋 3 obszary serwisu. A jak szed艂 gada膰 to widocznie mia艂 co艣 nie po kolei w g艂owie. Faktycznie o to ubiega艂y si臋 osoby, ale nie byle jakie i 偶eby takich pracownik贸w nie straci膰 to podwy偶ki by艂y uzasadnione. Trzeba walczy膰 o swoje. To fakt. Ale jak s艂ysz臋 takie gadanie z ust kogo艣 kto pracuj***ardzo kr贸tko to jest to po prostu 艣mieszne. Ja uwa偶am, 偶e nie powinna艣 jak na razie i艣膰 i prosi膰 o podwy偶k臋, bo jedn膮 ju偶 dosta艂a艣. Mo偶e to kierownik odebra膰 jako jak膮艣 niewdzi臋czno艣膰 i tego, 偶e ci mimo wszystko 藕le. Wyobra藕 sobie, 偶e niekt贸rzy mimo swojego zaanga偶owania nie mogli i nie mog膮 liczy膰 na docenienie jeszcze przez d艂ugi czas. Niestety ta firma nie jest jednakowo sprawiedliwa. @Obeznany - tutaj dziewczyna te偶 ma racj臋, 偶e czasem trzeba JASNO sygnalizowa膰 swoje zastrze偶enia i gra膰 w otwarte karty (a z dobrym pracownikiem na pewno inaczej b臋dzie gada膰) ni偶 gra膰 w jakie艣 gierki, udawa膰, 偶e ma si臋 spadek motywacji, mie膰 wszystko gdzie艣, buntowa膰 si臋, bo kierownicy czasem chyba udaj膮 tak膮 ciemn膮 mas臋 w ko艅cu nie siedz膮 nam w g艂owach to po co b臋d膮 sobie r臋kawy wyrywa膰. Niestety wiem to ze swojego do艣wiadczenia, 偶e czasem jak si臋 nie powie jak krowie na rowie to nic si臋 nie zdzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Ale ja nie mam stawki takie jak膮 ma nowy menad偶er czy te偶 taki kt贸ry ma kr贸tszy sta偶 ni偶 ja . Sprawiedliwo艣ci szukasz w McD ? ile to os贸b lata na L4 i wida膰 ich g臋b臋 na fotkach z imprez , ile to os贸b udaje 偶e czego艣 nie widzi bo trzeba wys艂a膰 reklamacje/wezwa膰 serwis itd mog臋 wymienia膰 i wymienia膰 , ile to os贸b pracuje r贸wno z grafikiem i ma gdzie艣 co si臋 gdzieje po 8h pracy . Tak jak pisze kolega wy偶ej pracownika ze sta偶em rozumiem 偶e p贸jdzie szczeg贸lnie je艣li ma stawk臋 艣mieszn膮 ale kogo艣 kto robi 5mc nie czaje kompletnie . Kiedy艣 tu pisa艂em u nas na zebraniach mgr m贸wimy kto zas艂uguje z pracownik贸w na podwy偶k臋 i kierownik j膮 daje ( ju偶 wg swojego uznania ) . Niech ka偶dy sygnalizuje w sw贸j spos贸b te rzeczy . Ja osobi艣cie mam swoja inicjatyw臋 , staram si臋 , ogarniam r贸偶ne rzeczy , kupuje to i owo i po艣wi臋cam sw贸j jaki艣 prywatny czas ale na dzie艅 dzisiejszy tego nie robi臋 i niech sobie to kierownik interpretuje jak chce jak co艣 b臋dzie chcia艂 wypyta膰 to mu powiem czemu mam na dzie艅 dzisiejszy w 4 literach wychyla膰 si臋 i marnowa膰 sw贸j prywatny czas i nic z tego nie mie膰 ( brak podwy偶ki w tym roku ) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie m贸wi臋, 偶e pracuj臋 trzy miesi膮ce, swoj膮 podwy偶k臋 dosta艂am po roku pracy. My艣l臋, 偶e jest fajnie je艣li Ci臋 doceniaj膮 ale s膮 te偶 osoby, kt贸re wyrywaj膮 sobie r臋kawy i nie potrafi膮 si臋 odezwa膰 a p贸藕niej p艂acz膮 po k膮tach, bo jak wiadomo takich kt贸rzy zapieprzaj膮 za wielu jest kilku. U nas podwy偶ki dosta艂y osoby aspiruj膮ce na stanowisko instruktora. PS. Czy u Was te偶 si臋 zdarza, 偶e pracownik kt贸ry grozi odej艣ciem nagle dostaje awans jak za dotkni臋ciem czarodziejskiej r贸偶d偶ki, cho膰 wcze艣niej nikt nawet o tym nie my艣la艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie szukam sprawiedliwo艣ci, bo jej tutaj nie znajd臋 :). Tylko jest to smutny fakt jak niekt贸rzy pracownicy s膮 niedoceniani, a inni przeci臋tniacy wywy偶szani. Zdarza艂o si臋, 偶e po takim szanta偶yku nagle awansowali, albo co艣 tam dostali grosza. 艢mieszy mnie to jak w tej firmie mo偶na kierownikowi wej艣膰 na 艂eb (czyt. i艣膰 z pyskiem i krzycze膰, 偶e si臋 zwolni siaki owaki jakby by艂 niezast膮piony). Tylko, 偶e jest taka dziwna zale偶no艣膰: ci kt贸rzy najwi臋cej krzycz膮 jak to im si臋 nale偶y, jacy to z nich b臋d膮 super instruktorzy s膮 w 99% przypadk贸w je*anymi obibokami, kt贸rzy nie wiedz膮 nawet ile minut sma偶膮 si臋 fryty, a te osoby co sobie po cichu 偶yj膮 prezentuj膮 niepor贸wnywalnie wy偶szy poziom pracy. Co do siedzenia cicho, a proszenia si臋 o podwy偶ki... Heh, 艂atwo m贸wi膰. Nie wiem, kt贸re z tych dw贸ch nazwa膰 bezmy艣lno艣ci膮. Trafi艂a艣 akurat na takiego kierownika. M贸j pierwszy chyba kaza艂 by normalnemu pracownikowi wyj艣膰 i zamkn膮膰 drzwi. A kolejni zreszt膮 te偶. Na jakiego traficie w przysz艂o艣ci nie wiesz. Kiedy艣 zapieprza艂o si臋, bo trzeba by艂o! Za jakie艣 8-9 zyla brutto, a niekt贸rzy zaczynali nawet od 6z艂 brutto. By艂y zasady, standardy i szacunek do prze艂o偶onych i albo sz艂o si臋 z t膮 fal膮, albo si臋 zwalnia艂o, a nie podkr臋ca艂o obroty tylko kiedy na horyzoncie pojawia艂y si臋 korzy艣ci. Wyr贸偶nienie przychodzi艂o kiedy by艂a na to pora.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a u nas (licencja)w tym roku ju偶 druga podwyzke dostali wszyscy manadzerowie ,jedni mniej inni wi臋cej zaleznie od stazu i zas艂ug w sukces budki.Da si臋 ?da si臋! Pracownicy tez dostali druga podwyzke ci kt贸rym si臋 chce a nie ci kt贸rzy pracuj膮 dla l4 i urlopow p艂atnych (urlop na zadanie wi臋kszo艣膰 wykorzystala w wakacje w weekendy 4 dni kt贸re maja by膰 na caly rok) Stawka u nas manadzera wynosi w niekt贸rych wypadkach 15 zl co chyba nie jest tak niska stawka Mamy tez caly czas dodatek za brak nieobecno艣ci w pracy 1 zl za godzine pracy (brak spoznien tez si臋 wlicza) To jest sprawiedliwe bo docenia si臋 tych kt贸rzy pracuj膮 rzetelnie a tych kt贸rzy sa leserami pomija si臋 w awansach i podwy偶kach i to jest wlasciwe a nie ze mlodziez po paru miesi膮cach laskawego przychodzenia dostaje z automatu podwy偶ki Gdzie indziej by wogole kto艣 ich trzymal na umowie o prace??mysle ze mc to jedyna taka firma w naszym wojew贸dztwie bo nikt nie jest tak szalony aby pozwalac sobie na lekcewa偶enie obowiazkow pracowniczych przez dzieci zaraz po gimn lub liceum Mysle r贸wnie偶 ze obecny nap艂yw imigrantow wkr贸tce pozbawi ta "zlota mlodziez" polska mo偶liwo艣ci zarobkowania i b臋d膮 na utrzymaniu swoich rodzicow kt贸rym serdecznie wspolczuje Pozdrawiam "ogarni臋tych i myslacych"pracownikow mc bo to gin膮cy gatunek niestety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
licencja to inna bajka... Kiedy艣 to McD by艂 tak膮 "szko艂膮 偶ycia" teraz jest w coraz mniejszym stopniu. A 偶e rodzice powinni ich nauczy膰 stosunku do pracy i ludzi to druga sprawa, mniejsza z tym. Spokojnie. Niech si臋 obijaj膮. 呕ycie ich zweryfikuje. Trafi膮 na jakiego艣 prezesa czy pani膮, kt贸rej zani偶膮 akord i b臋d膮 pojechani gorzej ni偶 szmata do pod艂ogi :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
skoro tu pisz膮 osoby mgrs to ile macie na godzin臋?(bez podawania miast,bez rozr贸znienia korpo/lic )po prostu ile mgr ma gdzies tam

Udost臋pnij ten post

S艂uchaj mia艂em 5 kierownik贸w i ka偶dy z nich wy艣mia艂by lub strzeli艂 min臋 gdyby ktos przyszed艂 '' daj podwy偶k臋 bo jestem cudowny '' awanse si臋 daje lub nie podwy偶ki daje si臋 lub nie gdyby kierownik da艂 sobie wej艣c na g艂ow臋 to po艂owa mcd posz艂a by i powiedzia艂a daj nam +1z艂 do stawki bo inaczej nas tu nie ma i co? mo偶e i dobrzy z nich ludzie ale kierownik nie powinien da膰 sobie wej艣膰 na g艂ow臋 przez pracownika ! Sam zaczyna艂em od 8 z艂 i menad偶er to by艂 kto艣 to co powiedzia艂 bylo 艣wi臋te a teraz ? szczyle tylko lubi膮 sta膰 i nic nie robi膰 pisz膮 skargi lataj膮 do kierownika '' bo on mnie pogania '' to ob贸z pracy jaki艣 itd gimbusy nie nauczone szacunku do pracy i prze艂o偶onych ! Ja mam 17 z艂 h :)

Udost臋pnij ten post