Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰11111111111111I
By艂y u Was podwy偶ki? pytam o menad偶er贸w

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Hej, jak wygl膮da praca na pierwszym oknie na drivie? I kt贸re stanowisko najbardziej lubicie na serwisie? Kase, 2 czy 1 okno?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja lubi臋 pierwsze okno. Na kasie wszystko wida膰, na pierwszym mo偶esz przynajmniej powywraca膰 oczami. Jak na drivie co艣 si臋 nie zgadza w zam贸wieniu (a zawsze si臋 pytasz czy si臋 zgadza), no to niby wina go艣cia bo chyba umie czyta膰 i zawsze tego mo偶na si臋 trzyma膰. Na kasie ludzie lubi膮 mamrota膰, gada膰 cicho mi臋dzy sob膮, a potem gapi膰 si臋 zdziwieni, 偶e nic nie nabijasz. Albo pytasz si臋 trzy razy o to samo, a ten nic... Jak jest problem w zam贸wieniu to raczej zawsze jest to "twoja" wina. Na drivie ma by膰 szybko, zadajesz konkretne pytania, a na kasie ma by膰 small talk w kt贸rym jestem beznadziejna :/. Jak jest du偶y ruch to na oknie tylko stoisz i czekasz, a na kasie (przynajmniej u mnie) jest tak, 偶e jak ju偶 wszystkich przyjmiesz, to potem wszystko samemu trzeba wyda膰. Bo na serwisie s膮 np. trzy osoby, kasjer, drugie okno (cz臋sto ks) i mccafe. Mi na pierwszym trudno by艂o ogarn膮膰 wydawanie reszty i przyjmowanie zam贸wie艅 r贸wnocze艣nie, zw艂aszcza jak kto艣 przy oknie do ciebie gada, albo nagle zdecyduje, 偶e to dobry moment na pozbycie si臋 drobniak贸w z portfela. Najlepsze chyba drugie, witasz, dajesz co trzeba i do widzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na serwisie najlepsze drugie okno . Pierwsze te偶 jest fajne i popieranm kole偶ank臋 te偶 wol臋 pierwsze ni偶 kase

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amelia12345
Hejko, wiecie jak wygl膮da p艂aca po okresie pr贸bnym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak samo..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obeznanymakowiec
Po okresie pr贸bnym dostaniesz wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciekawe gdzie? W wi臋kszo艣ci budek nie ma podwy偶ki..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A na licencji? I o ile jest to podwy偶ka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na licencji nie dostaniesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zale偶y od licencji...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas dopiero teraz wesz艂y podwy偶ki po okresie pr贸bnym wcze艣niej na podwy偶k臋 trzeba by艂o troch臋 d艂u偶ej popracowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak wygl膮daj膮 wasze godziny pracy? Ja maj膮c 3/4 etatu czasem wyrabiam p贸艂, pe艂nych 120 godzin nigdy nie mia艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas dok艂adaj膮 obecnie ile mog膮, jak jest si臋 ch臋tnym to i nadgodziny mog膮 by膰 wi臋c dorobi膰 sobie mo偶na

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy w weekendy placa wiecej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja z kolei chcialem sie Was osoby pracujace i znajace MCD od kuchni zapytac o pare szczegolow i jesli znacie na nie odpowiedz to bylbym wielce rad. Pisze to poniewaz ja mam 2 firmy ,a zona chciala by w cos sama zainwestowac pieniadze i wolalaby franczyze, z racji ze dysponuje duzym kapitalem nie chce sie rozdrabniac tylko inwestowac w cos duzego. Ale do rzeczy: 1. Zeby zainwestowac z tego co wiem trzeba min 1,2 mln ,ale to nie wszystko reszta kredytuje ponoc, w takim razie ile wynosic moze ta inwestycje bez kredytu 100 % wlasne srodki? 2. Czy to prawda ze na jedzeniu mc donald ma 100 % narzut tzn koszt wyprodukowania (skladniki) xyz kosztuje 2 zl ,a Wy sprzedajecie za 4 zl albo 4,5 zl? 3. Jakie srednio obroty osiagne przecietny mcdonald z drive trhu w ciagu 1 doby w duzym miescie w standardowej lokalizacji? 4. Ile przecietnie pracownikow pracuje w Maku? 5. Co ile lat odnawiane sa Maki tzn robi sie remont budynku? 6. I najwazniejsze pytanie jak oceniacie w ile lat srednio zwraca sie inwestorowi ta inwestycje. 7. No i na koniec czy jesli ktos zakwalfikuje sie, odbywa szkolenie itp to czy on sam fizycznie jest w resteuracji co dzien czy poprostu ma swych kierownikow i prowadzi sobie ksiegowosc, kadry ,a tam po prostu bywa. Jesli ktokolwiek z Was znalby odpowiedz chocby na jedno pytani i chcialby sie ze mna podzielic bylbym wdzieczny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odnosnie pytania 3 chodzilo o MC z drive thru dostepny jako cala resteuracja. A ile waszym zdaniem wynosza obroty msc? I jeszcze jedna kwestia, jacy sa dla Was wlasciciele MC ow, spotkaliscie sie kiedys z nimi? Czy wiekszosc z nich ma kilka MC ow bo takie kraza sluchy, a jesli to bylo by prawda to chyba musialby byc to dla nich dochodowy interes? Dziekuje za wszelakie odpowiedzi i czytajac to co piszecie podziwiam Wasza ciezko prace.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ohoho c贸偶 za pytania. Normalnie pytania o wiedz臋 tajemn膮. Zapraszamy z pytaniami do biura, bo budka budce nie r贸wna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepiej do biura. Tutaj 偶adna pani kasjerka ci nie odpowie. Nie licz te偶 na to, 偶e dostaniesz od razu kure znosz膮c膮 z艂ote jajka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak budka budce nie rowna ,ale jesli sie w jakiejsc pracuje to chociaz mozna orientacyjnie znac obroty dobowe? Gdzies slyszalem ze MC zwraca sie w zaleznosci od zmiennych od 2,5 do 5 lat? Czy jest to prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kup se pan lepiej odrzutowiec i zwiedzaj swiat....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
....na kogo wypadnie na tego b臋c..... jak tam graficzki w 2 dzien 艣wi膮t... dziwne ze w 1 dzie艅 zamkn臋li....hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@go艣膰 dzi艣 - jedne budy ci zarobi膮 na dzie艅 z 10 tysi, inne 18, jeszcze inne bardziej obrotowe 30-40 itd., a wi臋c miesi臋cznie licz, 偶e 500 000 z hakiem taka 艣rednia budka. Zale偶y jak jest buda otwarta 24/7 czy kr贸cej. A licz ludzi, naprawy, prowadzenie lokalu. Biuro nie da wam od razu najlepszej knajpy w okolicy. Wi臋c hajs naprawd臋 zale偶y ju偶 od budy, lokalizacji itd. Nikt chyba lepiej ci nie odpowie ni偶 biuro w warszawce, bo zwyk艂y menad偶er przewa偶nie ma blade poj臋cie o prowadzeniu franczyzy i nie s膮dz臋, 偶eby na forum ktokolwiek ch臋tnie dzieli艂 si臋 takimi informacjami. @go艣膰 dzi艣 - jak zawsze. Oczywi艣cie, 偶e w k贸艂ko ci sami pracuj膮 w 艣wi臋ta, bo inne 艣ciemniacze maj膮 mas臋 wym贸wek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obeznanymakowiec
Koszt wolnostoj膮cej 艣redniej wielko艣ci restauracji ok 4mln. Ale pami臋taj 偶e w licencjobiorca nie mo偶e mie膰 wsp贸lnika ani drugiego biznesu druga sprawa to to 偶e biuro wybiera lokalizaje a nie Ty. Je艣i dostaniesz restauracje musisz mieszkasz w jej pobli偶u. Ale zanim dostaniesz tego maka musisz mie膰 obskoczy膰 wszystkie stanowsika pojecha膰 na SMC i zaliczy膰 na 100% p贸藕niej EMP i kurs na kierownika zapomnia艂em skrutu. Co do ceny produktu oblicza si臋 food cost ale nikt tu pisa艂 Ci nie b臋dzie. Co do obrot贸w to restauracja restauracji nie r贸wna to zale偶y czy w mie艣cie jest 1 mcd i czy jest konkurencja bla bla bbla. Jak ju偶 pozaliczasz i podpiszesz klauzur臋 poufno艣ci to Ci napisz膮 ile dana budka kt贸r膮 Ci daj膮 zarabia. Opr贸cz tego 偶e musisz zainwestowa膰 p艂acisz r贸偶ne inne rzeczy na marketing, za kioski,terminale,utylizacje 偶ywno艣ci,przebudowy,licencje,pr膮d,gaz,woda,serwisy zewn臋trzne (sam dojazd potrafi kosztowa膰 500z艂 ) , za wparcie IT, filtry musisz mie膰 zapewnione min 60 tys na 1 dostaw臋 z HAVI. 艢rednia budka p贸艂 banki zarobi ale jak wszystko op艂acisz zima mo偶esz wyj艣膰 na zero lub do艂o偶y膰.

Udost臋pnij ten post

PS osobi艣cie nie bra艂bym budki kt贸ra funkcjonuje powy偶ej 5lat. Sprz臋t coraz cz臋艣ciej si臋 psuje z biegiem czasu wida膰 jakie艣 dziwne rzeczy w konstrukcji restauracji. A z drugiej strony nowe budki daj膮 ju偶 tym kt贸rzy maj膮 ju偶 jedn膮 licencje chyba ze masz zioma w biurze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pisze jako ta samo osoba ktora zadawala te pytania zeby byla jasnosc. Do osoby wypowiadajacej sie dzis o 15.40 - uzyl Pan sformulowania "zarobi" co nie jest dosc precyzyjne bo oznacza potocznie zysk rozumiem ,iz skoro jest to odpowiedz na moje pytanie to Panskie sformulowanie tyczy sie obrotow dobowych resteuracji. Zas do osoby piszacej dzis o 19.06 - pisze Pan ,ze 1 sredni MC powinien "wyciagnac" tak zrozumialem 500 tys rocznie zyku? Wspomnial Pan o tym ze czasami sa ciezkie miesiace, ale mnie to nie interesuje zbytnio skoro finalnie liczy sie zysk roczny, a to ze jest fluktuacja zyskow msc to jasne. Po drugie pisze Pan ze koszt MC to okolo 4 mln zl. Rozumiem budowy. Ale z tego co wiem to franczyzobiorca placi za wyposazenie i kaucje na starcie a lokal nalezy do MC donalda, wiec skoro budowa kosztuje 4 - 5 mln (jesli dobrze zrozumialem) to ja place za wyposazenie tak? Bo przechodzac do rzeczy z inf z forum jesli ja mialbym wylozyc 4 mln na wyposazenie (nawiasem mowiac chyba ze zlota ono musialoby byc) to rentownosc mojego kapitalu wynosila by wtedy 500 tys/ 4000 tys czyli 12,5 %, co biorac pod uwage chyba upewnia mnie ze mowi Pan o calym lokalu bo przy tego typu rentownosci kto moglby akumulowac kapital i reinwestowac w kolejne ,a slyszalem o takich ktorzy maja po kilka - trwalo by to dekadami. Tak na koniec. Wiem ,ze osoba prowadzaca nie moze miec innego biznesu, ale to nie ja ewentualnie bym to robil tylko zona, wiec to ze mam firmy chyba nie stoi na przeszkodzie. A co do centrali w Wawie, pytam tutaj bo obawiam sie sytuacji ,iz bez wstepnego zakwalfikowania , szkolen, umowy poufnosci oni mi takich danych nie udostepnia. A nie chce isc w ciemno ze tak powiem. Ale dziekuje za wszystkie konstruktywne komentarze i jesli ktos cos mialby jeszcze do dodania z wlasnej strony ,a jest ze tak powiem wtajemniczony to z mila checia przeczytam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obeznanymakowiec
Nie jestem pewny 藕le 偶ona te偶 nie mo偶e mie膰 biznesu . M贸wi艂em o przyk艂adzie 500tys brutto i od tego odj膮膰 wszelkie koszty. 4mln wybudowanie mcd wraz ze sprz臋tem . Na stronie jest plik dla potencjalnych licenciobiorcow

Udost臋pnij ten post